Dodaj do ulubionych

W co na sanki?

15.01.16, 20:01
Mam dwulatkę i w planach wyjście z sankami smile podpowiedźcie, jak ubieracie Maluchy? W sensie - ile warstw, żeby nie dziecko nie zmarzło, ani nie przegrzało się. Mam kombinezon cieplutki (kurtka + spodnie), ale zastanawiam się, ile warstw pod kurtką? Rajtuzy wystarczą pod spodnie? Czy może rajtuzy + spodnie?
Obserwuj wątek
    • gniesia007 Re: W co na sanki? 15.01.16, 20:25
      Ja mam 5 latke zmarzlucha, rajtuzy grube, skarpety cieplejsze takie z lidla mamy, spodnie narciarki, gora podkoszulka, bluzka z dlugim i polarek i kurtka, jak jest tak do -7
      Przy -10 podkoszulka, bluzka z dlugim rekawem, bluza ale taka bez kaptura i sweterek taki golf i kurtka.
      Czapa szal i rekawiczki, biore na zmiane jak w sniegu zamoczy jedne.
      Nigdy nie jest zgrzana, co najwyzej moze byc tylko chlodnosmile
      • mamuskala Re: W co na sanki? 16.01.16, 09:50
        Dziękuję Gniesia smile
    • thea19 Re: W co na sanki? 16.01.16, 11:09
      bluzka z dlugim rekawem, cienki polar, kurtka
      skarpety frotte, spodnie narciarskie na gole nogi. jak byly mrozy sporo ponizej -10, to pod spodnie dokladalam rajstopy. na sankach mozesz dziecku zalozyc normalne spodnie i wsadzic w spiworek
    • mamuskala Re: W co na sanki? 16.01.16, 13:57
      No i wróciliśmy z sanek. Ubranie zdało egzamin: rajtuzy + skarpety + body długi rękaw + bluzka długi rękaw + bluza + spodnie narciarskie + kurtka narciarska + śniegowce. Saneczkarka zadowolona i ciepła smile A jaki apetyt po powrocie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka