Dodaj do ulubionych

Przedszkola

08.01.10, 08:43
Jestem ciekawa Waszych opinii o stalowowolskich przedszkolach?
Szczególnie interesują mnie te na Popiełuszki, Niezłomnych i
Skoczyńskiego. Ale i o innych można pisać. Może Wasze opienie pomogą
podjąć rodzicom decyzję co do wyboru przedszkola.
Obserwuj wątek
    • jus_1 Re: Przedszkola 08.01.10, 09:20
      podepnę się pod wątek - czy możecie napisać coś na temat prywatnego przedszkola Bąbelkowo? będę wdzięczna za opinie
    • asabia Re: Przedszkola 08.01.10, 12:20
      Też chętnie poczytam :) Wiecie może jak to jest dokładnie z zapisami?? Niby
      można zapisywać od kwietnia w roku, którym dziecko ma iść do przedszkola..ale
      wiem, że jakimś cudem mamy zapisują niemowlaki...
      • jus_1 Re: Przedszkola 09.01.10, 10:04
        jeżeli chcesz posłać do przedszkola dziecko we wrześniu 2010 to zapisy są od początku stycznia 2010 ( teraz to wypadło na 4.01). ale jak składałam wniosek do dwóch przedszkoli właśnie 4.01 o godz 14 - 15 to już byłam na końcu listy:(
        • asabia Re: Przedszkola 09.01.10, 12:28
          jus_1 napisała:

> jeżeli chcesz posłać do przedszkola dziecko we wrześniu 2010 to zapisy są od po
          > czątku stycznia 2010 ( teraz to wypadło na 4.01). ale jak składałam wniosek do
          > dwóch przedszkoli właśnie 4.01 o godz 14 - 15 to już byłam na końcu listy:(

Dziękuję..chcę zapisać na 2011, więc mam jeszcze trochę czasu.. Słyszałaś coś
          może o przedszkolu muzycznym? W litopadzie widziałam ogłoszenie na szkole
          muzycznej i nie wiem czy znaleźli się chętni..
        • bartosowa Re: Przedszkola 10.01.10, 21:35
          Ale przeciez o przyjęciu nie decyduje kolejność zgłoszeń, więc jak
          to na końcu listy?
    • justyszda Re: Przedszkola 09.01.10, 14:18
      Nie straszcie, pod koniec tamtego roku dzwoniłam do przedszkola na Dmowskiego i
      powiedziano, że nie decyduje kolejność zgłoszeń...
      • jus_1 Re: Przedszkola 09.01.10, 22:09
        zgadza się w niektórych przedszkolach nie decyduje kolejność zgłoszeń ale w większości tak - trzeba wcześniej się upewnić:)
      • asabia Re: Przedszkola 10.01.10, 12:35
        Jeśli nie kolejność zgłoszeń to co?? Czym się kierują..przecież wszystkich
        chętnych nie przyjmują...
        • justyszda Re: Przedszkola 10.01.10, 15:02
          asabia napisała:

> Jeśli nie kolejność zgłoszeń to co?? Czym się kierują..przecież wszystkich
          > chętnych nie przyjmują...

Istnieją pewne kryteria, nie wiem, czy we wszystkich przedszkolach, ale chyba
          przede wszystkim muszą rodzice pracować. Na stronie Przedszkola nr 7 znalazłam
          takie coś:
          "Przedszkole przeprowadza rekrutację w oparciu o zasadę powszechnej dostępności.
          Karty zgłoszeń dzieci do przedszkola wydawane są w miarę zainteresowania
          rodziców. Do 15 kwietnia na tablicy ogłoszeń wywiesza się listę dzieci
          przyjętych do przedszkola. W przypadku większej liczby zgłoszeń aniżeli miejsc w
          placówce powołuje się komisję rekrutacyjną, w skład której wchodzą
          przedstawiciele Rady Pedagogicznej i Rady Rodziców. W tym przypadku komisja
          rekrutacyjna ustala regulamin przyjęcia dzieci do przedszkola.

W pierwszej kolejności do przedszkola przyjmowane są:

a) dzieci sześcioletnie,
          b) dzieci matek lub ojców samotnie wychowujących dzieci, matek lub ojców, wobec
          których orzeczono znaczny lub umiarkowany stopień niepełnosprawności bądź
          całokwitą niezdolność do pracy albo niezdolność do samodzielnej egzystencji na
          podstawie odrębnych przepisów, a także dzieci z rodzin zastępcznych,
          c) dzieci już uczęszczające do danego przedszkola,
          d) dzieci obojga rodziców pracujących,
          e) dzieci z rodzin wielodzietnych (3 i więcej dzieci),
          f) dzieci z opiniami lub orzeczeniami z Poradni Psyhologiczno-Pedagogicznej."
    • justyszda Re: Przedszkola 09.01.10, 14:36
      Chodziło o przedszkole na Popiełuszki, nr 7 :)
    • 1malgorzata42 Re: Przedszkola 06.08.14, 15:55
      Witam
      Polecam przedszkole na Jastrzębiej 9 Mieści się ono na Baranówce Posiada wykwalifikowany zespół pedagogów Do dyspozycji dziecka będzie logopeda oraz nauczyciel języka angielskiego jak również i psycholog (ale to już indywidualnie)
      Bardzo polecam zapisy już trwają
    • 1malgorzata42 Re: Przedszkola 06.08.14, 15:56
      Witam
      Chciała wam polecić niedawno powstałe przedszkole które mieści się na baranówce Panie pokazując dzieciom otaczający klimat szczególnie zwracają uwagę na środowisko naturalne Mała Syrenka nie tyko uczy dzieci ale rozwija ich mentalność aby zrozumiały świat Kadra pedagogiczna spełnia wszystkie wymogi.
      Bardzo polecam tą placówkę zapisy 2014/2015 już trwaja
      • mariusz-ef Re: Przedszkola 06.08.14, 16:42
        jeeeee! Cool!
        moim marzeniem jest by prawie codziennie wozić dziecko 200 km do przedszkola! (a potem je jeszcze przywozic!)
      • bartosowa Re: Przedszkola 19.08.14, 10:28
        Czy tu o rzeszowską Baranówkę chodzi?:) Dobre!
        • mariusz-ef Re: Przedszkola 29.08.14, 14:50
          jeśli chodzi o rzeszowską baranówkę to mój entuzjazm jest mniejszy - tylko 65 km w jedną stronę... mój mały tak lubi jeździć samochodem... :-(
    • zosia724 Re: Przedszkola 23.11.14, 18:16
      ggg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka