Dodaj do ulubionych

pierwszy wózek

28.02.11, 17:24
witam serdecznie smile
bardzo się cieszę, że jest takie forum. zwłaszcza dla takich przyszłych mam jak ja.
jak w tytule - szukam pierwszego wózka.
to moja pierwsza ciąża. termin mam na sierpień.
szukam idealnego wózka smile
ma być piekny i wygodny: łatwo się składać do bagażnika, musi do niego pasować fotelik, musi się dobrze prowadzić (też jedną ręką czasami), regulowana wysokość rączki konieczna, gondola nie może być za nisko (mąż jest wysoki), kosz na zakupy potrzebny, spacery będą po dziurawych chodnikach, a jak dobrze pójdzie to i na łonie natury, więc kółka też muszą być odpowiednie smile, łatwy do utrzymania w czystości, no ideał po prostu smile
myślałam o mutsy urbanrider i teutonii fun system.
który polecacie?
jestem otwarta i chłonę Wasze rady jak gąbka! smile
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: pierwszy wózek 28.02.11, 18:31
      Mutsy urbanrider na Twoim miejscu odpuściłabym sobie. Jest bardzo ciężki i spory po złożeniu. Wkładanie go do bagażnika nie będzie przyjemnością dla kręgosłupa wink Wózek ten ma skrętną oś i powiem szczerze ja nie umiałam nim manewrować (do tyłu to już zupełnie) a i właścicielka wózka zazwyczaj blokowała oś (no chyba że jechała prawie prosto). Lepiei sprawdzają się tu obrotowe przednie kółka (ma je inny model Mutsy 4Rider) Amortyzacja przy tej wadze i gabarytach słaba a gondolka dość mała.

Teutonia fun system to dobry wybór, ale super amortyzacji się raczej tu nie spodziewaj. Najlepszą amortyzację z Teutonii ma Mistral. Gondola ALVI Teutonii jest nieco większa niż FASHION, ma proste zakończenie i daje to sporą różnicę szczególnie przy śpiworku.

Ważna w Twoim przypadku jest też wielkość gondoli. Rodzisz w sierpniu wiec maluch pojeździ w niej do lutego (tak mniej więcej wink a 5-6 miesieczniak w zimowym umundurowaniu potrzebuje dużo miejsca. Ważna jest długość ale i szerokość gondolki.

Przyjrzyj się może:

Emmaljunga (wygląd dość zwyczajny ale amortyzacja super)
      np. CITY CROSS jest lekka, NITRO CITY, a Edge ma sporą gondolkę (na stelażu sport przekładaną rączkę)

Jedo (cena przystępna, możliwość wpięcia bezpiecznych fotelików, dobra amortyzacja, jedna z największych gondoli na rynku)
      Fyn (skrętne koła)
      Bartatina

Maxi Cosi Mura
      Implast Bolder

• ziuz Re: pierwszy wózek 28.02.11, 22:10
        bardzo dziekuje i prosze o jeszcze smile
        nie ukrywam, ze w teutonii sie zakochalam, chociaz faktycznie - wielkosc (a wlasciwie "malosc") gondoli mnie martwila...
        jedo odpada - znajomi wlasnie reklamowali, bo byl krzywy smile
        slyszalam troche dobrych opinii o emmaljunga - przygladne sie wiec za Twoja rada z wieksza przychylnoscia smile
        no i pozostalym, ktorych nie znam - jeszcze smile
        • ziuz Re: pierwszy wózek 28.02.11, 22:27
          a co sadzicie o foteliku first class emmaljungi?
          z tego, co widze oceny bezp. ma w porzadku. ale nie wiem nic poza tym.
          z ww. wozkow najbardziej mi sie spodobal emmaljunga edge duo combi sport- chociaz kolorow teutonii nic nie przebije wink
          no i jak czyscic emmaljunge?
        • kpg81 Re: pierwszy wózek 28.02.11, 22:30
          Czy widzialas teutonie fun na zywo? Jesli nie to wartosci zobaczyc czy wysokosc gondolki bedzie ok.
          Z wyzej zawieszona gondolka mozna rozwazac poza emmaljunga, mutsy 4 rider, quinny speedy i joolz day
    • saras-wati Re: pierwszy wózek 01.03.11, 06:14
      Miałam teutonię fun i byłam zakochana w tym wózku. Faktycznie to dosyć twardy wózek, ale ja jeździłam nim po bardzo nierównych i dziurawych chodnikach i mała nie protestowała. Oczywiście im większe dziecko, tym amortyzacja lepiej działa.

Teutonia ma jedną z większych gondoli na rynku(alvi). Co do minusów, to dla mnie właściwie jeden, ale doprowadził do szybkiej sprzedaży, jak tylko przesiadłyśmy się do spacerówki - materiał budki jest jakoś dziwnie przymocowany, że w pozycji leżącej, kiedy złoży się budę, to ląduje ona dziecku na głowie. Wiem, że to szczegół, ale tak drogi wózek nie powinien mieć takich niedociągnięć.

A co powiesz na wózek mountain buggy swift lub urban z gondolą? Nie mam pojęcia czy one nadają się dla maluszków , ale nie sądzę, by to były twardsze wózki od teutonii? Ja właśnie kupiłam mountain buggy dla rocznej pasażerki, ale gdybym odkryła ten wózek wcześniej, to na pewno kupiłabym komplet i być może uniknęłabym rotacji wózkowejwink
      • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 08:26
        mountain buggy jest trzykolowy, prawda?
        mam jakis uraz do tego typu wozkow - po doswiadczeniach z wozkiem kuzynki smile
        wozki jade ogladac za jakis czas - chce sie najpierw przygotowac i do rozmowy ze sprzedawca i do tego, co chce ogladac, no i gdzie - nie w kazdym sklepie sa wszystkie interesujace mnie wozki.
        nie ukrywam, ze ciagle teutonia rzadzi. przyjrze sie tej budce dokladnie...
        bardzo mnie przekonuje mozliwosc prania tapicerki, cudne kolory, gwarancja 3letnia...

kolejny typ to emmaljunga edge z powodu dosc duzej gondoli, ladnosci i porzadnosci wozka - takie przynajmniej sprawia wrazenie smile

a tak poza tym, to sama juz nie wiem smile
        • saras-wati Re: pierwszy wózek 01.03.11, 08:46
          no trzykołowy, ale z ciekawości wypróbuj sobie w sklepie trójkołowe wózki, ale dobrych firmsmile teutonię, mountain buggy, speedi, baby jogger. Wg mnie dużo zależy od firmy, by wózek był stabilny. Choć mutsy wg mnie nie wypadł w tej kategorii najlepiejsmile

Jeśli podoba Ci się teutonia, to ją kupsmile Wózek ma Ci się podobać, bo będziesz spędzać na spacerach dużo czasu i miło mieć rzecz, która cieszy, jest komfortowa dla dziecka etc. Poza tym zawsze po okresie gondoli możesz go sprzedać, jeśli Ciebie ta budka też będzie denerwowałasmile A może dla Ciebie będzie to nieistotne?
        • variuss Re: pierwszy wózek 01.03.11, 08:48
          ja nie miałam problemu z budka, jak podnosiłam oparcie to ten materiał i siateczke wentylacyjna sciągałam do tyłu poza oparcie i nic mlodemu nie wisiało na głowie
          • saras-wati Re: pierwszy wózek 01.03.11, 09:12
            jak podnosiłam oparcie to też nie było problemusmile Problem był, jak mała na początku leżała w wózku(miała 6 miesięcy) i chciałam złożyć budę. Przy rozłożonej budzie było oksmile No mówię, że to szczegół, ale tak mnie irytował, że się jej pozbyłam...trochę pochopniesad
        • magda19lenka Re: pierwszy wózek 06.03.11, 21:24
          chcesz się przygotować do rozmowy ze sprzedawcą??
          żeby się nie okazało że sprzedawca ma mniejszą wiedzę od ciebie,
          albo będzie ci zachwalał ten wózek o którrym coś wie, bo tak się zdarzasmile
    • variuss Re: pierwszy wózek 01.03.11, 08:23
      skoro ci sie podoba tak bardzo teutonia, to polecam mistral/ mistral P, to jedyna teutonia na wertepy i krzywe chodniki. Do tego przekladana rączka- mi tego bajeru brakowało. Wepniesz do niej ftelik maxi cosi- adaptery skladaja sie i moga byc zamontowane na stale na stelazu. Kolorki są super- dla nich mogłabym kupiwac teutonie co roku big_grin
      Koła sa super, bo łatwo sie wypinaja i maja plytki bieznik- latwy do czyszczenia. Gondola alvi jest spora, ale ma wspolna budke ze spacerówką, wiec jej nie odsprzedasz osobno.
      Wozek jest ciezki i spory po złozeniu, nie wiem czy wejdzie do sedana- ze wzgledu na wielkosc owtoru załadunkowego i czesto wysoki próg bagaznika- polecałabym ten wozek raczej do kombi.

Fun sustem to miejski wózekl do spacerów po rownych chodnikach- przynajmniej z noworodkiem. Po werrepach tez pojedzie, ale strasznie trzesie. Podobne do niego wozki to np mutsy transporter czy emmaljunga nitro city.

Jeżeli spodobała ci sie emmaljunga, to fajny i uniwersalny jest model city cross, lzejszy od pozostalych. Niektóre modele emmy tez maja ładne kolorki wink

Ale na nastepna wiosne poszukasz pewnie jeszcze dodoatkowej, malej i lekkiej spacerówki.
      • ziuz gondola 01.03.11, 08:50
        a co z wielkoscia gondoli?
        wydaje mi sie, ze emmaljunga edge ma najwieksza, a my w gondoli spedizmy cala zime.
        czy w tradycyjnej wielkosci, jaka ma teutonia czy mutsy nie bedzie za ciasno?
        • ziuz spacerówka 01.03.11, 08:51
          no i nie ukrywam, ze mysle o tym, zeby kupic od razu gondole i spacerowke.
          czy ma to w ogole sens?
          czy mozna dokupic ew. pozniej sama spacerowke do stelaza?
          • variuss Re: spacerówka 01.03.11, 09:08
            Uwazam, ze zarówno emma jaki iteutonia to sa tak dobrze osłoniete wozki, ze spacerówka sie super nadaje na zime dla malucha, oczywiscie rozlozeona i ze spiworkiem + osłonka na nozki I zamkniecie/przedłuzenie siedziska
            Woziłam młodego od urodzenia w samej spacerówce teutonii, nie mialam gondoli a urodził sie w listopadzie. Plus spacerwóki jest taki, ze sa w niej PASY i mozna bardzo łatwo podniesc oparcie do pozycji połlezącej.
            Tak wiec, jak ci dziecko w srodku zimy wyrośnie z gondoli, albo nie będzie chciało w nej jezdzic to dobra spacerowka załatwi sprawe, bedzie mu cieplo i wygodnie, nie ma co tak sie upierac przy jak najwiekszej gondoli
            Ja akurat nie jestem fanką gondolek, ale bardzo czesto np widze, ze w gondoli sa wozone na oko blisko roczne dziecci, na siedzaco i niczym nie przypięte - "kult" gondoli jest u nas mocno zakorzeniony jako najwygodniejszy i najbezpieczniejszy( !) sposób przewozenia dzieci.
            • saras-wati Re: spacerówka 01.03.11, 09:16
              możesz też kupić tzw. miękką gondolę do teutonii - tylko ona 'miękka' jest tylko z nazwy - dziecko leży na płaskim podłożu - jej plus jest taki, że jak maluch wyrośnie Ci z niej, to można ją przerobić na śpiwór i resztę zimy śmiga w spacerówce rozłożonej na płasko, jak napisała variuss.

No a minus, że ta miękka gondolka jest wąska - mi wystarczyła do końca 6 miesiąca, ale moja mała urodziła się w styczniu, więc im większa była, tym lżej ją ubierałam, więc miejsca wystarczyłoby jej jeszcze do końca lata, jakby chciała w niej jeździćsmile
            • ziuz Re: spacerówka 01.03.11, 10:06
              variuss dzieki za rady i nowa opcje smile
              jaka masz spacerowke teutonii?
              no i czy w gondoli nie jest cieplej?
              • saras-wati Re: spacerówka 01.03.11, 10:08
                spacerówki są standardowe we wszystkich modelach; nie wiem tylko, jak z najnowszym be you?
        • saras-wati Re: gondola 01.03.11, 09:13
          teutonia ma 6 gondoli do wyboru, w tym alvi, którą jest naprawdę duża.
    • annulka79 Re: pierwszy wózek 01.03.11, 10:18
      Fotelik Emmaljungi (first class) ma dobre wyniki w testach, jest też wygodny i dość obszerny. Dziecko koleżanki (spory roczniak) jeszcze się w nim mieści.

Co do gondoli w Emmaljundze to modele CITY mają mniejsze nieco gondolki (choć nie małe) a największe gondolki są w modelach EGDE i MONDIAL niezależnie od podwozia.

Podobna do Emmaljungi Edge Sport jest Teutonia Mistral P (Mistral S ma obrotowe przednie małe kółeczka) też ma przekładana rączkę ale amortyzacje w Edge lepsza i gondolka montowana jest wyżej.

Co do proponowanych tu trójkołowców to nie zrażaj się. Pooglądaj w sklepie wózki lepszej klasy i sama osądź (tylko bez uprzedzeń tongue_out
      Speedi fajnie się prowadzi, ale gondolka Quinny jest niezbyt duża (mocno zaokrąglona na końcu i ma zwężenie w połowie) na zimę będzie ciasno a budka i oparcie w spacerówce takie sobie.

Ponoć większa gondolka jest w wózkach CONCORD (np. FUSION) chodzi mi o gondolkę PROTON nowsza SLEEPER jest już mniejsza. Piszę "ponoć" bo tych wózków nie znam a jest to tylko zasłyszana opinia - tak czy inaczej można sprawdzić wink
      Większe gondolki mają też wózki Bebecar. Mi nie przypadły one co prawda do gustu, ale...
    • annulka79 Re: pierwszy wózek 01.03.11, 11:49
      Tak mi jeszcze przyszła do głowy jedna rzecz. Otóż waga wózka. Większość tu wymienianych jest dość ciężka wiec jeśli będziesz wózek gdzieś wnosiła (choćby półpiętro) to waga jest równie ważnym kryterium.
      • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 11:55
        najlzejsze sa podobno emmaljungi city cross i calkiem mi sie podobaja.
        faktycznie, waga tez wazna, ale nie najwazniejsza - tatus jest silnytongue_out
        a co do gondolki to juz sama nie wiem - teutonia i mutsy i emmaljunga (oprcz edge) maja podobno dlugosc 75 cm. dlaczego wiec o niektorych mowicie, ze sa mniejsze lub wieksze?
        • annulka79 Re: pierwszy wózek 01.03.11, 12:10
          Tatuś jest silny, ale to mamusia częściej na spacer wychodzi bo tatuś idzie do pracy, czyż nie? wink

Oprócz długości gondolki liczy się również jej szerokość (np. Quinny jest w połowie zwężana) i kształt. W gondolkach bardziej kwadratowych lepiej się układa śpiworek w mocno zaokrąglonych rogi się zwijają i maluch ma mniej miejsca na nóżki. Do tego większość producentów podaje wymiary wewnętrzne ale mierzone na gorze a tymczasem na dole niektóre gondolki (patrz np. Bebe Confort Windoo) mocno się zwężają a dziecko leży przecież na materacyku a nie unosi się przy krawędzi tongue_out
          Stąd wymiar 75 cm wymiarowi 75 cm nie równy.
          • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 12:14
            a wlasnie nie smile
            mamusia nie pracuje - z wlasnej nieprzymuszonej woli, a tatus pracuje w domu - mala przerwa na wniesienie/zniesienie wozka dobrze mu zrobi, przeleci sie, dotleni i oderwie od komputera smile
            dzieki za wyjasnienia "tajemnicy 75cm" smile
            na pewno nie kupie wozka przez internet, nie obejrzwaszy go wczesniej.
            kuzynka, ktora urodzila trzy dni temu juz sie zaooferowala, ze "wypozyczy" dziecko do przymierzenia wozka smile
            • annulka79 Re: pierwszy wózek 01.03.11, 12:17
              Tak, tak tatuś obowiązkowo w tej sytuacji musi się dotleniać big_grin

Pozwolę sobie wkleić linki z małym porównaniem, mamaly się chyba nie obrazi wink
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143270,2,24,Emmaljunga-i-Teutonia.html
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1548256,2,80,DSCF5664.html
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1548258,2,78,DSCF5666.html
              • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 13:51
                dzieki wielkie za foty porownawcze.
                daja do myslenia smile
                no ale czy ta zielona teutonia nie jest piekna? wink
                jak pisalam ponizej, chyba sie skonczy na emmaljundze. jak maz bedzie psychicznie gotowy do rozmowy o wozkach - ostatnio troche go meczylam tematem, wiec mu odpuszcze narazie wink porozmawiamy, czy kupujemy wygodna dla dziecka "kobyle" czy wozek kompaktowy smile
    • srebrno-listka Re: pierwszy wózek 01.03.11, 12:06
      Ja bym zdecydowanie poleciła emmaljungę. Mam starą Edge i bardzo sobie chwalę. Jesli chodzi o trwałość tych wózków to moja jest dobrym przykładem: jeździ w niej już trzecie dziecko (kupiłam używaną od znajomej) i pewnie będzie jeździć kolejne, bo głupio sprzedawać dobry wózek i kupować nowy tylko dlatego, że nowe są ładniejsze wink
      Mój synek w gondoli jeździł 7 miesięcy, potem przesadziłam go do spacerówki, bo w gondoli sie nudził. Ale w gondoli spał w domu jeszcze dobre 2 miesiące, a nadal nie była za mała. Oglądałam kilka wózków różnych mając pomysł, aby zmienić spacerówkę na inną i jak na razie od starej emmaljungi lepsza jest tylko... nowa emmaljunga. Ma najlepszą amortyzację ze wszystkich wózków jakie używałam i oglądałam, spacerówka jest duża i obszerna, budka naciąga się prawie do pałąka. Jakbyś wzięła egde na podwoziu sport z przekładaną rączką to moim znaiem to wózkowy ideał.
      Ma wady: jest duża po złożeniu i ciężka. Ale prowadzi się super.
      Ma też ta zaletę, że jak przestaniesz ją potrzebować to łatwo sprzedasz, za dobrą cenę.
      • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 12:16
        dziekuje smile
        mysle, ze sprzedawac nie bede - przekonal mnie bardzo argument o wytrzymalosci wozka - licze, ze synus bedzie mial rodzenstwo smile
        ostatnio mam szajbe, ze strasznie wazna jest duza gondola, zeby mu za ciasno nie bylosmile
        no i chyba bedzie emmaljunga edge, chociaz city ma ladniejsze kolorki.. cos za cos smile
        napisz prosze, jak czyscisz swoja emmaljunge? czy da sie sciagac tapicerke?
        • srebrno-listka Re: pierwszy wózek 01.03.11, 14:18
          Tapicerka była prana, można ją spokojnie zdjąć. Niektórzy wrzucają do pralki na łagodny program, u nas się akurat mama mojego małza za to wzięła i wyprała ręcznie w proszku dla dzieci smile ale tylko dlatego, że uznała, że tak będzie lepiej. big_grin
    • emma301 Re: pierwszy wózek 01.03.11, 13:43
      Mój Hubert urodził się ostatniego sierpnia, i z doświadczenia mogę Ci polecić, na okres jesienno-zimowy duży, porządny wózek z b.dobrą amortyzacją, pompowanymi kołami i dużą gondolą np. emma). My jeszcze teraz korzystamy z takiego wózka i jest nieoceniony przy śniegu, błocie pośniegowym itp.
      Na wiosnę pewnie kupisz coś lżejszego, poręczniejszego, ale na następny sezon zimowy, znowu wyciągniesz spacerówkę emmy.
      U nas np. nie sprawdziła się opcja wpinania fotelika w stelaż - unikałam jeżdżenia z Młodym do CH, a jak już, to Tata śmigał na dworzu, a ja buszowałam w sklepach. Okres jesienno-zimowy jest mocno infekcyjny i raczej unikaliśmy miejsc zaludnionych. Córkę mam z kwietnia - i wtedy owszem, korzystałam z wpinania fotelika. Zyczę udanego wyborusmile
      • ziuz Re: pierwszy wózek 01.03.11, 13:48
        cos tak czuje, ze jak tak dalej pojdzie, skonczy sie na emmaljundze edge. jakos przeboleje te kolorki, a raczej ich brak smile
        poki co mieszkamy we wroclawiu, ale wkrotce zamieszkamy w bielsku - mysle, ze tam sie przyda dobra amortyzacja takze wiosna i latem.
        fotelik wpinany w stelaz jest dla nas wazny - mieszkamy dosc daleko od anszych rodzicow i nie wyobrazam sobie troche jezdzenia do nich i z fotelikiem i z gondola.
        mamy opla astre - mam nadzieje, ze stelaz emmaljunga sport tam wejdzie i jeszcze zostanie troche miejsca na pozostale "toboly" smile
    • ziuz czyszczenie 01.03.11, 14:03
      to dla Was pewnie glupie pytanie, ale jak czyscicie wozki?
      chodzi mi o tapicerke...
      wiem, ze teutonie maja sciagana.
      a co z emmaljunga?
      • variuss Re: czyszczenie 01.03.11, 14:28
        teutonie cala prałam w pralce, bude też
      • annulka79 Re: czyszczenie 01.03.11, 15:29
        Ja wózki czyściłam bez ściągania tapicerki. Gąbka, szczoteczka i woda z płynem do prania (zdarzyło mi się nawet płynem do mycia naczyń ). Proszek ciężej wypłukać. Koleżanka Emmaljungę traktuje tak samo i jest ok.
        • ziuz Re: czyszczenie 01.03.11, 16:54
          dziekuje smile
          mam nadzieje, ze nie zaatakuje nas stado najedzonych golebi i ogolnie damy radesmile
    • variuss jeszcze taka opcja 01.03.11, 14:37
      Pooniewaz jestem z frakcji mam niegondolowych i z frakcji ze zamiast jednego uniwersalnego lepsze dwa wózki do roznych zastosowań to proponuje takie rozwiazenie- w cenie mniej wiecej nowej emmy edge 2 wózki
      inglesina magnum z niby-gondolkę dl 77 cm x szer 34
      www.tosia.pl/sklep/product/p/141/inglesina,magnum,bike.html
      + Inglesina Zippy
      www.tosia.pl/sklep/product/p/139/inglesina,zippy.html
      lub ciut drozsza
      zippy free ( siedzonko w 2 strony) obie rozkładaja sie calkowicie na płasko i mozna zlozyc/rozlozyc wózek przy uzyciu 1 reki i 1 nogi, w drugiej rece trzymajac dziecko

na oba stelaże zapniesz fotelik Huggy do korego mozna dokupic tez bazę samochodwą

Jeżeli nie masz auta kombi i musisz znosic wozek ze schodów ( czasem moze sie zdazyc ze bedzisz musiala poradzic sobie sama) to ja bym od razu zrobiła miejsce w budżecie na drugi wozek - parasolke.
      • ziuz Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 08:08
        dziękuje za rady!
        poki co najbardziej napalam sie na ta teutonie edge. mezowi sie tez podoba. nie da sie ukryc, ze jej jeszcze nie unosil - ale i tu damy rade jakos.
        po schodach czeka nas noszenie prawdopodobnie tylko (albo az) przez jakies 4-5 miesiecy. potem powinnismy juz byc we wlasnym domu.
        ze schodami tez damy rade - mamy garaz - mysle, ze tam bedziemy zostawiac stelaz. generalnie zle nie powinno byc smile
        a parasolke mamy w planach - jak najbardziej, ale to dopiero na wiosne, wiec budzetowo damy rade smile
        • izzyy6 Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 09:56
          teutonie edge ? chyba emmaljunge ;0)
          • saras-wati Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 10:16
            to podświadomośćsmile komfort i wielkość emmy+kolory i kompaktowość teutoniibig_grin
            • annulka79 Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 10:28
              saras-wati napisała:

> to podświadomośćsmile komfort i wielkość emmy+kolory i kompaktowość teutoniibig_grin

big_grin takie rzeczy tylko w erze tongue_out
              Ale fakt, byłoby cudownie! Dodajmy jeszcze cenę jedo i wagę bugaboo tongue_out i mamy wózek idealny!
              • ziuz Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 17:02
                to rozkojarzenie ciazawe wink
                pewnie, ze emmaljunge edge mialam na mysli
                chociaz wozek, o ktorym mowicie, bylby idealny .. smile
                • izzyy6 Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 17:08
                  bierz emme tez ma niktore ladne kolory a na takie podloze o jakim piszesz bedzie idealna w godnoli dzidzius pojezdzi do wiosny a na nastepna zime bedzie fajna spacerowa dobrze oslonieta no i amortyzacja super w teutoni tego nie ma a i wydaje mi sie ze emma ma lepsza spacerowke niz teutonia a poza jakby nie bylo emma to mercedes wsrod wozkow to to tej lepszej klasy, na tym sportowym stelazu chyba nawet jest przekladana raczka wiec czego chciec wiecej
                  • ziuz Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 20:19
                    lekkosci bym chciala, ale damy rade big_grin
                    • annulka79 Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 20:34
                      Emmaljunga Edge Sport to wózek idealny ale waga... prowadzi sie wprawdzie leciutko, przekładana rączka, moskitiera w budce, suuuper duża gondola. Emmaljunga City Cross (gondolka standardowa) na piankowych kolach jest za to jednym z najlżejszych wózkow w wersji glebokiej (11kg podaje producent).
                      Musisz wybrać się na spacer do sklepów, koniecznie z notatnikiem i z miarką wink

Emmaljunge mają w Askocie na Sztabowej.
                      (Wrocław) Nie wiem jak na św Jerzego i Sztabowej, W Dziecku wybór spory ale Emmaljungi nie widziałam, jest jeszcze sklep w Astrze i hurtownia Bajka na Długosza, a no i Baby Max. To tak na szybko ale nie wiem jaki tam dokładnie jest wybór.
                      • ziuz Re: jeszcze taka opcja 02.03.11, 20:39
                        najblizej mam na sztabowa, wiec na pewno tam wyladujemy smile
                        dzieki za info!
                        • czarneoczy bierz emmallje :) 06.03.11, 21:08
                          mam city cross, 4 piętro bez windy i na samym początku dawałam radę znieść gondolę z Kluską w środku (dopóki mi kręgosłup nie strzelił, ale nie z winy emmallji wink )
                          Dziecia mam długiego, a spokojnie jeździła w nim do 5 miesiąca, potem przesadziłam do spacerówki, bo się zbyt ciekawa świata zrobiła i awantury były w gondoli nie do zniesienia... pojeździłaby dłużej, bo gondola długa, szeroka, z drewnianym spodem z wyciętymi otworami wentylacyjnymi.
                          Teraz mała jeździ w spacerówce - świetna, szeroka, długa (Kaja ma ok 82 cm długości i jeszcze ma rozłożony na płasko podnóżek i miejsca jeszcze na stopki jest sporo). Przede wszystkim porządnie wykonana tapicerka, duża buda (osobna do gondoli i spacerówki - ta druga z wmontowaną moskitierą), duże koła, mały czołg po prostu wink zimą śniegi były mi niestraszne.
                          Waga ok 12 kg z gondolą, spacerówka niewiele lżejsza, nie ma się co łudzić...
                          • ziuz Re: bierz emmallje :) 07.03.11, 09:19
                            smile
                            ja jednak mysle nad stelazem sport.
                            czy w city cross mozna przekladac raczke?
                            z tym noszeniem - no coz - bedzie trzeba dac rade wink wyjscia nie ma.
                            w gondoli czeka nas zima - czolg sie przyda smile
    • juliaimama2 Re: pierwszy wózek 19.04.11, 18:53
      Mój Joolz Day ma wysoko montowaną gondolę i jest to wózek z tych wyższych i raczej dla wysokich ludzi. Ma amortyzację i pompowane koła. Ja jestem zadowolona.
      • lamciad Re: pierwszy wózek 20.04.11, 10:37
        Polecam emmę city cross.Sama wziłam synka w egde i powiem szczerze,ze jest to zbyt cięzki wózek.Wkładanie go do samochodu to był dla mnie koszmar.Potem spacerówką już nie dawałam rady jeździć i sprzedałam.Przekładana rączka może i fajna,ale w wersji ze spacerówką przodem do mamy i rozłozonym oparciem wózek bardzo trudny do podbicia.
        Przy drugim dzieciu postawię na lżejszy model,czyli wlasnie city cross.Moja przyjaciólka woziła w nim synka i był to jej jedyny wózek.Stelaż spokojnie mieścił sie do Skody Fabii.A gondoli uzywała do 9 miesiąca i nie było problemu,mały mieścił się do samego końca!!!Nie ma przekładanej rączki,ale można sobie przemontować spacerówkę i w tył i w przód.
    • kier-ka12 Re: pierwszy wózek 11.05.11, 13:32
      Ja mam Joolz Day, wysoko gondola i bardzo duża, wózek lekki, koło 11 kg z tego co pamietam. Spacerówka w obydwie strony, amortyzacja. Dla mnie ideał.
      Wygląda bardzo elegancko smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka