Dodaj do ulubionych

Poznam znajomych

02.05.11, 10:23
Poznam fajna dziewczynę lub fajnego chlopaka smile w wieku 30 lat lub wiecej do wspolnych wyjsc (kino, teatr, restauracja, sport - jogging kazdego dnia, rower, rolki, basen, boks, koncerty, wycieczki poza Paryz, spacery etc).
Mam 32 lata, jestem wesola kobieta (lubie poczucie humoru i optymizm), mieszkam w Paryzu od kilku, dobrych lat.
Tak sie stalo, iz jestem obecnie "celibataire" wink, a moje najlepsze przyjaciolki zalozyly rodzinywink...itd...smile
Fajnie bedzie Cie poznac !
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • raph222 Re: Poznam znajomych 04.05.11, 16:33
      Cześć Agnieszka!

Mam na imię Raphaël. Potrzebuję poprawie mój polskiego i spotkać nowego znajomych. Czy ty jesteś zainteresowana rozmawiać z mną? (Et plus si affinité wink )

:^D

Pa pa!

R
      • fantastic_agnieszka78 Re: Poznam znajomych 05.05.11, 09:06
        ok, dlaczego nie, napisz cos o sobie, prosze ... gdzie mieszkasz?
        aga
        • raph222 Re: Poznam znajomych 06.05.11, 18:48
          Cześć Agnieszka!

Przepraszam dla odpowiedz póżniej, byłem zbyt zajęty.

Więc, mam na imię Raphaël, mam 30 lat i wychowywałem się w Paryża. Normalnie, mieszkam w Mantes-la-Jolie (znasz?), ale to trochę czasu że ni wróciłem. Mieszkałem 3 lata w Londynie (od 2008) i teraz, wrócim mieszkać w Paryżu jedenastego lipca (11/07/2011). W tym czasie, jestem na urlop w Poznaniu za sprobować poprawie mój polskiego ale to trochę trudno.

Czuję że bedzie bardzo dobrze wymianie między ty i ja. wink

Czy masz Skype?

Pa pa!

R
          • fantastic_agnieszka78 Re: Poznam znajomych 08.05.11, 12:31
            czesc,

Niesamowite! Ja pochodze z Poznania, i mieszkalam tam okolo 20 lat !

Mam 32 lata wink

nie mam skype'a, ale mam messenger, jesli ciebie interesuje,

Tak, znam Mantes La Jolie, ze slyszenia, nigdy tam nie bylam.

17 lipca jade do poznania na miesiac na wakacje letnie, obecnie mieszkam w Paryzu, w V dzielnicy, kolo Parku Luksemburskiego.

Wczoraj spedzilam sobote ze znajomymi pod Paryzem w La Celle Saint Cloud, bylo naprawde bardzo fajnie, przygotowano dla mnie duzo polskich posilkow,

smile

Pozdrawiam

Agnieszka

• raph222 Re: Poznam znajomych 08.05.11, 18:03
              Cześć Agnieszka!

OK, Messenger powinny dobrze. smile

Chciałem wysłać mój e-mail przez prywatną wiadomość, ale się nie udało. Czy wiesz jak to zrobić?

Pa pa!

R
              • fantastic_agnieszka78 Re: Poznam znajomych 09.05.11, 09:18
                niestety nie wiem, jak to zrobic : )
                czy rozumiesz wszystko, co pisze po polsku?
                jestes nadal w Poznaniu?
                Kiedy bedziesz w Paryzu, bysmy mogli napic sie dobrej kawki?
                _ _ _ __ __ _ _ _ _

Tu comprends tout ce que je t'ecris en polonais, je comprends que cela peut -etre difficile?
                Es-tu toujours à Poznan, je suis jalouse car c'est ma ville natale et toute ma famille est làwink
                Quand est-ce que tu viendrais sur Paris pour qu'on puisse prendre un petit café ensemble?
                Reviens-tu de Poznan bientot, encore avant les grandes vacances?
                Je ne sais pas comment envoyer un message privé ici, malhereusement, je vais le revoir encore une fois,
                je te souhaite un bon sèjour à Poznan, ma ville bien aimé

"OK, Messenger powinny dobrze. smile" -> je ne comprends pas cette phrase!
                Agnieszka
              • fantastic_agnieszka78 Re: Poznam znajomych 09.05.11, 09:22
                jeszcze raz ja smile
                tak, wiec, aby wyslac mi prywatna wiadomosc musisz najpierw aktywowac swoje konto tutaj.
                nastepnie wchodzisz na moj profil i wysylasz prywatna wiadomosc.
                Agnieszka
                • raph222 Re: Poznam znajomych 09.05.11, 12:27
                  Bardzo Dobrze smile

Ça y est! Ça marche!

Więc, zaprosiłem ciebie dla być znajomych, dalej mogę wysłać prywatny wiadomość.

Effectivement, mon polonais est encore assez mauvais, je ne comprends pas encore tout. Tout du moins le plus important est que je comprends le contexte.
                  Je voulais dire que "Messanger devrait être OK".
                  Normalement je reviens le 11 Juillet. J'ai voulu tenter l'aventure de vivre ici en devenant prof de français, seulement c'est un peu plus compliqué que ce que je m'imaginais. Donc comme on le dit en France: "Retour au bercaille" en juillet. (3 ans à Londres ça me suffit, je préfère revenir directement à Paris).

Et toi? Que fais-tu de beau à Paris?

@+

R

Na razie

R

• ma_dre Re: Poznam znajomych 05.05.11, 21:23
      zapraszam na emigrantki.com, tam na pewno znajdziesz kogos wink
      • fantastic_agnieszka78 Re: Poznam znajomych 06.05.11, 09:52
        dziekuje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka