Dodaj do ulubionych

Lucyna EKKERT - któż to???

17.08.10, 23:14
"Gwarek" podał, że jednym z kandydatów PO na Burmistrza Tarnowskich
Gór ma być Lucyna Ekkert - mieszkam w TG od urodzenia i znam
tarnogórzan w tym przedziale wiekowym.
O tej pani jako "tarnogórzance" słyszę pierwszy raz !!!!
Chyba, że chodzi o osobę która zamieszkała na Hiszpańskiej w 2008
lub 2009 r.
Kadydatka przywieziona w "teczce" ??? czyżby PO tarnogórskie
musiało importować kandydatów ?
Obserwuj wątek
    • bercik38 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 18.08.10, 18:58
      Lucyna Ekkert, dyrektor Wydziału Edukacji i Nauki Urzędu Marszałkowskiego
      Województwa Śląskiego.
      • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 18.08.10, 20:56
        Ktoś kpi z nas?
        • bercik38 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 19.08.10, 12:12
          dzik0 napisał:

> Ktoś kpi z nas?

Jak zawsze.
    • feliks225 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 31.08.10, 11:59
      brak wpisów świadczy o tym, że ta kandydatka jest zupełnie nieznana
      a Tarnowskich Górach ??
    • robingut Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 10.09.10, 11:47
      W ostatnim Gwarku jest pełne dossier tej pani, sporządzone przez nią samą, więc prawda chyba przez nie przemawia. Jej rodzina z PO niby walkę z burmistrzem prowadzi, ale ta pani jest na zdjęciu tak sympatyczna, że nie wyobrażam jej sobie w roli Joanny d"Arc.
    • bugmenot2008_2 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 07.10.10, 00:03
      Lucyna Ekkert - twój przyszły burmistrz
      • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 07.10.10, 00:19
        Mój napewno nie.
        • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 07.10.10, 20:15
          Być może mój tak.
          Siedzę sobie i przypominam czasy kiedy pisał tu z nami Pan Poseł Tomasz Głogowski, zapewniał, że będzie tu zaglądał i tak było długi czas, potem przestał, ostatni jego wpis był o tym że otwiera biuro prawne w TG z którego można korzystać za darmo.
          Postanowiłem go odszukać, trafiłem na blogi a stamtąd na stronę PO.TG.
          To co tam czytam zaskoczyło mnie zupełnie.
          Czy tak mają wyglądać rządy w TG?.
          Przeczytajcie sami.
          www.tarnowskiegory.platforma.org/statute,25
          www.tarnowskiegory.platforma.org/statute,26
          i więcej tych kwiatków.
          www.tarnowskiegory.platforma.org/statute
          Pytałem o Piny - nie da się nie można
          Pytałem o drogi - ta powiatowa, ta osiedlowa nie da się nie można odpowiadają zwolennicy obecnego burmistrza.
    • zaborzanin1 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 11.10.10, 23:40
      Nie mieszkam w Tarnowskich Górach, tylko w sąsiednim Zabrzu, ale akurat o pani Lucynie Ekkert wiele słyszałem, bo jest odpowiedzialnym za całą edukację w województwie dyrektorem w Urzędzie Marszałkowskim. Dla Tarnowskich Gór to byłaby fajna okazja, jeśli rzeczywiście ta pani dyrektor zechciałaby zrezygnować z dobrze płatnej posady w Katowicach i zajęła się uporządkowaniem sytuacji w Tarnowskich Górach
      • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 11.10.10, 23:49
        Jestem za a to tylko dlatego że ktoś nowy spoza układów i politycznych.
        Na swojej stronie pisze, że Będzie kandydować oraz to, że namówił ją Głogowski
    • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 12.10.10, 23:06
      Lucynkę chcą wywalić z urzędu marszałkowskiego i szuka ciepłej posadki?
    • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 12.10.10, 23:19
      Z tą apolitycznością to możne być różnie skoro jest kandydatem z listy PO, apolityczność nie jest najważniejsza.
      Każdy chce być burmistrzem, nawet jak był i w kolejnych wyborach nie dostał mandatu zaufania uważa że należy startować jeszcze raz bo tylko on może to miasto uszczęśliwić. Kiepskie rządzenie zawsze jest tłumaczone czynnikami obiektywnymi, niedoskonałością prawa i zmową opozycji.
      Dobry i wiarygodny burmistrz przedstawia swe osiągnięcia ale i porażki, to co nie udało się zrobić.
      Za Panią Ekkert przemawia to, że jest spoza tzw. układu, nowa twarz i duże doświadczenie w administracji, czy pójdą za tym umiejętności w zarządzaniu miastem, nie wiem ale warto zaryzykować.
      • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 13.10.10, 00:02
        Doświadczenie w administracji i strach przed utratą obecnej posady.
        Nie wiesz?
        Ja wiem, nie warto ryzykować.
        • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 13.10.10, 01:30
          My tutaj rozważamy różne kandydatury, ty rozważasz tylko jedna reszta jest be.
      • feliks225 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 13.10.10, 11:36
        "Spoza jakiego układu" jak sie jest dyrektorem Urzędu Marszałkowskiego to nie można być spoza układu. Czech też był "spoza" był tylko popierany przez PO i co z tego wyszło!!
        Zresztą bycie burmistrzem to nie kokosy ale bycie v-ce to apanaże ministerialne bez żadnej odpowiedzialności patrz BIP !!!!
    • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 15.10.10, 22:34
      Pani Ekert szans nie ma.
      Jej program to zajęcie miejsca burmistrza w TG w związku z przewidywaną utratą posady w Katowicach.
    • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 15.10.10, 22:48
      Spokojnie człowieczku, zachowuj się grzecznie, mogę pisać co tylko zechcę.
    • jestemoryginalna Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 01:22
      cytat: czytelnik_neutralny:
      "Znakomita pajacu odpowiedź"

Tobie chyba płacą za ubliżanie innym... :(
      • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 13:38
        Nikt mi nie płaci, bezinteresownie nie llubię czerwonych twarzy komunistów, bezczelnego spojrzenia bylych dowódców socjalistycznych garnizonów, pań przyniesionych w teczkach
        i katolickiego kościoła.
        • robingut Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 15:05
          Zdziwisz się, gdy w końcu zobaczysz szachownicę. Na politycznej ostatecznie wygrywa ten, kto ma więcej pionków. Figury są zagrożeniem. Mają większą swobodę ruchu, a nawet gdy staną tuż przy królu, on też może dostać mata. Wśród pionków król wydaje się też wyższy.
          • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 19:38
            Na naszej szachownicy same pionki występują.
            • bugmenot2008_2 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 21:30
              kolega siedzi na forum i pisze generalnie o dwóch sprawach, Czech wygra w cuglach oraz reszta kandydatów nie nadaje się.
              • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 16.10.10, 22:51
                Tak też sądzę, lub też tak sądzę.
            • robingut Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 17.10.10, 21:07
              Skoro same pionki to trzeba rozumiem zaimportować? Żartowniś z Kolegi albo spryciarz nie lada.Niby burmistrza wychwala pod niebiosa, a proponuje import. A czemu nie od razu Ekkert?
              Bardzo sprytnie.
              • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 17.10.10, 22:28
                Import odradzam.
    • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 19.10.10, 20:48
      Być może, ja na razie wiem na kogo nie postawię
      • dzik0 Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 19.10.10, 21:02
        Ja też, jest ich już troje.
        Pułkownik z PRL.
        Uczestnik pochodow pierwszomajowych z buźką w kolorze sztandarów KPZR.
        Pani znikąd.
        • robingut Re: Lucyna EKKERT - kandydatka PO 24.10.10, 21:40
          Nie żebym się czepiał albo Cie nie lubił, ale ciekawy jestem jak wygląda Twój faworyt? Napisz kto on, bo za nic nie mogę się domyślić, czy go nie stać na żyletki? Potem zobaczę czy mu dobrać kolor, czy piegi. Taki Głódź też ma fizys jak sztandar KPZR, a w purpurze chodzi, więc co się czepiasz wyglądu. Ta pani jest może znikąd, ale i tak tylko z nią bym się na randkę umówił, bo najładniejsza. A Ty z którym?
    • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 24.10.10, 21:06
      Osobiście to wole - jeśli już piszemy o osobistych odczuciach - aby to był ktoś z poza TG najlepiej przywieziony w teczce i nie mający kontaktów z klikami, koteriami, wiecznymi działaczami i autokratorami, tak więc 9 lat to stanowczo za długo w TG
    • robingut Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 24.10.10, 22:59
      Może jakiegoś mułłę? Byle abstynenta.
    • robingut Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 24.10.10, 23:26
      Sie mówi, że też pare osłów. Ale ludziska byle co gadają, zamiast sprawy we własne ręce brać.
      Z tym braniem - bez podtekstów, bo chodzi tylko o robotę. A ją nie każdy do ręki weźmie. Trzeba - mówią - dbać o czyste ręce. Woda droga.
    • feliks225 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 25.10.10, 14:37
      Jak umyje i odkazi przecież ma syna prezesa na Lipowej !!!
    • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 27.10.10, 21:28
      Tego nikt nie zagwarantuje, jako konkurentka polityczna nie zaskarbiła by sobie uznania wśród starych ekip ale może udało by się jej jakieś przewietrzenie miasta?
    • pink_alois Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 27.10.10, 21:34
      Merytoryczna wypowiedź na temat.
    • robingut Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 30.10.10, 23:33
      Anna już pisała. Ta pani zna marszałka województwa i jakiś minister podał jej rękę. Nie wiem czy pocałował w dłoń. Przez to - choć tego w ulotce nie pisze - spłynie do TG jeden, wielki, nieprzerwany strumień pieniędzy. Czech już jest w strachu, że więcej niż 100 baniek.Podobno.
    • nabuchodonozor2000 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 30.10.10, 23:38
      Nie widać na czym? Oto świetny wynik współpracy dla Tarnowskich Gór. Jak dotąd skutecznie sie utajniła przed mieszkańcami w czasie swego mieszkania w TG. Teczka i CV też były ukryte skutecznie - wyjeżdżały rano do Katowic i wracały wieczorem. Całośc skutecznie znikała.
      • robingut Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 31.10.10, 01:22
        Ja bym tę panią bez problemów mógł polubić, bo ona na prawdę jest sympatyczna i gdy przejeżdżam, to do mnie z transparentu przyjaźnie główką kiwa, ale jej sztab źle troszkę dobrał hasło. Powinna mieć takie bardziej - jak mówią - adekwatne do sytuacji. Np. Wy mnie jeszcze nie znacie, ale wy mnie jeszcze poznacie.
        To obecne bardziej pasowałoby do jakichś starych przyjaciół fighterów, których akurat zniesiono z ringu po ostrej bijatyce, ale oni gotowi są dalej współpracować na tych deskach.
        By żyło się lepiej wszystkim.
    • nabuchodonozor2000 Re: Lucyna EKKERT 01.11.10, 06:57
      > Burmistrz ma rozwiązywać problemy, pozyskiwać fundusze zewnętrzne, dbać o rozwój TG>
      I to gwarantuje A.Czech. Nie widać? Dużymi literami na dziesiatkach banerów napisane. A moze jednak czynnik nie jest neutralny i zamiast pani Lucynki kryptoreklamuje kontrkandydata? Jest jeszcze kandydat Szczerba - widoczny lepiej między dwoma niewysokimi ze względu na wzrost. Moze na niego głosować?
    • feliks225 Re: Lucyna EKKERT 01.11.10, 21:46
      albo nie znasz tego tematu albo piszesz ja Trybuna Ludu , pozyskiwać środki Unii to wpierw trzeba mieć pomysł potem sprytnie opracować aplikację (wniosek) a po drugie mieć wkład własny -ostatnio 30-40% inwestycji.
      Robienie inwestycji dla inwestycji jest utopią .
      • pink_alois Re: Lucyna EKKERT 01.11.10, 23:21
        W każdym temacie które przeglądam piszesz oryginale "Pani znikąd"
        To jakiś rodzaj kampanii wsparcia obecnego burmistrza?
    • robingut Re: Lucyna EKKERT - dobry program na trudne czasy 02.11.10, 00:46
      Nienawiść? Chory jesteś Przyjacielu, czy co? Ja kobiety kocham. A więc i Platformę też troszkę. Ale pamiętam POPIS. Serdecznie dziękuję. Wynieśliście na powierzchnię potwora, a jam mam do siebie pretensje, że wam w tym pomogłem. Nie potraficie sobie z tym potworkiem poradzić, więc czemu miałbym wspierać? Tu w TG też nie potrafiliście się dogadać,ba swojego lidera rzuciliście na pośmiewisko. Dla dobra miasta? Wolne żarty. Gdzie się podział Fiała? Kosiba? Wierni żołnierze odkomenderowani zostali na zaplecze do mycia kibli? PO uber alles. Duży błąd.Tak się nie robi, bo ludziom to przypomina "mierny, ale wierny".
      O innych sprawach pisać nie chcę i nie będę, bo są tam na listach ludzie, których znam i nie życzę im źle. Pojmuje to Pan? I obok nich stawiacie na takich z nr. 1 i 3 plus pani Ekkert?
      Trzecie zdanie dalej aktualne. W powiecie - OK. A za rok, cztery - czemu nie.
      Nienawiść w polityce? Księcia niech Pan poczyta.

• pink_alois Re: Lucyna EKKERT - dobry program na trudne czasy 18.11.10, 22:29
        Panie Kamilu Łysiak, nie ładnie oj nie ładnie, metody iście pisowskie, że tak zapytam, ma pan ćóś wspólnego z pisem?
        • robingut Re: Lucyna EKKERT - dobry program na trudne czasy 19.11.10, 00:05
          Alojz, to ja Twój robin.Gut kamerad. Ja już tu byłem Drechsler, Tarski, Filak, Łysik, a Oryginał to mnie nawet poetą nazwał. Spłakałem się ze wzruszenia, bo mi akurat dym z fajki do oczu wpadł, ale Waldek Łysiak to ja jestem pierwszy raz. Gdy on za komuny po świecie jeździł, to nawet fajne książki pisał, ale jak ona zeszła, to i jemu troszkę talent uwiądł. Szkoda.
          Alojz, ja Cię bardzo proszę, Ty mnie z obcymi ludźmi nie myl, bo oni sobie mąga nie zyczyc takiego porównania. Korpaczka lubię, ale Yara to już dużo mniej. Dużo.
          ZaPIS to ja może w testamencie zrobię, tylko co ja komu zapiszę, skoro TKM teraz sobie przywłaszczyła nasza kochana, apolityczna PO.
    • z_zk Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 18.11.10, 23:00
      Stan Tymiński na miarę Tarnowskich Gór? Pamiętacie takiego kandydata znikąd, który miał szansę zostać prezydentem RP? Ludzie woleli głosować na królika z kapelusza, o którym nic nie wiedzieli, bo tak mieli dość znanych sobie polityków.
      Nie mieliśmy do tej pory okazji ocenić działania tej Pani na co dzień, ani jej relacji z innymi politykami, więc trudno powiedzieć czy np. jest konfliktowa, kłótliwa, itp. Jak na razie na słowo mamy uwierzyć, że jest bardzo dobrą kandydatką i już. A jak już tego kota w worku kupimy, to się okaże jaki on jest.
      • oryginal23 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 18.11.10, 23:04
        Koty bywają parszywe.
        23.
        • oryginal23 Re: Lucyna EKKERT - któż to??? 22.11.10, 09:56
          Pani znikąd sie nie udało.
          Bardzo sie cieszę.
          23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka