Dodaj do ulubionych

Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie?

20.09.06, 12:51
potrzebuje przetlumaczyc numer KRS danej firmy.
Jak to bedzie po fr?

Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • janou Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 15:53
      czy chodzi o K-BIS?
      • janou Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 15:59
        janou napisała:

> czy chodzi o K-BIS?

Document du greffe du tribunal de Commerce,qui justifie de l'immatriculation
        d'une entreprise au Registre du Commerce et des sociétés.
        • maialina1 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:11
          Chodzi o KRS. Tak mam napisane w dokumencie.
          Na poczatku dokumentu, tam gdzie jest adres firmy, NIP i Regon, jest rowniez
          takie cos: numer KRS 0xxxxx5

Po francusku nie ma zadnego skrotu?
          Ja oczywiscie potrafie sobie przetlumaczyc doslownie krajowy - urzad - sadowy,
          ale domyslam sie ze po francusku jest na to jakis specjalny skrot, dlatego pytam.
          • janou Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:24
            maialina1 napisał:

> Chodzi o KRS. Tak mam napisane w dokumencie.
            > Na poczatku dokumentu, tam gdzie jest adres firmy, NIP i Regon, jest rowniez
            > takie cos: numer KRS 0xxxxx5
            >
            > Po francusku nie ma zadnego skrotu?
            > Ja oczywiscie potrafie sobie przetlumaczyc doslownie krajowy - urzad - sadowy,
            > ale domyslam sie ze po francusku jest na to jakis specjalny skrot, dlatego
            pyta
            > m.
            a ja nie wiem co to jest KRSsad ale wyglada na to ze jest odpowiednikiem
            wlasnie francuskiego "K-BIS" tzn dokument ktory potwierdza ze przedsiebiorstwo
            jest zarejestrowane w Trybunale.
            • maialina1 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:25
              KRS - Krajowa Rada Sadowa.

Z tego co piszesz w takim razie, to chyba bedzie to.
              Stokrotne merci! smile)
              • janou Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:36
                mam K-BIS'a "pod nosem" bo maz ma malutka firme,w tym dokumencie sa:Nazwisko i
                imie ,narodowosc ,data urodzenia,sytucja matrymonialna ,adres firmy,data kiedy
                firma zostala zalozona, co znaczy kiedy zostala zarejstrowana w Tribunal de
                Commerce itp
                • maialina1 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:38
                  Ok, czyli pisze K-BIS.
                  To "K" mnie troche zdziwilo, bo to nawet nie jest francuska litera, ale skoro
                  tak mowisz...
                  • janou Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:48
                    powiem Ci tak ,jak nie wiem to milcze ,jak nie jestem pewne to pisze ze nie
                    jestem pewna,zmuszaszsmile mnie do pisania linku czego nie cierpie, no sprawdz tusmile
                    dictionnaire.tv5.org/dictionnaires.asp?Action=1¶m=K-BIS&che=1
                    • maialina1 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 16:53
                      smile))
              • malwa1975 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 20.09.06, 22:29
                KRS- chyba Krajowy Rejestr Sądowy...?
              • mrowka80 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 23.09.06, 15:09
                Malwa 1975 słusznie podkreśliła, w twoim przypadku, czyli numeru KRS, skrót ten
                oznacza Krajowy Rejestr SĄdowy, a nie Krajowa Rada Sądowa(choć taka oczywiscie
                również istnieje wink
          • gat45 SIRET 23.09.06, 19:46
            maialina1 napisał:

> Chodzi o KRS. Tak mam napisane w dokumencie.
            > Na poczatku dokumentu, tam gdzie jest adres firmy, NIP i Regon, jest rowniez
            > takie cos: numer KRS 0xxxxx5
            >

SIRET. To jest numer nadawany spolkom przez Registre du Commerce, czyli
            dokladny odpoiwednik numeru KRS
    • i_inka Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 21.09.06, 19:29
      www.proz.com/kudoz/526614
      Ogólnie: piszemy polski skrót KRS, w nawiasie dajemy francuskie tłumaczenie, a
      dopiero w ewentualnych przypisach możemy napisać, że jest to ODPOWIEDNIK
      (equivalent) K-Bis.

Napisanie, że KRS = K-Bis to trochę jak prztetłumaczenie "Warszawa" na "Paris"wink
      • gat45 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 23.09.06, 19:49
        i_inka napisała:

> www.proz.com/kudoz/526614
        > Ogólnie: piszemy polski skrót KRS, w nawiasie dajemy francuskie tłumaczenie, a
        > dopiero w ewentualnych przypisach możemy napisać, że jest to ODPOWIEDNIK
        > (equivalent) K-Bis.

K-Bis to jest WYCIAG z Rejestru Spolek (Regsitre du Commerce), czyli nawa
        samego DOKUMENTU. Numer to SIRET

Polecam zajrzenie na strone www.infogreffe.fr (od Greffe - kacelaria Trybunalu
        Handlowego, gdzie m.in. prowadzi sie rejestr spolek i wolnych zawodow)
        >
        > Napisanie, że KRS = K-Bis to trochę jak prztetłumaczenie "Warszawa"
        na "Paris";
        > )
        • noirdesir2 Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 24.09.06, 15:48
          tak, potwierdzam, k-bis to ten dokument, nasz KRS, mam szefa francuza i tez go o to pytalam.
          • mamatymcia Re: Krajowy Rejestr Sadowy - ktos wie? 27.09.06, 17:18
            L’an deux mille cinq, le dix novembre, à dix heures, les associés de Société
            xxxxxxxx SARL dont le siège social se trouve à Varsovie, immatriculée au
            registre des entrepreneurs du Registre National Judiciaire, tenu par le Tribunal
            Régional de la ville métropolitaine de Varsovie, sous le n° KRS 0000000000000,
            se sont réunis audit siège social en Assemblée extraordinaire sur convocation de
            la Gérance.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka