Dodaj do ulubionych

Moja Grecja :)

28.08.14, 14:47
Kojarzy się z moim Dzieckiem,które studiowało również - filologię antyczną i kulturę śródziemnomorską.
Dziecko planowało stypendium Erazmusa na Krecie,więc poleciałyśmy zobaczyć,czy warto wink
Uznało,że tak i spędziło na Krecie następne pół roku.
Studia nie były zbyt wyczerpujące,bo wykładowcy i studenci - bez przerwy strajkowali.
Dlaczego?
Bo rząd chciał im zabrać bezpłatne akademiki,stołówki i podręczniki.
- Ale przecież,to wszędzie jest płatne - dziwili się zagraniczni studenci.
- To dlaczego nie strajkujecie - odpowiadali zdziwieni Grecy.
Mężczyźni greccy,to zdaniem Dziecka - koguciki w różowych koszulach z podejściem do kobiet :
- Gdybym chciał,to bym cię miał,ale mi się nie chce...
Duży ubaw podobno smile
Ale były i pozytywy - Dziecko zwiedziło całą Grecję/w Atenach ukradli jej buty/ i pół Turcji.
I poznało fajnych Krakusów,dzięki czemu - po licencjacie przeniosło się do Krakowa.
Dalszy ciąg tej niezwykle romantycznej historii jest taki,że dzięki sympatycznemu Krakusowi z Krety - poznała swego obecnego Narzeczonego,bo po wręczeniu pierścionka zaręczynowego - taki tytuł podobno mu przysługuje wink
I w ten sposób - dzięki Grecji i greckim kogucikom - poznała polskiego dąbczaka wink
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 15:13
      No i nie ma tego złego. Człowiek z człowiekiem nigdy ale Polak z Polakiem zawsze smile jak są 'po słowie' to pewnie Teściową niedługo będziesz. Jedynaczka Córcia ? przepraszam że pytam.
      • izydor88 Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 16:21
        Żadna tajemnica - Córka jedynaczka smile
        I umieram ze śmiechu na myśl,że będę teściową,ale podobno - w najbliższym czasie mi to nie grozi.
        Tak więc - zdążę się zapisać na kurs haftu nowoczesnego - żeby nie musiało być równiutko i prościutko,tylko tak,jak mi w duszy gra wink
        Mam cichą nadzieję,że wrócą z kolejnej podróży i powiedzą,że już są po ślubie.Obrządek obojętnywink
        • izydor88 Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:02
          Sibeliuss na Salonie Odrzuconych przywrócił wątek na temat księdza Lemańskiego.
          Znacznie bardziej interesuje mnie dyskusja Sorellina - Tannawe wink
          Trudno mi zrozumieć,dlaczego jedna osoba występuje pod różnymi nickami?
          Że niby - Sorellina jest od kultury wyższej,a Tannawe od niższej wink
          W sumie - czekam na występ w strojach kąpielowych.
          Izydor doskonale nadaje się na Parysa wink
          • czarek_sz Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:17
            Nie wnikam w tamto bo za głupi jestem do tego. Takie podchody takie gierki to nie dla mnie. Jak nie będziesz Teściową ? jak się połączą - przyrzekną sobie to i owo to będą jak małżeństwo. A jak będzie dzidziuś to nie będziesz Babcią ? smile
            • izydor88 Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:37
              Czarek,dopóki będę wysyłać Dziecku plastry antykoncepcyjne - dzidziusia nie będzie.
              To jest bardzo trudna i odpowiedzialna decyzja.
              A może oni nie chcą dziecka?
              To ich wybór,mnie nic do tego wink
              • leziox Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:41
                Tera coraz mniej mlodziezy chce miec dzieci.
                Nawet i dobrze, bo i tak mamy przeludnienie na swiecie.
                Kiedys bylo bo sie przytrafilo (przewaznie) a i teraz sie zdarza jak mlodziez zapomni o zabezpieczaniu sie.
                Pomijajac to wszystko byc tesciowa moze byc smiesznie.
                Same kawaly o nich majac na mysli chociazby...
                • czarek_sz Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:47
                  Izydor wysyła plastry. Jaka opiekuńczość i troska o Córunię smile myślisz że Oni sami nie wiedzą co i jak w tych sprawach ? smile będziesz Teściową zobaczysz ani się spostrzeżesz smile
                  • izydor88 Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 18:58
                    Czarek,oni wiedzą,że środki antykoncepcyjne są konieczne,bo kalendarzyk małżeński,to ruletka watykańska smile
    • darima_ka Re: Moja Grecja :) 28.08.14, 20:26
      "Dalszy ciąg tej niezwykle romantycznej historii jest taki,że dzięki sympatycznemu Krakusowi z Krety - poznała swego obecnego Narzeczonego,bo po wręczeniu pierścionka zaręczynowego - taki tytuł podobno mu przysługuje "

Gratulacje dla szcześliwej pary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka