Dodaj do ulubionych

Sze, a idź ty w PiS-du

01.09.10, 14:54
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8246782,Ziemkiewicz_ostro_o_Kaczynskim__Zachowuje_sie_jak.html

Ciekawe co na to jego koledzy.
Co powie jak za chwilę w centrali pisdzielców dojdzie do rozłamu i
wykopią w
pisdu nawiedzonego kurdupla,a są poważne plany, aby go wreszcie
pogonić
Obserwuj wątek
    • rafin9816 Re: Sze, a idź ty w PiS-du 01.09.10, 14:58
      Bolek, odpocznij sobie psychicznie. Idź na spacer, bo widzę, że polityka ciebie
      bardzo męczy.
      • najlepszy-bolus dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 15:05

Widzieliście tych zapijaczonych buców w Gdyni na zjeździe, ryczących
        i gwiżdżących.
        Idea "Solidarności" już dawno umarła. Teraz byle ćwok może sobie
        wycierać mordę tą nazwą, co bardzo chętnie robią osoby z
        kręgu "prawych" i jedynie "sprawiedliwych".
        • kielonek-online Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 18:10
          Rozmodleni byli, nie zapijaczeni.
          • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 19:59
            Najlepiej o zjeździe mądrościach Kaczyńskiego powiedział Frasyniuk "Jarek
            pie...lisz" dotyczyło to działalności Kaczyńskich w Solidarności - Yaro nigdy
            nie należał do Solidarności a Lech był mało znaczącym doradcą w/s Prawa pracy.
            Teraz okazuje się że komunę obalili Kaczyńscy ze Śniadkiem a Wałęsy w ogóle nie było
            • pit-zeolit Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 20:03
              pink_alois napisał:

> Najlepiej o zjeździe mądrościach Kaczyńskiego powiedział
              Frasyniuk "Jarek
              > pie...lisz" dotyczyło to działalności Kaczyńskich w Solidarności -
              Yaro nigdy
              > nie należał do Solidarności a Lech był mało znaczącym doradcą w/s
              Prawa pracy.
              > Teraz okazuje się że komunę obalili Kaczyńscy ze Śniadkiem a
              Wałęsy w ogóle nie
              > było

Bo nie było.
              www.youtube.com/watch?v=HaDZ9AV_BmI&feature=player_embedded
              • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 20:30
                Nie bylo Kaczyńskich, pierwszy raz usłyszeliśmy o nich i stali się głośni kiedy
                weszli do gabinetu Walesy.
                Jacy bylo "Groźni" świadczy o tym fakt, że nawet komuna nie chciała ich
                internować a internowali wszystkich tych którzy cokolwiek mogli...
                • pit-zeolit Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 20:40
                  Lech w przeciwienstwie do Yaro byl internowany. Ale to nie jest
                  wazne, wielu było, a oni obaj chocby nie wiem jakby chcieli nigdy
                  nie byli Frasyniukiem czy Bujakiem, o Kazimierzu Switoniu jednym z
                  pierwszych dzialaczy WZZ nie wspomne. Ech szkoda slow, zygac mi sie
                  chcialo ogladajac ten zmanipulowany zjad Solidarnosci. Ciesze sie z
                  jednego, ze H. Krzywonos wszystko spieprzyla Jarkowi. A tak dobrze
                  sie zapowiadalo.....
                  • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 23:41
                    Kto obalił rząd Olszewskiego, który chciał ostatecznie rozprawić się z komuną?
                    Kto? Między innymi Wałęsa i Tusk. Tak więc mordy zamknąć.
                    • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 01.09.10, 23:52
                      Nic nie chciał to był rząd mniejszo0ściowy pod wpływami Kaczyzmu (PC) i dobrze
                      że Anton Macierewicz go obalił
                      fwd4.me/bwz
                      • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 00:00
                        "Gazeta Wyborcza", jakże wiarygodne źródło wiedzy. Brawo.
                        • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 00:23
                          Argumentacja pisizmu jest taka, jeśli nie potrafię uzasadnić swego zdania lub
                          podważyć zdanie innych to kwestionuje źródło.
                          Tutaj masz kmiotku wspomnienia uczestnika tych wydarzeń pisane na gorąco:
                          fwd4.me/bxD
                          A kończą się tak:

Olszewski został
                          wyniesiony przez koalicję pięciu partii zawiązaną dzięki decydującemu wkładowi
                          Jarosława Kaczyńskiego, lidera Porozumienia Centrum. Widział on w Olszewskim
                          narzędzie swego wpływu na bieg spraw w kraju, a także narzędzie swej osobistej
                          wojny z
                          prezydentem. Samo wymuszenie zgody na Wałęsie, by powierzył Olszewskiemu misję
                          tworzenia rządu (pierwsze chyba wymuszenie personalne w karierze Lecha) było już
                          salwą w tej drugiej wojnie na górze i zapowiadało groźny dla państwa konflikt.
                          • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 13:42
                            Nie przekonałeś mnie kmiotku.
                          • robingut Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 15:25
                            Nie przekonasz Rafina,
                            On prostą prawdę dyma.
                            Ważne dla niego jest kacze
                            Kwakanie, bo inaczej
                            PIS go wywali ze stadka.
                            Daremna więc z nim gadka.
                            W PISie jest jedna zasada
                            Na pysk się przed nia pada:
                            Nie kwakasz, jak fuhrer - Kaczka ,
                            Należy ci się taczka.
                            • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 17:03
                              Ja się baranie nie kieruje tym co ktoś mówi, bo w przeciwieństwie do ciebie mam
                              własny rozum.
                              • robingut Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 17:39
                                Może i masz własny,
                                Ale bardzo ciasny.
                                Nie ciśnie cię - rzecz prosta -
                                Bo w dużej głowie.Osła.
                                Baranem mnie nie wzruszy,
                                Noszący ośle uszy.
                                • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 18:58
                                  Życie wirtualne zastępuje tobie rzeczywistość.
                                  • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 19:55
                                    "Ja się baranie nie kieruje tym co ktoś mówi, bo w przeciwieństwie do ciebie mam
                                    własny rozum. "

Coś kiepściutki masz ten rozumek albo do szkoły miałeś pod gore, dobrze wychodzą
                                    ci tylko inwektywy.
                                    Kierujesz się własnym rozumem ale jakoś dziwnie zbieżne masz to bredzenie z
                                    ogólnym bredzeniem pisizmu.

PS. Co miałeś z historii??
                                    • wdch_po Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 03.09.10, 00:20
                                      To że go masz o niczym nie świadczy.
                                      Prowadzi cię na manowce.
                                      Twoje wielkie zaufanie do rosji jest nie mniej błędne jak do PO.
                                      Poczytaj dzisiejszą Rzeczpospolitą
                                      dowiesz się co to rosja
                                      krótko mówiąc twój umysł ma błędy
                                      potrafisz sie do nich przyznać?
                                      Lemingu
                                  • robingut Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 21:06
                                    Dawno mnie tu nie było, ale tęsknota mnie za Tobą wzięła i wpadłem zobaczyć, czy
                                    jeszcze dyszysz miłością do YaroPISu. Mówię Ci Kolego: To droga do nikąd. Yaro
                                    już jest całkiem podobny do brata. Rozumiesz, co chcę powiedzieć?
                                    Mnie tą swoją milusią mordka nie nabrał, ale innych mógł dalej robić w bambuko.
                                    Niestety, takie już jego przeznaczenie, że czego by nie tknął, to zaraz
                                    schrzani. To co mówią mądrzejsi nie dociera na tą jego "lepsza półkę".

Przy Okrągłym Stole i w jego roboczych podzespołach zasiadali m.in. późniejsi
                                    prezydenci (Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski i Lech Kaczyński), pięciu
                                    przyszłych premierów (Czesław Kiszczak – choć rządu nie sformował, Tadeusz
                                    Mazowiecki, Leszek Miller, Jan Olszewski i Jarosław Kaczyński), czterech
                                    wicepremierów (Jan Janowski, Grzegorz Kołodko, Aleksander Łuczak i Kazimierz
                                    Olesiak), sześciu marszałków i wicemarszałków Sejmu i Senatu (Mikołaj
                                    Kozakiewicz, Jacek Kurczewski, Zbigniew Romaszewski, Andrzej Stelmachowski,
                                    Józef Ślisz i Andrzej Wielowieyski), ponad 25 ministrów i drugie tyle
                                    wiceministrów, ok. 100 posłów i senatorów, paru prezesów najwyższych sądów i
                                    trybunałów, ambasadorów, a także redaktorów naczelnych nowych lub odnowionych gazet.

W stanie wojennym Yaro kota męczył, ale za to siedział tam gdzie ZOMO. Pewnie
                                    mamusia mu kazała. Ty teraz możesz tam poszukać Tuska. Kolego, zrozum wreszcie,
                                    że ta osławiona Nocna zmiana kłamczuszka Kurskiego to była mała potyczka o
                                    konfitury, a nie żadne idee.O Polskę? O roboli? Chyba śnisz.
                                    • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 22:45
                                      Moja odpowiedź jest dostosowana do poziomu rozmówcy. Po co się wysilać jak
                                      ciemnota i tak nic nie zrozumie. Alois, nie wiem czy ty bierzesz jakiś proszki,
                                      ale ja nigdy nie pisałem, że darzę PiS taką miłością wielką. Po prostu jest to
                                      partia, która odpowiada w dużej większości moim poglądom i liczy się w polityce.
                                      • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 22:47
                                        To było do Robina, ale co to za różnica. Oboje to ciemne platformersy.
                                        • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 23:06
                                          i znów (pajacu forumowy) dobrze wychodzą ci inwektywy, to właściwie jedyne czym
                                          się zajmujesz.
                                          Przenosisz z forum pisu jakiś temat, który jest wyjątkowy twoim zdaniem po czym
                                          lżysz tych co piszą na temat, argumentacji, nawet tej na poziomie podstawówki - brak
                                          Może sprężył byś się i chociaż np. w piątki napisał coś sensownego na temat po
                                          czym cały tydzień możesz bredzić.
                                          • rafin9816 Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 23:23
                                            Pajacem forumowym to jesteś ty, bo ciągle bredzisz na tym forum. Podniecasz się
                                            ciągle nowymi linkami i je wklejasz na forum. O czym ja mam z tobą dyskutować
                                            skoro brak ci logicznego myślenia.
                                            PS: Nie zaglądam na forum PiS-u. Chyba jednak bierzesz jakieś prochy.
                                            • pink_alois Re: dodam, że jest mi wstyd mi za Solidarność 02.09.10, 23:35
                                              Ze mną?
                                              Broń Boże, tak nisko nie upadam.
                                              Chodzi o to abyś pisał coś sensownego zamiast atakować piszących bo nie kochają
                                              sekty polityczno-religijnej ostatnio dogorywającej z guru który rzuca się jak
                                              świąteczny karp na stole.
                                              • najlepszy-bolus Cudowny żywot Kaczyńskich to: 05.09.10, 17:08

