sandii 08.06.09, 18:26 prosze o sprawdzenie prac z moich 3 poprzednich watkow ,potrzebuje to na jutro ,proszee Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakisburak Re: PROSZE :(( PILNE 08.06.09, 23:23 jak napiszesz popolsku caly noc bede tlumaczyc dla ciebie Odpowiedz Link
tatketcap Re: PROSZE :(( PILNE 08.06.09, 23:25 też tak myśle i ja tez moge pomogać ok? tylko napisz popolsuku całe te historie Odpowiedz Link
sandii Re: PROSZE :(( PILNE 09.06.09, 01:11 baja : dawno ,dawno temu , zyl sobie rybak jego zycie bylo monotonne łowił ryby,sprzedawal je ,wracal do domu,jadl obiad,potem kolacje i szedl spac do czasu az zlowil zlota rybke Wypłynął wcześnie rano na jezioro, zarzucił kilka razy sieć, ' wreszcie wyciągnął jedną złotą rybkę. Zabrał ją do domu i umieścił w dużym szklannym słoju. Nakarmił ją, a Rybka zaproponowała spełnić jego życzenia, jeśli ją wypuści. Rybak odparł, że nie ma żadnych życzeń. następnego dnia wypłynął na jezioro, Rybka zamieniła się w Księżniczkę, posprzątała chatę i ugotowała obiad, i znów wróciła do słoja. Rybak zauważył zmiany, a gdy Rybka zapytała go, jak mu smakuje obiad, odparł gburowato, że to nie jej sprawa. Złota Rybka trochę się zmartwiła. Musiała sama coś zrobić, żeby Rybak się z nią ożenił, bo tylko wtedy zostanie zdjęty z niej czar. Rano przygotowała śniadanie,. Rybak udał ,że nic nie zauważył. Kiedy wieczorem wrócił, chata była pięknie przybrana, firanki były uprasowane, Ona rozpłakała się i posmutniala Włówczas Rybak podszedł do Rybki i pocałował ją . Zamienił się w pięknego Królewicza, a chatka stała się pałacem. ,że Jędza z Pieczary,zamieniła go w Rybaka, a Księżniczkę w Złotą Rybkę. Postanowili się pobrać. Potem żyli długo i szczęśliwie, bo w bajkach zawsze tak jest. wszystko bylo zle taam ??( Odpowiedz Link
sandii Re: PROSZE :(( PILNE 09.06.09, 01:17 plotka : W niedzielę amerykańskimi mediami wstrząsnęła informacja dotycząca córki Billy’ego Boba Thorntona. Amanda Brumfield została zatrzymana przez policję na Florydzie. Powodem aresztowania nie były narkotyki czy alkohol. 29-latce grozi dożywocie za spowodowanie śmierci rocznego dziecka! Kobieta mowi, że był to jedynie nieszczęśliwy wypadek. Dziecko wypadło z łózka Po kilku godzinach dziecko niespodziewanie zmarło. Córka aktora uważa, że jest niewinna i nic nie mogła zrobić, aby uratować maleństwo. Sekcja zwłok wykazała, że dziecko doznało bardzo ciężkich obrażeń,miala złamana czaszke i uraz mózgu. Policja nie wyklucza, nieszczesliwego wypadku Odpowiedz Link
tatketcap Re: PROSZE :(( PILNE 09.06.09, 23:21 czesc sandii czekamlem na ciebie do 00:30 i myślałem, ze śpisz... nie zle tłumaczyłes tylko ze nie ktorych słów nie uzywamy poturecku ale generalnie dało sie zrozumiec...Mam na dzieje ze udało sie zdac egzamin... pozdrawiam. Odpowiedz Link
sandii Re: PROSZE :(( PILNE 09.06.09, 23:57 weszlam dopiero po 1 ,no slowka mam ze slownika pol-tur (taki bialo czerwony-beznadziejny) ;p ale chodzilo mi o grame najbardziej ,no zobaczymy jutro jak poszlo ale raczej nie za fajnie ,dzieki za checi Odpowiedz Link