Dodaj do ulubionych

Diagnoza....

30.09.16, 12:55
Drogie mamy ,poradźcie coś w sprawie uzyskania diagnozy. Chodzi mi o ośrodek ,poradnię gdzie mogłabym zdiagnozować swojego synka (podejrzenie autyzmu ). Zależy mi na czasie ,bo im wcześniej tym wcześniej dziecko uzyska pomoc. Może być prywatnie, byle nie trzeba było czekać rok na wizytę.
Obserwuj wątek
    • grzalka Re: Diagnoza.... 30.09.16, 13:45
      Ale jakie województwo?
    • finka9 Re: Diagnoza.... 30.09.16, 18:07
      A właśnie... ,Warszawa i okolice.;)
      • kamilia_21 Re: Diagnoza.... 30.09.16, 18:33
        Prywatnie to np. Promitis, Scolar - koszt chyba 800 zł.
        • finka9 Re: Diagnoza.... 30.09.16, 21:38
          A jaki jest orientacyjny czas oczekiwania na wizytę ?
          • holina Re: Diagnoza.... 30.09.16, 21:58
            Promitis w naszym przypadku to chyba jakiś nie cały tydzień. Poczytaj sobie opinie o tym ośrodku, zanim zdecydujesz. Osobiście polecam gabinet, gdzie przyjmuje Pani psycholog oraz psychiatra. Obie Panie na co dzień pracujące w Synapsis. Wiedza jaką mają o spektrum autyzmu sięga zenitu.
            Pisałam już w którymś wątku. Pani Karolina Dyrda Legionowo.
            • finka9 Re: Diagnoza.... 30.09.16, 23:13
              Bardzo dziękuję za podpowiedzi. :)
              • eagle1234 Re: Diagnoza.... 01.10.16, 22:09
                bardzo krótko i bardzo profesjonalnie w Scolar, ale robiliśmy to jakieś 3-4 lata temu
    • mamailusia Re: Diagnoza.... 24.10.16, 12:48
      Witam,
      Czy ktoś mógłby mi coś powiedziec na temat SOTIS? Mamy tam wizyte z córeczką. Diagnoza obejmuje 4 spotkania, koszt 950 zł. Zawsze z dzieckiem. Zastanawiam się jeszcze - Sotis, Scolar, Promitis?
      • partycjuszka Re: Diagnoza.... 09.11.16, 20:46
        Ja jak już wcześniej pisałam diagnozowałam w Promitis. Też mieliśmy 4 spotkania ;) Nie porównam Ci do tych innych miejsc które wymieniłaś, bo tam nie byłam. Znam je tylko z internetu i czytanych wpisów.
        O Promitisie mogę napisać dużo, więc jak chcesz wiedzieć coś więcej niż to co już napisałam wyżej w poście, to pytaj.
    • wanderratte Re: Diagnoza.... 24.10.16, 19:38
      Oprócz wymienionych już prywatnych placówek (PROMITIS, SCOLAR, SOTIS) w Warszawie są jeszcze ODIS i PsychoMedic.pl. Nie wiem, w której z nich pracują najlepsi specjaliści. Ale wybór masz olbrzymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka