m.maska 17.05.15, 12:08 mysle, ze Brąk i jego ekpia ma jeszcze duze rezerwy... hektary lasow np. kliknij aby powiększyć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:12 hektary? To brzmi mało, a naprawdę.... Polska jest w europejskiej czołówce, jeśli chodzi o powierzchnię lasów. Zajmują one 29,2 proc. terytorium kraju, rosną na obszarze 9,1 mln ha. Zdecydowana większość to lasy państwowe, z czego prawie 7,6 mln ha zarządzane jest przez Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe. www.lasy.gov.pl/nasze-lasy/polskie-lasy Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:20 z netu... I choćby przyszło stu Karolaków I każdy zjadłby trzy miski flaków I choćby nie wiem jak się wytężał nie popchną Bronka - taki to ciężar. I choć popychać będzie Majchrowski Ciągnąć Saleta i Korzeniowski Nie dadzą rady podsadzić Bronka Puści on tylko głośnego bąka I choćby Holland to sfilmowała Z Wajdą i Kutzem ekipa cała Choćby Olbrychski machał szabelką Gorzały pijąc butelkę wielką A Penderecki wspólnie z Rubikiem By napisali piękną muzykę I choćby film ten zdobył Oscara – Bronek to kicha, obciach i siara! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:23 Nie śmiejcie się bo sitwa wszystko zrobi żeby utrzymać koryto. Wyjechałyście a ja tu byłem i widziałem co sitwa robiła żeby załatwić sobie miękkie lądowanie. Qrwy jedne. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:45 czarek_sz napisał: > Nie śmiejcie się bo sitwa wszystko zrobi żeby utrzymać koryto. Nie śmiejemy się, bo tu ręce załamywać należy >Wyjechałyście a ja tu byłem i widziałem co sitwa robiła żeby załatwić sobie miękkie >lądowanie. Czarku, my też wiemy i to jest tragedia! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:52 Jednego nie mogę pojąc. Ktoś kiedyś chwalił się że dostał medal. Mnie żadnego nie dano, ale czy żalę się ? wcale mam w dupie ordery ale nikt ręki mi nawet nie podał. Przykre. A gość dostał medal i harcze dziś na Polskę. Mówią że to Żyd. Nie wiem ale Polak na pewno nie bo Polak za Polskę dałby się pokroić a ten harcze. al-szamanka napisała: > czarek_sz napisał: > > > Nie śmiejcie się bo sitwa wszystko zrobi żeby utrzymać koryto. > > Nie śmiejemy się, bo tu ręce załamywać należy > > > >Wyjechałyście a ja tu byłem i widziałem co sitwa robiła żeby załatwić s > obie miękkie >lądowanie. > > Czarku, my też wiemy i to jest tragedia! > Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 13:19 czarek_sz napisał: > Jednego nie mogę pojąc. Ktoś kiedyś chwalił się że dostał medal. Mnie żadnego n > ie dano, ale czy żalę się ? wcale mam w dupie ordery ale nikt ręki mi nawet nie > podał. Przykre. A gość dostał medal i harcze dziś na Polskę. Mówią że to Żyd. > Nie wiem ale Polak na pewno nie bo Polak za Polskę dałby się pokroić a ten harc > ze. Rozumiem Twoją gorycz, Czarku. Z tego co piszesz od lat widzę, że byłeś mocno zaangażowany w walkę o nową Polskę o ludzkim obliczu. W Twoich wpisach widać szczerość człowieka, który nie tylko był świadkiem, ale brał czynny udział w zmianach, marzył o pięknej przyszłości dla kraju. I co? Tacy jak Ty zostali oszukani i zdradzeni, a krajem rządzą ci, którzy niby walczyli, ale w rzeczywistości od początku stali po przeciwnych stronach barykady - zakamuflowani komuniści. Im oraz ich rodzinom wiedzie się teraz wspaniale. Od początku wiodło się im dobrze, internowani wracali z "wiezień" z wielkimi brzuchami, a związkowcy jeździli sobie na dwutygodniowe wycieczki do Włoch... za pieniądze takich "frajerów" jak Ty i my. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 13:29 Lepiej nie można AL jak napisałaś. Mam gdzieś ordery mam gdzieś poklask, najbardziej cierpię za kanty za zdradę Wałęsy. Chociaż tak myślę, że gdybym wiedział, co nastąpi, to też bym zaangażował się w opozycję. Mimo wszystko. Bo geny ? pewnie tak. U mnie w rodzinie wszyscy tak mieli wiec czemu ja miałbym być czarną owcą ? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:29 al-szamanka napisała: > hektary? To brzmi mało, a naprawdę.... > > Polska jest w europejskiej czołówce, jeśli chodzi o powierzchnię lasów. Zajmują > one 29,2 proc. terytorium kraju, rosną na obszarze 9,1 mln ha. Z > decydowana większość to lasy państwowe, z czego prawie 7,6 mln ha zarządzane je > st przez Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe. > > www.lasy.gov.pl/nasze-lasy/polskie-lasy I te lasy zostały na razie uratowane w grudniu 2014... pięcioma głosami przeciw. Ale Bronek zapowiedział powtórkę głosowania za rok, bo trzeba do skutku. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:27 KONSTANTY ILDEFONS GAŁCZYŃSKI BALLADA O TRZĘSĄCYCH SIĘ PORTKACH Posłuchajcie, o dziatki, bardzo ślicznej balladki: Był sobie pewien pan, na twarzy kwaśny i wklęsły, miał portek z piętnaście par ( a może i szesnaście) i wszystkie mu się trzęsły; włoży szare: jak w febrze; włoży granatowe: też; od ślubu: jeszcze lepsze! Marengo: wzdłuż i wszerz. Krótko mówiąc, w którekolwiek portki kończyny dolne wtykał, to trzęsły mu się one jak nie przymierzając osika. W ten sposób, przez trzęsienie, pan żywot miał bardzo lichy, bo wszędzie, gdzie wszedł, zdziwienie, a potem śmichy i chichy. W końcu babcia czy ciocia, już nie pamiętam kto, powiedziała do tego pana: "Chłopcze, ty uschniesz, bo nad portek sprawą przedziwną wylałeś trzy morza łez, a znowu nie jest tak zimno, więc spróbuj chodzić bez. Toć są materiały urocze. Toć są, kochanie. Toć. Ty kup sobie jakiś szlafroczek i w tym szlafroczku chodź; lub od razu na zadek kup sobie spódnic troszkę, a na wszelki wypadek parasolkę. I broszkę; też innych rzeczy mnóstwo, kociackie ochędóstwo, rzęsy z drutu, najlony - i już będziesz urządzony, a wąs sobie wyskub. I tak wyglądasz jak biskup". Kupił pan sobie szlafroczek, chodził w szlafroczku roczek, ale tylko w ciemności, bo i szlafroczek trząsł mu się cości; a portki schowane w kredensie też nie zrzekły się tych trzęsień; trzęsło się całe mieszkanko, kanapy i futryny, bo to był dom melancho i bardzo cyko ryjny. Tutaj się kończy ballada o portkach się trzęsących, z ballady morał gada, morał następujący: GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 12:36 Nie wyobrażam sobie żeby MOJA ziemia przeszła w obce ręce. Ale z woli takich jak Klara czy Tanawe może to nastąpić. One jeszcze nie wiedzą co robią. A qrwa mają się za mądralińskie. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 13:07 Dziękuję a jak Ty się masz ? bo martwię się o Ciebie tan.nawe napisała: > Jak się masz, Czarku? Odpowiedz Link
m.maska Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 12:51 "Emigracja to nie dramat, to jest jakas szansa"... szansa jakiej w swojej ojczyznie mlodzi ludzie nie maja i zapewne miec nie beda, jesli ta para pozostanie pod zyrandolem... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 12:55 m.maska napisała: kliknij aby powiekszyc No to niech wyśle swoją piątkę na emigrację... oczywiście bez centa w kieszeni i zmienionym nazwiskiem, aby mieli równą szansę z innymi. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 13:11 Podobno Bronek walczył z komuną. Qźwa o czym on wtedy marzył jakie priorytety miał ,gdy był internowany ? bo o wolnej Polsce na pewno nie myślał. Sqrwiel jeden. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 13:31 czarek_sz napisał: > Podobno Bronek walczył z komuną. Qźwa o czym on wtedy marzył jakie priorytety m > iał ,gdy był internowany ? bo o wolnej Polsce na pewno nie myślał. Sqrwiel jede > n. Przede wszystkim "planował" dużą rodzinę, a tę trzeba wykarmić... więc łatwo przejść na jedynie słuszną drogę, tym bardziej, że to czlowiek słabo myślący. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 13:37 Miałem czwórkę AL i nie miałem rodziców esbeków tylko bardzo uczciwych Rodziców. Ojciec był tak uczciwy że szok ,całe życie taki był. Więc niech mi Bronek nie podskakuje bo leszcz dla mnie jest Odpowiedz Link
czarek_sz Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 13:39 Jedno nam zmarło w wieku 22 lat wszystko zwaliło nam się w tedy na łeb Odpowiedz Link
al-szamanka Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 13:57 czarek_sz napisał: > Miałem czwórkę AL i nie miałem rodziców esbeków tylko bardzo uczciwych Rodziców > . Ojciec był tak uczciwy że szok ,całe życie taki był. Więc niech mi Bronek nie > podskakuje bo leszcz dla mnie jest Czarek, on z tylu milionów podpisanych przez obywateli petycji nic sobie nie robił i jeszcze bezczelnie chce za to ich głosów, wiec Ty mu jesteś tym bardziej nikim. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 14:10 A ja to na ciepło co on. al-szamanka napisała: > czarek_sz napisał: > > > Miałem czwórkę AL i nie miałem rodziców esbeków tylko bardzo uczciwych Ro > dziców > > . Ojciec był tak uczciwy że szok ,całe życie taki był. Więc niech mi B > ronek nie > > podskakuje bo leszcz dla mnie jest > > Czarek, on z tylu milionów podpisanych przez obywateli petycji nic sobie nie ro > bił i jeszcze bezczelnie chce za to ich głosów, wiec Ty mu jesteś tym bardziej > nikim. Odpowiedz Link
m.maska Re: i pierwsza dame A.Komorowska 17.05.15, 14:44 m.maska napisała: > k > liknij aby powiekszyc A w ogole jakim prawem ona cos takiego mowi? skad moze wiedziec ile ludzkich dramatow sie za tym kryje? ile zniszczonycch rodzin, ile dzieci pozostawionych pod opieka dziadkow, bo rodzice pojechali zarabiac na chleb... buta i arogancja tej parki przekracza wszelkie granice wyobrazen... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 13:58 Szczegolnie mi sie podoba dowodzenie "inteligencji" nt. Dudy, jaki bedzie, co zrobi, na czyim pasku bedzie chodzil, komu bedzie sie klanial a przed kim klekal... to sa wszystko przewidywania jasnowidzow i prorokow... jakos te "inteligencje" jednoczesnie dopadla calkowita amnezja co do FAKTOW, co do tego co jest sprawdzone i udokumentowane, co zrobil PBK, co podpisal, jakie "luksusy" zafundowal Polakom a jakie fory dawal obcym firmom, byle tylko nie polskim... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 13:59 rownie dobrze moga sobie wrozyc z fusow po kawie jesli chodzi o Dude... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 14:03 Uwazam ze wygrana Dudy bedzie przestroga dla nastepcow Dudy i PO, ze spoleczenstwo takiej prywaty i arogancji dluzej tolerowac nie bedzie. Kiedy wczoraj przeczytalam, ze Bronek nie czuje sie obywatelem bo jest politykiem, myslalam, ze z fotela spadne... to juz tak daleko zaszlo, ze zatracili wszelkie pozory przyzwotosci? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 14:07 m.maska napisała: > Uwazam ze wygrana Dudy bedzie przestroga dla nastepcow Dudy i PO, ze spoleczens > two takiej prywaty i arogancji dluzej tolerowac nie bedzie. > Kiedy wczoraj przeczytalam, ze Bronek nie czuje sie obywatelem bo jest polityki > em, myslalam, ze z fotela spadne... to juz tak daleko zaszlo, ze zatracili wsze > lkie pozory przyzwotosci? Tak zatracili, że nawet ta odrobina sprytu im wywietrzała, nawet nie wysilali się na grę... dopiero teraz dostali amoku, bo ziemia spod nóg zaczyna się osuwać. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 17.05.15, 14:15 Myślę że Jarek dokonuje politycznego żywota a Duda to młody wilczek który za przyzwoleniem i pomazaniem Jarka przejmuje schedę po nim. Oczywiście nie sam bo to wiadomo. Jarka wykończyły media i chociaż twardy był i długo nie pękał to dziś widać że ma dość że nie daje już rady. A uważam że bracia Kaczyńscy byli wielką szansą dla Polski tak uważam. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 10:09 Od razu na pierwszy rzut oka zauważycie, że prezydentura jest w naszym systemie umiejscowiona dziwnie. Prezydent nie ma władzy porównywalnej z prezydentem USA czy Francji – ale nie pełni też wyłącznie funkcji reprezentacyjnych, jak w Niemczech. Prezydent w III RP, wybierany przez obywateli większością, a więc nie skrępowany koalicyjnymi geszeftami, ma władzę blokowania. Nie może nic sam z siebie zarządzić, ale może z dużą skutecznością torpedować działania premiera i większości parlamentarnej. Sensownie czy nie, tego teraz nie rozstrzygamy, konstytucja tworzy z urzędu Prezydenta rodzaj bezpiecznika całego systemu władzy. Jego zadaniem jest pilnować większości parlamentarnej, żeby się za bardzo nie rozhulała. Pięć lat temu, po opanowaniu Belwederu przez PO, ten bezpiecznik został z systemu usunięty. Od pięciu lat nikt nie używa narzędzi do kontrolowania rządzącej koalicji. Zamiast prezydenta mamy automat, podpisujący wszystko, co mu do podpisania podsunięto, z dodatkową funkcją przypinania orderów i wygłaszania toastów. Nie miał kto zawetować np. kradzieży emerytur z OFE i zmusić rząd, który w ciągu kilku zatrudnił pół miliona urzędników, żeby poszukał pieniędzy w systemie, zamiast po linii najmniejszego oporu kłaść łapę na pieniądzach obywateli, nie miał kto zablokować kolejnych podwyżek podatków, nie miał kto przeciwstawić się podkradaniu „rezerwy demograficznej”… I tak dalej. Propaganda władzy dorobiła nawet do tego absurdalną ideologię, że prezydent jest dobry wtedy, jak „zgodnie współpracuje” z parlamentarną większością – czyli pozwala jej na wszystko. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 10:20 Jasne! Ziemkiewicz! Jak ja mogłam mieć wątpliwości! Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 10:25 Czy masz jakies inne argumenty? konkretnie prosze, najlepiej w punktach i do tematu... albo zjezdzaj... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 10:15 Efekt? Klasyk pisał: władza deprawuje, władza absolutna deprawuje absolutnie. Pięć lat władzy absolutnej wprawiło PO i PSL w stan absolutnej deprawacji, zgnilizny i niewiarygodnego rozbezczelnienia. Wystarczy posłuchać ich rozmów przy winku i ośmiorniczkach, wystarczy popatrzyć na cipcię z wykształceniem ogrodniczym, która po miesiącu pracy została prezesem elektrociepłowni, bo zaspokaja erotycznie prominenta rządzącej partii. I tak dalej. Jeśli – nie daj Boże – Bronisław Komorowski pozostanie po tych wyborach w Belwederze, rządzący dostaną od społeczeństwa sygnał: możemy wszystko! Możemy się świnić, kombinować, kraść ile wlezie, pomiatać ludźmi, marnować im życie, a potem postraszy się ich jeszcze raz Kaczyńskim i nikt nam nie zrobi nic. Myślę, że także ci, którzy z różnych przyczyn nie chcą rządów PiS, powinni w tej sytuacji z całego serca życzyć zwycięstwa, i to wysokiego, Andrzejowi Dudzie, i głosować na niego. Bo prezydent z innej opcji zmusi tę bandę, żeby się za siebie wzięła, spróbowała oczyścić z patologii i zawalczyła o odzyskanie swoich wyborców. PO i PSL bardzo potrzebują, żeby wyborcy dali im za te pięć lat bezczelności kopa w zadek i na przyszłość wręczyli opozycji bat na nich. Wtedy może zasłuży na pozostanie u władzy w takiej czy innej koalicji. A wymęczenie sukcesu dla Bronisława sprawi, że pogrąży się w deprawacji jeszcze głębszej i zgnije jeszcze bardziej – niestety, razem z naszym państwem, które opanowała i uczyniła przedmiotem wielkiego szabrowania. Nie rozstrzygamy w tych wyborach, która partia będzie rządzić Polską. To zrobimy na jesieni. Głoszona przez tę samą propagandę, która zachwyca się „zgodną współpracą” Komorowskiego z PO i PSL teza, że jeśli Duda wygra teraz, to PiS przejmie władzę na jesieni, jest oparta literalnie na niczym. Wybory prezydenckie to jedno, a parlamentarne – drugie. Teraz są te pierwsze. [color=red] Teraz rozstrzygamy, czy w systemie państwa pojawi się konstytucyjne zabezpieczenie przed rozbestwieniem sejmowej większości, czy będziemy czekać, aż jego brak doprowadzi nas do katastrofy. [/color] Reszta – wszystkie owe SKOK-i, in vitro i inne tematy zastępcze – jest pieprzeniem. www.facebook.com/notes/rafa%C5%82-ziemkiewicz/dlaczego-g%C5%82osuj%C4%99-przeciwko-komorowskiemu/1029368423740450 Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 10:19 I jesli sa jeszcze tacy, ktorzy tego nie kapuja, to szkoda kraju, widocznie ich nie okradli z OFE, to moze dowala im takie podatki, ze zapuka komornik. Napisze to co pisalam juz przed pierwsza tura: niech bedzie Ogorek, niech bedzie szpinak czy marchewka, byle nie ten burak... w drugiej turze za kazdym razem glosowalabym przeciwko sitwie, ktora reprezentuje PBK... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 12:24 "Jeśli – nie daj Boże – Bronisław Komorowski pozostanie po tych wyborach w Belwederze, rządzący dostaną od społeczeństwa sygnał: możemy wszystko! Możemy się świnić, kombinować, kraść ile wlezie, pomiatać ludźmi, marnować im życie, a potem postraszy się ich jeszcze raz Kaczyńskim i nikt nam nie zrobi nic." Dokładnie. Gdy Naród nie opamięta się w swej głupocie skończy marnie. I znów będzie płacz nad rozlanym mlekiem i błagania Boże ratuj. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 12:31 Boga Czarek nie mieszaj... on juz zrobil co mogl... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 12:39 Bóg dał nam rozum. Bardzo dużo nam dał i dzięki Mu za to. Jeśli nie potrafimy z tego wielkiego daru skorzystać jako Naród to biada nam. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 12:48 Jak juz wczesniej pisalam, w kazdym wypadku... czy w II turze bylaby Ogorek, czy Braun czy Kukiz naprzeciw Komorowskiego - glosowalabym przeciw temu ostatniemu, przeciw sitwie kombinatorow... Teraz wychodzi jeszcze, ze podpalenie budki pod ambasada rosyjska zlecil minister spraw wewnetrznych B.Sienkiewicz... to jest mafia. A potem mowil, ze Polska to "ch.. dupa i kamieni kupa" - wiedzial co mowil. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 13:02 A społeczeństwo na to jak na lato. Podniecało się Z Ziobro że ścigał łapówkarzy, szalało z nienawiści gdy J Kaczyński miał niezapiętą marynarkę na konferencji prasowej. Wścieklizna była gdy Lech Kaczyński jako Prezydent miał czelność jechać do Brukseli. Jak śmiał lecieć tam gdzie był Tusk no jak śmiał !!! polactwo tak ma. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 13:06 no L.Kaczynski poplenil tez ogromne "przestepstwo" bo nie potrafil zalozyc sluchawki na ucho.... strrrrrrrrraszne... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 13:20 hahaha..... nie moooooooooooooooge.... hipokryzja do kwadratu... "Dzisiejszy "Dziennik Gazeta Prawna" donosi, że rząd PO-PSL przed wyborami parlamentarnymi zrealizuje wyborcze obietnice Dudy, nazywane przez całą rządową propagandę populistycznymi, nieodpowiedzialnymi oraz rujnującymi budżet. Podniesie kwotę wolną od podatku, znajdzie też pieniądze na podwyżki dla służb mundurowych. Zapewne jeszcze przed niedzielą dowiemy się, że rząd zawsze zmniejszał podatki, a w każdym razie zawsze był za ich obniżaniem, tylko uniemożliwiał mu to brak zgody narodowej, zawiniony przez PiS." Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-6-komorowski-plastiko,nId,1735112#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 14:26 myślę że zastosują metodę Tuska z 2007 r - Polacy zasługują na więcej musimy tylko wygrać te wybory. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 14:30 Bronisław Komorowski zareklamował stronę "mamprawowiedzieć.pl", będącą własnością "Stowarzyszenia 61" , w którego władzach (komisja rewizyjna) zasiada córcia - Zosia. Źródła finansowania fundacji Zosi Komorowskiej - cymes (informacje na stronie fundacji): 1.Bank Światowy, 2.Fundacja Batorego (obejrzyjcie kto był i jest w jej Radzie!), 3.Rządowy "Fundusz Inicjatyw Obywatelskich", 4."Trust for Civil Society in Central and Estern Europe" (od samego oglądania fundatorów na stronie skóra cierpnie), 5.Rządowy "Fundusz dla Organizacji Pozarządowych" 6.Ministerstwo Spraw Zagranicznych, 6. "Program Obywatele dla Demokracji" dysponujący 37 milionami euro europejskich pieniędzy... W ilu takich stowarzyszeniach i fundacjach rodzina Komorowskiego pobiera państwowe i unijne pieniądze? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 14:39 m.maska napisała: > Bronisław Komorowski zareklamował stronę "mamprawowiedzieć.pl", będącą w > łasnością "Stowarzyszenia 61" , w którego władzach (komisja rewizyjna) zasiada > córcia - Zosia. Źródła finansowania fundacji Zosi Komorowskiej - cymes (informa > cje na stronie fundacji): 1.Bank Światowy, 2.Fundacja Batorego (obejrzyjcie kto > był i jest w jej Radzie!), 3.Rządowy "Fundusz Inicjatyw Obywatelskich", 4."Tru > st for Civil Society in Central and Estern Europe" (od samego oglądania fundato > rów na stronie skóra cierpnie), 5.Rządowy "Fundusz dla Organizacji Pozarządowyc > h" 6.Ministerstwo Spraw Zagranicznych, 6. "Program Obywatele dla Demokracji" dy > sponujący 37 milionami euro europejskich pieniędzy... W ilu takich stowarzyszen > iach i fundacjach rodzina Komorowskiego pobiera państwowe i unijne pieniądze? Oczywiście rodzina Komorowskiego powinna w ogóle nie pobierać żadnych pieniędzy za żadną pracę, prawda? > (od samego oglądania fundatorów na stronie skóra cierpnie) Może Tobie cierpnie, mnie nie cierpnie. To bardzo poważne instytucje. A teraz pewnie zażądasz argumentów "za". To może podasz te "przeciw"? Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 16:30 tan.nawe napisała: > Oczywiście rodzina Komorowskiego powinna w ogóle nie pobierać żadnych pieniędzy > za żadną pracę, prawda? > > > (od samego oglądania fundatorów na stronie skóra cierpnie) > > Może Tobie cierpnie, mnie nie cierpnie. To bardzo poważne instytucje. > > A teraz pewnie zażądasz argumentów "za". To może podasz te "przeciw"? Slyszalas o czyms takim jak konflikt interesow? dlaczego mam wierzyc, ze nie zostaly tam umieszczone teksty na potrzeby debaty? dlaczego mam w ogole wierzyc, ze to co jest na jakims tam portalu to jest cala prawda i tylko prawda? tym bardziej, ze jest to jedyne zrodlo tego o czym gadal B.K.? Moglby sie rownie dobrze powolywac na GW czy na TVN... taka sama mialoby to wage... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 17:02 "Bronisław Komorowski podczas debaty zaskoczył kandydata PiS - przywołał jego własne odpowiedzi na pytania zadane mu w 2014 r. przez serwis MamPrawoWiedziec.pl. Andrzej Duda błyskawicznie wyparł się przypisywanych mu opinii. Sprawdziliśmy, kto miał rację. I nie ma wątpliwości: prezydent pokazał autentyczne odpowiedzi Dudy. - To, co przeczytał Komorowski podczas debaty, to są dwa cytaty z naszych pytań zamkniętych. I rzeczywiście - dokładnie takich odpowiedzi udzielił Andrzej Duda. Po pierwsze, wybrał odpowiedź mówiącą, że rolnictwo jest jak inne gałęzie gospodarki i trzeba odchodzić stopniowo od wspólnej polityki rolnej. Po drugie, rzeczywiście powiedział, że Unia Europejska powinna ustalić bardziej restrykcyjne limity emisji gazów cieplarnianych i pyłów - tłumaczy Anna Ścisłowska z MamPrawoWiedziec.pl. Jej słowa znajdują potwierdzenie w ankietach, które są dostępne w serwisie - każdy może na własne oczy zobaczyć, jakich odpowiedzi udzielił Duda w kwietniu 2014 r., gdy MamPrawoWiedziec.pl realizowało swoją ankietę wśród kandydatów na europarlamentarzystów. - Zaproszenia do wypełnienia kwestionariusza wysłaliśmy do wszystkich kandydatów, których adresy mailowe udało się nam ustalić. Uzyskaliśmy 420 odpowiedzi. 24 osoby spośród tych, które nam odpisały, dostały się do Parlamentu Europejskiego - mówi Ścisłowska. Skąd mogą pochodzić niespójności w odpowiedziach Andrzeja Dudy? Ekspertka MamPrawoWiedziec.pl odrzuca oskarżenia o to, że mogą być one wynikiem błędu ankietera. Dlaczego? Bo żadnego ankietera nie było. - To była ankieta elektroniczna. System działa tak, że kandydaci dostają od nas e-mail z indywidualnym linkiem i kodem, który trafia tylko do kandydata, i wypełniają ankietę przez internet. Sami zaznaczają odpowiedzi. My w nie w żaden sposób nie ingerujemy - zaznacza Ścisłowska. - My, jako wyborcy i prowadzący serwis, nie możemy się domyślać, co poeta miał na myśli. Możemy opierać się tylko na tych odpowiedziach, które uzyskaliśmy. I te odpowiedzi, które wczoraj zostały zacytowane przez Komorowskiego, rzeczywiście zostały przez Dudę udzielone - ocenia Ścisłowska" Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17939085,Analizujemy_kwestionariusz_Dudy_dla_MamPrawoWiedziec_pl_.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 17:10 hahahah... czyli ankieta? wybierz odpowiedz a albo b? to bardzo wiele mowi, rzeczywiscie.... W Milionerach byly cztery odpowiedzi do wyboru... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 17:21 Masko, zanim zaczniesz się (dość głupio) śmiać, obejrzyj sobie tę ankietę - jest dostępna w necie. Chociaż... w Twoim przypadku to i tak nic nie da. W każdym razie, ja nie będę sobie języka strzępić, ani głową betonu rozbijać. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 17:24 tan.nawe napisała: > Masko, zanim zaczniesz się (dość głupio) śmiać, obejrzyj sobie tę ankietę - jes > t dostępna w necie. Chociaż... w Twoim przypadku to i tak nic nie da. > W każdym razie, ja nie będę sobie języka strzępić, ani głową betonu rozbijać. Zlituj sie Tannawe, strzęp, rozbijaj... nie pozbawiaj nas swojej madrosci... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 17:50 m.maska napisała: > tan.nawe napisała: > > > Masko, zanim zaczniesz się (dość głupio) śmiać, obejrzyj sobie tę ankietę > - jes > > t dostępna w necie. Chociaż... w Twoim przypadku to i tak nic nie da. > > W każdym razie, ja nie będę sobie języka strzępić, ani głową betonu ro > zbijać. > > Zlituj sie Tannawe, strzęp, rozbijaj... nie pozbawiaj nas swojej madrosci... O tak, rozbijaj jak najmocniej Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 15:43 m.maska napisała: > Bronisław Komorowski zareklamował stronę "mamprawowiedzieć.pl", będącą w > łasnością "Stowarzyszenia 61" , w którego władzach (komisja rewizyjna) zasiada > córcia - Zosia. Źródła finansowania fundacji Zosi Komorowskiej - cymes (informa > cje na stronie fundacji): 1.Bank Światowy, 2.Fundacja Batorego (obejrzyjcie kto > był i jest w jej Radzie!), 3.Rządowy "Fundusz Inicjatyw Obywatelskich", 4."Tru > st for Civil Society in Central and Estern Europe" (od samego oglądania fundato > rów na stronie skóra cierpnie), 5.Rządowy "Fundusz dla Organizacji Pozarządowyc > h" 6.Ministerstwo Spraw Zagranicznych, 6. "Program Obywatele dla Demokracji" dy > sponujący 37 milionami euro europejskich pieniędzy... W ilu takich stowarzyszen > iach i fundacjach rodzina Komorowskiego pobiera państwowe i unijne pieniądze? > o wiekszy brud naprawde trudno... 18 maja 2015 12:14 Komorowski powoływał się na portal zatrudniający jego córkę i otrzymujący publiczne pieniądze na działalność Komorowski, mamprawowiedziec.pl, portal zatrudniający córkę prezydenta, Zofia Komorowska, córka prezydenta FLICKR/PIOTR DRABIK/CC BY 2.0 Portal mamprawowiedziec.pl, na który podczas debaty powoływał się Bronisław Komorowski zatrudnia jego córkę Zofię. Otrzymuje też znaczne dofinansowania z pieniędzy publicznych. Bronisław Komorowski podczas debaty powoływał się często na portal Mamprawowiedziec.pl, na którym mają być obnażone kłamstwa Andrzeja Dudy. Jak się okazuje, we władzach portalu zasiada córka prezydenta Zofia. Próba powoływanie się na „obiektywne” źródła i „suche fakty”, w rzeczywistości okazała się być reklamą portalu własnej córki. Marketing niezwykle atrakcyjny, biorąc pod uwagę oglądalność debaty, która przekroczyła 10 mln widzów przed telewizorami. Portal Mamprawowiedziec.pl jest prowadzony przez Stowarzyszenie 61. Na jego stronie internetowej czytamy zaś: Stowarzyszenie 61 jest niezależną, apartyjną organizacją pozarządową, która stawia sobie za cel dostarczanie obywatelom informacji o osobach pełniących wybieralne funkcje publiczne. Jak się jednak okazuje, we władzach stowarzyszenia, a dokładniej w Komisji Rewizyjnej zasiada córka prezydenta, Zofia Komorowska. Dziś rano na stronie stowarzyszenia pojawiła się informacja, że Komorowska jest członkiem „zawieszonym”. Internauci zauważyli, że wcześniej takiej informacji nie było przy nazwisku córki prezydenta. Co ciekawe, w KRS stowarzyszenia (nr 0000244561) Zofia Komorowska figuruje jako aktywny członek Komisji Rewizyjnej. Od rana zablokowany jest dostęp do części serwisu. Na portalu pojawiła się informacja, że to efekt „ataku hakerskiego”. W związku z atakiem hakerskim na MamPrawoWiedziec.pl zawiesiliśmy dostęp do pełnej bazy danych. Większość serwisu jest niedostępna – czytamy. telewizjarepublika.pl/komorowski-powolywal-sie-na-portal-zatrudniajacy-jego-corke-i-otrzymujacy-publiczne-pieniadze-na-dzialalnosc,20061.html Glosujmy na Brąka - ta mafia przeciez musi trwac... Odpowiedz Link
rena-ta49 Dzisiaj Empik zawiesił sprzedaż 18.05.15, 15:27 książki "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" Wznowi sprzedaż 25.05,czyli dzienń po wyborach: www.empik.com/niebezpieczne-zwiazki-bronislawa-komorowskiego-sumlinski-wojciech,p1105730643,ksiazka-p Po prawej na zielono czytaj kiedy wznowią sprzedaż! Białoruś to mało powiedziane! Odpowiedz Link
m.maska Re: Dzisiaj Empik zawiesił sprzedaż 18.05.15, 15:44 No ja kupilam te ksiazke kilka dni temu on-line i mam nadzieje, ze dzisiaj, moze jutro dojdzie do adresata... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Dzisiaj Empik zawiesił sprzedaż 18.05.15, 16:05 Tanawe napisała 'Może Tobie cierpnie, mnie nie cierpnie. To bardzo poważne instytucje.' Ta, Sowa i przyjaciele to bardzo poważna instytucja. Ch.j dupa i kamieni kupa te instytucje sami powiedzieli Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 20:38 Rzeczowy komentarz do wczorajszej debaty... wpolityce.pl/polityka/244859-ogladaja-ale-nie-widza-i-nie-slysza-wczorajsza-debata-to-bardzo-pouczajaca-powtorka-z-historii Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:08 Jednego nie mogę strawić. Jak ktoś taki jak Duda taki inteligentny gość godzi się na udział w debacie w TVN 24 a nie żąda w zamian debaty w TRWAM. Przecież to logiczne że taki warunek powinien postawić. Obawiam się że sitwa rozegra Dudę po swojemu chociaż On myśli że da radę. Nie da rady ,rozegrają Go po swojemu a wybory sfałszują mówiąc że Komorowski wygrał debatę i że dzięki temu wygrał prezydenturę. I system domkną bo na jesieni też wygra PO. Szkoda Polski bo Polaków mi nie szkoda. Dostaną to na co zasługują szkoda tylko tej mniejszości. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:12 Mnie ta jedna debata wystarczyla... nie mam tvn24 i dobrze - bo by mi sie nawet nie chcialo... to chamstwo jaki pokazal B.K. moze sie podobac takim jak on sam... nie znioslabym czegos podobnego po raz drugi.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:19 m.maska napisała: > Mnie ta jedna debata wystarczyla... nie mam tvn24 i dobrze - bo by mi sie nawet > nie chcialo... to chamstwo jaki pokazal B.K. moze sie podobac takim jak on sam > ... nie znioslabym czegos podobnego po raz drugi.... Obejrzałam debatę na YT, Bronek zachował się tak, jak na podrzędnego gajowego przystało. Wymachiwał łapami i podnosił głos jakby brał udział w nagonce na polowaniu. O, tak: https://youtube.com/devicesupport Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:16 Jesli jutro nie dostane dokumentow do glosowania w wyborach to bedzie dla mnie rownowazne z tym, ze juz kombinuja przekret... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:17 Zreszta po tej informacji o podpaleniu budki przed ambasada rosyjska na zlecenie ministra spraw wewnetrznych - juz nic mnie nie zdziwi w tym dzikim kraju... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:25 W głosowaniu Duda wygra z ogromną przewagą ale sitwa nie odpuści i Prezydentem dalej będzie sitwiak. Komorowski przegrał poprzednie prezydenckie przy samorządowych też zmajstrowali. Gumofilce dostały tyle a PO tyle by zbilansowało się. Ile liczyli głosy chyba do dziś nie są policzone Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:31 Jesli Komorowski pozostanie pod zyrandolem to juz widze zbiorowa emigracje... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Glosujmy na Brąka 18.05.15, 22:39 Może taki jest cel ? ludzie nie wierzą że Polska jest skazana na pożarcie i że pożarta zostanie przez samych Polaków. A to dzieje się na naszych oczach. Jak targowica kiedyś. Za pieniądze sprzedano Polskę na ponad 120 lat - Polacy sprzedali własne państwo na poniewierkę. Obym był złym prorokiem. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 19.05.15, 02:24 Ciekawe do czego jeszcze posunie sie platformiana "inteligencja"... doszlo do tego ze zalozyli na FB profil corki A.Dudy na ktorym wypisuja bzdety a "inteligentny elektorat" to roznosi... Jak to kiedys zwykla byla pisac Sorelina? gdyby glupota miala skrzydla, fruwalaby jak golebica... Kazdy srednio inteligentny nauta moze zalozyc takich kont 50 albo i wiecej... zwlaszcza jesli konto powstalo 20.04.2015... to na pewno zalozyla je corka A.Dudy zeby "inteligencji" podrzucac haki... Jaka "inteligencja" taka i reakcja Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 19.05.15, 09:45 wpolityce.pl/polityka/244917-udawac-bezpartyjnego-kandydata-po-pieciu-latach-lezenia-plackiem-przed-po-nie-z-nami-te-numery-bronek Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 10:02 A teraz brąkowcy za płotem oczerniają córkę Dudy, zrównując się tym samym z takim dnem jak lizusy Lis i Karolak. Lis już przeprosił, zwalając winę na innych, ale co o nim myślą dobitnie świadczy oświadczenie Radosława Nawrota z poznańskiej GW: Jeśli ktoś dotąd nie zwymiotował z powodu polityki, to po dzisiejszym programie Tomasza Lisa zrobi to na pewno Ciekawe jakby się podworkówcy cieszyli gdyby ktoś ich córki wkręcił w tak są kupę. Dno. I takich wyborców ma właśnie gajowy. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 10:13 al-szamanka napisała: > A teraz brąkowcy za płotem oczerniają córkę Dudy, zrównując się tym samym z tak > im dnem jak lizusy Lis i Karolak. > Lis już przeprosił, zwalając winę na innych, ale co o nim myślą dobitnie świadc > zy oświadczenie Radosława Nawrota z poznańskiej GW: > Jeśli ktoś dotąd nie zwymiotował z powodu polityki, to po dzisiejszym progra > mie Tomasza Lisa zrobi to na pewno > > Ciekawe jakby się podworkówcy cieszyli gdyby ktoś ich córki wkręcił w tak są ku > pę. Dno. > I takich wyborców ma właśnie gajowy. Widocznie corke A.Dudy oceniaja znajac swoje corki, widac te moglyby cos tak idiotycznego napisac - ale coz moze jeszcze dziwic wsrod tej "inteligencji" ktora w wyborach ma takie same preferencje jak kryminalisci odsiadujacy kary w wiezieniach.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 10:26 kazdy kto to powtarza i roznosi wystawia sobie swiadectwo... no Sorelina, jak zabraknie wlasnej inteligencji to trzeba isc na tvn24 i wysluchac... oni ci powiedza co masz myslec... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 10:33 Sorelina nieustannie probuje nam przykleic gebe wyszydzajacych Polske i Polakow... otoz Sorelino ja wiem, ze zebys to zrozumiala, to musialaby ci to TVN powiedziec, ew. GW napisac... my szydzimy? tak, masz racje, szydzimy z takich jak Ty... z tej möchtegern inteligencji... z tej inteligencji, ktora popiera te pseudodemokracje, ktora ja wzmacnia i ktorej TVN, Lis i Wojewodzki mowia co maja myslec... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 10:46 m.maska napisała: > Sorelina nieustannie probuje nam przykleic gebe wyszydzajacych Polske i Polakow > ... otoz Sorelino ja wiem, ze zebys to zrozumiala, to musialaby ci to TVN powie > dziec, ew. GW napisac... my szydzimy? tak, masz racje, szydzimy z takich jak Ty > ... z tej möchtegern inteligencji... z tej inteligencji, ktora popiera te pseud > odemokracje, ktora ja wzmacnia i ktorej TVN, Lis i Wojewodzki mowia co maja mys > lec... Otóż to... i nigdy nie powiedziałyśmy ani jednego słowa krytyki w stosunku do ogromnej masy Polaków myślących samodzielnie. Do tej całej rzeszy ludzi ciężko pracujących, pokrzywdzonych przez pseudodemokrację, zniszczonych, wiążących ledwo koniec z początkiem... a jednak życzliwych, prawdomównych i szczerych. Takich jest w tym kraju wielu, ale nikną zagłuszani rechotem bronkowej inteligencji. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Bąka, bo córka Dudy jest bee 19.05.15, 11:44 Numer z profilem corki A.Dudy jest wlasnie na poziomie bronkowego elektoratu... Odpowiedz Link
al-szamanka Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 12:42 Obrzydliwe metody Lisa. Czy zapomniał szuja, że też ma dzieci? fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-5-corka-idiotka-jako-,nId,1735731 Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 12:45 Ma... nawet dwie corki... to juz jest ostatni sciek, co on demonstruje.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 12:47 Jak dobrze wiemy, internet niczego nie zapomina i ten kretyn, ktory zalozyl to konto musi liczyc sie z tym, ze go znajda... to sa wlasnie metody na poziomie tego wieziennego elektoratu... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 12:50 Przynajmniej w tym momencie ta niezdecydowana młodzież od Kukiza powinna wiedzieć na kogo zagłosować. Powinna pokazać solidarność z dziewczyną niszczoną przez potomków ruskiego KGBowca i zwolennika Bronka. Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 17:36 al-szamanka napisała: > Obrzydliwe metody Lisa. Czy zapomniał szuja, że też ma dzieci? > > fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-5-corka-idiotka-jako-,nId,1735731 > Obóz władzy nie ma hamulców, jedzie goebbelsem: niestety, jaki "oboz" takie metody... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 18:39 al-szamanka napisała: > Obrzydliwe metody Lisa. Czy zapomniał szuja, że też ma dzieci? > > fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-5-corka-idiotka-jako-,nId,1735731 > Wczoraj w nocy kiedy o tym tylko przeczytalam w wiadomym miejscu natychmiast wiedzialam, ze to lewa sprawa... no ale... inteligentni inaczej, elektorat Bronka dyskutowal na zasadzie, ze: jezeli to prawda to... oni brali pod uwage, ze to moze byc prawda... no coz, jaki kandydat, taki i elektorat... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:12 Ino jołop mógł wziąć to konto za prawdziwka. Nie sądzę by tow. ChytrTusek był jołopem. Zrobił to na zimno! Odpowiedz Link
