eagle1234
19.04.16, 10:58
tematycznie, na forum, zawsze lżej jak się na klawiaturę przeleje
ciężko mi, ale komu o tym mówić, przecież moje dziecko czasem jest niegrzeczne i to na pewno moja wina, źle biedaka wychowuję ...
od roku łazimy z małym do szkoły, do której miał iść, a to lekcja próbna a to dzień otwarty a to wpadniemy porozmawiać do Pani Dyrektor ... wczoraj zadzwonili, nawet nie Pani Dyrektor a Pani z sekretariatu (nikogo nie obrażając), że ... okazuje się, że jednak nie mają odpowiedniego zaplecza do prowadzenia chłopca no i zgłosiło się więcej osób niż przypuszczali ...
k ... dlaczego ja nie klęłam w ten telefon to nie wiem, przesadna grzeczność jest okrutnie męcząca
bardzo powoli zaczynam rozumieć Inny świat, mam w d ... takie społeczeństwo, zakłamane, tchórzliwe, ograniczone ...
pokażesz orzeczenie - źle, nie pokażesz - też źle
już mu znalazłam inną szkołę ... już zmieniam orzeczenie wydane raptem wczoraj, bo skoro ma iść do państwowej to niech przynajmniej ma zalecenia szczegółowe ...
dziś jestem zmęczona i mam serdecznie dość, tej walki o to, żeby moje dziecko w iluś tam procentach nie było sobą
bo przecież powinno zjeść w sobotę ciasteczko cioci a nie głośno mówić, jakie to obrzydliwe
swoją drogą ciocia powinna wsunąć całą tę blachę totalnie obrzydliwych ciastek ... ale nie miałam odwagi stanąć za synem, następnym razem w ... blachę ciastek za okno i wyjdę
... mam cudowne dziecko i nie dość, że muszę walczyć z jego ograniczeniami to jeszcze walczyć z ograniczeniami na zewnątrz
a ja kilka dni temu napisałam, że nie rozumiem roszczeniowej postawy ludzi z bloga
chyba powinna ich przeprosić
mieli go przyjąć w szkole prywatnej ale im się odwidziało, bo mały miał dzień, kiedy był mało komunikatywny, jakby mnie ktoś przed lustrem posadził i kazał robić coś nudnego to też zaczęłabym ziewać i powiedziała, że jestem zmęczona
tylko że ja mogę sobie na to pozwolić a on musi się wpasować
musi, najbardziej znienawidzone słowo
przecież to fikcja pogodzić wychowanie tych dzieci z ich wewnętrznym ja
nakazując mu tyle rzeczy buduję ogromyn mur w jego świadomości
musisz, powinieneś, należy, oczekują
za kilkadziesiąt lat mi podziękuję za zabicie jego ja i za to, że nie wystarczy być dobrym ...
pomarudziłam sobie, ludzie mają większe problemy ... zawsze mamy dla siebie niezapisaną kartę przyszłości, naszą nadzieję