Dodaj do ulubionych

Słoneczko

15.10.13, 17:02
Pierwszy raz w tym rou zbieralismy 1 procent podatku z tą fundacją. No i przyznam ze trochę się martwię. Czy ktoś może mi wyjasnić jak wyglada ksiegowanie w słoneczku? Dziennie docieraja do nas 1-2 wpłaty. Czy to normalna polityka fundacji czy może tak mało podatku uzbieraliśmy? Jak długo trwa to całe księgowanie. Pełni nadziei nastawilismy się na biofeedback dla synka jednakże w tej sytuacji nie wiem na co możemy liczyć. Będe wdzieczna za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • nefret_ete Re: Słoneczko 15.10.13, 22:05
      Nie wiem jak w słoneczku, ale np w Fundacji Polsat ok pażdziernika/listopada można poznać kwotę z 1%. Nie mamy informacji o kwotach czastkowych. Wydaje mi się jednak, że to normalne, bo przecież Urzedy Skarbowe na ostatni moment przekazują pieniądza do Fundacji.
      Pomijając, że jest to absolutnie oburzające. Pieniądze od osoby , która przekazała 1% podatku w styczniu , trafią do fundacji za ok 10mcy. Przecież Fundacja i rodzic też potrzebuje trochę czasu zeby zorganizować przekazanie kwoty na konta terapeutów.Czyli dziecko skorzysta z 1% za rok, a co robić w momencie gdy nie może czekać bo ma np. wadę serca...
    • justyna51231 Re: Słoneczko 16.10.13, 09:47
      Witam, my też jesteśmy w słoneczku, już księgują nam pieniążki jednak mamy trochę więcej wpłat dziennie, czasami 1-2, ale są dni kiedy jest ich około 10. Przyznam szczerze, że jestem nawet miło zaskoczona, pierwszy raz zbieraliśmy 1% i takich kwot się nie spodziewałam.
    • donna28 Re: Słoneczko 16.10.13, 22:37
      zwykle księgowanie trwa ponad miesiąc, maksymalnie 6 tygodni. Około połowy listopada będziecie już wiedzieli, ile uzbieraliście łącznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka