Dodaj do ulubionych

Folia do Baby Joggera City mini

27.07.11, 21:31
Ze wzgledu na paskudna pogode i deszcze ktore juz mnie trzykrotnie zlapaly z BJ postanowilam wziac folie do BJ bo mojemu dzieciowi padal deszcz na nozki i zadne koce i inne nie pomagaly i jestem mega zaskoczona folia gdyz jest mieciutka (nie taka sztywna jak bboo) w dodatku jest zamek na srodku i spokojnie mozna dziecko wyciagnac z wozka nie zdejmujac folii co jest na plus

Jak kiedys proponowalam folie uniwersalna tak teraz polecam folie oryginalna bo jest naprawde fajna. Troche droga ale po dzisiejszym deszczowym spacerze uwazam ze warto ja zakupic
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Folia do Baby Joggera City mini 27.07.11, 23:12
      A ja używam okrycie p/deszczowe od x-landera. Tez jestem zadowolona, boki są zrobione z materiału takiego jak parasolki ( kolor srebrny), cały przód jest przezroczysty ( folia), rozpinany na całości zamkami błyskawicznymi, chyba coś w stylu tej folii do MB. Folię można zwinąć, a boki chronią dodatkowo od wiatru. Jest lekka, zajmuje mało miejsca i cena znośna ( ok.70 zł).
      • 1mzeta To ja się pochwalę :) 28.07.11, 00:14
        Ja do mojego BJ sama sobie uszyłam- wyszło taniuchno. Taką samą na wzór jak oryginalna.
        Stwierdziłam,że jak już kupiłam ta maszynę do szycia to trzeba ją używać no i lubię szyć
        • francais-m Re: To ja się pochwalę :) 29.07.11, 14:39
          można u Ciebie zamówić taką folijkę? ile byś chciała? smile
        • duraczek Re: To ja się pochwalę :) 29.07.11, 16:09
          wow 1mzeta - jestem pod wrażeniem smile nawet nie sądziłam że można samemu uszyć folię przeciwdeszczową smile Podłączam się do pytania o ewentualną sprzedaż takich folii Twojej produkcji
          • 1mzeta Re: To ja się pochwalę :) 29.07.11, 23:59
            Dziewczyny nie byłoby problemu- za darmo bym to nawet uszyła - tylko,że ja w UK mieszkam i sam koszt materiału + wysyłka wyjdzie wam na jedno albo i więcej niż w Pl więc gra chyba nie warta świeczki.

Tak na marginesie też nie sądziłam,że można folię uszyć ale sobie obejrzałam tą co miałam do Jedo uniwersalną i stwierdziłam,ze żadna wyższa szkoła jazdy to nie jest....
    • zoja86 Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 16:33
      Ja właśnie też kupiłam. W sklepie proponowali uniwersalną - dużo tańszą i dziwili się, że nie chcę wink Polecam, bo fajnie się trzyma, wózek dobrze wygląda, dziecko można wyjąć no i co dla mnie najważniejsze rozłożyć oparcie na płasko i nic nie moknie i nie wieje smile
      • magda79pn Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 17:03
        ja tez mam x-landera, ale chyba starszą, bo całą srebrną, tylko okienko przejrzyste smile i też mam dwa zamki po bokach smile

