Dodaj do ulubionych

wybory samorządowe

IP: 195.116.200.* 08.08.02, 01:27
Czas na zmiany w Stalowej Woli.Jest nadzieja na na nie.Wróciłam z W-wy na
wakacje i od moich znajomych dowiedziałam się, że powstał Komitet Obywateli
dla Miasta i Powiatu.Podobno działa w nim parę osób mających "olej w
głowie".Wiem na pewno o jednej z nich o moim psorze S. Szymoniku.Ten "gość"
zrobiłby trochę porządku w mieście, a wielu zmusiłby do myślenia.Przyjadę na
niego głosować.
Obserwuj wątek
    • Gość: kondii Re: wybory samorządowe IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 08.08.02, 12:49
      tylko trohce bez sensu ze te wybory sa juz w trakcie roku akademickiego bo
      naprawde duzo ludzi jak np ja ma za daleko ze studiow do stalowki no i
      niestety nie zaglosuje na nikogo;a kandytatura Szymka jest swietna;tez mialem
      z nim przyjemnosc obcowac przez 4 lata w ogolniaku;bylo super!byly uczen mat-
      fiz-u;
    • Gość: rybka Re: wybory samorządowe IP: 195.94.193.* 08.08.02, 13:55
      A te osoby "mające olej w głowie" to np. kto? Mogłabys podać jakieś nazwiska,
      oprócz rzeczonego profesora?

PS. Czyżby koniec niepodzielnych rządów szefa KUL-u , Kozielewicza-złodzieja?
      Zresztą w dobie rządów komuchów to zrozumiałe.........
      • Gość: marta Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 08.08.02, 23:58
        wystarczy kilku mających "olej w głowie", a już coś drgnie.Wiem, że chyba w tym
        Komitecie działa polonistka (zresztą super)Renia Butryn,chyba matematyk też ze
        Staszica,są lekarze m.in.doktor W.Wołcz,są studenci z uczelni z naszego miasta
        (od nich mam te informacje).nazwiska wkrótce się "pokażą" w trakcie kampanii
        wyborczej.to nie są komuchy, weszli w koalicję z PiS-em, to wreszcie uczciwi
        i "niezgrani"politycznie ludzie,dobrze że komuś w tym mieście chce się coś
        jeszcze zrobić.
        • Gość: lubelak Re: wybory samorządowe IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.08.02, 09:52
          uczciwi na platformie???? znam lidera po w stalowej, bo byłem przez kilka lat
          jegosąsiadem i piszcie nic o jego uczciwości...
          znam uczciwszych...
          pozdrowienia dla stalowiaków, zwłaszcza gdziekolwiek studiujących...
          r.
          • Gość: marta Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 09.08.02, 19:48
            Gość portalu: lubelak napisał(a):

> uczciwi na platformie????
            Przecież w Stalowej rozleciała się koalicja PiS-u z PO, wiem to na pewno(od
            Młodych Demokratów),czy wy umiecie uważnie czytać,czy w ogóle się orientujecie
            co dzieje się w lokalnej polityce?Nawiążcie kontakt z Młodymi Demokratami.Do
            nich należą także uczniowie ostatnich klas szkół średnich.Zawiązała się bardzo
            interesująca koalicja przedwyborcza PiS+Komitet Obywateli dla Miasta i
            Powiatu+Młodzi Demokraci+Stalowowolscy Kupcy+Stowarzyszenie Obywatelskie
            (Olechowskiego).Nie rozumiem, dlaczego tak pogardliwie wyrażasz się o
            studentach ze Stalowej.Wśród nich są moi koledzy, którzy ze względu na trudną
            sytuację materialną musieli podjąć studia na miejscu,chociaż bez problemu zdali
            na renomowane uczelnie w W-wie.I to oni włączyli się w prace tej Koalicji
            przedwyborczej.Ich marzeniem jest, aby wreszcie Ktoś pomyślał o utworzeniu
            funduszu stypendialnego dla zdolnych ale biednych, bo wtedy możliwe byłoby
            studiowanie takich osób w innych miastach.Mamy coraz piękniejsze chodniki,
            socrealistycznego LIDERA(sklep),zabetonowane trawniki
            przez "ciekawe"budowle,tylko nie ma w tym interesu zwykłego obywatela.
        • Gość: rybka Re: wybory samorządowe IP: 195.94.193.* 09.08.02, 11:49
          ........ci "studenci" , to błagam (!) tylko nie z miejscowej filii
          KUL...........!aby byli.......
        • Gość: ad Re: wybory samorządowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.08.02, 19:59
          te dwa nazwiska pozwalaja miec nadzieje na poprawe. Tyle tylko ze sa one znane
          nam jako bylym uczniom LO. A co z cala reszta miasta? Zwłaszcza tego ktore nie
          mialo zadnej stycznosci ze Staszica?????
          Pzdr
          • Gość: roman Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 09.08.02, 20:38
            Gość portalu: ad napisał(a):

> te dwa nazwiska pozwalaja miec nadzieje na poprawe. Tyle tylko ze sa one
            znane
            > nam jako bylym uczniom LO. A co z cala reszta miasta?

Na razie dwa, ale za to jakie....Tzw."reszcie miasta"za to dużo mówi nazwisko
            pana Rzegockiego czy pana Ryznara,ale oni mieli swoje 5minut i tyle tylko że
            utrwalili swoje nazwiska w świadomości ogłupiałych ludzi nie mających pojęcia
            co tak naprawde dzieje się "na pokojach" władzy ja wiem sporo bo sporo
            słyszałam na tzw. imieninowych spotkaniah u znajomych bo byly to plotkarskie
            zloty naprawde czas na zmiany mojedzieci niechodzily na staszica ale te
            nazwiska znam i to od dobrej strony(czesto wymieniane wsrod moich znajomych)
            • Gość: roman Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 09.08.02, 23:53
              Gość portalu: roman napisał(a):

> Gość portalu: ad napisał(a):
              >
              > > te dwa nazwiska pozwalaja miec nadzieje na poprawe. Tyle tylko ze sa one
              > znane
              > > nam jako bylym uczniom LO. A co z cala reszta miasta?
              i jeszcze jedna sprawa jestem po dyskusji z martą i powiem ze ona ma rację
              pisze na jej komputerze bo mnie nie stac na taki luksus w domu mam go w pracy
              (przestarzały)czemu mnie nie stac? dwoje dzieci studiuje w krakowie.
              • Gość: gość portalu Re: wybory samorządowe IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 10.08.02, 13:03
                Najlepszym prezydentem Stalowej woli był i będzie Alfred Rzegocki . Precz z
                SLD !!!
                • Gość: marta Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 10.08.02, 19:58
                  Gość portalu: gość portalu napisał(a):

> Najlepszym prezydentem Stalowej woli był i będzie Alfred Rzegocki . Precz z
                  > SLD !!!
                  Pan Rzegocki był i będzie(?) przedewszstkim prezydentem ...z pięścią, czyli bez
                  klasy.Może w nastę pnej kadencji, o ile go wybiorą,kogoś pobije publicznie, a
                  pomoże mu w tym jego dzielny syn.I tym rozsławią Stalową Wolę, bo czym innym
                  nie mogą. Z drugim zdaniem się zgadzam.
                  • Gość: marta Re: wybory samorządowe IP: 195.116.200.* 29.08.02, 23:40
                    Wybory się rozkrecają,a forum stalowiaków milczy.Czy znów bedziemy wybierać
                    tych samych na następne 4 lata marazmu i konania miasta.SLD pewnie zaciera
                    ręce, jego elektorat jest zwarty i gotowy.Prawica niemrawa i podzielona.Czas
                    najwyższy, aby we władzach "przewietrzyć".Kto to najlepiej zrobi?
                  • Gość: gość portalu Re: wybory samorządowe IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 05.09.02, 19:03
                    Gość portalu: marta napisał(a):

> Gość portalu: gość portalu napisał(a):
                    >
                    > > Najlepszym prezydentem Stalowej woli był i będzie Alfred Rzegocki . Precz
                    > z
                    > > SLD !!!
                    > Pan Rzegocki był i będzie(?) przedewszstkim prezydentem ...z pięścią, czyli
                    bez
                    >
                    > klasy.Może w nastę pnej kadencji, o ile go wybiorą,kogoś pobije publicznie, a
                    > pomoże mu w tym jego dzielny syn.I tym rozsławią Stalową Wolę, bo czym innym
                    > nie mogą. Z drugim zdaniem się zgadzam.

A tak w ogóle są jeszcze u was w SW jacyś inni kandydaci oprócz
                    Rzegockiego ,którzy byli by prawdziwą alternatywą dla SLD ???
        • Gość: Klaus Re: wybory samorządowe IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.02, 14:10

> wystarczy kilku mających "olej w głowie", a już coś drgnie.Wiem, że chyba w
          tym Komitecie działa polonistka (zresztą super)Renia Butryn

Chyba jest jaka druga Butrynowa bo ta ktora znalem to...
          Chyba ze przeszla jakas metamorfoze :)

,chyba matematyk też >ze Staszica

Moze Waldek ? (Waldemar Rozek) drugi (i ostatni) po Szymoniku z normalnych
          ludzi.

> weszli w koalicję z PiS-em

Ojej... Butrynowa moze sobie wchodzic w koalicje nawet z biskupem ale Szymonik
          i (ewentualnie) Waldek :(
          szkoda...
        • Gość: patefon Re: wybory samorządowe IP: *.elcompzu.com.pl / 192.168.0.* 18.11.02, 14:24
          a mi sie nie chce wierzyc ze stachu cos zmieni w tym miescie
          a co do kasi butryn to nie podejrzewam jej o to zeby cosw sensownego zrobila
          w kazdym razie wrazenia po moich 4 latach z nia sa niebardzo pozytywne
          zapewne z wzajemnoscia:-)
    • Gość: Klaus Re: wybory samorządowe IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.02, 13:54

> Czas na zmiany w Stalowej Woli.Jest nadzieja na na nie.Wróciłam z W-wy na
      > wakacje i od moich znajomych dowiedziałam się, że powstał Komitet Obywateli
      > dla Miasta i Powiatu.Podobno działa w nim parę osób mających "olej w
      > głowie".Wiem na pewno o jednej z nich o moim psorze S. Szymoniku.Ten "gość"
      > zrobiłby trochę porządku w mieście, a wielu zmusiłby do myślenia.Przyjadę na
      > niego głosować.

Staszek bedzie kandydowal ?!? Chyba jednak przyjade na te wybory... Ciekawe z
      jakiej opcji :)
      • Gość: AreKc Re: wybory samorządowe IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.02, 14:01
        Stary, w opcji jest Renia. Ja też przyjeżdżam na wybory.
        • Gość: adrjan Re: wybory samorządowe IP: *.mc.tenbit.pl 05.09.02, 14:05
          Ja poczekam aż Mietek zdecyduje się kandydować...
          • Gość: AreKc Re: wybory samorządowe IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.02, 14:12
            Mietek jest z Dżezowego
        • Gość: Klaus Re: wybory samorządowe IP: *.polkomtel.com.pl 05.09.02, 14:13
          Gość portalu: AreKc napisał(a):

> Stary, w opcji jest Renia. Ja też przyjeżdżam na wybory.
          I to mnie troche odstrasza
          a mialo byc tak pieknie...

PS. Podobal mi sie tekst o czarnym koziolku :)
          • Gość: lodzer Re: wybory samorządowe IP: *.lodz.gazeta.pl 05.09.02, 19:06
            Wrzućcie trochę więcej nazwisk kandydatów. Staszek nie jest dla mnie ideałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka