Dodaj do ulubionych

problem z nozkami

02.03.11, 23:27
w itam serdecznie Panie pawle,mam18 miesiecznego synka,maluch zaczal chodzic kilka dni przed roczkiem i chodzil prawidlowo od jakiegos czasu(moze ze dwa miesiace) zaczal stawiac lewa stope do srodka i pociaga czubkami palcow w czasie chodzenia az sciera buty ale dzieje sie tak tylko na spacerkach kiedy idzie za raczka stawia bardzo duze kroki jakby chcial mi dorownac kroku choc zawsze idziemy wolniutko tak by maly spokojnie szedl a on ma i tak taki dziwny sposob chodzenia martwi mnie to i co robic prosze o porade i z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: problem z nozkami 14.03.11, 15:44
      Witam,
      trudno mi odgadnąć cóż znaczy "dziwny sposób chodzenia".
      Napisała Pani, ze chodzi ścierając czubki butów i kosząc jedną stópka głównie kiedy chodzi za rękę i stara się nadążyć. Że stara się to nie dziwne, nie dziwne też że nie nadąża i właśnie takie próbowanie za wszelką cenę może być źródłem takich zdarzeń...
      Rozwiązanie...? to upływający czas, a wraz z nim coraz doskonalsze mechanizmy i wzorce chodu
      Dwa - może coś do pchania (super były kiedyś takie ptaki i kaczuszki na kółkach pchane na końcu patyka) lub noszenia...
      Trzy... może jeszcze trochę bardziej wolniutko... a szczerze, proszę spróbować zmienić rączkę za którą go Państwo prowadzą. Przez jakiś czas, a potem raz za jedną, raz za drugą...
      Dzieciak chce dorównać starszym, też tak mam :)
      Pozdrawiam
      Paweł Z.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka