ja22ek 04.06.07, 15:38 Złapałem się na tym, że w celowniku chce mi się przyczepić "m" do słowa "wielu" zdaniach typu "wielu ludziom się wydawało". Czy to się nazywa atrakcja fonetyczna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazeta.pl55 Re: Wielóm 04.06.07, 21:09 ja22ek napisał: > Złapałem się na tym, że w celowniku chce mi się przyczepić "m" do > słowa "wielu" zdaniach typu "wielu ludziom się wydawało". > > Czy to się nazywa atrakcja fonetyczna? Też mi się podobnie przydarza. Jak takich przypadków bedzie więcej, uznają to za uzus, he, he! --------------- Entwicklung ist, das Geld der Armen der reichen Laender an die Reichen der armen Laender zu geben! Odpowiedz Link
ja22ek Re: Wielóm 05.06.07, 19:27 W krótszej wersji też jest zrozumiałe Z tej samej grządki. Państwo jako pseudo-Janosik: zabiera bogatym, żeby nie dać biednym. Odpowiedz Link
stefan4 Re: Wielóm 05.06.07, 22:16 ja22ek: > Państwo jako pseudo-Janosik: zabiera bogatym, żeby nie dać biednym. Teraz jest w modzie ,,łże-Janosik''. A jak jest moda, to już trudno, tak trzeba. - Stefan www.ipipan.gda.pl/~stefan/oswiadczenie_antylustracyjne.html Odpowiedz Link