mamakacperka11 27.03.13, 10:25 Czy ktoś stosował? U nas zaleciła neurolog syna na candide. Niestety nie potrafię dostać w aptece. Jeśli stosujecie to jakiej firmy,jaka cena? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_ida Re: Kwas kaprylowy 27.03.13, 21:24 a wszechobecne allegro ? nawet nie wiedzialam ze taki olej jest. Odpowiedz Link
mamakacperka11 Re: Kwas kaprylowy 27.03.13, 21:40 Nigdy nie kupowałam leków przez internet,nie wiem czy to bezpieczne.Będe jednak musiała bo ciężko kupić w aptece. Odpowiedz Link
perlai Re: Kwas kaprylowy 27.03.13, 22:09 w aptece nie dostaniesz. poszukaj w zielarskich lub ew. w sklepach ze zdrową żywnością. Odpowiedz Link
kaskax25 Re: Kwas kaprylowy 28.03.13, 17:12 to nie lek tylko suplement diety. ze swej strony bardziej polecam paraprotex, tak na przyszlosc, bo faktycznie pomógł Odpowiedz Link
0alojza Re: Kwas kaprylowy 28.03.13, 10:10 Witam, ja tydzień temu kupiłam na allegro kwas kaprylowy firmy Puritan's Pride. Ale zaczęłam brać dopiero ok wczoraj więc nie mam jeszcze porównania. Mam candidę ukladu pokarmowego i jamy ustnej, z którą walczę od listopada. Niestety nic do tej pory nie działało. Brałam przez 3 tygodnie ketokonazol i przez tydzień nystatynę, ale bez spektakularnego efektu. Mam nadzieję, że to mi pomoże. Słyszałam, że kwas kaprylowy produkuje także firma Swanson i Solway. Swansom ma najtańsze produkty już od 27 zł. Natomiast Solway od 120 zł. Ja kupiłam za 57 zł. Puritan's Pride to firma amerykańska, bardzo znana na rynku i warygodna. Dlatego wybrałam ten produkt. pozdrawiam, A. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Kwas kaprylowy 28.03.13, 18:50 daj proszę znac za parę dni czy pomógł ten który kupiłaś. Odpowiedz Link
0alojza Re: Kwas kaprylowy 29.03.13, 10:32 Witaj wziełam wczoraj drugą tabletkę. Wydaje mi się, że jest lepiej. Język nie jest już taki biały i nie szczypie prawie w ogóle. Ale czuję jeszcze ten śluz na języku. Poza tym boli mnie dół brzucha od wczoraj, ale nie wiem czym jest to spowodowane. Wiesz to dopiero 2 tabletka. Są wielkie i trudne do połknięcia. Dzięle na 3 części. Dam znać po Świętach czy jest poprawa. Biorę jeszcze oprócz tego olejek oregano 2 tabletki dziennie i citrosept po 40 kropli 2 x dziennie. Ale na samym citrosepcie jadę już 2 tydzień i nie widzę efektów. Kwas włączyłam dopiero przedwczoraj. Będę pisać jakie efekty. Odpowiedz Link
2assa Re: Kwas kaprylowy 17.01.14, 10:03 Hej, czy ten wątek jeszcze działa. Zainteresowałam się tym wątkiem na temat: kwas kaprylowy, czy Tobie pomógł? Jak go stosowałaś. Wiem że już trochę czasu mineło ale bardzo zależy mi na tej wiadomości. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mamakacperka11 Re: Kwas kaprylowy 24.01.14, 10:06 Witaj Szczerze powiedziawszy chyba nie było żadnych zmian. Myślę, że syn dalej ma grzyba, juz tak nie sprawdzam, nie badam jak kiedyś. Kupiłam przez internet. Odpowiedz Link
halogen75 Re: Kwas kaprylowy 25.01.14, 01:18 Ja nawet do tej pory o tym nie słyszałam ;) Odpowiedz Link