Dodaj do ulubionych

26 czerwca 2012...i znowu dokształt

26.06.12, 07:16
Człowiek musi się cale życie uczyć, ja robię tego aż za dużo chyba, stad ta cała szuflada certyfikatów big_grin
Dzisiaj i jutro jestem od rana do wieczora na naukach.
Nasiadówka plus super jedzenie z haute cuisine.

Wesołego dnia Wszystkim smile
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 07:30
      dziendoberek! Al, oberwiesz od Maseczki za te daty i kalendarzyki.....big_grinbig_grinsmirk
      • zuza_anna Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 07:39
        AL, co się nauczysz, to Twoje wink Dzień dobry Wszystkim!
        Życzę miłego dnia. Pozdrawiam smile
        • izydor88 Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 10:00
          A ja dopieszczam koty.Jak one się ucieszyły z naszego powrotu...Głucha Lolitka wydaje na mój widok kwik radości - taki dziwny,jak u osób głuchoniemych.
          Spotkaliśmy się ostatnio ze znajomymi,którzy mają dwa koty - Cześka i Halinę.
          - Czesiek jest człowiekiem - powiedziała znajoma - chodzimy sobie po lesie i rozmawiamy.Halina jest raczej kotem.
          Z naszych kotów do rozmów najlepszy jest Bazyl i Imi - oboje bardzo gadatliwi.Ale najmądrzejsza jest seniorka Besia.Ona porozumiewa się spojrzeniem i gestem.W chwilach wielkiej czułości delikatnie chwyta zębami za nos.
          Wszystkie koty się odnalazły,natomiast jeż najwyraźniej zmienił stołówkęsmile
          • m.maska Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 12:02
            Biedny jeż....jak zobaczy, ze stolowka wznowila dzialalnosc - powroci smile
    • mr.sajgon Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 10:36
      Jak jest przy czym to warto sie pouczyc smile
      • sakral 26 czerwca 2012... 26.06.12, 11:10

kalendarz (link)

EUR - 4,1274
        USA - 3,2983

https://static.polskieradio.pl/files/87cb9b29-baaf-42d1-b8db-7cbf35c23f94.file
        https://www.polskieradio.pl/146160b2-3371-40ba-993e-03a441899c1d.file
        • 1zorro-bis Re: 26 czerwca 2012... 26.06.12, 11:42
          jakie....piiiiikne!big_grin
          • leziox Re: 26 czerwca 2012... 26.06.12, 11:56
            Pozwólcie ze rodzimego betonu komentowac nie bede.
            • m.maska Re: 26 czerwca 2012... 26.06.12, 12:03
              a co tu komentowac... tylko jeszcze aureoli brak
              • 1zorro-bis Re: 26 czerwca 2012... 26.06.12, 12:31
                jeszcze tylko brakuje, zeby jakis klecha to miejsce poswiecil....big_grin
    • m.maska Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 12:28
      Dzien Dobry Panstwu... cos tak jakby Slonce od czasu do czasu przemyka - moze sie w koncu i u mnie pojawi na chwile lato.....
      • m.maska Re: 27 czerwca 2012...i znowu dokształt 27.06.12, 02:29
        przyjemnego dokształtu AL smile
        • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...i znowu dokształt 27.06.12, 06:32
          dziendoberek Wszystkiem!
          No i cos dla Sakrala.....big_grinbig_grinsmirk
          wyborcza.pl/1,75248,12015499,Sad_zlagodzil_wyrok_dla_ksiedza_za_molestowanie_seksualne.html
    • maja-z-podworka Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 16:17
      Witajcie smile
      Zaglądam, co słychać....
      Pozdrowienia dla Wszystkich
      • 1zorro-bis Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 16:20
        no....dawno Ciebie nie bylo!smirk
        • m.maska Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 16:28
          bo ona to tylko przelotem....

Witaj Maju smile
          • al-szamanka Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 18:35
            Dokształt był świetny, jak ja lubię słuchać, gdy ktoś w prosty sposób wyjaśnia skomplikowane sprawy, to naprawdę świadczy o klasie i kompetencjach wykładowcy. Pamiętam moich docentów na uniwerku, szczególnie jeden z nich starał się być dla nas, młodych studenciaków, wyjatkowo niezrozumiali. Kiwaliśmy głowami, wytężaliśmy wzrok i słuch, ale nikt tak naprawdę nie miał pojęcia co mówił. Jedynym momentem, gdzie co poniektórzy z nas czuli się mu bliscy była chwila , gdy wyciągał z kieszeni paczkę marlboro i z namaszczeniem przeprowadzał ceremonię palenia papierosa. To był znak, że my tez możemy zapalić. W sali wykładowej!!! Nie paliłam i czułam się przez to gorsza.
            Cóż, młoda byłam. Teraz wiem, że ten pan wtedy nic mi nie przekazał.
            Dzisiejszy owszem.smile
            • 1zorro-bis Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 26.06.12, 19:37
              a teraz.......znikam!big_grin
              • al-szamanka 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 07:20
                Trochę chłodny, ale spokojny, i na razie bez deszczu. Idealny dien na naukę, co tez czynić będę na dokształcie big_grin
                Do napisania wieczorem smile
                • sakral Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 10:49
                  kalendarz (link)

dolar - 3,4088

okłada z dawnych lat
                  https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRSE_2Vw3_pTJy37J3wP7SNpYPVz40F_0cwloTahCd-AzppqLPd2Q

https://www.polityka.pl/download/polityka_1980/1980_polityka_str_1.jpg
                  • sakral 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 10:58
                    kol.Klara i kol.ALprzypomniały
                    dawny, duży format papierowy tygodnika "Polityka"

prof.Hartman o przyszłości polityka "Polityki" (link)

dla czytelników tygodnika
                    ważny tekst

https://hartman.blog.polityka.pl/wp-content/themes/polityka.1.0/images/headers/main/hartman.jpg
                    • al-szamanka Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 17:39
                      sakral napisał:

https://hartman.blog.polityka.pl/wp-content/themes/polityka.1.0/images/head
ers/main/hartman.jpg

A w nich napisał Jan Hartman : W każdym razie taki kolos jak „Polityka” jakoś przez to przejdzie. Jestem o swój stary tygodnik spokojny.
                      Ja bym na miejscu profesora taka spokojna nie była, tym bardziej, że w artykule wręcz udowodnił jak się rzeczy mają i jaka kolej rzeczy będzie. Przy coraz słabszym popycie (ze względów naturalnych) nawet pod kolosem zarywają się kolana
                • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 12:45
                  Dzien Dobry Panstwu... tym ktorzy sa i tym co ich nie ma i tym na doksztalcie... postanowilam, ze ambitnie w tym tygodniu wejde do kuchni, na razie przygotowuje sie do tego psychicznie.... big_grin
                  • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 12:48
                    Na sobote zaplanowalam wypad do najstarszego miasta Niemiec i mam nadzieje, ze mi pogoda nie wywinie dowcipu - bo jakies to lato u mnie, jak nie lato... wlasnie rozmawialam z moja przyjaciolka w Szwabskim Landzie i tam jest pieknie a tutaj.... sad dobrze, ze chociaz nie leje...
                    • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 13:40
                      to gdzie jedziesz?smirk
                      • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 18:47
                        Co to za pytanie?... do najstarszego miasta... big_grin ktore w 3 wieku n.e. za cesarza Dioklecjana bylo cesarska rezydencja - tym razem droga prowadzi na polnoc, nad Mozele big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                        • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 19:11
                          Najstarsze miasto to Kempten....big_grin
                          I to by bylo na tyle na dzisiaj.Ciao!big_grin
                          • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 19:15
                            Nie Kempten.... a Trier
                            • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 07:08
                              o nie! KEMPTEN!;D
                              m.maska napisała:

> Nie Kempten.... a Trier
                              • 1zorro-bis 28 czerwca. Czwartek. 28.06.12, 07:14
                                wstawac Spiochy!big_grin
                              • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 10:31
                                Sie nie sprzeczaj... poczytaj sobie...

de.wikipedia.org/wiki/Trier
                                Die Stadt wurde vor mehr als 2000 Jahren unter dem Namen Augusta Treverorum (ab der zweiten Hälfte des 3. Jahrhunderts Treveris) gegründet und beansprucht mit der Stadt Worms den Titel der ältesten Stadt Deutschlands. Trier beruft sich hierbei auf die längste Geschichte als bereits von den Römern anerkannte Stadt, im Gegensatz zu einer Siedlung oder einem Heerlager.
                                • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 10:31
                                  o tym wie kazdy Niemiec....
                                  • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 10:48
                                    o czym? Ze zienia jest plaska?big_grinbig_grinbig_grin
                                    m.maska napisała:

> o tym wie kazdy Niemiec....
                                • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 10:47
                                  sa rozne teorie i rozne badania.....big_grin
                                  Prosze:
                                  home.meinestadt.de/deutschland/aelteste-gemeinden

m.maska napisała:

> Sie nie sprzeczaj... poczytaj sobie...
                                  >
                                  > de.wikipedia.org/wiki/Trier
                                  > Die Stadt wurde vor mehr als 2000 Jahren unter dem Namen Augusta Treverorum
                                  > (ab der zweiten Hälfte des 3. Jahrhunderts Treveris) gegründet und beansprucht
                                  > mit der Stadt Worms den Titel der ältesten Stadt Deutschlands. Trier beruft sic
                                  > h hierbei auf die längste Geschichte als bereits von den Römern anerkannte Stad
                                  > t, im Gegensatz zu einer Siedlung oder einem Heerlager.
                                  • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 11:33
                                    Miasto... rzymskie mury, Porta Nigra, rzymski most - nie mieszaj mi - odkad tu mieszkam, zawsze slyszalam, ze Trier jest najstarszym miastem na terenie obecnych Niemiec - basta....
                                  • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 11:36
                                    Fajny ten link Zorrku - dzieki, kilka informacji tam znajde...
                                    • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 11:42
                                      smirk
                                      • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 11:43
                                        a my jedziemy...tu:
                                        www.warburg.de/
                                        • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 11:57
                                          Bylam w Trier wiele razy ale to bylo ogladane tak wyrywkowo i nawet nie bylam pewna czy Porta Nigra to tylko do ogladania z zewnatrz, czy mozna tam wejsc - dzieki Twojemu linkowi juz wiem - dzieki....a i Parkhaus jest tuz, tuz - tyle pamietam smile

A teraz to ja ide w slonce popatrzec.... smile
                                        • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 12:00
                                          1zorro-bis napisał:

> a my jedziemy...tu:
                                          > www.warburg.de/

Noooooooo mam nadzieje, ze odpowiednie focie pokazesz.... ja bardzo lubie ogladac fajne autka tez big_grin niekoniecznie oldtimery, ale te najchetniej... big_grin
                                          Kamere ustaw tylko porzadnie big_grin
                                          • 1zorro-bis Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 12:56
                                            zaraz ci wysle z poprzedniego "wypadu".....big_grin
                                            • m.maska Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 28.06.12, 13:15
                                              Wymiotlo mnie z tego slonca, patelnia okrutna.....
                                              Przysylaj... smile
              • m.maska Re: 26 czerwca 2012...i znowu dokształt 27.06.12, 13:47
                Znowu....? shock
    • al-szamanka Re: 27 czerwca 2012...taki sobie dzien 27.06.12, 18:32
      Po dzisiejszym dokształcie mam następny certyfikat w szufladzie. Najbardziej mnie śmieszy, że tytuł wsadza się tutaj między imię a nazwisko. Za każdym razem, gdy taki papier dostaję mam atak śmiechu, bo brzmi to prawie jak; AL księżniczka Takaitaka
      W każdym bądź razie znowu jestem o wór wiedzy bogatsza, a że pamięć mam straszliwą, to pozostanie to bogactwo we mnie na zawsze big_grin
      • sakral nudy 27.06.12, 20:39

nudno się robi na portalu
        a przecież było już tak pięknie

czerwona małpa,blokowane kont, kol.Kogut z nie końca powyrywanymi piórami, i ja w aureoli niewinnego i bogobojnego

a w życiu realnym
        to też nie specjalnie

w knajpach dla spokojnych i normalnych ludzi też nic ciekawego

masochiści zrozpaczeni,sadyści bez inicjatywy
        i tylko zapach wczorajszego potu i niestrawionego piwa

ale czasami można trafić na ciekawą knajpę
        hedoniści (link) i libertyni
        co jeszcze wspominają Sokratesa

a tam prawdziwe orgie
        kaffee & kuchen

• sakral Re: nudy 27.06.12, 20:50
          a mój umiłowany abp Michalik jeszcze niedawno w
          liście pasterskim pisał:

"Kościół jest planowo atakowany przez różne
          środowiska libertyńskie,ateistyczne i masońskie"

a tu nic
          tylko wuje i ciotki przy kawie i serniku (jabłecznik też może być)
          rozprawiają o korzeniach i innych wartościach
          • sakral Re: nudy 27.06.12, 20:53

źle się dzieje

wuje i ciotki przy kawie są zagrożeniem
            dla wspólnoty religijnej i innej też
            • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 20:59
              sakral napisał:

> źle się dzieje
              > wuje i ciotki przy kawie są zagrożeniem
              > dla wspólnoty religijnej i innej też

A w jaki sposób, mógłbyś to wyłuszczyć? big_grin
              • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:10
                jak to napisać by mi nie odpisali

ile czarnego może być w białym
                a o nihilizmie też coś było

wuje i ciotki zagadają temat
                a tu trzeba inaczej podejść do tematu

• al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:19
                  sakral napisał:

> jak to napisać by mi nie odpisali

Atam, nie bój się big_grin

> wuje i ciotki zagadają temat
                  > a tu trzeba inaczej podejść do tematu

Jak się okazuje, p.Kwiatkowska wiedziała jak wink
                  • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:29
                    ja się tam nie boję

ale to nie jest miło
                    nie przeczytać chociaż jednego brzydkiego słowa na mój temat
                    • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:34
                      sakral napisał:

> ja się tam nie boję
                      > ale to nie jest miło
                      > nie przeczytać chociaż jednego brzydkiego słowa na mój temat

To dlaczego się nie narażasz?
                      • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:36

toć
                        to robię cały czas
                        i nic
                        • m.maska Re: nudy 27.06.12, 21:38
                          ale kiedy juz sie znajdziesz na topie, to nic nie bedziesz musial robic, wtedy to juz automatycznie bedziesz mial przechlapane big_grin
                        • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:57
                          bo jakoś tak bez wzmocnienia big_grin
                    • m.maska Re: nudy 27.06.12, 21:36
                      sakral napisał:

> ja się tam nie boję
                      >
                      > ale to nie jest miło
                      > nie przeczytać chociaż jednego brzydkiego słowa na mój temat

Czyzbys zazdroscil nam zlej reputacji? nie bylbys pierwszy - jak jeszcze troche z nami pobedziesz to na pewno i na Ciebie przejdzie big_grin
                      • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 22:05
                        Przesiąknie nami, jak ta skorupka za młodu....
        • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 20:52
          sakral napisał:

> nudno się robi na portalu

Co Ty mówisz, ja bawię się świetnie big_grin

>kol.Kogut z nie do końca powyrywanymi piórami

Jak go Georgia nadal tak atakować będzie, to i z resztek opierzenia wyłysieje big_grin. Poza tym, co tam kogut.

> a w życiu realnym
          > to też nie specjalnie

No u mnie mocno się dzieje i nigdy się nie nudzę big_grin

• al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 20:57
            Korzenie są bardzo ważne, Sakralu, na korzonkach przetrwali nasi praprzodkowie, a potem poprzez korzenie zapewnili nam korzenie, wiec radujmy się.
            Szkoda, że znaczenie korzenia jest niedoceniane....takie czasy nastały
          • sakral Re: nudy 27.06.12, 20:59
            AL

Ty masz jak zawsze rację
            ja już każdemu przyznaję 100% racji

a co mi tam,nic na tym nie tracę

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/397787_218380644909803_506315630_n.jpg
            • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:12
              sakral napisał:

> AL
              >
              > Ty masz jak zawsze rację
              > ja już każdemu przyznaję 100% racji

Mnie, jeżeli jesteś odmiennego zdania, nie musisz racji przyznawać, bez problemów potrafię się z tym pogodzićbig_grin Szczególnie po dokształtach, tak z poślizgu chyba, otwarta jestem na wszystko. Byc może, iż przyjdzie taki czas, że będziesz mógł nawet posprzeczać się ze mną twarzą w twarz. Świat jest sfilcowany, a odległości są względne jak nigdy big_grin
              • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:18

to chyba podlega już pod Kodeks karny
                groźba spotkania oko w oko z kol.AL
                a za murkiem schowana kol.Maska z książką pewnego publicysty

boję się

a ja jeszcze chcę trochę
                pobawić się na tym padole łez
                • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:27
                  sakral napisał:

> to chyba podlega już pod Kodeks karny
                  > groźba spotkania oko w oko z kol.AL

Drogi Sakralu, bo się zaprę!!! I to tylko dlatego, abyś się mógł przekonać, jak subtelną istotą jestem. Natchnieniem dla poetów i marzycieli big_grin
                  • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:35
                    AL

Ty chyba nie wiesz co teraz uczyniłaś
                    podałaś wszystkie argumenty na nie

wulgarny makijaż u kobity
                    w wśród kolegów w realu nie lubię rozczytanych,
                    rysujących i piszących ładne wiersze

• al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:41
                      sakral napisał:

> AL
                      >
                      > Ty chyba nie wiesz co teraz uczyniłaś
                      > podałaś wszystkie argumenty na nie

Nie miałbyś odwagi pokazać się ze mną? big_grin

> wulgarny makijaż u kobity

Właśnie, u kobity. A ja nimfa jestem z makijażem ponad miarę perfekcyjnym big_grin

> w wśród kolegów w realu nie lubią rozczytanych,
                      > rysujących i piszących ładne wiersze

Będę milczeć, a na serwetce nic nie narysuje, a koledzy zamiast uścisku ręki dostana zimnego śledzia. Co Ty na to?
                      • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:46
                        nie mogę na ten tekst odpisać
                        to co pomyślałem teraz
                        łamie tzw. moralność powszechnie dobrych ludzi z miast i wsi

-----------------------------

cały cza gra mi muzyczka
                        rmf classic

koncert brandenburski
                        • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 21:53
                          sakral napisał:

> nie mogę na ten tekst odpisać
                          > to co pomyślałem teraz
                          > łamie tzw. moralność powszechnie dobrych ludzi z miast i wsi

Ale ostrożny jesteś. Złam, a może doczekasz się, że ktoś napisze o Tobie to wytęsknione złe słowo big_grinbig_grinbig_grin
              • m.maska Re: nudy 27.06.12, 21:40
                al-szamanka napisała:

> sakral napisał:
                >
                > > AL
                > >
                > > Ty masz jak zawsze rację
                > > ja już każdemu przyznaję 100% racji
                >
                >
                > Mnie, jeżeli jesteś odmiennego zdania, nie musisz racji przyznawać, bez problem
                > ów potrafię się z tym pogodzićbig_grin Szczególnie po dokształtach, tak z poślizgu ch
                > yba, otwarta jestem na wszystko. Byc może, iż przyjdzie taki czas, że będziesz
                > mógł nawet posprzeczać się ze mną twarzą w twarz. Świat jest sfilcowany, a odle
                > głości są względne jak nigdy big_grin

no bardzo wzgledne sa big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin....
                • sakral Re: nudy 27.06.12, 21:52
                  ja tam specjalnie na innych nie donoszę
                  a kol.Lucyna to kilka minut temu wstawiła na Facebook

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/270851_328069487273174_117176480_n.jpg
                  • al-szamanka Re: nudy 27.06.12, 22:02
                    sakral napisał:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/270851_32806948727317
4_117176480_n.jpg

Wyraźnie, Ewa, w fazie oralnej utknęła.... wink
                    • m.maska Re: nudy 27.06.12, 22:07
                      swietne.....trzeba bylo przy jablkach pozostac...
          • 1zorro-bis Re: nudy 28.06.12, 07:09
            nudzisz sie?smirk
    • al-szamanka 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 08:12
      i ponoć pożegna się upalnymi dniami, przynajmniej u mnie.
      Podokształceniowo jakoś zmęczona jestem, dlatego wręcz podskakuję bo dzisiaj i jutro wolne mam, można odetchnąć i nabytą wiedzę poupychać w odpowiednie szufladki.

Dobrego dnia Wszystkim smile
      • mr.sajgon Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 09:04
        Nalezy upychac to do szufladek przy dobrym podkladzie muzycznym smile
        • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 09:47
          Pewnie, że tak, upychanie jest łatwiejsze big_grinbig_grinbig_grin
          • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 09:49
            A teraz jadę sobie tu i tam, z powrotem i nazad big_grin Dzień trzeba trochę wykorzystać jeszcze zanim upał odbierze ku temu ochotę smile
            • m.maska Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 10:35
              Dzien Dobry Wam... no wiec tak - pogoda jest u mnie dzisiaj o dziwo letnia, Slonce swieci przerazliwie - mialam sie wybrac na zakupy, ale... najpierw to ja sobie pojde na lezaczek i przesune te zakupy na czas...po opalaniu smile

Tak niewiele jest tych cieplych slonecznych dni u mnie, ze musze to wykorzystac smile
              • izydor88 Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 13:18
                Dzisiaj jeszcze trochę siąpi,ale pogoda z każdą chwilą się poprawia.
                Lolity zostały wypuszczone na ogród,Rychu zajął miejsce u mych stóp - jedyny taki wielbiciel...
                • m.maska Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 13:22
                  Noooo... u mnie ma juz byc wieczorem po pogodzie - to ladne pojdzie do Ciebie... sad
                  A widzisz? Rychu jakkolwiek Oprychu, okazuje Ci wdziecznosc, ze mogl sie u Ciebie przytulic... big_grin
                  • izydor88 Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 14:20
                    Ale tuptający jeżu zniknął...
                    • m.maska Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 15:10
                      Zapewne Oprychu go przegonil - pod Twoim okiem nie mial odwagi, ale jak Was nie bylo zrobil porzadek moze... smile troche szkoda - bo zabawne sa te zwierzaczki...

U nas w okolicy podobno szerzy sie plaga szopow - sa milusie, jak sie na nie patrzy, gorzej jesli zabiora sie do roboty - slyszalam ze dwa takie zrobily taki porzadek na strychu sasiadow, ze tylko strzepy fruwaly...
      • sakral Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 10:32

kalendarz ((link)

https://malygosc.pl/files/12/06/05/896951_okladka_0708_2012_30.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/264524_130097643738104_2675495_n.jpg
        • sakral Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 20:51

w niebiosach
          kol.Zorrkowi będzie wynagrodzone
          za link,i za całokształt + bez obaw

miasta w Niemczech (link)
          • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 21:02
            sakral napisał:

>
            > w niebiosach
            > kol.Zorrkowi będzie wynagrodzone

Nie jestem pewna, czy chce on być akurat w niebiosach wynagradzany wink
      • m.maska Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 15:12
        A teraz to ja jade na zakupy.... nie ma co odkladac na potem.... do napisania smile
        • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 18:54
          Też byłam na zakupach i jak zwykle sąsiadka-Trampkara, widząc ile dźwigam, zapytała czy oczekuję gości. Co ja zrobię, że wegańskie jedzenie zawsze jest objętościowo większe niż to wszystkożerców. Ile ja warzyw i owoców potrzebuję!!!! Tylko dzisiaj zjadłam już tego ponad 2 kilo!!!
          • 1zorro-bis Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 19:31
            a ja teraz na grilla.....big_grin
            Znikam.smirk
            • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 20:28
              Tylko paluszków omyłkowo nie przypiecz big_grin, z kafelkowania bylyby nici
          • sakral Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 21:01
            https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/389164_300861230009932_1706820674_n.jpg
            • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 21:09
              Po tych dietetycznych sokach to już różne brzuchy widziałam
              • al-szamanka Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 22:46
                Ziewająco późno się zrobiło, idę wiec natrzeć się wodą różaną, moje nocne jedwabie z koronkami na siebie zarzucę i spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać.....
                Dobranoc smile
                • mr.sajgon Re: 28 czerwca 2012...czerwiec ma się ku końcowi 28.06.12, 23:00
                  Spij slodko Al smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka