Dodaj do ulubionych

pomocy!!! rosyjski

01.04.08, 08:38
witam wszystkich!!! potrzebuje waszej pomocy!!!! chodzi o przetłumaczenie
tekstu <najlepiej od razu cyrylicą>: "Szanowni państwo, pragniemy Państwu
przedstawić ofertę naszej firmy, w załączeniu przesyłamy katalog produktów
naszej firmy.
W celu uzyskania szczegółowych informacji proszę o kontakt. Oferujemy Państwu
profesjonalne doradztwo w zakresie techniki magazynowej. Z poważaniem.."

z góry dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • matt.cobosco Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 01.04.08, 13:55
      rudabzibzia napisała:
      "Szanowni państwo, pragniemy Państwu przedstawić ofertę naszej
      firmy, w załączeniu przesyłamy katalog produktów naszej firmy.
      W celu uzyskania szczegółowych informacji proszę o kontakt.
      Oferujemy Państwu profesjonalne doradztwo w zakresie techniki
      magazynowej. Z poważaniem.."

Priviet!
      My chociem vam priedstavlit' ofiertu naszy firmy. W attachmientie
      presylajem kataloh produktov naszy firmy. Chociete vy specjalnyje
      informacije, skontaktujties' s nami. My vam oferujem extra
      profiessne dorodztvo w diele magazynnoj techniki. Ljubim Vas!
      Nadiejus' na ovocnu spolupracu!

• tiresias well done 01.04.08, 15:37
        i patom burnyje apłodismienty.
        • azm2 Re: well done 01.04.08, 16:33
          tak toczno, gospodin pierewodczik. I biez wodki razbieriosz wink
          • azm2 Re: well done 01.04.08, 16:35
            i najlepiej, jaby rudbzibzia wyraziła swoją wdzięczność dla matt.cobosco
            bezgotówkowo, jakimś regałem magazynowym, albo co wink
      • rudabzibzia Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 08:35
        wielkie dzięki a przetłumaczenie....

mam nadzieję że to nie był żart
        • krutikow To byl zart. 02.04.08, 12:58
          Tekst napisany powyzej nie jest tekstem rosyjskojezycznym.

• malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 13:04
          Są jednak pewne zalety kształcenia z PRL-u. Zaraz byś się
          zorientował, że robią Cię w konia...
          Tutaj nie oczekuj tego rodzaju pomocy. To forum, Szanowny Kolego,
          zostało opanowane przez profesjonalnych tłumaczy, którzy tylko
          czyhają na takie ofiary jak Ty.
          Właściwie to oprócz rozrywkowej nie pełni ono już żadnej funkcji, a
          juz najmniej tej wyłuszczonej niedawno przez założyciela i ojca
          chrzestnego
          • nobullshit Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 15:03
            malakas napisał:
            > Tutaj nie oczekuj tego rodzaju pomocy. To forum, Szanowny Kolego,
            > zostało opanowane przez profesjonalnych tłumaczy, którzy tylko
            > czyhają na takie ofiary jak Ty.
            > Właściwie to oprócz rozrywkowej nie pełni ono już żadnej funkcji, a
            > juz najmniej tej wyłuszczonej niedawno przez założyciela i ojca
            > chrzestnego

Chyba przesadzasz. Niemal w każdym wątku ktoś udziela pytającemu pomocy. Ale:
            - nie będziemy odrabiać za nikogo lekcji z angielskiego, bo to niepedagogiczne smile
            - ani tłumaczyć listów do kontrahentów za pracowników firm, bo rzeczeni
            pracownicy biorą za to pensję, a jeśli pracownik tłumaczyć nie potrafi, niech
            firma zatrudni profesjonalnego tłumacza.
            • malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 15:21
              Pluralis majestaticus. Jacy my?
              Oczywiście to było pół-żartem pół-serio, ale serio to właśnie wydaje
              mi się, że my tłumacze zawodowi wypaczamy trochę sens tego forum,
              które zostało założone zupełnie wbrew naszym interesom i trochę pt.
              szukam jelenia. A może ktoś chce byc jeleniem? Dlaczego jacyś MY
              mamy mu zabraniać?
              Pytania się mnoźą...
              • mantra1 Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 17:49
                Odpowiadasz na:
                malakas napisał:

> Pluralis majestaticus. Jacy my?
                Podpisuję sie pod nobullshitem. I już masz "my" wink)
                • hajota Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 17:52
                  > Podpisuję sie pod nobullshitem. I już masz "my" wink)

Ja też. I już masz tym bardziej "my".
                  • mantra1 Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 18:22
                    Jak miło i tu poczuć sie wśród swoich wink
                    • malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 18:46
                    • malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 18:47
                      Pomimo aż 3 głosów poparcia i tak mam wrażenie, że nie jeteśmy tu u
                      siebie...
                      • malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 18:50
                        Zaćmienie, 2 głosy 1 podwójnie...
                        Nie przekonaliście(łyście) mnie smile
                        • nobullshit Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 18:57
                          malakas napisał:
                          > Nie przekonaliście(łyście) mnie smile
                          To może sobie policz, w ilu z pięćdziesięciu wątków na stronie pytający zostają
                          wykpieni i odesłani do diabła. Mnie wychodzi, że w około dziesięciu (jedna
                          piąta), z czego ze trzy wątki to piosenki, też ze trzy prace domowe z
                          angielskiego.
                          A poza tym, kto Ci broni pomóc tym osobom?
                          • malakas Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 19:04
                            Może odniosłem mylne wrażenie. Jakoś wbiłewm se w głowę, że od dawna
                            głównym zajęciem tego forum jest postponowanie amatorów darmowych
                            tłumaczeń. Ale może mi się wydawało...
                            A z angielskiego MOŻE bym i pomógł, gdybym umiał...
                            • rudabzibzia Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 23:12
                              wystarczyło napisać że nie możecie, a raczej nie chcecie pomóc.... i byłoby ok....
                              • andrzejmierzejewski Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 03.04.08, 11:18
                                Dlaczego ktoś, kto ciebie nie zna, miałby za darmo pomagać ci w pracy zawodowej,
                                za którą bierzesz pieniądze?
                                Myślę, że znam odpowiedź: przecież dla pani/pana to takie łatwe, tylko kilka
                                minut stukania w klawisze.

smile
                                • mantra1 Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 03.04.08, 11:53
                                  Równie łatwe, jak dla fryzjera pomachanie przez parę minut nożyczkami, dla
                                  hydraulika wymiana uszczelki, czy dla notariusza wydrukowanie "gotowca" umowy,
                                  wklepując tylko inne dane klienta.
                                  I dlaczego ci wszyscy pazerni, nieżyczliwi ludzie chcą, żeby im za to płacić? smile)
                      • mantra1 Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 02.04.08, 23:31
                        malakas napisał:

> Pomimo aż 3 głosów poparcia i tak mam wrażenie, że nie jeteśmy tu u
                        > siebie...

Pisząc "wśród swoich" nie miałam na myśli "u siebie", a tylko miłe spotkanie na
                        innym niż zwykle forumowym gruncie z Hajotą i z Tobą wink
                        Nie wiem, dla kogo z założenia miało być to forum, ale przypuszczam, że raczej
                        nie dla odrabiaczy lekcji, czy pracowników firm, próbujących oszczędzić na
                        tłumaczach. Myślę, że gdyby to było forum prawników, czy notariuszy nikomu by do
                        głowy nie przyszło, by prosić ich o napisanie gotowego pozwu, czy sporządzenie
                        za darmo aktu. Doradztwo, korekta, podrzucenie słówka, czy zwrotu, czemu nie,
                        ale nie robienie za kogoś gratis tego, co zawodowo robimy za pieniądze.
                        W każdym razie ja się na to nie piszę wink
                        • rudabzibzia Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 03.04.08, 08:25
                          firma w której pracuję pewnie i tak odda to do przetłumaczenia jakiemuś
                          profesjonaliście....o ile już tego nie zrobiła.....
                          ....a ja miałam im to załatwić na wczoraj< i to za własną kasę>....od tego
                          zależała...zresztą nie ma o czym już gadać...
                          • hajota Re: Bardzo proszę. DARMOWE TŁUMACZENIE!!!! 03.04.08, 13:31
                            Wyjaśnijmy sobie jeszcze raz.
                            Gdyby chodziło o krótki prywatny liścik, jakieś życzenia urodzinowe dla kolegi w
                            Rosji itp., to sądzę, że znalazłby się ktoś chętny do pomocy.
                            Ale jak w grę wchodzi korespondencja handlowa - i, jak można się domyślić,
                            firma, która żałuje na tłumacza - to już całkiem inna historia. Znamienne, że na
                            Forum Rosyjskim nikt w ogóle nie zareagował na tę samą prośbę, a zagląda tam
                            chyba więcej osób znających rosyjski.
    • tpioro1 Re: pomocy!!! rosyjski 17.05.18, 17:14
      Witam Kresowian.
      Ktoś z was może przetłumaczyć Akt urodzin Nr 254 z języka rosyjskiego na rosyjski komputerowy i zarazem na polski. Bardzo mi zależy, a sam niestety jakoś się męczę i niewiele rozumiem.
      Link: szukajwarchiwach.pl/62/241/0/1/88/skan/img/_vBcWIMUk3IdJcn80fU6RA
    • loth1 Re: pomocy!!! rosyjski 16.08.18, 09:24
      Polecam skontaktować się z firmą, która po prostu się tym zajmuje. Nikt tak po prostu za darmo niczego Wam nie przetłumaczy, a na pewno nie na takim forum. wink
      Jeżeli szukacie kogoś kto przetłumaczy Wam procedury, raporty, sprawozdania i nie tylko to polecam ofertę tej firmy: lemonbt.pl/uslugi-tlumaczeniowe-skierowane-do-firm/
    • mariusz-kowal-83 Re: pomocy!!! rosyjski 03.11.23, 14:22
      Ostatnio korzystałem z usług Biura Tłumaczeń Advance i jestem pod ogromnym wrażeniem! Szukałem tłumacza języka rosyjskiego i trafienie na nich to był strzał w dziesiątkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka