Dodaj do ulubionych

m. Sherborne

16.10.12, 08:09
Czy mozecie mi napisac cos wiecej o tej metodzie/zabawach terapeutycznych?
Jak wyglada to z Waszego doswiadczenia, czy w warunkach domowych mozemy tak sie bawic, gdzie moge poczytac cos wiecej wartosciowego o tym?
Bede wdzieczna
Obserwuj wątek
    • brolek Re: m. Sherborne 16.10.12, 10:16
      Oczywiście, że możesz w domu się tak bawić z dzieckiem. Z wartościowej literatury polecam książki prof. Marty Bogdanowicz na ten temat.
    • halogen75 Re: m. Sherborne 16.10.12, 10:28
      Nie wiem skąd jesteś. Jeśli mieszkasz blisko Łodzi to polecam "Jasia i Małgosię". W tej placówce świetnie prowadzą dzieciaki tą metodą. Otrzymasz też instruktaż do domu.
      • mimamii Re: m. Sherborne 16.10.12, 13:23
        Dziekuje, sprobuje dotrzec do Bogdanowicz.
        Nie jestem z Lodzi ani okolic...
        Mamy zalecenie z PPP terapii synka min wg metody Sherborne... troche poczytalam w necie, ale chyba bede musiala poczekac, az nam zostana przyznane konkretne zajecia WWR...
        Czy w sieci, wg Was, jest cos wartosciowego na ten temat? Czy znajde jakies konkretne cwiczenia, zabawy?
        Pozdrawiam
        • brolek Re: m. Sherborne 18.10.12, 09:36
          Nie wiem jak jest teraz, ale jakiś czas temu szkolenia z tej metody były dostępne tez dla rodziców. To fajna metoda na nawiązywanie kontaktu z dzieckiem i uczenie go tego kontaktu, więc polecam.
    • tata_szefika Re: m. Sherborne 18.10.12, 09:57
      Julka uczęszcza od 3 lat na zajęcie grupowe prowadzone tą metodą. Bardzo je lubi. W mojej ocenie zajęcia te są połączeniem zabawy z elementami rywalizacji dzieci. Najważniejszą rzeczą której się tam nauczyła to cierpliwość - musi czekać na swoją kolej by móc wykonać ćwiczenie. A zawsze miała z tym duży problem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka