Dodaj do ulubionych

Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.Wwa

04.11.13, 15:35
Jak w temacie moi drodzy,Tylko problem polega na tym,ze potrzebuję zaśuiadczenie ,ze dziecko nie moze byc szczepione z powodu spektrum i obniżonego napięcia.Brat Małej ma autyzm,ona spektrum i rozwija się znacznie lepiej od niego,nie jest szczepiona.Boję się ją więc zaszczepic,nie chcę regresu jak było u syna.Proszę pomózcie,dostałam wezwanie na 12 listopada .Najlepiej Wwa i okolice.
Obserwuj wątek
    • marektatojakuba Re: Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.W 04.11.13, 16:31
      Po prostu nie szczep. NSA orzekl, ze kary nakladane przez Sanepid sa niezgodne z prawem.
      Druga opcja to poradnia szczepien i odroczenie szczepienia.
      • rozalia7 Re: Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.W 04.11.13, 18:34
        profilaktykazdrowotna.pl/autyzm-narastajacy-problem-zmieciony-pod-dywan-genetycznych-uwarunkowan/
        w/w artykule mówi się o wpływie szczepień za zaburzenia z spektrum i są przytoczone badania
        • maadzik3 Re: Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.W 04.11.13, 19:03
          gdyby metale ciężkie miały w tak niewielkich ilościach tak dramatyczny wpływ nikt z mojego środowiska (pierwsze 7 lat w bezpośredniej bliskości huty cynku i ołowiu) by nie przetrwał. Nie mówiąc o tym że benzyna bezołowiowa to późne lata 90-te a tzw. środki przeciwstukowe do niej dodawane (związki ołowiu) były niezwykle toksyczne.
          Metale ciężkie są brdzo toksyczne dla ludzkiego organizmu, ale skąd pomysł że ich głównym źródłem są niektóre (już wycofane) dodatki do szczepionek gdy parę pokoleń dorosło w świecie benzyny zaołowionej, hut bez filtrów, łyżek i garów aluminiowych itp.?
          PS Tak wiem że aluminium nie metal ciężki ale skoro o nim piszą to się odniosłam.
          • gomado Re: Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.W 10.11.13, 22:18
            Nie chodzi tylko o metale. Na organizmy z zachwianą równowagą, a dzieci ze spektrum na pewno do nich należą, zabójczo mogą zadziałać inne składniki szczepionek.
    • joanka05 Re: do maadzik 04.11.13, 19:53
      sugeruję poczytać o ołowicy i Jolancie Król - lekarce, która ją wykryła, ale nie wolno było o tym głośno mówić za PRLu. Stosunkowo niedawno był artykuł na ten temat.

• drop.s18 Re: 04.11.13, 20:04
        nie wiem co doradzić. Jest chyba tyle samo prac które mówia o szkodliwości szczepień co tych które mówią, że są bezpieczne. reakcje poszczepienne zdarzają sie po wszystkich lekach. Ja osobiście swoje dziecko szczepiłam i nie zauważyłam regresu. Z drugiej strony bałabym się np. tężca, bo o skaleczenie nie jest trudno i miałabym ogromne wyrzuty sumienia gdyby zmarł z powodu choroby, której można łatwo uniknąć.... a co do MMR??? może tylko odra
      • maadzik3 Re: do maadzik 04.11.13, 21:50
        alez ja doskonale znam Wilhelmine :) i te hute, i badania pani Krol i jej walke. I nie potrzebuje do tego GW :)
        To moje dziecinstwo - nie Wilhelmina ale blisko
    • hansana Re: Antyszczepionkowy Neurolog poszukiwany,pryw.W 09.11.13, 06:35
      hm.
      wiesz idz może do zwykłego neurologa i poproś o odroczenie.
      ja mam trochę podobny problem. ale zamierzam go nieco inaczej ominać- mianowicie kartę szczepień mam w domu - w przychodni zadeklaruje, że będę szczepić prywatnie.
      zobaczymy czy tak sie da.
      jak nie to zmienię przychodnię.
      kilka razy korzystałam z usług dr mazurczaka neurologa, jeszcze przed diagnozą. wydaje sie przyjazny. Może da sie przekonać do odroczenia. nie wiem czy Ty zamierzasz kiedyś szczepić- ja tak, ale pojedyńczmi szczepionkami, i napewno z dużym opóźnieniem i pod kontrolą ( tak nam zresztą zaleciła dr golebiowska alergolog immunolog) i tylko na to co absolutnie konieczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka