saluti 31.08.09, 14:29 Witam, czy Chambre de Commerce to jest to samo co Krajowy rejestr sadowy. Jesli nie to jaki jest odpowiednik. Dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela.tu-i-tam Re: Male pytanie 31.08.09, 17:32 saluti napisała: > Witam, czy Chambre de Commerce to jest to samo co Krajowy rejestr > sadowy. Jesli nie to jaki jest odpowiednik. Dziekuje. Nie. Chambre de Commerce to po polsku Izba Handlowa (czy jak to tam moze sie nazywac, nie wiem). To nie ma nic wspolnego z rejestrem sadowym. Odpowiedz Link
cus27 Re: Male pytanie 03.09.09, 05:46 Trafne!Dokonujesz tam... rejestracji swojej dzialalnosci handlowej ("czy jak to tam...!!!). Odpowiedz Link
gat45 Re: Male pytanie 03.09.09, 11:46 Działalność handlową rejestruje się w Tribunal de Commerce, a nie w Izbie (Chambre) handlowej. A dokładniej w Greffe du Tribunal de Commerce. Odpowiedz Link
gat45 Nie 03.09.09, 18:34 cus27 napisała: > Blad! W Izbie Handlowej. Chyba wiem, gdzie sama załatwiam swoje sprawy ? ))) Popatrz na koniec trzeciej "kropki" : www.statutsonline.com/?creation_d_entreprise Być może niekóre Izby Handlowe pomagają w formalnościach, ale koniec końców dossier ląduje w Greffe, który nadaje SIRET i SIREN Odpowiedz Link
cus27 Masz racje... 03.09.09, 18:48 widocznie w ostatnich latach zaszly pewne zmiany.Najmocniej przepraszam! Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: Nie 04.09.09, 00:42 > dossier ląduje w Greffe, który nadaje SIRET i SIREN Gwoli scislosci bazy SIREN i SIRET sa w INSEE, i INSEE daje te numery, cf. www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/default.asp?page=sirene/definitions.htm Le numéro Siren est le numéro unique d'identification attribué à chaque entreprise par l'Insee. ... Le numéro Siret est le numéro unique d'identification attribué à chaque établissement (principal ou secondaire) par l'Insee. Ce numéro est un simple numéro d'ordre, composé de quatorze chiffres non significatifs : les neuf premiers correspondent au numéro Siren de l'entreprise dont l'établissement dépend et les cinq derniers à un numéro interne de classement (NIC). ... Odpowiedz Link
ela.tu-i-tam Re: Nie 04.09.09, 09:59 cus27 napisała: > Skomplikowane sa "te dzialalnosci"! Jedno jest matematycznie pewne (warunek konieczny i wystarczajacy): jesli chcemy byc pewni ze rozne przedsiebiorstwa = rozne numery *i* jedno przedsiebiorstwo = jeden numer, to baza musi byc centralna. Natomiast moze byc pelno tzw guichets d'enregistrement, ktore rejestruja (teraz informatycznie). W INSEE jest pelno matematykow statystykow, w guichets d'enregistrement ta kwalifikacja konieczna nie jest Pozdrowienia! Elzbieta (w moim innym zyciu bywam w INSEE) Odpowiedz Link
cus27 Re: Nie 06.09.09, 08:57 Jeszcze raz przeczytalam ,i wiesz mam wrazenie,ze cala procedura jest uzalezniona...od wielkosci miasta,a ja w takiej "dzurce"jak Lille mieszkam! Odpowiedz Link