rena-ta49 Wdzięczność niejedno ma imię... 19.05.15, 19:17 m.dziennik.pl/wiadomosci/polityka/59-odznaczonych-za-zaslugi-dla-wolnosci-wsrod-nich-lis-gugala-chrabota-i-kurski Kurski- GW Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:21 rena-ta49 napisała: > Ino jołop mógł wziąć to konto za prawdziwka. Nie sądzę by tow. ChytrTusek był > jołopem. Zrobił to na zimno! On to zrobil na zimno, ale ten "inteligentny elektorat" te zabe polknal... Boooooooosz... no toz oni "inteligentni" sa... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:28 twitter.com/FeusetteK/status/600415521448812544 tylko idiota... Odpowiedz Link
rena-ta49 Póki nie kandydował był najlepszy 19.05.15, 19:31 ale odkąd zagraża PBK i sitwie z PO-PSL , to przestał być najlepszy! pbs.twimg.com/media/CFYhyKOW0AAzVrY.jpg:large Odpowiedz Link
m.maska Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:31 a do tego Lis wykorzystal do tego telewizje publiczna, finansowana z pieniedzy podatnikow... arogancja tych bydlakow przekracza juz wszelkie granice... mam nadzieje, ze wszyscy sie potopia - bo lajba juz tonie... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:33 To samo ja podejrzewam: Krzysztof @Cristobal_44 20 godz.20 godzin temu @FeusetteK A moze Lis albo sluzby specjalnie stworzyli to konto dla potrzeb programu? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:42 Konkurencja naprawdę ostra, ale hiena roku chyba już rozstrzygnięta! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ziemkiewicz o niszczeniu Kingi D. 19.05.15, 19:43 Teraz ten sqrwiel przeprosił w Wiadomościach K.Dudę! Odpowiedz Link
m.maska Do lisa 19.05.15, 23:21 z netu... Zapakował parę waliz. I chciał umknąć lis Witalis. Zatrzymały go niedźwiedzie: - Po co śpieszyć się, sąsiedzie? Nie tak prędko, jeszcze chwilka, Wstąpić musisz wpierw do wilka, Wilk ma spraw do ciebie kilka. - Wilk zaprasza? Rzecz ciekawa! - Wilk cię wzywa w imię prawa! - Ani myślę. Nie chce mi się! - Mamy rozkaz Witalisie, Lepiej się nie stawiaj hardo, Bo dostaniesz halabardą. Tu lisowi ścierpła skóra. Widząc, że już nic nie wskóra, Ciężko westchnął, spuścił ogon I potulnie ruszył drogą. Wilk nań czekał w cieniu buka: Z prawej strony miał borsuka, Z lewej dzika. Nieco dalej Delegaci zwierząt stali. Lis zatrzymał się w pół drogi, Ale wilk, ogromnie srogi, Ryknął: - Bliżej! Ruszaj mi się! Kara cię nie minie, lisie! Brać go! Wzięły go dwa rysie, Ten za nogi, ów za głowę; Wilk zawołał więc: - Gotowe! Wtedy wyszły dwie łasiczki; Miała każda z nich nożyczki. Pochwyciły ogon lisa, Co jak ruda chmura zwisał, I do pracy się zabrały: Cięły, strzygły, przystrzygały, Odrzucały rude pęki, Podcinały puszek miękki Szybko, zwinnie, lecz ostrożnie. A lis wił się jak na rożnie, Jęczał, szlochał, zrozpaczony: - Taki ogon nad ogony Ostrzyc... zniszczyć! O zbrodniarze! Jakżeż teraz się pokażę? Jak pokażę się z ogonem Tak nikczemnie ostrzyżonym?! Rzeczywiście. Ogon lisa Zwisał jak pałeczka łysa, A wiatr rudy puch rozwiewał I unosił ponad drzewa. Wypuściły lisa rysie, A wilk ryknął: - Wynoś mi się, Zmiataj, lisie Witalisie! Lis uciekał, gdzie pieprz rośnie. Raz zatrzymał się przy sośnie I usłyszał zawstydzony, Jak się z niego śmiały wrony, Kuny, susły, nawet jeże - Każdy ptak i każde zwierzę: - Taki ogon zamiast tyczki Mógłby być dla ogrodniczki! - Toż to sęk, nie żaden ogon! Odpowiedz Link
m.maska a Kukiz... 19.05.15, 19:33 chcieli poparcia elektoratu Kukiza? no to go beda mieli... www.se.pl/wiadomosci/polityka/kukiz-skomentowal-wpadke-lisa-gdyby-potraktowal-pan-moja-corke_607338.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 19.05.15, 12:53 wpolityce.pl/polityka/244936-andrzej-duda-o-emigracji-mlodych-ludzi-z-polski-jesli-wladza-nie-dostrzeze-wielkiego-problemu-moze-dojsc-do-katastrofy a pani A.Komorowska uwaza, ze to nie dramat... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka 19.05.15, 13:27 m.maska napisała: > wpolityce.pl/polityka/244936-andrzej-duda-o-emigracji-mlodych-ludzi-z-polski-jesli-wladza-nie-dostrzeze-wielkiego-problemu-moze-dojsc-do-katastrofy > a pani A.Komorowska uwaza, ze to nie dramat... No to niech bierze męża za kark i dzieciaki i jedzie do Anglii zarabiać na zmywaku. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 19.05.15, 17:33 No... i mam... awizo do odebrania na poczcie przesylki z konsulatu. Jutro z samego rana odbiore, wypelnie i od razu odesle... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... pieeeeeekne 19.05.15, 22:57 al-szamanka napisała: > > O! jaki ladny obrazek... ten drugi zwial na czas z tej tonacej lajby... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... pieeeeeekne 19.05.15, 23:08 kiepsko to wyglada dla gajowego... mapapreferencji.interia.pl/index/mapa/uq/155206e987d7688498b69fdb2f6e2047# Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka... bo cenzura jak w komunie 20.05.15, 11:39 "Władze TVP, zdejmując nam program z anteny i przepraszając za poprzedni odcinek, wyświadczyły chyba kandydatowi Bronisławowi Komorowskiemu niedźwiedzią przysługę. Otóż, wskazały nie tylko na to, ze są obszary w życiorysie kandydata, o których nie wolno mówić, o które nie wolno pytać, ale również pokazały, że istnieją jakieś dziwne, niebezpieczne relacje pomiędzy sztabem Bronisława Komorowskiego a władzami Telewizji Publicznej" wpolityce.pl/polityka/245107-pospieszalski-o-skandalicznej-decyzji-tvp-nie-wolno-pytac-o-relacje-komorowskiego-z-ludzmi-wsi-szkolonymi-przez-gru-wideo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka... bo ufa zbrodniarzom 20.05.15, 11:41 Po prawej T. Rusak, zbrodniarz komunistyczny, który rwał się na ochotnika by zabijać górników. Otrzymuje 9.000 zł emerytury/mies. Komorowski mówi o nim "To jest mój zaufany człowiek. Niech zostanie Szefem Urzędu Ochrony Państwa w wolnej Polsce." Są kolegami z WSI. Razem stopniowo awansowali na szczeblach władzy. Wówczas założono fundację Pro Civili na której zrobili miliardowe przekręty z pieniędzy podatników Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 12:25 Do dnia dzisiejszego Komisja Zakładowa NSZZ "S" TVP SA starała się unikać oceny naszego produktu, jakim jest program telewizyjny, ale tak drastyczne naruszenie norm etyki dziennikarskiej zmusza nas do postawienia wniosku o natychmiastowe zakończenie współpracy TVP SA z Panem Tomaszem Lisem – piszą związkowcy z telewizyjnej "Solidarności". telewizjarepublika.pl/solidarnosc-tvp-domaga-sie-zerwania-wspolpracy-z-tomaszem-lisem-to-razace-podwazenie-wiarygodnosci-telewizji-polskiej,20105.html ... a ja jeszcze dodam, że Tadeusz Kraśko też powinien polecieć! Zresztą zapewne tak się stanie. Bo już przy Durczoku miałam wrażenie, że coś się dzieje poza plecami wszystkich, że ma miejsce manipulacja, o której nikt nie ma pojęcia kto za tym stoi. -- AL Odpowiedz Link
leziox Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 16:30 No przecież nie było trudno zgadnąć, że codziennie będzie coraz bardziej nerwowo. Bredzisław jakoś nie bardzo może sobie wyorazić chwilę kiedy przestanie być prezydentem, a że aktualnie jeszcze nim jest, no to używa tych czy innych wpływów aby być nim nadal. A tv przecież bierze sporo kasy od państwa więc musi sluchać wytycznych. Czy ja wiem, czy ta TV różni się tak bardzo od tej z 1981 roku? Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 16:36 Wszyscy pytaja skad Duda wezmie na swoje obietnice... pytanie zasadne... moze zechce zredukowac armie urzednikow... to juz bylaby nie lada oszczednosc... A ja pytam skad Komoruski chce wziac na to czego wczoraj naberdzil u Wojewodzkiego? cyt. "Dzisiaj odpaliłem realny program, który oznacza że Państwo wspomoże pierwszą pracę, na tej zasadzie że będzie się opłacało pracodawcom i młodym ludziom zawrzeć umowę stałą o pracę a nie tak zwaną "śmieciówkę". Przez dwa lata będzie gwarantowana praca i będzie sam wkład Państwa wynosił więcej niż 2000 zł w miesiącu." i jaka odzywa... odpalilem... ze on niby taki luzak jest... odpalil to lont pod budka ambasady Sienkiewicz... A ja dzisiaj, po wypelnieniu, odeslalam do konsulatu swoja karte wyborcza... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 16:39 leziox napisał: > No przecież nie było trudno zgadnąć, że codziennie będzie coraz bardziej nerwow > o. Bredzisław jakoś nie bardzo może sobie wyorazić chwilę kiedy przestanie być > prezydentem, a że aktualnie jeszcze nim jest, no to używa tych czy innych wpływ > ów aby być nim nadal. > A tv przecież bierze sporo kasy od państwa więc musi sluchać wytycznych. > Czy ja wiem, czy ta TV różni się tak bardzo od tej z 1981 roku? Rzecz w tym, ze to sie dzialo w telewizji prywatnej, w TVN... u nich liczy sie ogladalnosc. Moja mama, ktora z reguly Wojewodzkiego pajaca nie oglada, wczoraj ogladala - powiedziala mi, ze wcale nie zaluje, bo dawno sie tak nie ubawila... wspomniala, ze rozmawiali jak rowny z rownym, bo sa na tym samym poziomie. Odpowiedz Link
leziox Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 17:22 Akurat ja pisałem o tym o czym pisała Alusia więc i TVP to chyba nie jest prywatna telewizja, no a i o debacie Wojewódzkiego z PBK nie pisałem w sumie...Się chyba rozminęliśmy tematowo jakby. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 17:33 hahaha.... no tak wiesz wydarzenia z dnia na dzien nabieraja takiego przyspieszenia, ze to co wydarzylo sie jako ostatnie mam w pamieci... no chcialam sie od tego odciac na te dwa kolejne dni. Wrocilabym w piatek wieczorem, cisza wyborcza i swiety spokoj, no to sie zachcialo DB strajku znowu i tak wpadlam znowu w wir tego co ostatnie a na tapecie byl Wojewodzki... A w TVP? no nie wiem czy sie Lis na tym co wyprodukowal nie posliznie... Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... i jego kumpla Lisa 20.05.15, 17:36 leziox napisał: > No przecież nie było trudno zgadnąć, że codziennie będzie coraz bardziej nerwow > o. Bredzisław jakoś nie bardzo może sobie wyorazić chwilę kiedy przestanie być > prezydentem, a że aktualnie jeszcze nim jest, no to używa tych czy innych wpływ > ów aby być nim nadal. > A tv przecież bierze sporo kasy od państwa więc musi sluchać wytycznych. > Czy ja wiem, czy ta TV różni się tak bardzo od tej z 1981 roku? Wcale sie nie rozni... tvn jako prywatna jest jeszcze bardziej sluzalcza niz TVP... ciekawe jak dlugo... Odpowiedz Link
rena-ta49 Brąkowi zachciało się wielkich nazwisk 20.05.15, 20:02 a tu dupa blada,bo się od niego odcinają: fraterpafnutz.blogspot.com/2015/05/oswiadczenie-tytusa-czartoryskiego-w.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Brąkowi zachciało się wielkich nazwisk 20.05.15, 20:15 Brawo! nikt kto szanuje siebie nie bedzie glosowal na przyblede z Budy Ruskiej... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka... ulubieńca Jaruzelskiego 20.05.15, 22:19 "Gdyby gen. Jaruzelski żył, na pewno udzieliłby poparcia Bronisławowi Komorowskiemu" (Aleksander Kwaśniewski) Dlaczego mnie to nie dziwi. Swój swego zawsze popiera. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka... ulubieńca Jaruzelskiego 20.05.15, 22:40 Caly czas powtarzam, jaki kandydat taki elektorat... "inteligentny" wespol z pensjonariuszami zakladow karnych... Jaruzelski nie zyje juz, szkoda, o jeden glos mniej, ale z cala pewnoscia poprze go Kiszczak... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Glosujmy na Brąka... ulubieńca Jaruzelskiego 20.05.15, 23:18 m.maska napisała: > Caly czas powtarzam, jaki kandydat taki elektorat... "inteligentny" wespol z pe > nsjonariuszami zakladow karnych... Jaruzelski nie zyje juz, szkoda, o jeden glo > s mniej, ale z cala pewnoscia poprze go Kiszczak... Wiadomo, że poprze, przecież nie może zrezygnować z takiej ochrony. Odpowiedz Link
m.maska Re: Glosujmy na Brąka 21.05.15, 00:32 Koniecznie na Brąka... on przygotowal juz dla was prezencik, chwilowo zawiazany ladna kolorowa wstazeczka.... pressmix.eu/2015/05/06/katastrofalny-podatek-katastralny-juz-za-rok-czemu-kandydaci-na-prezydenta-o-nim-milcza/ Odpowiedz Link
leziox Re: Glosujmy na Brąka 21.05.15, 00:50 No coraz lepiej. Jeszcze nie wybrali a zobaczcie, ile ukrytego gówna pływa wokoło... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Glosujmy na Brąka 21.05.15, 17:35 pbs.twimg.com/media/CFgeLeOUkAIBwrx.jpg:large Odpowiedz Link