pokażcie fotkę tej oryginalnej
        • gabilu Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 17:46
          Mi w końcu udało się kupić folię x landera. Ta srebrna kosztuje troszkę więcej niż 70zl bo 89.
          Ale po pierwszym zachwycie nie ma już u mnie śladu. Fakt, jest mięciutka. Zajmuje jednak więcej miejsca niż się spidziewałam, a do tego mój wózek wygląda w niej jak kurczak z rożna zapakowany w folię aluminiową.
          Jak macie zgrabne wózeczki to fajnie to wygląda, ale na moją pokrakę - Nippera muszę chyba coś innego znaleść.
          Tak więc dalej szukam folii idealnej.
          • wiedzma000 Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 20:31
            Ja mam oryginalną BJ
            Pasuje też do BI
            Mam też nieoryginalną do vibe podwójnego i jeszcze lepiej pasuje do BI, na BJ jeszcze jej nie mierzyłam
            Też myślałam o szyciu folii. Tylko trzeba mieć wzór i nie wiem gdzie szukać dobrej folii z której można uszyc. W jysk jest folia na metry ale trochę gruba mi się wydaje.
            • gabilu Re: Folia do Baby Joggera City mini 19.03.14, 09:01
              Może zamiast folii poszukaj tego czegoś srebrnego z czego zrobiona jest osłona x landera. Fajne jest to, że ten materiał jest miękki i nie sztywnieje na zimnie.
              Mi zaczęła chodzić po głowie osłonka z ortalionu ala elodie detalis. Tylko, że u mnie najczęściej to na słomianym zapale się kończysmile
              • jelsaa Re: Folia do Baby Joggera City mini 19.03.14, 10:29
                Też właśnie szukam foli na nippera i zastanawiam się czy zwykła uniwersalna do trójkołowców będzie w miarę okej?
                • gabilu Re: Folia do Baby Joggera City mini 19.03.14, 10:46
                  Problem z folią do nippera wynika z jego kaczego dzioba, czyli długiej budki. Miałam folię no name i na nipperze średnio się sprawdziła. Teraz mam tą srebrną x landera i problem ten sam. Szew na folii, który powinien być na końcu budki, jest kilka cm przed nią.
                  • jelsaa Re: Folia do nippera 20.03.14, 11:29
                    allegro.pl/folia-x-raincover-do-x-run-xa-xt-x1-xq-x-move-i4035587988.html
                    przygladałam się tej, ale kurcze jak nie pasuje to szkoda kasy bo troche droga, nie wiem co kupić sad
                    • gabilu Re: Folia do nippera 20.03.14, 12:15
                      Mam właśnie taką tylko srebrną. Mogę Ci wysłać fotki na maila jak chcesz bo nie umiem wstawiać tu zdjęć.
                      • anmaszy Re: Folia do nippera 20.03.14, 13:09
                        Dziewczny gdzie kupiłyście tą folię srebrną? Nie mogę jej nigdzie namierzyć
                    • gabilu Re: Folia do nippera 20.03.14, 12:27
                      Tak naprawdę to chyba żadna nie będzie idealnie pasować na Nippusia poza oryginalną. Na amazonie jest folia babytravel i nawet ona choć w opisie ma info, że pasuje na nippera to na zdjęciu widać, że może i pasuje, ale na w połowie opuszczonej budce. Jeśli by opuść budę do końca to znowu szew folii będzie w połowie budy i folia nie będzie już tak dobrze się układać

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B004G00UXM/ref=mp_s_a_1_8?qid=1395314765&sr=8-8&pi=AC_SX110_SY165
                      • jelsaa Re: Folia do nippera 20.03.14, 13:39
                        chętnie obejrzę zdjęcie
                        jelsafr@gmail.com
                      • wiedzma000 Re: Folia do nippera 20.03.14, 14:15
                        jaka jest odleglosć w niperze od rączki do końca rozłożonej budy i od budy do czubka podnóżka?
                        zmierze folie od vibe bo mi się cały czas wydaje że będzie pasować
                        • gabilu Re: Folia do nippera 20.03.14, 16:46
                          Od rurki przy początku budki do jej końca jest 60 cm i od końca budki do samego czubka podnóżka jest 63cm.
                          Ciekawe czy będzie pasowaćsmile

Do Anmaszy - folia była w jedynymsklepie,calineczce i bajkowejchatce.
                          • wiedzma000 Re: Folia do nippera 21.03.14, 21:46
                            Folia od rurki do końca budki ma 60 cm ale od końca budki do czubka podnóżka ma aż 88 cm

Na budkę powinna pasować ale z kolei będzie z przodu wisieć sad Chyba żeby ją jakoś podwinąć czy coś
                            • gabilu Re: Folia do nippera 21.03.14, 22:06
                              Chyba odpuszczę sobie cudowanie z tą folią. Nakręcę się na coś,a potem szukam jakby od tego zależało moje życiewink Mam tą srebrną. Będę chodziła jak z krzywo zapakowanym kurczakiem z rożna i już.
                              Dzięki za sprawdzenie tej folii, ale dzisiaj mnie taka refleksja dopadła,że folia od vibe też tania nie jest, więc zostaje przy x landerowej.
                              Uszczęśliwiona jestem i może stąd taka wyrozumiałość dla folii bo mam w końcu pałąk!
                              • aszyk71 Re: Folia do nippera 21.03.14, 22:14
                                gabilu tak z ciekawości pytam, upolowałaś oryginalny pałąk czy jakiś uniwersalny? A co do folii, to mam oryginalną do nippera ale wcale jej nie używam. Mam jakąś uniwersalną kupioną za 13 zł, pasującą do wszystkich moich wózków wink. Może nie jest idealnie dopasowana ale mi to nie przeszkadza, nie jestem w tej kwestii jakąś szczególną estetką wink.
                                • gabilu Re: Folia do nippera 21.03.14, 22:25
                                  Kupiłam oryginalny w fimowym sklepiesmile
                                  Wczoraj natrafiłam na Twój post gdzie napisałaś o tej folii i nawet przejrzał ofertę sklepu askot, ale nie znalazłam żadnej za 13.mają teraz jakiegoś jacusia za 16 zl i nie wiem czy to może być ta.
                                  Dlaczego nie używasz tej oryginalnej?
                                  • aszyk71 Re: Folia do nippera 21.03.14, 22:48
                                    Ja kupiłam w akpolu, nie używam oryginalnej bo ta uniwersalna składa mi się w mały kwadracik wink) i zajmuje mało miejsca. Może też nie jest idealna, szew nie jest równo z budką ale dla mnie to nie jest problem. Używałam jej tylko raz, chyba nie ma sensu kupować oryginalnej, szkoda kasy. To moje zdanie. Zawsze biorę tę właśnie folię na spacer do każdego wózka a wszystkie oryginalne leżą gdzieś schowane wink.
                                    • gabilu Re: Folia do nippera 22.03.14, 10:27
                                      Pomyliłam sklepy. Oczywiście patrzyłam w akpolu i tam właśnie jest "jacuś"smile
          • wiedzma000 Re: Folia do Baby Joggera City mini 19.03.14, 11:18
            skoro pasuje od xlandera tylko srebrna żle wygląda to może zwykła będzie ok ?
            • wiedzma000 Re: Folia do Baby Joggera City mini 19.03.14, 11:21
              może od vibe będzie pasować ?
              Nie mam już swojego ale może ktoś inny zmierzy długość rozłożonej budki ?
        • koala0405 Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 21:31
          pokazywarka.pl/gu7msq/
          • darusia2012 Re: Folia do Baby Joggera City mini 18.03.14, 23:10
            ta oryginalna folia do bj cm jest super i w zasadzie trudno ją nazwać po prostu folią, tzn. wg mnie to pokrowiec przeciwdeszczowy na wózek.
            Zanim ją zobaczyłam na żywo to wydawanie takiej kasy na folię do wózka uważalam za fanaberię, szybko jednak zmienilam zdanie wink
            • thea19 a jak sto lat temu pisalam 19.03.14, 13:27
              ze folia jest spoko to nikt mi nie wierzyl. ona zakrywa wszystko, nawet torbe na raczce. ja dostalam do elita gratis (choc w ofercie byla uniwersalna ale pani mi zamienila bez doplaty), do cm dokupilam za 111zl
              moge nie miec palaka ale folia musi byc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka