Dodaj do ulubionych

Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 KWIETN

23.03.11, 13:14
Słuchajcie - nieoceniona aga_sama wyhaczyła taką akcję organizowaną przez amerykańską organizację Autism Speaks, którą to akcję z łatwością można zaimplantować u nas.
Na szybko podaję w skrócie o co chodzi i bardzo Was proszę, abyście przesyłali wiadomość, gdzie się da i umieszczali ją na wszelkich możliwych serwisach społecznościowych. Dobrze, gdyby informacja o tym pojawiła się na stronach internetowych ośrodków terapeutycznych, itd, itp. (ja dałam znać do Synapsis i Scolara). Zamarzyło mi się rozświetlenie na niebiesko Pałacu Kultury (prace nad tym trwają;) Pomyślcie, kogo moglibyście przekonać w Waszych miastach?:)

ZAPALAMY NIEBIESKIE ŚWIATŁO DLA AUTYZMU (Light it Up Blue)

Wieczorem 1 i 2 kwietnia 2011, słynne budynki w USA i na świecie – w tym Empire State Building w Nowym Yorku, CN Tower w Toronto w Kanadzie, zapalą niebieskie światła, aby przyczynić się do podnoszenia świadomości o autyzmie oraz aby uczcić Światowy Dzień Wiedzy o Autyzmie mający miejsce w sobotę 2 kwietnia.
Organizatorzy wydarzenia zamierzają rozświetlać świat na niebiesko przez cały kwiecień – miasto po mieście, prowadząc w ten sposób akcję uświadamiania o autyzmie różnych środowisk.
Co ty możesz zrobić, aby Zapalić Niebieskie Światło dla Autyzmu
• Ubrać się na niebiesko lub przypiąć niebieski znaczek puzzla „Autism Speaks” (www.autismspeaks.org/) i zachęcić do tego kolegów w pracy: www.lightitupblue.org/participate/wear-blue-to-work-day
• Zapalić niebieskie światło w domu lub przed domem: www.lightitupblue.org/participate/light-your-house-up-blue
• Szerzyć wiedzę o Autyzmie online: www.lightitupblue.org/page/s/liubonline lub rozesłać informację o akcji Zapalamy niebieskie światło dla Autyzmu (Light it Up Blue): www.lightitupblue.org/page/share/liubonline

Światowy Dzień Wiedzy o Autyzmie
Czwarty Światowy Dzień Wiedzy o Autyzmie – 2 kwietnia. Ludzie, szkoły, organizacje i firmy na całym świecie organizują obchody tego dnia.
Aby dowiedzieć się więcej: www.worldautismawarenessday.org/site/c.egLMI2ODKpF/b.3917065/k.BE58/Home.htm

Obserwuj wątek
    • iska2009 Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 23.03.11, 13:45
      Gorawko super wiadomosc- widzialam juz na Facebooku czyjs profil z logo tej akcji zamiast zdjecia.
      • gorawka Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 23.03.11, 13:57
        No to świetnie, ze zaczyna się kręcić:) Jest jeszcze parę dni - trzeba świat zawirusować;)
      • aga_sama Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 23.03.11, 14:00
        Ja zapalę niebieskie światła na balkonie, chociaż zza krzaków niewiele widać.
        • basiunia2d Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 23.03.11, 15:14
          Mam niebieską zaróweczke to zapale :)
    • aagawek Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 23.03.11, 20:01
      Gorawko, Ty jesteś niesamowita:)
      • gorawka Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 24.03.11, 13:52
        Kochana, ja jestem po prostu zdesperowana;) Dziękuję za ciepłe słowa:)
        • gorawka Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 24.03.11, 14:03
          Scolar już na swoich stronach zamieścił informację
          scolar.pl/?page_id=878
          Zobaczcie, to bardzo proste. Wydaje mi się, że żaden ośrodek nie odmówi takiego prostego gestu. A dzięki temu wiedza się szerzy. Poproście swoje ośrodki/szkoły o zamieszczenie informacji o akcji na ich stronach i wklejajcie linki, żebyśmy zobaczyli, kto się włączył. To da nam poczucie, że to ma sens...
          Ja skontaktowałam się też z ludźmi zajmującymi się autyzmem w miasteczku, w którym się urodziłam. Są otwarci. To jest łatwa akcja. Proszę, próbujcie...
          • gorawka Kraków 24.03.11, 14:55
            Rozmawiałam z krakowskim KTA. Będziemy próbować włączyć Wieżę Ratuszową. Jeśli nie uda się w tym roku, to w przyszłym zaczniemy działać stosownie wcześniej i się uda.
            • madix1 Re: Kraków 25.03.11, 08:50
              Gorawko, jestem pod wrażeniem.
              Ja uświadamiam moich krakowskich znajomych:)
              • gorawka Re: Kraków 25.03.11, 09:01
                Bardzo dziękuję Madixie:)
          • madziulec Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 24.03.11, 22:17
            I ludzie pojda i zapala znicze bo jest beatyfikacja JP II...