1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca
                                                Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach,
                                                sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z
                                                życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie
                                                dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na
                                                tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka
                                                PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na
                                                Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w
                                                maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi
                                                Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz
                                                miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na
                                                początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo
                                                czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu
                                                doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i
                                                jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co
                                                więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną
                                                teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji
                                                ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi
                                                Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach
                                                stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i
                                                brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

8) Umorzenie długu PC w czwarty dniu sprawowania urzędu przez PISowskiego
                                                ministra

9) Cud - fałszywa lojalka morzona w 2008r z powodu przedawnienia. Inni przed
                                                Sądem musieli udowadniać niewinność.

10) Cud - Rajmund Ojciec spoczywa w zapomnianym rejonie cmentarza.
                                                Przeszkadzał w karierze.

11) Cud - tytuły naukowe przyznane, lecz ich prace nie do wglądu -zakazane?
                                                Publikacji naukowych nie zauważono.

12) Cud dwunasty, były prezydent zero zasług leży na Wawelu! Widziano
                                                Piłsudskiego i kilku królów jak przewracali się w grobie!
                                                • messalina_only Re: Cudowny żywot Kaczyńskich to: 05.09.10, 18:00
                                                  Największym cudem jest to, że są ludzie, którym ten mały, zacietrzewiony i chory z nienawiści
                                                  człowieczek imponuje.
                                                  • pink_alois Re: Cudowny żywot Kaczyńskich to: 06.09.10, 18:26
                                                    Komu imponuje było widać podczas ostatnich wyborów, większość to ludzie ze wsi, z wykształceniem podstawowym i zwolennicy ojca inwestora, podatni na demagogie i populizm, uważa się że w każdym społeczenstwie takich ludzi jest 25-30% i tyle też jest wyborców pisu.
                                                  • pink_alois Re: Cudowny żywot Kaczyńskich to: 06.09.10, 18:27
                                                    Komu imponuje było widać podczas ostatnich wyborów, większość to ludzie ze wsi, z wykształceniem podstawowym i zwolennicy ojca inwestora, podatni na demagogie i populizm, uważa się że w każdym społeczeństwie takich ludzi jest 25-30% i tyle też jest wyborców pisu.
                                                  • najlepszy-bolus Leszek doradcą nie został przez przypadek.. 09.09.10, 09:04
                                                    beta.wiadomosci.onet.pl/raporty/30-rocznica-powstania-solidarnosci/leszek-doradca-nie-zostal-przez-przypadek,1,3631327,wiadomosc.html

gdyż na pewno wyskoczył do mamusi na obiadek?
                                                  • pink_alois Re: Leszek doradcą nie został przez przypadek.. 10.09.10, 15:37
                                                    Ano.. .w tamtych czasach można było przypuszczać z dużą dozą prawdopodobieństwa że strajki zakończa się źle, było wiele przykładów tego typu z historii a Kaczyńscy do odważnych nie należeli is.gd/f45lF
                                                    Zapewne kalkulowali co się bardziej opłaci, los jednak uśmiechnął się do zdecydowanych.
                                                    Dzisiaj pozostało niezdecydowanym głosić tezy o swym wyjątkowym wkładzie w tamte czasy i podkopywać wiarygodność tych co ryzykowali, Geremka, Wałęsy, Krzywonos

Zastanawiam sie... Jar Twierdzi, że jego brat był wielkim politykiem, może tak uważać tylko dlaczego wmawia to innym?
                                                  • pit-zeolit Re: Leszek doradcą nie został przez przypadek.. 10.09.10, 18:23
                                                    Tak, tak, Lech Kaczyński wielkim politykiem był. Nawet w gruziński prezydent nie może go odżałować.
                                                  • pink_alois Re: Leszek doradcą nie został przez przypadek.. 12.09.10, 02:21
                                                    Chciał bić Moskala (jesteśmy tu po to aby walczyć) a Tusk oszalał brata sie z Rosjanami w imię interesów narodowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka