Dodaj do ulubionych

Joolz - co zrobić?

19.07.13, 13:28
Poradźcie proszę co zrobić, bo juz sama nie wiem... Potrzebowałam na wyjazd lekkiego dobrze składanego wózka i kupiłam używanego spacerowo-glębokiego joolza mamas & papas. Jest w naprawdę niezłym stanie, był użytkowany przez 1 dziecko i jestem skłonna w to uwierzyć patrząc na zużycie wózka. Z tego powodu zapłaciłam za niego sporo, bo 1300 zł. Niestety ma wadę, mianowicie pachnie jakby stał przez ostatnie miesiące w jakiejś kotłowni z piecem w którym palono drewnem, węglem i nie wiem czym jeszcze... w każdym razie dziwnie. Uprałam go ręcznie, ale w tym modelu tapicerki zdjąc się nie da więc do pralki weszly tylko śpiwory, torba etc. Wietrzę go na balkonie od tygodnia ale dalej czuję ten zapach i strasznie mnie to wkurza...
Z drugiej strony mam możliwość kupienia nowiutkiego Joolza też głęboko-spacerowego w kolorze sand + parasolka lub czerwnego bez parasolki i wszystko ze sklepu na gwarancji za 2200 zł.
Co byście zrobiły na moim miejscu? Dać szansę jeszcze staremu Joolzowi czy sprzedać go jak leci i zainwestować w nowy wózek. Moja córka jeszcze ze 2-3 miesiące poleży w gondoli a sama nowa spacerówka Joolza to przecież w tej chwili wydatek rzędu 1900 zł więc niewiele mniej niż komplet...
Co robić, co robić, Dziewczyny bo za 2 tygodnie wyjeżdżamy? wink
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: Joolz - co zrobić? 19.07.13, 14:30
      Jestes pewna ze nie da sie zdjac tapicerki? Japralam swoja razem ze wszystkimi usztywnieniami, odpielam z ramy te suwaki i jakos poszlo, z gondola bylo wiecej zabawy, potrzebowalam srubokreta, budki wypralam recznie. Ja bym nie kupowala drugiego takiego samego wozka, wolalabym jakis inny wyprobowac, a ten wyprac za wszelka cene. Jesli rzeczywiscie ie da sie zdjac, to wypralabym recznie, wczesniej namoczyla z godzine w czyms pachnacym,wyplukala w lenorze jak najmocniejszym apotem na slonce.
      • afroddytta Re: Joolz - co zrobić? 19.07.13, 16:12
        Chyba jednak można tę tapicerkę zdjąć, przecież rama jest ta sama i do gondoli i do spacerówki. Też bym spróbowała coś z tym zrobić, namoczyć itd. Chyba, że zależy Ci na czasie i nie chcesz się już z tym bujać, a ewentualna strata kasy nie będzie Ci się śnić po nocach wink
        • siciurynka Re: Joolz - co zrobić? 19.07.13, 17:46
          Nie, tej tapicerki się nie zdejmuje. Są dwie różne ramy a na suwak są tylko budy. Spróbuję wyprać jeszcze raz i namoczyć w lenorze.
          Na razie śni mi sie po nocach ta kasa, którą dałam na wózek z którym mam tyle roboty uncertain
    • tereferefretka Re: Joolz - co zrobić? 19.07.13, 15:17
      w watku z okazjami jest czarny joolz za niewiele kasy z tego co pamietam,zajrzyj anuż może ci sie spodoba.

1300 za joolza z m&p to strasznie duzo mi sie wydaje,nawet jak mialo z niego jedno dziecko korzystac.
    • sylki Re: Joolz - co zrobić? 19.07.13, 17:45
      sprzedaj i zainwestuj w nowy wink
    • sztucznamrowka Re: Joolz - co zrobić? 20.07.13, 19:11
      Bardzo Ci współczuję... - ja właśnie dlatego kupuję tylko nowe wózki...
      Na Twoim miejscu tego bym sprzedała i kupiła nowy.
      • siciurynka Re: Joolz - co zrobić? 20.07.13, 21:07
        Nie kuś, bo jeszcze to zrobię, a wtedy mąż mnie udusi bo to bedzie nasz czwarty wozek a trzeci wielofunkcyjny wink
        Najgorsze jest to, że mam poczucie po pierwsze że przepłaciłam i już po fakcie okazało, że większość akcesoriów do Day nie pasuje do M&P a jak cokolwiek sie zepsuje to do starego Joolza nie ma już części, nawet koło na nowe wymienić bedzie bardzo trudno, a po drugie czuję się oszukana. Srzedająca chyba wiedziała o tej wadzie, bo zaprezentowała nam wózek na zewnątrz a ponieważ wiało a my byliśmy z dzieckiem jakoś nie wyczułam tego zapachu, mała zaczęła marudzić i wszystko trwało za krótko żeby takie rzeczy wyłapać...
        Cóż mam nauczkę na przyszlość.
        Jeszcze raz wyprałam tapicerki ręcznie w persilu w płynie, wypłukałam porządnie w lenorze i jest spora różnica, z tym, że chyba lenora było trochę za dużo, bo zapach jest dość intensywny, mam nadzieje, że przynajmniej ten szybko na balkonie wywietrzeje...
        • zurekgirl Re: Joolz - co zrobić? 20.07.13, 21:15
          Pogoogluj jeszcze sposoby usuwania zapachu z materialow, o ilepamietam mozna posypac soda (a moze takim vanishem do dywanow), wypsikac febreeze (to w UK, nie wiem, cy w PL jest). Jestem pewna, ze jest cos, czym da sie spalenizne zneutralizowac.
          • iggi44 Re: Joolz - co zrobić? 20.07.13, 22:37
            ja tez bym poleciła sode, usuwa wiele zapachów, a jak nie zadziała to jest jeszcze opcja, ze firma co pierze tapicerki moze Ci spryskać wózek takim enzymem co neutralizuje zapachy, tylko potem bym go jeszcze raz wyprala bo to jednak chemia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka