a74-7 05.07.20, 17:36 Lato, lato, lato czeka .... Moze jeszcze nic straconego ? Moze uda sie nadrobic stracony czas ???? focia z netu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: Lipiec !!! 05.07.20, 18:30 a74-7 napisał: > > Lato, lato, > lato czeka .... > Moze jeszcze nic straconego ? Moze uda sie nadrobic stracony czas ???? > > focia z netu …. aby domyslow nie bylo? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 05.07.20, 18:42 ogladalam mebelki do ogrodu proponowane przez ES i mnie natCHLo, hehe ;-D A mebelki - gorzej niz srednie .....zadne "best" www.standard.co.uk/shopping/esbest/home-garden/best-garden-furniture-a3778206.html Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 08.07.20, 08:09 Mieliśmy bardzo rześką noc.Temp. w granicach 10 st. Wczoraj zimny wiatr.Wybieram się nad polskie zimne morze i mam nadzieję ,że w przyszłym tygodniu temperatury wzrosną. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 08.07.20, 12:08 rena-ta49 napisała: > Mieliśmy bardzo rześką noc.Temp. w granicach 10 st. > Wczoraj zimny wiatr.Wybieram się nad polskie zimne morze i mam nadzieję ,że w p > rzyszłym tygodniu temperatury wzrosną. Wzrosną na pewno - zapowiadają temp. powyżej 30°C Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 09.07.20, 17:06 U mnie dalej regularne 20 stopni, dzis bez slonca ,kropi cos z chmur ,ale nie pada , dziwne takie ... Dla poprawy humoru, zajrzalam co dzieje sie na Lanzarocie i zasmucilam sie wielce .... Nie jest to bogata wyspa kanaryjska, utrzymujaca sie glownie z przemyslu turystycznego. Zazwyczaj pelna gosci,tetni zyciem i coz widze na ostatnich filmach YT ? Pusty deptak Puerto del Carmen, wymarle ; a sezon letni w pelni, kilka kafejek otwartych ,kilku gosci drepczacych kilometry z kamera ,zeby udokumentowac te pustke. Krocie biznesow z holidejowym badziewiem pozamykane, najprawdopodobnie na dobre ,zycie tubylcow zawieszone .... Jak widac po pandemii nic nie bedzie takie jak bylo przed....smutne to... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 10.07.20, 22:42 Dzisiaj, w ramach terapii wybrałam się z Felixem do restauracji Hölle. Raczyliśmy się wybornym Kaiserschmarrn... O czym rozmawialiśmy nie zdradzę, bo i tak nikt by nie uwierzył Felix posiada wyjątkowo specyficzną wyobraźnię. Jedliśmy pod drzewami, a pogoda była cudna... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 11.07.20, 15:20 Ooo, widze, ze my mamy Eton mess a u ciebie jest Emperor's Mess Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 11.07.20, 07:18 To bardzo dziwny lipiec. Niech skonczy sie to wyborcze szalenstwo. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 11.07.20, 14:25 m.maska napisała: > To bardzo dziwny lipiec. Niech skonczy sie to wyborcze szalenstwo. > Dziwny ,wczoraj 30 st ,dzisiaj 13 st ,teraz leje i grzmi W poniedziałek spokojnie nad morzem będę się wylegiwać i mam nadzieję cieszyć Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 11.07.20, 15:24 Baw sie dobrze nad tym morzem ,pogody zycze Do nas tez nadchodzi cieply tydzien . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 11.07.20, 20:58 rena-ta49 napisała: > Dziwny ,wczoraj 30 st ,dzisiaj 13 st ,teraz leje i grzmi > W poniedziałek spokojnie nad morzem będę się wylegiwać i mam nadzieję cieszyć > Bardzo, bardzo Ci tego życzę i nam też Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 11.07.20, 15:22 ja jestem raczej za odtrabieniem konca roku; bo to nie rok przestepny, ale przestepczy....tyle zla wylazi na powierzchnie ... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 11.07.20, 20:56 a74-7 napisał: > ja jestem raczej za odtrabieniem konca roku; > bo to nie rok przestepny, ale przestepczy....tyle zla wylazi na powierzchnie . > .. Taaaa, niczym gady oślizłe, mam nadzieje, że parę z nich będzie miało wkrótce zmiażdżone głowy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 12.07.20, 10:42 Piekna pogoda,slonce ,moze by jakiegos grilla zmajstrowac ? Stary juz od rana pognal na bazarek ; czyli do tureckiego(sklepu) po mloda jagniecine ;D twitter.com/hashtag/bazarek?lang=en tak sobie planuje :jagniece kotleciki, salatka ,a na deser - moze budyn ??? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 12.07.20, 15:55 a74-7 napisał: > Piekna pogoda,slonce ,moze by jakiegos grilla zmajstrowac ? > Stary juz od rana pognal na bazarek ; czyli do tureckiego(sklepu) po mloda jag > niecine ;D > twitter.com/hashtag/bazarek?lang=en > tak sobie planuje :jagniece kotleciki, salatka ,a na deser - moze budyn ??? U mnie rano bardzo zimno było,w lipcu 8 st? Teraz troche lepiej,ale szału nie ma 19st. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 12.07.20, 16:36 Wszystko sie uda Moje kotleciki z grillowanej owieczki tez byly palce lizac ;-D salatki dwie , bo stary lubi ,jak mu sie salatke pogryzie,wiadomo- zielsko ;D Tu jego gwozdz programu- osobiste dogladanie jagnieciny Wcale tak duzo nie zjadlam .... No i obiecany Budyn , co prawda bez soczku malinowego..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 12.07.20, 20:12 Ufff, a ja dopiero teraz powolutku w net wchodzę. Cały dzień robiłam wszystko, w tym wiele niepotrzebnego,byle tylko nie myśleć... bo nerwy gryzą. Jeszcze 47 minut. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 12.07.20, 20:48 Spokojnie, Al Pojade Gmyziem ... Cezary „Trotyl” Gmyz #AnnoDomini2020 @cezarygmyz · 3h Easy, relaks, spokój, komfort, kraina łagodności, pamiętajcie o ogrodach i taki tam I tak trzymac Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 13.07.20, 08:27 Zapowiada sie kolejny piekny dzionek, duzo slonca . Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 14.07.20, 10:59 srodek lata , wiec ja z hortensjami , nie mylic z pretensjami , ze forum pustkami wakacyjnymi swieci.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 14.07.20, 14:00 a74-7 napisał: > srodek lata , wiec ja z hortensjami , > nie mylic z pretensjami , ze forum pustkami wakacyjnymi swieci.... > > > > > Piekne! Na balkonie mam biala. Slicznie kwitnie, odwdziecza sie, bo uratowalam ja ze smietnika przy kwiaciarni Tak, grzebie regularnie w tym smietniku ratujac zycie pieknu Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 16.07.20, 11:46 Heh, dzis szaro ,nawet chmur brak....24 stopnie. Rok temu o tej porze bylysmy z corka w Barcelonie ... siedzielismy w knajpeczkach w Kingston nad Tamiza ze starym Odwiedzilismy Brighton.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 16.07.20, 14:50 Ja tu z Wrocka... dzisiaj bylo juz wszystko, cieplo, padalo, przestalo, lało, grzmiało, temperatura poleciala do 15°, a teraz sloneczko i znowu sie ociepla i juz 18° Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 16.07.20, 15:48 Ale pewnie juz cywilizacja wrocila do zycia codziennego? U nas Parliament dyskutuje czy otwierac sraczyki w kraju czy nie (( Bo ponoc kraj jest obsrywany ...noszszsz...rece opadaja... Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 16.07.20, 16:51 Dzisiaj odwiedzilam moja kosmetyczke, pytam: i jak tam u pani po tej pandemii. Ona: nie jest zle, a nawet lepiej nizbym sie spodziewala. Mialam zwolnienie z oplaty czynszu, z ZUS-u, dostalam wiecej nizbym sie spodziewala. Ja: ile dostalaby pani za PO? ona: nic, musialabym placic i nie byloby mnie na to stac, musialabym zamknac salon. Bo to tak sie wydaje - moze tv klamie - dlatego najlepie pytac u zrodla. Przyznam sie, ze bylam nawet zdziwiona. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 19.07.20, 11:58 Dzis znowu pogodowe zalamanie ... mży. Grilla nie bedzie , byl wczoraj Kotleciki jagniece, palce lizac , tak tak , obgryzalismy trzymajac je w lapkach G&T obowiazkowo Dzis przemysle czy by nie wymienic zagrzybialego okna , hmmm to bylo by w sumie 7 okien do wymiany.... No i pewnie trza bedzie pozbyc sie zagrzybiacza , znaczy sie kocurka ... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 19.07.20, 18:33 a74-7 napisał: > Dzis znowu pogodowe zalamanie ... mży. > Grilla nie bedzie , byl wczoraj > > Kotleciki jagniece, palce lizac , tak tak , obgryzalismy trzymajac je w lapkach > Ach, ach, ach, jak prymitywnie! Żadna z Ciebie Europejka! Straszne! A chociaż paluszki serdeczne odstawialiście sztywno na boki? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 20.07.20, 14:45 a74-7 napisał: > na balkoniku w miescie Uc nie da sie.... > buuuu ojej, jaka szkoda... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 20.07.20, 12:29 Gorgeous day! Ogrodnicze juz od rana . Przesadzam. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 20.07.20, 14:46 a74-7 napisał: > Gorgeous day! > Ogrodnicze juz od rana . > Przesadzam. > Kolory tak swieze, tak nasycone, ze az sie czuje, jak soki w tych roslinach tetnia Uwielbiam! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 20.07.20, 18:00 Ogrodeczek jest natchnieniem o kazdej porze dnia ... Co by tu wybrac ? Po lewej skromny lisc laurowy, czy okazaly lisc figowy sasiada ? W tym roku moge kusic na jabluszko ,juz nabiera rumiencow Hmmm, klejnoty starego jakby nieco omszale w tym roku.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 20.07.20, 18:17 a74-7 napisał: > Ogrodeczek jest natchnieniem o kazdej porze dnia ... > Co by tu wybrac ? > > Po lewej skromny lisc laurowy, czy okazaly lisc figowy sasiada ? > W tym roku moge kusic na jabluszko ,juz nabiera rumiencow > > Hmmm, klejnoty starego jakby nieco omszale w tym roku.... > A owoce na figowcu masz? Bo ja już parę dni temu dojrzałe owoce w Salzburgu zrywałam. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 20.07.20, 19:42 dopiero rosna, sa takie tyci -tyci, ze bedzie fiasko. Zupelnie nie wiem od czego to zalezy. Byly lepsze lata...bylo kilka dojrzalych . Byc moze problem w cieciu figuska , szybko rosnie, my tniemyod naszej strony zeby nie zacienial, a sasiad pozwala mu rosnac od dolu jak choince Ale to jego lisc figowy, nie se robi , co chce Na poczatku roku wycial oliwke, zostawil pien i jakas galaz, zorientowali sie ze nie bedzie owocow bo to male tree jest. Odrasta w zastraszajacym tempie Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 10:05 No i znowu od rana slonce, przelecialam sobie po sasiedzkich forach i wlos mi sie zjezyl na glacate wywody hehehe. To baran nie wie, ze jagniecina jest zdrowa ? Fakt, w kraju pewnie tylko capiaca baranine maja Owieczki to chyba ostatnie zwierze ktore wypasane jest na wolnych wybiegach czyli pasie sie na trawie( zielonej u nas przez caly rok) www.healthline.com/nutrition/foods/lamb . No coz ,tego na studiach glacate nie zakuwalo. Za to z przerazeniem patrze , kiedy glacate pokazuje doFcipnie szpitalne jedzenie. Z racji zawodu ,powinno sie zaszyc do mysiej dziury ze wstydu,patrzac na to, jakim shitem karmi sie chorych i vulnerable people w szpitalach . Etyka lekarska poszla sie bujac ,Zaden likoz nie otworzy ryja w obronie hospitalizowanych pacjentow. I co my tu widzimy do zjedzenia w tej szpitalnej" diecie"? lyzeczka masla ,plasterek procesowanej szyneczki( niezbyt zdrowy taki szyneczko podobny wyrob) i kromusia chlibka, albo bula Trzeba by zapytac na czym pedzona Samo zdrowie, grilujta sobie na zdrUFffko ,dobierz sobie zonko jeszcze buleczke ,albo dwie, Teraz wiemy, skad te zdrowe ksztalty . Do popicia koniecznie ambrozja . Za friko To my ze starym jeszcze po kotleciku ... A moze okazyjnie podzielimy sie korona ;-D tylko uwaga : w srodku rozowe .....nie dla nieznajacych sie baranow Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 21.07.20, 10:58 a74-7 napisał: > Z przerazeniem patrze , kiedy glacate pokazuje doFcipnie szpitalne jedzen > ie. > Z racji zawodu ,powinno sie zaszyc do mysiej dziury ze wstydu,patrzac na to, ja > kim shitem karmi sie chorych i vulnerable people w szpitalach . > Etyka lekarska poszla sie bujac ,Zaden likoz nie otworzy ryja w obronie hospi > talizowanych pacjentow. > I co my tu widzimy do zjedzenia w tej szpitalnej" diecie"? > lyzeczka masla ,plasterek procesowanej szyneczki( niezbyt zdrowy taki szyneczko > podobny wyrob) i kromusia chlibka, albo bula > Trzeba by zapytac na czym pedzona > Samo zdrowie, grilujta sobie na zdrUFffko ,dobierz sobie zonko jeszcze buleczke > ,albo dwie, > Teraz wiemy, skad te zdrowe ksztalty . Eeee tam buleczke Tak jak sprawa wyglada to raczej bochna chleba na sniadanie nie starcza Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 11:07 Czy aby dietetyczny ten bochen? W takich przypadkach z automatu zjada sie podwojnie Wiesz , to moze byc ten przypadek ! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 21.07.20, 11:48 a74-7 napisał: > Czy aby dietetyczny ten bochen? > W takich przypadkach z automatu zjada sie podwojnie > Wiesz , to moze byc ten przypadek ! Atam dietetyczny, takie wybryki to dla skur….li i holoty, a nie dla wykszatlciuchow lewackich Te one to se pozwalaja, a niektore to takie szlachetne, ze sobie spod jezyka wyciagna i dadza drugiej polowie w dowod uznania Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 13:36 O, a ja mam stosowny cytacik z literatury ,pozwol, ze zadeklamuje : Uklon w strone sluchacza ; "Szaleju się baba najadła. Nic innego, tylko najadła się szaleju! -krzyczał pan Kulesza. -Wybij sobie ze łba, durna, ziemniaki przed domem. Trawa ci będzie rosła jak jakiejś hrabinie, przycięta, równiutka... " źródło: NKJP: Andrzej Kozioł: Pociąg do Stalinogrodu i inne opowiadania, 2009 "Jeśli już umierać, to za lud, a nie za cara, który jest wrogiem ludu - mówił Gawriła. - Czyś ty oszalał? - wołała przerażona Tekla - Jegor, nie słuchaj go! On chyba blekotu się objadł! źródło: NKJP: Jan Brzechwa: Gdy owoc dojrzewa, 1958 Czyli beda szalenstwa w weekend Popcorn time !!! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 21.07.20, 13:45 a74-7 napisał: > O, a ja mam stosowny cytacik z literatury ,pozwol, ze zadeklamuje : > Uklon w strone sluchacza ; > > "Szaleju się baba najadła. Nic innego, tylko najadła się szaleju! -krzyczał pan > Kulesza. > -Wybij sobie ze łba, durna, ziemniaki przed domem. Trawa ci będzie rosła jak ja > kiejś hrabinie, przycięta, równiutka... " > źródło: NKJP: Andrzej Kozioł: > Pociąg do Stalinogrodu i inne opowiadania, 2009 > > "Jeśli już umierać, to za lud, a nie za cara, który jest wrogiem ludu - mówił G > awriła. > - Czyś ty oszalał? - wołała przerażona Tekla > - Jegor, nie słuchaj go! On chyba blekotu się objadł! > źródło: NKJP: Jan Brzechwa: > Gdy owoc dojrzewa, 1958 > > Czyli beda szalenstwa w weekend > Popcorn time !!! Myslisz ze bedzie tylko eksplozja Popcornu? Po takiej wyzerce i nabraniu sil… ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 13:55 Ja powiedziala bym: uno na pewno tak skomentuje : i tak dochodzimy do pospolitej zjadaczki bochna : Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 20:24 widze ,ze jest naglaca koniecznosc odpowiedzi w kwesti popierdywania Skoro juz "popierdujemy "- wypierdek spod.wyra nie wie ,ze egzystuje kultura pierdzenia i jest akceptowana ; tu np: "YOUR correspondents so far seem to have badly neglected the French, who have elevated this activity to an art form. The most famous example is Le Pitomane, who performed with prodigious success in the theatre over many years. His range, power and flexibility were legendary. These kinds of feats are also celebrated in French literature, and in Emile Zola's novel, Earth, the village comedian and champion farter, who rejoices in the name of Jesus-Christ, gives several virtuoso performances. Naturally enough for the French, the culinary world is not ignored and they produce a small confection known as a Nun's Fart. French culture would be much the poorer without the fart. Stephen Lutman, Faversham, Kent. Innych,rownie tolerancyjnych kultur, niech sobie wypierdek poszuka sam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 21.07.20, 21:11 a74-7 napisał: > widze ,ze jest naglaca koniecznosc odpowiedzi w kwesti popierdywania > Skoro juz "popierdujemy "- wypierdek spod.wyra nie wie ,ze egzystuje kultura pi > erdzenia i jest akceptowana ; > tu np: > "YOUR correspondents so far seem to have badly neglected the French, who have e > levated this activity to an art form. The most famous example is Le Pitomane, w > ho performed with prodigious success in the theatre over many years. His range, > power and flexibility were legendary. These kinds of feats are also celebrated > in French literature, and in Emile Zola's novel, Earth, the village comedian a > nd champion farter, who rejoices in the name of Jesus-Christ, gives several vir > tuoso performances. Naturally enough for the French, the culinary world is not > ignored and they produce a small confection known as a Nun's Fart. French cultu > re would be much the poorer without the fart. > Stephen Lutman, Faversham, Kent. > Innych,rownie tolerancyjnych kultur, niech sobie wypierdek poszuka sam > Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 21.07.20, 21:15 Przyznam nieskromnie , ze dzis znowu grillowalismy .... zalapala sie sasiadka , spedzilismy okolo godzine szczebioczac przez plot Zestaw byl typowo low profile, bo zazwyczaj podaje sie jeszcze hamburgery ( zazwyczaj te najtansze z sieciowego(brrrr) i hot dogi ,czy jak im tam .Byla grillowana cebulka ,a nawet rzodkiewka , zeby uzupelnic warzywa i poczuc sie po pansku, jak w Poolandii. No! A teraz siedze i licze kalorie, kalorie, kalorie ..... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 22.07.20, 15:52 a74-7 napisał: > Przyznam nieskromnie , ze dzis znowu grillowalismy .... zalapala sie sas > iadka , spedzilismy okolo godzine szczebioczac przez plot > Zestaw byl typowo low profile, bo zazwyczaj podaje sie jeszcze hamburgery ( z > azwyczaj te najtansze z sieciowego(brrrr) i hot dogi ,czy jak im tam .Byla gril > lowana cebulka ,a nawet rzodkiewka , zeby uzupelnic warzywa i poczuc sie po > pansku, jak w Poolandii. No! > > > > A teraz siedze i licze kalorie, kalorie, kalorie ..... Juz policzylam - okolo 9 tys. kalorii na lebka. To tak ze 2kg w biodrach powinno Ci przybyc. A jezeli zjadlas do tego ze trzy bochny chleba, to zyskalas te slawetne ponetne ksztalty Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 22.07.20, 17:11 a nie ,nie, nie ,ja w biodrach raczej nie tyje A te Chipolatas to takie cock.tailowe male kielbaski sa ;zadne polskie kielbachy na rozen czy 30cm niemieckie wursty.;D I kalorycznie wychodza calkiem chudo jak na obiadek 2 chipolatas (44g**) Energy 1394kJ / 336kcal 613kJ / 148kcal Zjadlam trzy plus pol patyka wytopionego boczku i lyknelam krazek pomidorka z z cebulka ,rzodkiewke wyplulam , spelnila swoje zadanie trzymajac w miejscu chipolatas,zreszta nie lubie rzodkiewek na cieplo Jedna kielbaske oddalam staremu ( wyrwalam sobie prawie spod jezyka...;D a sasiadka z luboscia pochlonela wszystkie cztery ,ona jest bardzo radosna osoba i lubi nasze bits & pieces z grila No i jeszcze dodam' ze sam grill jest malutki ,to baza zeliwnego ogrodowego kominka weglowego,nie taki rozmiarowo 'wypasiony' jak u Z na patio Dlatego wtedy dziwilam sie ,ze robi wielkiego grilla na dwoje Wiesz, raczej wiem co jem , zeby nie wygladac jak stog siana.;D Tak ,ze po prawie dietetycznym wczorajszym bbq- dzis polecielismy ze starym do arabskiego takeaway'a po aromatyczne chicken biryanii o jedzeniu moge dlugo i lubie, z ludzmi ktorzy potrafia jedzenie celebrowac Przeciez twoje salatki wegetarianskie - to rowniez temat rzeka, jakie piekne dziela mozna z nich tworzyc - wprost poezja na talerzu i dla oka i dla podniebienia .I samo zdrowie !!!!! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 22.07.20, 20:32 a74-7 napisał: > o jedzeniu moge dlugo i lubie, z ludzmi ktorzy potrafia jedzenie celebrowac Też lubię o jedzeniu, chociaż nie zawsze jeść lubię - jeżeli mi coś choć minimalnie nie podchodzi zapachem, wyglądem czy smakiem, to nie ruszę nawet gdybym przedtem głodowała parę dni. Ale gdy mam jedzeniowe natchnienie, to potrafię zdrowo talerz zaatakować- Maseczka świadkiem Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 22.07.20, 20:57 No i o to wlasnie chodzi Widze, ze zaplotne tak sie nakrecilo ,nie skumalo, ze jest nakrecane ,wiec sie biczowalo jak zwykle w temacie "bidulkowania", a teraz ma kolejna verbal diarrhoea Na zdroFko Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 23.07.20, 13:34 a74-7 napisał: > No i o to wlasnie chodzi > > Widze, ze zaplotne tak sie nakrecilo ,nie skumalo, ze jest nakrecane ,wiec sie > biczowalo jak zwykle w temacie "bidulkowania", a teraz ma kolejna verbal diarr > hoea > Na zdroFko Zaplotne nigdy nie kuma gdy jest nakrecane. Juz wspominalam jak sie kiedys "skromnie puszylo", gdy go nakrecilam piszac, ze nagrywam jego teksty na dyktafon Ach, jakie mowy wypisywalo w pseudosienkiewiczowskim jezyku, jak jakas cudaczna mieszanka Zagloby, Rzedziana i kniaziowny Heleny. Wszyscy mieli ubaw po pachy lacznie z "wielkim" achajem, ktory to ponoc nigdy z nikogo, ani nikim... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 23.07.20, 14:00 a74-7 napisał: > Zagadka : > co autorka miala na mysli ? > > Ach, no wiesz co, takie rzeczy! Co autorka miala na mysli wiemy dobrze, ale dlaczego zaraz sie z tym afiszowac i to za pomoca ciasta! Co za czasy! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 23.07.20, 15:12 No wiesz, czasami mam ochote tak po angielsku podejsc do rzeczy ;-D ale nic nie skuma ....zaloze sie Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 23.07.20, 19:54 Lipiec nad Bałtykiem mnie się udał.Daje się zauważyć znacznie mniej ludzi ,wiec jest spokojnie. Wiele sklepików i knajpek zamnięto. Covid jednak zrobił swoje. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 23.07.20, 20:11 a74-7 napisał: > zdjatka z netu A już podejrzewałam, że wlasnorecznie tak się odgryzłaś Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 25.07.20, 21:48 A już podejrzewałam, że wlasnorecznie tak się odgryzłaś big_grin Owoce - o kazdej porze dnia i nocy ...lubie ; ba, jeszcze gryze wlasnym sprzetem Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 25.07.20, 21:45 No i pada deszcz ! Podlewa ogrody A tak wlasciwie ,to tylko chcialam puscic oczko do szanownych Pan Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 25.07.20, 21:55 a74-7 napisał: > No i pada deszcz ! Podlewa ogrody > A tak wlasciwie ,to tylko chcialam puscic oczko do szanownych Pan > Ja po 7 dniach harówy nawet z puszczaniem oczka mam problemy - najchętniej ciągle bym spała. Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 25.07.20, 22:51 A ja wciaz we Wrocku... pogoda tez sie potrafi zabujac - wczoraj poszlam na zakupy a kiedy wyszlam ze sklepu juz lalo strumieniami a do tego grzmialo - na szczescie mozna bylo przysiasc pod arkadami i odczekac. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 25.07.20, 23:02 Masko, wspanialych chwil z rodzina , zwlaszcza z mama . Za chwile pewnie znowu nas zamkna pod haslem covid. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 25.07.20, 22:59 Spij Darling , ile mozesz Nalezy sie !!! Odezwij sie kiedy juz Oko bedzie bright!!! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 26.07.20, 12:12 Slonecznie ,oscylujemy okolo 22 stopni, stary przyniosl dzis kieszenie pelne orzeszkow laskowych ... Mmmm, jeszcze nie calkowicie dojrzale,ale maja pyszne slodziutkie jadro w srodku Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 27.07.20, 21:55 a74-7 napisał: > Slonecznie ,oscylujemy okolo 22 stopni, > stary przyniosl dzis kieszenie pelne orzeszkow laskowych ... > Mmmm, jeszcze nie calkowicie dojrzale,ale maja pyszne slodziutkie jadro w srodk > u > A u mnie do pracy przyszli dzisiaj ogrodnicy z centrali i ścieli właśnie drzewko oblepione takimi orzeszkami - ponoć korzenie zagrażały ogrodzeniu. Nie wierzę, ale jestem zła! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 27.07.20, 22:15 Szkoda drzewa i wiewiorek , ktore na nim sie karmia . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 28.07.20, 08:20 Dzisiaj zapowiada się skwar,ma być ponad 30 st. Uciekam na działke. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 28.07.20, 14:14 a74-7 napisał: > Szkoda drzewa i wiewiorek , ktore na nim sie karmia . O tak, wielka szkoda, a wiewiórek zawsze tam było dużo. Teraz został im tylko wielki orzech włoski. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 28.07.20, 16:23 Czy juz sa w Polsce sloneczniki ? Prosze nadsylac , dziecko teskni Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 28.07.20, 20:50 Ja wczoraj wrocilam do Germanii - nie powiem goraco bylo jak w piekle - w drodze i tutaj tez... za to dzisiaj komfortowe ochlodzenie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 28.07.20, 22:37 a74-7 napisał: > Skrzydlo Anielskie , albo huzarskie .... Mialam dokladnie takie samo skojarzenie… czy to nie zabawne? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 29.07.20, 04:19 No i wlasnie przeleciala druga z kolei burza tej nocy - Klienci niespokojni Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 29.07.20, 14:09 al-szamanka napisała: > No i wlasnie przeleciala druga z kolei burza tej nocy - Klienci niespokojni > U mnie tez wczoraj przechodziły burze. Niewiele zmieniły,dalej parno i duszno. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 29.07.20, 15:58 Dzis 24c jutro 28c piatek 34c sobota zjazd do 25 c Wakacji ogrodkowych cd... Zadna przyjemnosc zwiedzac czy spacerowac w maseczce...nie wspomne o pracowaniu w tejze Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Lipiec !!! 30.07.20, 08:34 a74-7 napisał: > Dzis 24c > jutro 28c > piatek 34c > sobota zjazd do 25 c > Wakacji ogrodkowych cd... > Zadna przyjemnosc zwiedzac czy spacerowac w maseczce...nie wspomne o pracowa > niu w tejze U mnie podobnie.Upał i maseczki odbierają chęć do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 29.07.20, 04:21 a74-7 napisał: > Czy juz sa w Polsce sloneczniki ? > Prosze nadsylac , dziecko teskni > Ale filmowy usmiech! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 30.07.20, 10:46 dzieki serdeczne, bo nie jestem pewna kiedy ich sie spodziewac w tym roku ...dawka swiezych ziarenek slonecznika to tez boost dla zdrowia No i fun dlubania przy czytaniu Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 29.07.20, 10:27 Jak juz wiesz sama ;-D "kwintesencją Zachodu jest to, że ludzie się lubią, szanują, uśmiechają się do siebie".(szeroko;D ) Pytanie, kto jest autorem tych slow ? Moja rodzinka raczej usmiechnieta na codzien ,dziekuje. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Lipiec !!! 30.07.20, 09:46 a74-7 napisał: > Jak juz wiesz sama ;-D > "kwintesencją Zachodu jest to, że ludzie się lubią, szanują, uśmiechają się d > o siebie".(szeroko;D ) > Pytanie, kto jest autorem tych slow ? > Moja rodzinka raczej usmiechnieta na codzien ,dziekuje. Ja tez bez usmiechu nie potrafilabym, a juz w mojej pracy to jest tyle okazji nie tylko do usmiechu ale i do salw smiechu, ze czuje sie wyjatkowo hojnie obdarowana przez Los Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 30.07.20, 10:17 I oczywista , nie powinno tu zabraknac sztuki Na czwartym cokole na Trafalgar Square nowa instalacja .(hurra) Tytul mozna by sparafrazowac nastepujaco : "Pycha kroczy przed upadkiem " "hmmm, wiec jednak bedzie bez "hurra" Oto dzielo: autorka i jej "dzielo" no coz, widze tu powrot do banana przyklejonego plastrem do sciany w hotelowym pokoju... albo zloty sraczyk Na pohybel takim artistom .... Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 31.07.20, 13:54 A na tym ogonku tej wisienki niech zawiesza teczowa flage... miejsca sporo. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 31.07.20, 12:29 Lipiec zegna goracym dniem , juz jest 34 stopnie w cieniu...po poludniu murowane ,ze podskoczy do 36... Ufff jak goraco ... nad morzem bym nie marudzila ...;D Odpowiedz Link
m.maska Re: Lipiec !!! 31.07.20, 13:58 U mnie na te chwile 32°, ponoc jutro ma byc przesilenie, w niedziele ma byc pompa i od poniedzialku juz tylko 23°. Dla mnie to nie jest pora urlopowa - za goraco na zwiedzanie - a czy sytuacja sie na tyle unormuje, ze bedzie mozna w tym roku jeszcze gdzies wyruszyc - pod znakiem zapytania. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Lipiec !!! 31.07.20, 15:30 dziwna sytuacja, ale jesli pogoda sie unormuje ,to byc moze dopiero bedzie mozna pozwiedzac we wrzesniu, natomiast u nas kolejny lockdown szykuje sie z dnia na dzien , wiec nie wiadomo czy zwiedzanie we wrzesniu wyjdzie A tymczasem,jak przewidzialam , temperaturka max wiec cieniutki lunchyk ,bo sie nie chce palcem ruszyc;D Polska szparagowka ( naszej - niet) bedzie z tarta bulka podsmazana . tego chyba likoz nie skrytykuje ,hahahaha Odpowiedz Link