greg9999 03.08.06, 16:30 Czy ktoś wie, co oznacza po angielsku mobile core? Jest to wyrażenie z dziedziny telekomuniakacji i dotyczy telefonii komórkowej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okrent9 Re: telekomunikacja - mobile core 08.08.06, 09:21 A na pewno z dziedziny telekomunikacji (telefonii komórkowej) a nie informatyki? zaciekawiło mnie Twoje pytanie, poszukałam więc trochę w Sieci, i wygląda mi na to, że to po prostu procesor do laptopów... Ale możliwe, że to, co komórki nowej generacji mają w środku, też określa się ogólnym mianem "mobile core"... Zaznaczam, że nie jestem żadnym ekspertem Odpowiedz Link
greg9999 Re: telekomunikacja - mobile core 08.08.06, 18:07 Dzięki za zainteresowanie. Cały tekst jest tutaj: networks.siemens.de/telefonanlagen/mn-en/products-solutions/eggsn-intelligent-packet-solution-ips-3300/eggsn-intelligent-packet-solution-ips- 3300.html Product Category: Mobile Core: Packet Switched Odpowiedz Link
okrent9 Re: telekomunikacja - mobile core 08.08.06, 20:44 Link mi nie działa, a kiedy próbuję wejść przez networks.siemens.de, to znajduję tylko stronę po niemiecku. Odpowiedz Link
greg9999 Re: telekomunikacja - mobile core 09.08.06, 11:28 Oto fragment, który mnie interesuje: eGGSN (Intelligent Packet Solution): IPS-3300 Product Category: Mobile Core: Packet Switched Intelligent charging mechanisms from network layer to application layer for next generation mobile networks The Intelligent Packet Solution @vantage IPS-3300 by Siemens is a highly reliable platform for providing quality, efficiency, speed and capacity for next generation mobile networks. It enables Mobile Network Operators to charge for their services in the according way. @vantage IPS-3300 will be available with GPRS/UMTS-Releases GR 3.5/ UCR 2.5. @vantage IPS-3300 is designed specifically for addressing network requirements of 2G and 3G mobile networks: Enhancement of the proven CPG-3300 Integrated next generation IP Platform Comprehensive IP, mobility and charging features Odpowiedz Link
okrent9 Re: telekomunikacja - mobile core 12.08.06, 18:42 greg, obawiam się, że bardziej Ci nie pomogę... Niestety nie znam się na informatyce. Czy Ty rozumiesz wszystko w tym tekście poza tym "mobile core"?? Jeśli tak, to powinieneś też rozumieć, co to jest mobile core. A jeśli nie, to pewnie moje mgliste rozumienie "mobile core" jako czegoś w rodzaju procesora (w laptopie albo komórce) może Ci jednak wystarczy? Odpowiedz Link