wolny_strzelec1 05.12.05, 23:28 Od świętego Mikołaja: republika.pl/cel2005/h7/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula_a Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 08:50 Trochę zwariowane te określenia, brakuje mi 1-poziomo. T.RAG.N. - co to? - TERAGENA? Odpowiedz Link
wolny_strzelec1 Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 09:37 ul_a napisała: >Trochę zwariowane te określenia Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyłaś! A hasła poszukaj na polskiej mapie Hiszpanii :) Odpowiedz Link
ula_a Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 12:22 Znalazłam - Tarragona, czy to? - bez jednego "r"?. Cały tydzień nikt się nie odezwał no to wzięłam i rozwiązałam z ciekawości czy potrafię. Najbardziej podoba mi się określenie 5-poziomo, choć mogło być bez: "na bezludnej wyspie", ta część ułatwiła odgadnięcie hasła. Ciekawa jestem co znaczy ten "lewy łokieć" w 6-poziomo, co on ma do "kryształu"? Pozdrawiam Odpowiedz Link
eso73 Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 14:27 ula_a napisała: > Ciekawa jestem co znaczy ten "lewy łokieć" w 6-poziomo, co on ma do "kryształu" Ja zrozumiałem to tak: Specem telewizyjnym o "pierwszego razu" jest KRYSZak, na łokciu jest ŁATa, ale na lewym, to chyba wspak, czyli aTAŁ. A "CHRYZANTEMY złociste (są) w kryształowym wazonie stoją na fortepianie, kojąc smutek i żal". Odpowiedz Link
wolny_strzelec1 Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 18:01 ula_a napisała: > Znalazłam - Tarragona, czy to? - bez jednego "r"?. Są dwie szkoły , przważa zdajesię jednak przez dwa "R". Mea culpa. > bez: "na bezludnej wyspie", ta część ułatwiła odgadnięcie hasła. Wg "wykładowców" sztuki układania hetmńskich musi być część określenia odnosząca się do całości hasła ;(. Poza tym napisałam do Ciebie na adres "gazetowy". Odpowiedz Link
ula_a Re: Mini hetmańska dla Wszystkich 08.12.05, 19:17 Przesłałam rozwiązanie. 6-poziomo - pomogły mi "chryzantemy", o Kryszaku nie pomyślałam - dobre!. Odpowiedz Link
wolny_strzelec1 Re: Mini hetmańska dla Wszystkich-rozwiązanie i... 08.12.05, 23:44 Tym razem przysłano kilka rozwiązań. POZIOMO: 1.TARAGONA, 5.ROZBITEK, 6.KRYSZTAŁ, 7.TEK, 8.KOTA PIONOWO: 1.TERAKOTA, 2.ROZRYWKA, 3.GWIAZDKA, 4.NIETAKT Była to ostatnia mini hetmańska mojego autorstwa. Dziękuję wszystkim, którzy się ze mną (ze mnie u)bawili i tym, którzy się nie bawili też dziękuję. Myślę, że rauoaf, który wyzywając mnie na tę niezbyt ubitą ziemię, nie dałby pół grosza za to, że pojawi się tu jakakolwiek krzyżówka (jeśli się mylę proszę wyprowadzić mnie z błędu) jest z wyniku 5 : 2 zadowolony. Bo dla mnie te dwa małe punkty niezależnie od tego dlaczego tak się stało - są żródłem ogromnej satysfakcji. Możecie mi wierzyć lub nie ale ta mini dla rauoafa, to była pierwsza krzyżówka jaką ułożyłam (tak, jestem kobietą) w życiu. Chyba już nie mam tu żadnych długów? Zakaz_konkurencji nie przeczytał chyba swojej gazetowej poczty od lipca? Dziękuję reptarowi za gościnę :) Pozdrawiam Wszystkich wolny_strzelec :) -- I Want To Break Free I Want To Break Freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!e Odpowiedz Link