(sorki za sarkazm)
            • gorawka Re: Włączcie się! zapalamy niebieskie światło 2 K 25.03.11, 09:01
              Nic nie szkodzi Madziulcu:) (mam na myśli sarkazm) - ja też zapalę znicze... :) i niebieskie światło też zapalę.
    • marychna31 Gorawka 26.03.11, 11:28
      A czy jest jeden dominujący (bo wiem, ze jest ich wiele) symbol, który można wpiąć w ubranie? Co by to było? Niebieska wstążeczka, kolorowa wstążeczka, niebieski puzelek? Jak taki puzelek wykonać? Masz pomysły? Chętnie sama zrobię i rozdam na ten dzień znajomym tylko muszę wiedzieć co to dokładnie powinno być.
      • gorawka Re: Gorawka 28.03.11, 12:45
        Marychno,
        Dominujący jest właśnie ten niebieski puzzelek, który umieściła na naszym forum Yula. Chyba najprościej i najszybciej byłoby wydrukować na kolorowo i włożyć np. do takiego plastiku z agrafką z tyłu. To się nazywa "identyfikator z agrafką" allegro.pl/identyfikator-klips-agrafka-twarde-pcv-op-50-szt-i1431559993.html#gallery
        Być może można je kupić w sklepie z artykułami biurowymi? Inna opcja - kupić etykiety samoprzylepne takie na arkuszach A4 www.d-print.pl/naklejki-papierowe-prostokątne-p-259.html, zapodać druk i wtedy z jednego arkusza wyjdzie kilkadziesiąt puzzelków gotowych do przyklejenia na ubranie - coś w stylu jak robi to Owsiak z serduszkami. To chyba nawet lepsze niż plastikowe identyfikatory. Puzzelka w gifie wysyłam Ci na gazetowego. Dziękuję Marychno:)
        • gorawka Hi, hi, znacie skądś ten tekst?:) 28.03.11, 12:58
          adhd.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=154:zapalamy-niebieskie-wiato-dla-autyzmu-light-it-up-blue&catid=109:inicjatywy-akcje-aktualne&Itemid=97
          Wielkie podziękowania dla adhd.org.pl :)))
          • madziulec Re: Hi, hi, znacie skądś ten tekst?:) 28.03.11, 13:04
            Ty jeszcze nie wiesz, ja już wiem, że "Przez ostatnich kilka lat wiele for w
            tych tematach powstawało i upadało, moje jak na razie tylko wzrasta,
            więc jesteśmy zainteresowani kontynuacją tego trendu."

;)
            Pozdrawiam ;)
            Tak mi się przypomniało, bo z zadufana osobą, nie mająca imienia i nazwiska przedstawiającą sie jako dreptak miałam do czynienia.
        • marychna31 To ja dziekuję, Gorawko!!:) nt 28.03.11, 13:58

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka