16.10.23, 08:14
Po wczorajszych wyborach ogarnela mnie czarna rozpacz, gdyz uswiadomilam sobie, jak bardzo prymitywna mentalnosc czesci Polakow przycznila sie do rozbiorow i pomiatania naszym krajem.
I przypomnialam sobie koncowe zdanie ze "Stu lat samotnosci"
Moze sie wydac, ze nie ma to nic wspolnego z polska sytuacja.
Niemniej przytlaczajacy nastroj jest ten sam.

"Ale nim doszedł do ostatniego wiersza, zrozumiał już, że nie wyjdzie nigdy z tego pokoju, gdyż powiedziane było, że miasto zwierciadeł (lub zwierciadlanych miraży) zmiecione będzie przez wiatr i wygnane z pamięci ludzi w chwili, kiedy Aureliano Babilonia skończy odcyfrowywać pergaminy, i że wszystko, co w nich spisano, niepowtarzalne jest od wieków i na wieki, bo plemiona skazane na sto lat samotności nie mają już drugiej szansy na ziemi"
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Marquez 31.10.23, 18:55
      Ja wręcz przeciwnie, z dziką satysfakcją będę obserwować kiedy dawna agentura SB-ecka ,skoczy sobie do gardeł,a to stanie się za kilka miesięcy.
      Taka zbieranina ,jaką wybrali "jebaćpisowcy" by odsunąć PiS od władzy skoczy sobie do gardeł i szybko wyjdzie na ulice.
      • al-szamanka Re: Marquez 31.10.23, 20:57
        Oj nie wiem. Jak za ich czasow strzelano do gornikow, to kto wyszedl na ulice aby przeciwko takim jatkom zaprotestowac?
        Jedno co widze, to na YT dziwnie cicho sie zrobilo wsrod lewackich fanow, czyzby w koncu do nich doszlo, ze odmrozili sobie uszy na zlosc mamusi?
      • al-szamanka Re: Marquez 01.11.23, 04:13
        rena-ta49 napisała:

> Ja wręcz przeciwnie, z dziką satysfakcją będę obserwować kiedy dawna agentura S
        > B-ecka ,skoczy sobie do gardeł,a to stanie się za kilka miesięcy.

.Ze sobie do gardel skocza, to wiecej niz prawdopodobne, ale ile przez ten czas Polski zniszcza to juz druga sprawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka