megalomaniac 19.10.03, 15:40 Starym zwyczajem zapytam o ten turniej. Kto sie wybiera odwiedzić wodniakow z "Neptuna"?. Może rowniez ktos zechce skrobnac pare slow o tym turnieju, o jego specyfice, zadanich... itp.??? pzdrw megalo... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taddy01 Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 20.10.03, 19:50 Spółdzielnia Mieszkaniowa "Chełm" i Gdański Klub Szaradzistów "Neptun" organizują 8 listopada o godz. 12 w Klubie Osiedlowym "Alf" Gdańsk-Chełm ul. Dragana 25/26 turniej szaradziarski "Tylko z jolką". Zgłoszenia oraz wpisowe w wysokości 15 zł(przekazem pocztowym z dopiskiem "Turniej") należy przekazać do 4 listopada pod adresem: Tadeusz Olejarczyk ul Zamiejska 38 m.12, 80-766 Gdańsk, tel (0-58) 303-68-42Spółdzielnia Mieszkaniowa "Chełm" i Gdański Klub Szaradzistów "Neptun" organizują 8 listopada o godz. 12 w Klubie Osiedlowym "Alf" Gdańsk-Chełm ul. Dragana 25/26 turniej szaradziarski "Tylko z jolką". Zgłoszenia oraz wpisowe w wysokości 15 zł(przekazem pocztowym z dopiskiem "Turniej") należy przekazać do 4 listopada pod adresem: Tadeusz Olejarczyk ul Zamiejska 38 m.12, 80-766 Gdańsk, tel (0-58) 303-68-42 A w turnieju rozwiązujemy tylko jolki. Przewidziano 2 jednogodzinne tury. A za każde prawidłowo wpisane hasło uczestnik otrzymuje 1 punkt Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 20.10.03, 20:27 Dzięki za info, mam jeszcze pytanko lub pytania:-))) do taddy 01 -czy sa to Jolki różnej maści? -czy mozna jesli ktos niezdązy a wyrazi akces wplacic przed turniejem? pzdrw megalo... Odpowiedz Link
taddy01 Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 20.10.03, 23:36 megalomaniac napisał: > Dzięki za info, mam jeszcze pytanko lub pytania:-))) > do taddy 01 > > -czy sa to Jolki różnej maści? róóóżniste > -czy mozna jesli ktos niezdązy a wyrazi akces wplacic przed turniejem? Do 4 listopada (a jest to termin zgłaszania się) jest jeszcze sporo czasu. Dysponujemy salą o ograniczonej pojemności. Tak więc kto pierwszy ten lepszy. A zdarzyło się też, że otrzymywaliśmy zgłoszenia od niektórych szaradzistów, zakładaliśmy za takich wpisowe,a ci nie zgłaszali się. Dlatego takie sprawy możemy rozpatrywać indywidualnie w miarę wolnych miejsc Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 22.10.03, 17:11 taddy01 napisał: > róóóżniste > lubię jolkowe szaleństwa wodniaków z "Neptuna" :-))) wiec chyba udam sie na ta pocztę i puszczę przekazik do Gdańska ( drogą lądową - oczywiście:-))) ) pzdrw megalo... Odpowiedz Link
megalomaniac Tylko z Jolką - tylko tydzien !!! 01.11.03, 18:12 czy juz wiadomo, kto sie wybiera... a moze Lucbach??? pzdrw megalo... Odpowiedz Link
taddy01 Re: Jak dotrzec z dworca głównego na turniej ? :- 05.11.03, 12:39 w grona wielu autobusów wybieramy ten z numerem 108 lub 208 (przystanek przed dworcem Głównym w Gdańsku)po ok. 10 min jazdy wysiadamy na skrzyżowaniu ul Chałubińskiego i Armii Krajowej pytamy się przechodniów gdzie jest klub ALF (przy ul Dragana) i udajemy się pieszo ok 200m. Potem wchodzimy na piętro, a tam już są inni którzy staną w szranki w turnieju "Tylko z Jolką" Odpowiedz Link
immelman Re: Jak dotrzec z dworca głównego na turniej ? :- 06.11.03, 04:10 Chłopie czy masz 5 lat że się pytasz!!! Jeżeli tak to przyjedż z mamą. Są plany miast nawet w internecie. Jak masz więcej lat to powinieneś wiedzieć co zrobić. Kliknij Gdańsk i nie zawracaj głowę innym. Czy gdziekolwiek się wybierasz pytasz innych?? Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Jak dotrzec z dworca głównego na turniej ? :- 07.11.03, 16:17 immelman napisał: > Chłopie czy masz 5 lat że się pytasz!!! Jeżeli tak to przyjedż z mamą. Są > plany miast nawet w internecie. Jak masz więcej lat to powinieneś wiedzieć co > zrobić. Kliknij Gdańsk i nie zawracaj głowę innym. Czy gdziekolwiek się > wybierasz pytasz innych?? zakrecilem Ci w glowie wiec masz problem i jak ze skeczu Monthy Pythona... proponuje kupic sobie lusterko i zrobic lobotomie... pzdrw megalo... Odpowiedz Link
immelman Re: Jak dotrzec z dworca głównego na turniej ? :- 08.11.03, 21:42 To mnie utwierdziło w tym że masz 5 lat albo jesteś blondynką. Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Jak dotrzec z dworca głównego na turniej ? :- 09.11.03, 14:46 uuu nie udal sie zabieg... smutno mi... pzdrw megalo... Odpowiedz Link
uhuhu Re: Neptunianie! 07.11.03, 23:13 hm, no więc jeśli Internet będzie ;)), to wyniki będą zaraz po turnieju - czyli nie wcześniej jak o 16.00 i z dużym prawdopodobieństwem przed 18.00. Odpowiedz Link
nemala Re: Neptunianie! 08.11.03, 10:16 jade na turniej, przy założeniu, ze będzie do 16, a o 16:30 będę w domu, to od razu wklepię. Pzdr. nemala Odpowiedz Link
nemala wyniki 08.11.03, 17:23 dorwałam sie pierwsza do komputera wygrał Leszek Rydz miażdżąca przewaga pkt. 2. Magdalena Pokorowska 3. Jacek Górski więcej nie pamiętam, bo szofer na mnie czekał i marudziła porwałam nagrodę, piękny błyszczacy telefon na nóżce i tyle....z dalszych wyników atmosfera jak zwykle b. fajna pzdr. nemala zaraz pewnie uhuhu dopisze resztę wyników Odpowiedz Link
nemala Re: wyniki 08.11.03, 17:26 oczywiście szofer marudził, anie marudziła zresztą teraz tez marudzi, że obiad by zjadł brak zrozumienia dla wysiłku umysłowego, ale telefon mu się podoba szkoda, że nie mamy jeszcze linii podciągniętej do domu.... ale może niedługo nemala Odpowiedz Link
nemala Re: wyniki 08.11.03, 17:46 nemala napisała: > oczywiście szofer marudził, anie marudziła > zresztą teraz tez marudzi, że obiad by zjadł > brak zrozumienia dla wysiłku umysłowego, ale telefon mu się podoba > szkoda, że nie mamy jeszcze linii podciągniętej do domu.... > ale może niedługo > > nemala Pragmatyczny umysł nemali nie istnieje, stwierdza z przykrością szofer Odpowiedz Link
uhuhu wyniki pełne 08.11.03, 17:28 o, zastanawialiśmy się na turnieju, kto pierwszy dotrze do Internetu :)) nemala była szybsza, ale ja mam pełną punktację! oto ona: Wyniki III Turnieju "Tylko z Jolką": 01. Leszek Rydz – 522 pkt. 02. Magdalena Pokorowska – 363 03. Jacek Górski – 326 04. Sławomir Szymański – 281 05. Andrzej Boniecki – 269 06. Małgorzata Figlarowicz – 263 07. Joanna Rogalska – 258 08. Andrzej Hankus – 253 09. Roman Iwanek – 236 10. Janina Smółka – 224 11. Zbigniew Woźniak – 216 12. Małgorzata Pączek – 216 13. Grzegorz Chomicz – 208 14. Piotr Lewandowski – 191 15. Irena Kulescha-Kopeć – 187 16. Anna Bilewska – 181 17. Stefan Koczarski – 176 18. Mariusz Warnke – 174 19. Janusz Witkowski – 167 20. Michał Kozłowski – 154 21. Grażyna Iganowicz – 154 22. Leonard Koelmer – 149 23. Marcin Kołodziejski – 127 24. Tadeusz Białowąs – 108 25. Janusz Słucki – 96 26. Roman Kwaśniewski – 93 27. Jan Warnke – 81 Maksymalnie można było zdobyć 767 punktów. Odpowiedz Link
nemala Re: wyniki pełne 08.11.03, 17:37 byłam lepsza tylko o 2 minuty za to gratuluje Pucharu, piekny i błyszczący tutaj szanse na wyprzedzenie były nikłe ale będę ćwiczyć dalej pzdr nemala i lecę do kuchni, bo dobiegają do mnie pomruki niezadowolenia od głodnego Misia Odpowiedz Link
reptar gratulacje 08.11.03, 19:08 uhuhu napisał: > o, zastanawialiśmy się na turnieju, kto pierwszy dotrze do Internetu :)) > nemala była szybsza, ale... ...ale jeśli się weźmie pod uwagę odległość do domu, to chyba całkiem nieźle Ci poszło, uhuhu   ;-) Na polu szaradziarskim również, więc podwójne gratulacje! I oczywiście gratulacje dla pozostałych triumfatorów! Hej ho! Odpowiedz Link
jw1969 Re: gratulacje 10.11.03, 10:45 Gratulacje dla Leszka i pozostałych, i dla organizatorów oczywiście również! Może kiedyś też się skuszę, żeby spróbować swych sił? Odpowiedz Link
mag33 Re: gratulacje 10.11.03, 21:00 Ja tez przylaczam sie do gratulacji..brawo Neptunianie!!brawo Leszku!! przez moment myslalem , ze tez zdolam przyjechac, ale niestety nie wyrobilem sie:(((( Odpowiedz Link
jw1969 Re: wyniki pełne 12.11.03, 11:41 Ponad 700 punktów do zdobycia, toż to prawie Gigant! Utrudnili tym razem koledzy z Neptuna, oj, utrudnili! Odpowiedz Link
immelman Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 08.11.03, 21:45 Czy ty nie rozumiesz że twoich pytań wszyscy mają dość. Odpowiedz Link
reptar Off topic / Upomnienie dla Immelmana 09.11.03, 13:30 Immelmanie, nie mieszaj do swoich krucjat *wszystkich*. Wszyscy to nie Twój fanklub. Pytania Megalomaniaca wcale nie są głupie. Korzystanie z Internetu i z planów miasta zawsze niesie ze sobą ryzyko, że coś się od ostatniej aktualizacji zmieniło. Zresztą to nie ma znaczenia, jakie było pytanie. Dość, że Twój atak jest bezzasadny i w tym Waszym, a właściwie Twoim konflikcie przyznaję wyraźnie rację Megalomaniacowi, a Ty swoimi wypowiedziami sprawiłeś tylko tyle, że teraz widzę w Tobie krzykacza i awanturnika. Mam nadzieję, że kiedyś dorośniesz. Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Off topic / Upomnienie dla Immelmana 09.11.03, 17:34 ...dzieki Reptarze... ...kto pyta nie bladzi...:-))) a to forum zachecilo mnie rozwijania dalej szaradziarskiej pasji no i tym samym do udzialu w turniejach czy biesiadach... wielu z forumowiczow znam osobiscie i nie mam zamiaru wyzywac sie na nich czy komukolwiek dokopywac bo cos tam mi sie w glowce miesza... no i do niedawna bylo to forum wolne (patrz niektore fora od zachowan typu immelman) no ale jednak... dobrze ze to mnie tylko atakuje i bombarduje... ale co tam...bede dalej pytal:-))) Odpowiedz Link
cherrywt Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 09.11.03, 17:02 Ja również nie zaliczam się do wszystkich. Megalomaniac to dobry duch tego forum Autora wpisu proszę by nie uogólniał. Wstydź się. Odpowiedz Link
taddy01 Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 09.11.03, 00:27 Byłem. Inni napiszą czy im się podobało Z Rozrywki był p.Arkadiusz Dybała. Z ramienia FKS nadprezes Stanisław Bruszkowsk A ja, jako organizotor czuję się się dumny że znów się udało. Ludzie! to są niezapomniane chwile. Trzeba być na takich imprezach. Odpowiedz Link
megalomaniac A to z punktu widzenia... 09.11.03, 14:26 witajcie, ...i juz po Jolkowych zmaganiach..., ...dotarlem na miejsce dzieki taddiemu( dzieki Tobie za wpis na forum-jak dotrzec!), a wrocilem do domu dzieki sobie ( ta uwaga jest dla immelmana:-))... ...kolejna krzyzowkowa impreza, ktora zaliczylem i dzieki temu chyba bardziej jeszcze dostalem checi na krzyzowkowe zmagania...wiec organizatorzy imprez mozecie sie mnie spodziewac...(no i beda pytania - ta uwaga jest dla immelmana:- )) a jak bylo w Gdańsku...po prostu prze,prze-sympatycznie:-))) no i te zadania z ktorymi przyszlo sie zmagac...swietne pomysly...dwoch swietnych autorow...znanych z lamow pism szaradziarskich... wiec pewnie z marcu tez odwiedze wodniakow z "Neptuna"...:-))) pzdrw megalo... Odpowiedz Link
lucbach Re: A to z punktu widzenia... 11.11.03, 23:13 No właśnie, jeśli ktoś ma fioła na swoim punkcie (właśnie, co słusznie zauważył Reptar, nie wszyscy to 'fanklub' tego Pana), to tylko w taki sposób stara się zwrócić na siebie uwagę. Nadrabia tym niedowartościowanie... No ale skończymy ten temat. Megalo, Przyjacielu:) Trzymaj się. Zadawaj pytania, po to jest to forum;) pozdrowienia, lucbach PS(t). a może ten Pan zechce zagrać przeciwko nam;)? Odpowiedz Link
megalomaniac Re: A to z punktu widzenia... 14.11.03, 19:33 lucbach napisał: > Megalo, Przyjacielu:) Trzymaj się. Zadawaj pytania, po to > jest to forum;) Dzieki za wsparcie...:-) Lucbach - tak wlasnie postepuja przyjaciele z jednego teamu:-))) (sic!) > PS(t). a może ten Pan zechce zagrać przeciwko nam;)? hm..., a myslisz ze znajdzie (immelman) wspoltowarzyszy?:-) Odpowiedz Link
megalomaniac Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 09.11.03, 22:17 ...dzieki cherrywt... ...teraz wiem ze szaradziarstwo to fajne hobby, ale i to przede wszystkim ze szaradzisci to wspaniali ludzie, mili, zyczliwi, a nader wszystko z poczuciem humoru... Odpowiedz Link
julesw Re: Tylko z Jolką - niebawem!!! 12.11.03, 11:28 Ja również uważam, że pytania są po to, by je stawiać :-) Odpowiedz Link