Dodaj do ulubionych

Pranie tapicerki MB Swift

04.06.12, 09:32
Natchnięta wątkiem o niechlujstwie matek mam do Was pytanie. Do tej pory czyściłam tapicerkę gąbką z mydłem, jednak przyznaje że przydałoby się jej porządne pranie. Czy któraś prała tą tapicerkę w pralce? Czy tylko ręcznie? Mam kolor limonkowy i boję się że będzie farbował.
Z góry dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • shinee5 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 10:14
      Ja za radą innej forumki włożyłam swifta prosto do wanny i tam pod ostrym ciśnieniem umyłam (co nieco go namydlając). Pięknie się wyczyścił, tylko trzeba pamiętać o dokładnym wytarciu kół.
    • calineczka793 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 10:56
      Ja myje karcherem - wszystkie wózki tak traktuje, potem starannie wycieram wszystkie newralgiczne miejscawink Myślę, że podobnie może zadziałaś prysznic z dużym ciśnieniem tak jak poprzedniczka napisała.
      • afroddytta Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 11:14
        Ale Ty karcherem myjesz tapicerkę, zdjętą czy na wózku? Ja ostatnio czyściłam karcherem kolcrafta (ale sam stelaż) po zimie i faktycznie nawet szczoteczką do zębów bym tak nie doczyściła.
        • calineczka793 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 14:26
          Afroddytta tak myję cały Karcherem - staram się omijać koła, ale wiadomo jak to jest - potem szybciutko wycieram miejsca którym woda mogłaby zaszkodzić...na całe szczęście nigdy nic złego z wózkami się nie stało.
          • afroddytta Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 15:07
            A dlaczego koła omijasz, ja własnie w kolcrafcie koła doczyszczałam.
          • calineczka793 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 16:17
            Tzn. staram się omijać łączenia ze stelażem, w praktyce to faktycznie kiepsko wychodzi, jak tak sobie myślęwink - źle się wyraziłam - same koła też oczywiście traktuję karcherem.
            • pomilak1 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 18:54
              a dolewasz jakiś płyn czy tylko wodą pod ciśnieniem? też mam karchera może bym i ja spróbowałatongue_out smile
              • calineczka793 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 19:44
                Dolewam płyn do kąpieli dla dziecitongue_out
                • pomilak1 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 20:02
                  dzięki smile najpierw wypróbuję na CM, a potem może zaryzykuję na stokke smilesmile
      • dele_mele BJCM potraktować karcherem? 04.06.12, 19:18
        Czy BJCM czarny też mogę potraktować karcherem? Nie uśmiecha mi się ściągać tej tapicerki, jeszcze mi się nie uda jej z powrotem założyć tongue_out Ktoś próbował?
        Widzę że nie tylko ja poczułam się zobowiązana do porządnego uprania wózka tongue_out
        • pomilak1 Re: BJCM potraktować karcherem? 04.06.12, 19:30
          Ściągałam tapicerkę z mojego pierwszego mini 3 i pamiętam, że sprawnie to poszłosmile z założeniem nie miałam problemusmile teraz moje mini4 mam dość krótko więc jeszcze całej tapicerki nie prałam( prałam tylko osłonkę z pałąka), ale na pewno ją ściągnę i wrzucę do pralki jak będzie brudnasmile
        • calineczka793 Re: BJCM potraktować karcherem? 04.06.12, 19:46
          Ja przed sprzedażą każdego Mini traktowałam karcherem. Nie mam czasu na ściąganie i zakładanie tapicerki - no leń jestem i tyle...
    • lucyna_1980 Re: Pranie tapicerki MB Swift 04.06.12, 11:01
      MB maja skłonności do blaknięcia tapicerki, więc na pranie w pralce na pewno bym sie nie zdecydowała, raczej ręcznie (pod prysznicem) brudniesze miejsca nie za mocno pocierając gąbką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka