Dodaj do ulubionych

Warszawa- Karpacz

18.12.13, 23:22
Witam,
Chciałabym prosić o radę, jaka jest najlepsza trasa z Warszawy do Karpacza?

Zastanawiam się czy w ogóle porywać się na taką trasę (wyjazd ma być w styczniu). Po pierwsze jestem dosyć młodym kierowcą- jeżdżę od roku. To będzie moja pierwsza tak długa trasa... Jeżdżę VW POLO (95r.), opony zimowe w miarę dobre. Czy konieczne jest zaopatrzenie się w łańcuchy?
Będę wdzięczna za pomoc!

P.S. nie wiem czy na dorbym forum piszę, jesli jest jakieś bardziej odpowiednie forum, to prosze o przekierowanie mnie.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Warszawa- Karpacz 19.12.13, 23:18
      Trasa to jest prosta wg mapy targeo

mapa.targeo.pl/trasa,Warszawa,Warszawa%20woj.%20mazowieckie%20powiat%20Warszawa%20gmina%20Warszawa%20,Karpacz,Karpacz%20woj.%20dolno%C5%9Bl%C4%85skie%20powiat%20jeleniog%C3%B3rski%20gmina%20Karpacz
      Na dzień dzisiejszy piekna droga ale w styczniu pewno będzie snieg i gołoledź - czy warto pchac sie samochodem w góry ... na łańcuchach jeszcze nie jeździłem . A nie ma połaczeń kolejowych - a gdzie będziesz jeździła autem w samym Karpaczu w zime ? Do Wangu takiej kapliczki w dawnych Bierutowicach to chodzi komunikacja miejska czy tam busiki . na Kope to jest wyciag a nie samochód -do Jeleniej góry tez autobusy ... Oj poważnie bym się zastanawiał czy zima pchać się autem w góry ??
      • wujekka Re: Warszawa- Karpacz 22.01.14, 11:50
        Dojazd jest dobry do Karpacza i łańcuchy nie są wymagane - pomimo świeżego śniegu i gołoledzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka