Dodaj do ulubionych

Wszystko drożeje

14.07.17, 15:41
Masło

Za kostkę "polskiego" zapłaciłam dzisiaj 5,20.

https://2-mmedia.frisco.pl/id,3588269/h,360/w,360/
Obserwuj wątek
    • leda16 Re: Wszystko drożeje 14.07.17, 16:24
      Ja już kupuję za 7.50, irlandzkie, niesolone. Jest to jedyne masło, którego kostką w godzinę po wyjęciu z lodówki nie można zabić, ale chleb posmarować. Najtańszego "extra" kupuję profilaktycznie kostkę, żeby brytfanki do ciasta natłuścić lub patelnię do wylania pierwszego naleśnika. Oczywiście, wszystko inne też drożeje. Cukier zawsze biorę w ilościach hurtowych, całe opakowanie. Na rok wystarczy. Teraz jest sezon na przetwory, więc pewnie znowu skoczy w górę. Nie przypuszczam, żeby po sezonie staniał. Cukier puder kupuję częściej, gdyż przy większej ilości kamienieje, a do ciast przeważnie go używam. Bułka kajzerka z 16 gr. skoczyła do 29 gr. To jest oczywiście cena powietrza przykrytego skórką. Tyle, że z powietrza się nie tyje, a już sama kieszeń wyraźnie szczupleje smile
      • sagittarius954 Re: Wszystko drożeje 15.07.17, 09:45
        Masło kupowałem w osełce po 8 z groszami, ale tam ja nawet za benzynę zapłacę o 1 złoty więcej tylko niech PiS zrobi wreszcie porządek z sędziami i politykami zdradzającym i ojczyznę 😠
        • super.222 Re: Wszystko drożeje 15.07.17, 11:33
          >tylko niech PiS zrobi wreszcie porządek z sędziami i politykami
          zdradzającymi ojczyzne <<<

Ja nawet skłonna jestem zweryfikować swoje orientacje polityczne,
          tylko ty mi napisz - proszę - na kogo mam liczyć, nie ogólnie o PiS,
          ale personalnie, chociaż pięć nazwisk.
          To mi pomoże otrząsnąć z siebie płatki białych róż.

Wymieniając pięć nazwisk, nie zapomnisz przecież o Beacie Kempie. big_grin
        • leda16 Re: Wszystko drożeje 16.07.17, 21:53
          sagittarius954 napisał:

niech PiS zrobi wreszcie porządek z sędziami i politykami
          > zdradzającym i ojczyznę 😠

Popieram ! Może nie znacie tego linka więc dla rozrywki podaję : www.aferyprawa.eu

A dzisiaj w TV widziałam protesty w obronie sędziów. Humorystyczne. Był nawet Michnik. Aż się zapluł z wściekłości. Oczywiście KOD i inne badziewie.
          • super.222 Re: Wszystko drożeje 17.07.17, 08:22
            Ledziu - a TEGO nie widziałaś?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,22102952,lancuch-swiatla-w-calej-polsce-tysiace-osob-protestuja,,1.html#Czolka3Img
            • leda16 Re: Wszystko drożeje 17.07.17, 10:51
              Nie widziałam! No cóż, wnioskując z napisu na gmachu sądu nie była to demonstracja ani spontaniczna, ani obywateli. Pewnie wszystkich studentów prawa z rodzinami zmobilizowali do walki o swoją niezawisłość od wszystkiego, ze zdrowym rozsądkiem włącznie. Przezorni słusznie kombinowali, że warto pokazać się profesorowi prawa u którego egzamin zdawać muszą i szefom kancelari,i gdzie aplikacje robić będą. No i po ciemku łatwo dać w mordę oponentowi i uciec. Takiemu np. który domaga się ławy przysięgłych w sądzie, marginalizacji roli sędziego i kadencyjności sędziów wybieranych przez obywateli. A podatków rentowo-emerytalnych się nie domagali. Szkoda!
      • super.222 Re: Wszystko drożeje 16.07.17, 10:16
        Ciasta też pieczesz? big_grin
        • super.222 Re: Wszystko drożeje 16.07.17, 10:17
          Pytanie było do Ledy.
          • leda16 Re: Wszystko drożeje 16.07.17, 21:46
            Tak Supciu. Ostatnio tzw. Malinowa chmurka, ale za wysokie wyszło. Teraz biszkopt będę robić z 4 jaj zamiast z 8. Obecnie wchodzę do wanny a później jadę do Opieki Całodobowej usuwać kleszcza smile
            Pa
            • super.222 Re: Wszystko drożeje 17.07.17, 08:33
              W pierwszej chwili pomyślałam, że usuwasz kleszcze
              w Opiece Całodobowej jako wolontariuszka.

Dopiero po kilku minutach dotarło jak błysk, że to Ty
              padłaś ofiarą kleszcza.

I jak się czujesz dzisiaj ?
              • leda16 Re: Wszystko drożeje 17.07.17, 10:53
                Dzięki Supciu za troskę. Wczoraj okazało się, że w pipidówce gdzie mieszkam, zlikwidowali opiekę całodobową. Dzisiaj jadę do województwa kleszcza usuwać i potem do pracy.
                • super.222 Re: Wszystko drożeje 18.07.17, 08:06
                  Nie będzie opłaty paliwowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka