12.01.13, 11:35
PO osiągnęła rekordowy 52,2% długu publiczny - od 20 lat nikt czegoś takiego nie osiągnął ostatnim rekordem było 44,2% za rządów SLD (2001-2005), spadał za czasów PIS! (2005-2007) do 15,95%

forum.gazeta.pl/forum/w,120,141710745,141710745,wszystko_jasne.html
Obserwuj wątek
    • strefas Re: długi PO 12.01.13, 11:49
      A pamiętasz dziurę Bauca ?hipokryto pie...ny.To był spadek po wspólnych rządach

"PO" "PiSu" tylko pod inna nazwą "Porozumienie Centrum i Unia Wolności".Chcesz sie czegoś jeszcze dowiedzieć syneczku kółka różańcowego ?
      • wdch_po Re: długi PO 12.01.13, 12:27
        pamiętam kilka dziur
        ale tej od Bauca nie
        możesz ją przybliżyć skoro tak dobrze się na niej znasz? ;)
        ps
        poważnie
        • strefas Re: długi PO 12.01.13, 12:58
          pl.wikipedia.org/wiki/Dziura_Bauca
          • strefas Re: długi PO 12.01.13, 13:10
            Z perspektywy czasu PiS nie miał wpływu na gospodarkę bo był zajęty tropieniem układów i rozkładem wywiadu i kontrwywiadu.Pisanie ,że PiS zrobił coś w gospodarce od razu po wyborach jest szukaniem naiwnych-całe szczęście ,że jest ich coraz mniej.Prawda jest taka,że autorami sukcesu po zapaści rządów AWS(POPiS-beta) są :
            Leszek Miller (SLD) – Prezes Rady Ministrów, przewodniczący Komitetu Integracji Europejskiej
            Jarosław Kalinowski (PSL) – wiceprezes Rady Ministrów, minister rolnictwa i rozwoju wsi
            Marek Belka (SLD) – wiceprezes Rady Ministrów, minister finansów
            Marek Pol (UP) – wiceprezes Rady Ministrów, minister infrastruktury
            Włodzimierz Cimoszewicz (SLD) – minister spraw zagranicznych
            Jerzy Szmajdziński (SLD) – minister obrony narodowej
            Krzysztof Janik (SLD) – minister spraw wewnętrznych i administracji
            Barbara Piwnik (bezpartyjna) – minister sprawiedliwości, prokurator generalna
            Wiesław Kaczmarek (SLD) – minister skarbu państwa
            Jacek Piechota (SLD) – minister gospodarki
            Jerzy Hausner (SLD) – minister pracy i polityki społecznej
            Mariusz Łapiński (SLD) – minister zdrowia
            Krystyna Łybacka (SLD) – minister edukacji narodowej i sportu
            Andrzej Celiński (SLD) – minister kultury
            Michał Kleiber (bezpartyjny) – minister nauki
            Stanisław Żelichowski (PSL) – minister środowiska
            • wdch_po Re: długi PO 12.01.13, 19:53
              odpowiedź jest prosta strefas na pytanie co zrobił PIS
              Po pierwsze tak jak firma tak i kraj potrzebuje gospodarza.
              Gospodarność... jeśli masz kobietę i jeśli może jest niegospodarna to wiesz co to znaczy dla budżetu domowego. Brak kasy...
              Tak samo jest Polską....
              Rozsadne gospodarowanie pieniędzmi wymusza walkę z korupcją.
              Więc po drugie walka z korupcją i sygnał wysyłany do wielu nieuwikłanych przedsiębiorców także spoza Polski. Można bezpiecznie inwestować. (przykład zniszczonej firmy Kluski). To działa jako pobudzenie gospodarki i to nie jest jakiś mój wymysł, mam nadzieję że otym wiesz.
              Korupcja=Niegospodarność. Nie wiem kim tam jesteś w tej firmie co pracujesz. Ja postawiłem na nogi dwie firmy komuś, ale teraz już stawiam na nogi swoją. Będę mówił o firmie bo tobie i mnie i zapewne wielu ten temat jest bliższy.
              A więc jest w takiej firmie osoba odpowiedzialna za wdrożenie systemu informatycznego (patrz obecne afery PO). Wchodzi w układ z firmą informatyczną (łapówa). I teraz co siędzieje... niegospodarność. Firma kupuje produkt który jest albo droższy o wartość łapówy albo jest gorszy o taką wartość. I dalej program może być do bani ale osoba która go wdrożyla i firma wdrożeniowa muszą się kryć z tym nawzajem. Zły produkt za duże pieniądze. Jeśli jest więcej takich ludzi w firmie, biada jej.
              I tak samo jest Polską
              PIS był po prostu dobrym gospodarzem.
              • strefas Re: długi PO 12.01.13, 20:39
                fleków mi nie pociskaj. Też pracuje "u siebie" .Po pierwsze staram się kupować sprawdzone towary i usługi,po drugie PiS miał to szczęście ,że przejął budżet po SLD i przez dwa lata ciężko go było rozpie...ć,jak widzisz dopiero Donaldowi się to udało po 6 latach rządów.Korupcja = niegospodarność, Ty naprawdę jesteś jebnięty.Współczucia dla Twojej żony i firmy.
              • jerry_72 Re: długi PO 13.01.13, 19:57
                wdch_po napisał:
                PIS był po prostu dobrym gospodarzem

Dobrym gospodarzem?
                Wydech, stary a głupi, jak ty to robisz?:)
                • wdch_po Re: długi PO 13.01.13, 20:01
                  PIS nie musiał wyprzedawać majątku Polski
                  to także cecha dobrego gospodarza.
                  • strefas Re: długi PO 13.01.13, 20:22
                    Nie sprzedawał bo nikt nie chciał z nim handlować zgnioty kartoflu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka