Dodaj do ulubionych

Opieka nad forum

12.07.05, 10:42
Witam,
Ostatnimi czasy kilkoro osób zgłosiło się do nas z propozycją, że podejmą
się opieki nad tym forum. W związku z tym mam do Was pytanie: są wśród
Was osoby, które chciałby się opiekować f. SW /możliwa jest praca 2 moderatorów/?

Jeżeli tak - proszę o zgłaszanie się w tym wątku /osoby trzecie, które są
odpowiednie wedle Was - też można zgłaszać :)/

pozdrawiam
j/a
Obserwuj wątek
    • jasnoniebieski.5 Re: Opieka nad forum 12.07.05, 11:30
      ja tam moge sie zglosic na ochotnika ;p bo praktycznie codziennie tu
      zagladam...tylko mozliwe ze wyjade pod koniec tego tygodnia...ale jak narazie
      jestem tutaj (:
    • polishbellydancer Re: Opieka nad forum 12.07.05, 13:33
      ja zglaszam kandydature dwoch osob (jakoze moderatorow moze byc dwoch), ktore
      zawsze sluza pomoca i bardzo milo i rzeczowo odpowiadaja na kazde pytanie:
      blackvader i jasnoniebieski.5

• jasnoniebieski.5 Re: Opieka nad forum 12.07.05, 18:42
        wow...dzieki :)
        co do mojego wyjazdu to sie juz wszystko wyjasnilo, zostaje na miejscu, wiec
        oficjalnie wystawiam swoja kandydature... :)
        • blackvader Re: Opieka nad forum 12.07.05, 20:55
          Zgadzam sie :) Takze czekamy jeszcze troche na innych kandydatow i kogos sie wybierze!
          PS Dzieki :)
          • blackvader Re: Opieka nad forum 14.07.05, 22:29
            To skoro nikt sie nie zglasza .... moznaby w koncu ustanowic moderatorow i otworzyc to forum.
            • polishbellydancer Re: Opieka nad forum 14.07.05, 23:24
              a to ono nie jest teraz otwarte???
              • jasnoniebieski.5 Re: Opieka nad forum 14.07.05, 23:53
                polishbellydancer napisała:

> a to ono nie jest teraz otwarte???

no nie jest...otware by bylo wtedy, gdybys nie musiala sie logowac w momencie
                gdybys chciala napisac np jakiegos posta lub cos skomentowac
                • blackvader Re: Opieka nad forum 15.07.05, 00:02
                  > no nie jest...otware by bylo wtedy, gdybys nie musiala sie logowac w momencie
                  > gdybys chciala napisac np jakiegos posta lub cos skomentowac

i przez to mniej osob pisze. Ale jak jest otwarte to musi byc moderator ktory usowa posty ludzi ktorzy tu tylko bluzgaja
    • okrutny_mariuszek Re: Opieka nad forum 17.07.05, 23:14
      a mi by się nie chciało...
      w dodatku czasami zdarza mi się zmienić nicka bo stary przestał pasowac do
      mojego akuratnego stanu....

z innej zaś strony nie wydaje mi się by to 4um potrzebowało admina/moderatowa
      czy jak tam zwał...
      póki co nie zauważyłem dziczy
      • blackvader Re: Opieka nad forum 18.07.05, 00:35
        > z innej zaś strony nie wydaje mi się by to 4um potrzebowało admina/moderatowa
        > czy jak tam zwał...
        > póki co nie zauważyłem dziczy

Tu nie chodzi o obecny stan tego forum, ale o jego rozwój. Chcielibyśmy (? -kto jest przeciw niech pisze!) otworzyć to forum tak by niezalogowani goście mogli tu pisać. Wtedy chamstwo mogłoby się pojawić i moderator jest bardzo potrzebny. Uprzedzam pytanie – „po co otwierać?” Policzyłem przed chwilą w kilku najnowszych wątkach na dwu najbardziej rozpisanych forach Podkarpacia: Na 185 wiadomości napisanych na forum Rzeszowa 163 było wysłanych przez tzw. ”Gości”. Na forum Przemyśla stosunek był podobny: 91-79. Także jeżeli zależy nam na tym, żeby to forum tętniło życiem i więcej osób tu pisało potrzebne są 2 rzeczy:
        1.Otwarcie forum dla gości
        2.Reklama (od pantoflowej po dogadywanie się z twórcami lokalnych stron - zadanie dla moderatora)
        • jabbur Re: Opieka nad forum 18.07.05, 14:54
          Brak innych chętnych i brak głosów przeciw?
          OK...
          Co do gości/reklamy. Nie da się. Jedno jest technicznie
          niemożliwe w przypadku forów tego typu, drugie niezgodne z naszym
          regulaminem. Reklama ma to do siebie, że jest płatna :)
          j/a
          • blackvader Re: Opieka nad forum 18.07.05, 15:31
            > Jedno jest technicznie
            > niemożliwe w przypadku forów tego typu

Hej ... zaraz, to Rzeszów, Przemyśl czy Tarnobrzeg mogą? A my czemu nie?

> drugie niezgodne z naszym
            > regulaminem. Reklama ma to do siebie, że jest płatna :)

chyba że reklamuje się coś z czego nikt nie czerpie żadnych zysków! Wtedy można się dogadać z webmasterem.
            • blackvader Re: Opieka nad forum 18.07.05, 16:26
              Niestety faktycznie na forach prywatnych nie mogą psać goście. Ale problemy techniczne da się obejść :-) Zobaczę co da się zrobić
              • lolo125 Re: Opieka nad forum 18.07.05, 16:51
                To namieszałeś :) Teraz forum wogóle nie jest widoczne hehe, udało mi sie tu
                dostać tylko dlatego, że mam je wrzucone do ulubionych. Tylko postów nie skasuj
                niechcący ;).
    • lolo125 Re: Opieka nad forum 18.07.05, 16:55
      Wrzuciłaś nas do prywatnych, dział Auto Moto.
      Ładny gips :)
      • muminek22 Re: Opieka nad forum 21.07.05, 07:09
        Obiecywano że bedzie mozna pisać bez logowania, dlaczego tak nie ma naprawde
        wkurzające jes ciągłe logowanie się
        Pozdrawiam
        Muminek22
    • jasnoniebieski.5 Re: Opieka nad forum 18.07.05, 21:06
      no ja tez pisalem na mejla w tej sprawie ale jeszcze nie dotalem zadnego odzewu :/
      • blackvader Re: Opieka nad forum 18.07.05, 22:06
        >To namieszałeś :) Teraz forum wogóle nie jest widoczne hehe, udało mi sie tu
        >dostać tylko dlatego, że mam je wrzucone do ulubionych. Tylko postów nie skasuj
        >niechcący ;).

Jedynym momentem w ktorym przyczynilem sie do obecnej sytuacji była moja zgoda na bycie moderatorem forum. Reszte spiepszyl ktos na gorze. Moderator nie ma takiej mozliwosci zeby przeniesc forum :(
        Mam nadzieje ze jabbur lub ktos z administracji wkoncu przeczyta ktoregos z moich maili.
    • blackvader Re: Opieka nad forum 18.07.05, 22:12
      czy sadzicie ze jesli uzylbym metody brute force do zlamania hasla jabbera i gdyby mi sie udalo i tylko przywrocilbym to forum na swoje miejsce to zglosiliby to na policje? :)
      • lolo125 Re: Opieka nad forum 18.07.05, 22:27
        Na policje może nie, ale forum zlikwodowaliby na pewno.
        • blackvader Re: Opieka nad forum 20.07.05, 02:15
          Jakby kogoś interesowało - rozmowa na forum "o forum" na temat otwarcia tego forum:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=26658262

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka