Dodaj do ulubionych

Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran?

06.07.06, 23:53
Wybieram się w ten rejon w sierpniu. Szukam chętnych, jestem otwarty na
wszelkie propozycje.
Wariant I Gruzja-Armenia-Azerbejdżan
Wariant II Iran (przez Turcję)
W zeszłym roku byłem solo w Chinach tartus.cba.pl w azji poza tym
bliski wschód i mongolia.
pozdr,
Tartus
Obserwuj wątek
    • malawi3 Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 08.07.06, 21:58
      uwazaj na iran w sierpniu - na 22 sierpnia zapowiedziana jest odpowiedz Iranu
      na czerwcowe żądania USA - moze sie zrobic goraco dla bialasow. nawet biura
      podrozy zawiesily grupy na sierpien - wiem bo tez planowalam...
      i jeszcze
      Do 12 lipca Iran ma czas na wstrzymanie wzbogacania uranu. Jeśli odmówi, mogą
      grozić mu sankcje - poinformowały wczoraj źródła dyplomatyczne w Wiedniu. Sześć
      mocarstw - USA, Wielka Brytania, Francja, Niemcy, Chiny i Rosja - zaoferowały
      wcześniej Iranowi pakiet propozycji w zamian za zaprzestanie wzbogacania uranu,
      który może posłużyć do budowy bomby atomowej.
      • tartus1 Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 09.07.06, 00:20
        malawi3 napisała:

> uwazaj na iran w sierpniu - na 22 sierpnia zapowiedziana jest odpowiedz Iranu
        > na czerwcowe żądania USA - moze sie zrobic goraco dla bialasow. nawet biura
        > podrozy zawiesily grupy na sierpien - wiem bo tez planowalam...

Ale co planowałaś?

> i jeszcze
        > Do 12 lipca Iran ma czas na wstrzymanie wzbogacania uranu. Jeśli odmówi, mogą
        > grozić mu sankcje - poinformowały wczoraj źródła dyplomatyczne w Wiedniu.
        > Sześć
        >
        > mocarstw - USA, Wielka Brytania, Francja, Niemcy, Chiny i Rosja - zaoferowały
        > wcześniej Iranowi pakiet propozycji w zamian za zaprzestanie wzbogacania
        > uranu,
        >
        > który może posłużyć do budowy bomby atomowej.

Dzięki za prasówkę. W ogóle dużo tych wojen na świecie. Straszne to wszystko.

Tartus
        • reska Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 10.07.06, 13:17
          Kiedy dokładnie wyjeżdżasz? I na jak długo? Jak szacujesz koszty?
          • tartus1 Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 10.07.06, 22:42
            reska napisała:
            > Kiedy dokładnie wyjeżdżasz? I na jak długo? Jak szacujesz koszty?
            Obecnie skłaniam sie ku Iranowi, sierpien, ok miesiąca, wiza 100$ dojazd (2x)
            250$, na miejscu powiedzmy 200$.
            czas oczekiwania na wizy ok 14 dni wiec czasu niewiele.
            Tartus
            • aleksandrine Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 17.07.06, 11:38
              Witam, szukam chętnych na Armenię, Gruzję, ew. Azerbejdżan.
              Wyjazd w pierwszej połowie sierpnia...Info na maila.
              • darunio42 Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 20.07.06, 16:44
                Hi, chetnie wybralbym sie na taki wypad, napisz prosze kiedy wyjezdzsz , na jak
                dlugo,trasa,koszty, czekam na info
                • aleksandrine Re: Chętni na Gruzję, Armenię, Azerbejdżan, Iran? 21.07.06, 14:04
                  Łoj, podobno drogo się porobiło, ale planuje z przelotem do Tbilisi i z
                  powrotem zmieścić się w 2000 PLN. Chcę pojechać do kijowa, stamtąd kupić bilet
                  lotniczy do Tbilisi lub Erewania, pokręcić się chwilę po Armenii, przedostać do
                  Gruzji i wpaść na tydzień do Abchazji. Jeszcze dokładnie nie opracowałam tras.
        • tartus1 Iran - Sprawdzimy przepowıednie 07.08.06, 11:00
          malawi3 napisała:
          >
          > uwazaj na iran w sierpniu - na 22 sierpnia zapowiedziana jest odpowiedz

No coz, niedlugo sie przekonam na wlasnej skorze jak to jest. Dotarlem do
          Stambulu, kupilem wlasnıie bilet Stambul - Teheran za 25 dolcow pojutrze zaczne
          swa perska przygode....
          pozdrawıam.

Tartus
          • tartus1 Re: Iran - jest super 14.08.06, 16:36
            Od tygodnia szwedam sie po Iranie, jest ok. Wyskoczylem z Teheranu na dwa dni
            by zobaczyc jedyny dostepny w tej czesci swiata elemicki zigurat w Choqa Zanbil
            pod granica iracka. Robi wrazenie, choc oczywiecie mniejszy niz egipskie
            piramidy. W drodze powrotnej Iranczyk zabral mnie do rodzinnego Khorramabadu,
            pokazal miasto, wzial do siebie na obiad. Dzis wrocilel z pieknej wycieczki w
            gory Elburs - do jednego z Assasins Castles - Gazor Khan - to trzeba bylo
            zobaczyc. Oczywiscie znow kierowca bral mnie na obiad smile Haslo Lachestan
            dobrze sie kojarzy big_grin
            specjalne pozdro dla Malawi (btw, przejezdzalem w Lorestanie przez miejscowosc
            o tej nazwie)
            PS. zycie tu tanie i spokojne
            Tartus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka