marzenapilecka 14.12.13, 10:27 CO MYSLICIE O BADANIU WŁOSA?CZY TO WARTO......CZY KTOS ROBIŁ.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata.36 Re: Badanie z włosa 14.12.13, 12:27 Też ciekawa jestem.Znajoma znajomej mówiła,ze na podstawie wyników lekarz dobiera taka suoplementację,ze... cuda panie, cuda! Dziecko z autyzmem od razu mówic zaczeło, koncentracja sie poprawiła , wybiórczość pokarmowa znikneła itp. Problem w tym,że ja nie bardzo w to wierzę.Słyszałam,ze to badanie robi sie w Łodzi,że mozna pocztą włos wysłać,że kosztuje to od 250-500 złotych.Nie wiem od czego zalezy wysokość opłaty. Suplementacja zajmuje sie firma HREBALIFE(chyba sie nie pomyliłam) Jesli ktoś z Was wie cos więcej to równiez poproszę. Odpowiedz Link
kaskax25 Re: Badanie z włosa 14.12.13, 18:41 ze nie wspomne o jeszcze jednym cudzie, nagle ni stąd ni zowąd portfel robi się bardzo cieniutki a za jakis czas oazuje się ze trzeba brać kredyt na owe suplementy na cudowne ozdrowienia Odpowiedz Link
katja.asd Re: Badanie z włosa 14.12.13, 18:54 Jak masz za dużo pieniędzy, to jest to całkiem niezły pomysł. Polecam wysłać włosy psa lub kota, bo i tak dostaniesz info o wysokim poziomie metali ciężkich, dziurach w jelitach i kandydozie mózgu. Jedynym ratunkiem okażą się suplementy, leki na arytmię dla osób starszych, piramidy energetyczne i esencja zdrowego mózgu. Więcej info tu. Odpowiedz Link
ray-ban Re: Badanie z włosa 14.12.13, 21:26 witam, zrobiliśmy naszej Córce takie badanie. Włos był badany w laboratorium w Łodzi -salve. No tak, wydaliśmy pieniądze na spotkanie z reprezentantem tego laboratorium i na suplementy. Te tabletki są bardzo duże, trzeba je kruszyć jeśli dziecko jest małe jak nasze. Z tym że nasze Dziecko nie miało ochoty na zażywanie tego i suplementy leżą w kartoniku i czekają aż ja zacznę je łykać. Wyniki badania wyglądają jak ksero informacji o wybranych pierwiastkach. I jakaś wzmianka o za dużej zawartości glinu - co świadczy, że dziecko je mnóstwo słodyczy i trzeba odstawić. No faktycznie, córka raczej nie jada słodkości, bo nie lubi. Odpowiedz Link
nefret_ete Re: Badanie z włosa 14.12.13, 23:30 my też robiliśmy te badania w salve. Nigdy więcej(na szczęście) nie wydaliśmy kasy w tak debilny sposób. Odradzam. Odpowiedz Link
madziulec Re: Badanie z włosa 31.08.16, 11:51 www.poradnikautystyczny.pl/post/niepotwierdzone-terapie/analiza_pierwiastkowa_wlosa :Oficjalnie analizę włosów stosuje się: w celu zapewnienia DNA do badań porównawczych w sprawach o zidentyfikowanie przestępcy bądź w sprawach o ustalenie ojcostwa. rzadziej analizy włosów są wykorzystywane dla stwierdzenia zatrucia organizmu metalami ciężkimi, takimi jak ołów, rtęć i arsen. Jest to metoda dość kosztowna, gdyż wymaga posiadania specjalistycznego sprzętu takiego jak spektrometr emisji lub absorpcji atomowej, a także mineralizator). Do interpretacji wyników potrzeba zaś dużej wiedzy z dziedziny nie tylko biochemii, ale także fizjologii człowieka." Przy zastosowaniu analizy pierwiastkowej włosa nie da się okreslić czy ilość toksycznych pierwiastków o organizmie przekroczyła wartość dopuszczalną. Odpowiedz Link