Dodaj do ulubionych

test szostoklasisty

02.12.13, 07:39
za pasem u nas test szóstoklasisty. wiem już ze kajtek będzie miał wydluzony czas testu i nie będzie musial przenosić odpowiedzi z arkusza pomocniczego (tak on się chyba nazywa?) na wlasciwy. a jak jest z samymi pytaniami? czy sa takie same jak u zdrowych dzieci, czy może się roznia? wie ktoś?
Obserwuj wątek
    • brolek Re: test szostoklasisty 02.12.13, 09:09
      Są takie same.
      • monisia900 Re: test szostoklasisty 02.12.13, 11:01
        tak się domyslalam:(. matematyka przejdzie, gorzej z polskim. no ale w szkole (zespole szkol) i tak tej samej kajtek zostaje, tylko chodzi mi o jego samoocenę.
      • truffla33 Nowy formularz 02.12.13, 12:25
        W tym roku dla ZA wchodzi nowy formularz, którego nikt nie widział na oczy. Próbowałam na Narbutta uzyskać info - nie mają. Podpisałam w szkole zgodę, aby moje dziecko pisało test wg czegoś, czego nikt na oczy nie widział.
        Kto widział nowy formularz dla aspich, niech da znać.
        • brolek Re: Nowy formularz 02.12.13, 12:55
          Z tego co wiem, to nie ma żadnych nowych przepisów co do egzaminu dla dzieci z ZA, więc chyba i formularzy takowych byc nie powinno. Nic o tym nie słyszałam.
          • orija Re: Nowy formularz 02.12.13, 15:44
            W tym roku po raz pierwszy jest nowy, inny formularz dla dzieci z ZA. Wszystkie informacje o dostosowaniach na str. OKE Gdańsk
            www.oke.gda.pl/plikiOKE/Sprawdzian/Procedury_i_załączniki/2013_09_02_Dostosowania_SP_GIM_2014.pdf
            • patrycja62-3 Re: Nowy formularz 03.12.13, 12:41
              Tu jest mowa o tescie gimnazjalnym w trzeciej klasie gimnazjum a przy teście szóstoklasisty też będą specjalne formularze dla uczniów z ZA ?
              • orija Re: Nowy formularz 03.12.13, 16:14
                patrycja62-3 napisała:

> Tu jest mowa o tescie gimnazjalnym w trzeciej klasie gimnazjum a przy teście sz
                > óstoklasisty też będą specjalne formularze dla uczniów z ZA ?
                W podanym linku jest mowa o sprawdzianie a sprawdzian to jest właśnie test 6-klasisty. Na 100% test jest uproszczony.
                • truffla33 Nowy formularz S-2 03.12.13, 20:53
                  Dla ZA nie uproszczony, tylko bez przenośni oraz zdań intuicyjnych. Formularz nowy, ale nikt go nie widział i pewnie nie zobaczy, bo wcześniej nie było takiego. Czyli znowu moje dziecko królikiem doświadczalnym.
                  Info pochodzi od specjalisty od ZA w przychodni orzekającej.
          • truffla33 Re: Nowy formularz 03.12.13, 10:25
            Oprócz rzeczy zapisanych w dokumencie z linku powyżej wyraźnie pamiętam, że nauczyciel podkreślał, że wg informacji podanych szkole, formularz testu ma mieś inaczej sformułowane pytania pod kątem dzieci z ZA. Ale szkoła nie widziała formularza na oczy. A ja nie pamiętam jego urzędowej nazwy. To jest nowość na ten rok. Nie było wcześniej podobno takiego formularza.
            • brolek Re: Nowy formularz 03.12.13, 11:02
              Faktycznie, w tym roku po raz pierwszy będą osobne formularze. Ponieważ jest to formularz przewidziany również dla uczniów z autyzmem, można się spodziewać prostszego języka. Prawdopodobnie testy tego typu nie będą wcześniej dostępne.
              • kaskax25 Re: Nowy formularz 04.12.13, 18:32
                mnie tez poinformowano ze test bedzie pisany pismem dostosowanym do zaburzenia, nie bedzie musiał przenosić odpowiedzi na arkusz, bedzie pisał sam na osobnej sali z nauczycielem wspomagającym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka