Dodaj do ulubionych

DR TOMASZ GŁOGOWSKI

18.09.05, 15:26
Żałosne, żałosne, po stokroć żałosne jest społeczeństwo tego forum!! I
zapewne i mnie zaraz zwróci ktoś uwagę, że kreska nad "ć" albo "ź" odchyla
się nie w tę stronę...

Żałosne społeczeństwo, które umie wskazywać wyłącznie na czyjeś błędy! Komu
przeszkadza fakt, iż Głogowski chodzi w trampkach? Czy tej samej osobie
przeszkadza również to, że Jacek Kuroń przez całe życie chodził w dżinsach,
bo jak mawiał, garnitur ujmuje mu inteligencji?

Jakim prawem znawcy całej prawdy ukrywają się na tego typu i podobnych
forach? Dlaczego pewni czyjegoś uwikłania (jak np. "mieszkanka") nie zgłoszą
przestępstwa w odpowiednich urzędach?

A może to "antypolityk" zagrał vabank? Szkoda, że wcześniej nie mogłeś
porozmawiać z kimś, komu teraz masz tak wiele do zarzucenia...

Ponadto forumowicze łapią za słówka, na bazie których niesprawiedliwie budują
sofizmaty i sylogizmy.

Żałosnemu społeczeństwu wspomnianego forum ("Głogowski uwikłany") winszuję
rozwagi.

W zbliżających się wyborach oddam głos na dra T. Głogowskiego.

Xavier de La Grand,
"Polonista" in spe
Obserwuj wątek
    • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:53
      Żałosne społeczeństwo, które umie wskazywać wyłącznie na czyjeś błędy!

niezwykle inteligentny erudyto za dyche
      zwrudź ówage drogi polonisto rze nie hodzi tó poprawnom pisownie czy o trampki
      ale żałosne zachowanie Pana Głogowskiego
      o wykorzystywanie swojej pozycji(sprawa umowy w Parku Wodnym)o ktorą ja ciągle
      poruszam
      bo jesli ktos należy do partii z zasadami to i pewnych zasad etyki winien
      przestrzegac
      czy chociazby sprawa podawania IP głogowskiemu przez jego "świte"
      czy to nie jest żałosne jak sam mówisz
      więc zanim zaczniesz rzuca inwektywami sprawdź meritum spraw o których tu mowa
      • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:07
        Mieszczący się w schematach Drogi Adwersarzu!!

"Zwrudź ówage", że odpowiadasz mi postępując w zgodzie z zachowaniem, które
        opisałem i uznałem za ż a ł o s n e... Mianowicie, dlaczego wygłaszasz podobne
        sądy wyłącznie na forum? Czy masz za mało argumentów, żeby rozmawiać twarzą w
        twarz? Notabene w jednym ze swoich komentarzy, napisałeś "moze do tych których
        pana "przyjaciele" juz zidentyfikują przyjdzie pan osobiscie". Zwracam uwagę
        na o s o b i ś c i e... Zarzuty, które stawiasz Głogowskiemu, proszę
        przemyśleć, a ewentualne rozwiązanie zastosować najpierw w swoim przypadku.

W związku z twoją potrzebą dokładniejszego formułowania myśli, dopowiem kilka
        rzeczy. Napisałem, że zapewne zostanę poprawiony za błędy ort, żeby dać wyraz
        wadze uchybień, które podobni tobie wyłapują... Cytowane zaś przez ciebie
        pierwsze zdanie mojej wypowiedzi odnosi się do ludzi, również tobie podobnych,
        którzy zawsze poszukują jedynie "dziury w całym", zamiast dostrzec choć
        kilka "dobrcyh" rzeczy, które (w tym przypadku) Głogowski uczynił.

Zbliżając się do końca, "zwrudź ówage", że twoja wypowiedź również zawiera
        inwektywy.

P. S. Na koniec dołączę UWAGĘ, parafrazę tej, która aktualnie wyświetlana jest
        pod oknem, w którym piszę:

UWAGA
        Nie odpisuj na posty, których nie rozumiesz. Lepiej kliknij "wstecz" (lewy
        górny róg przeglądarki).

Xavier de La Grand
        • Gość: pułk Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:52
          W jakim świacie żyjesz Xavierze de la(dla mnie)piccolo

"Mianowicie, dlaczego wygłaszasz podobne
          > sądy wyłącznie na forum? Czy masz za mało argumentów, żeby rozmawiać twarzą w
          > twarz?"

chętnie porozmawiałbym z panem głogowskim face to face ale skoro oficjalnie
          gosci na forum to czemuż nie zadac mu takich pytań

"do ludzi, również tobie podobnych,
          > którzy zawsze poszukują jedynie "dziury w całym", zamiast dostrzec choć
          > kilka "dobrcyh" rzeczy, które (w tym przypadku) Głogowski uczynił."

chwała mu za to co zrobił jako radny ale zechciej przetrzec szkiełka w
          okularach i spójrz tez na te sprawy z których pan głogowski nie potrafi sie
          wytłumaczy i na które zbiera argumenty i odpowie dopiero jak głeboko przemysli
          linie obrony
          łatwą pokusą jest korzystanie z układów ale niestety jesli sie to robi, to
          trzeba poniesc pełnię konsekwancji

u feministek występuje solidarnosc jajników
          w waszym przypadku (2 polonistów)to chyba solidarnosc "mowy trawy" tzn uzywanie
          frazesów które mają pokazac Waszą wyższosc intelektualną nad forumowym plebsem
          a pokazują tylko zupełną nieporadnośc językową
          Xavierku taki język to sobie zostaw dla studentów a między ludzmi mów
          zrozumiale bo kogo jak kogo ale to Twoje puenty sa niezrozumiałe

"Zarzuty, które stawiasz Głogowskiemu, proszę
          > przemyśleć, a ewentualne rozwiązanie zastosować najpierw w swoim przypadku."

jak mam "ewentualne rozwiązanie" zastosowac? co ja sie mam tłumaczyc czemu pan
          głogowski a nie kto inny miał fuche w PW
          o co Ci chodzi??

• Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:38
            Wielce Szanowny Pułkowniku (czyż to nie pycha??!!)

Ja również z Panem porozmawiałbym face to face, choć okazji ku temu nie mam.
            Pan zaś okazję do polemiki z drem Tomaszem Głogowskim ma, bo wspomniany
            organizuje szereg spotkań przedwyborczych. Forum zaś nie jest dla mnie
            miejscem p u b l i c z n y m, bo nie każdy ma do niego dostęp.

Co zaś do drugiego kontrargumentu - ile jest spraw, z których Głogowski nie ma
            wytłumaczenia? Co przewyższa co? Dlaczego z konkretnym pytaniem nie zwrócisz
            się na adres tmasz@głogowski.net? Przecież to jest o f i c j a l n y adres
            kandydata na posła! Po wtóre, jako kandydat na posła, i mam nadzieje przyszły
            poseł, Tomasz Głogowski jest na tyle zapracowany, że jego odpowiedź po godzinie
            lub dwóch nie jest „przemyślaną decyzją”, ale wolnym czasem poświeconym
            wyborcom.

Układy. Często zdarza się, że dostajemy pracę dlatego, iż znał nas wcześniej
            pracodawca. Proszę jednak wczuć się w sytuację. Czy wcześniej damy pracę komuś,
            kogo kwalifikacje znamy, za kogo jesteśmy pewni, czy komuś, kto jest anonimowy,
            o kim nie mamy „zielonego pojęcia”…

Raz jeszcze powtórzę, iż jeśli moje wypowiedzi lub ich język nie jest dla
            ciebie zrozumiały, proszę nie odpowiadać. Co zaś do zarzutów, kolejny raz
            dopowiadam, stań face to face (a masz okazję) z T.G..! Anonim, pamiętaj, to
            broń bardzo łatwa w użyciu.

Puentując, pańskie sformułowanie „Xavierku” traktuję jako ironię, a więc
            inwektywę. Proszę o odrobinę więcej stanowczości.

Jaki świat dla siebie stwarzasz, szeregowy Miodowiczu?

Xavier de La Grand
            • Gość: płk. Kukliński Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 07:51
              To jakaś schizofrenia ten Xavier de La Grand czy Tomasz G. .
              Ale konkrety:
              1/. co zrobił dobrego dla miasta TG radny Tomasz G.? (Prosze w punktach)
              2/. Gdzie obiecane mieszkania za 1 pln ? (To chyba obiecywał w wyborach do rad
              miasta)
              3/. Dlaczego Polonista dostaje zatrudnienie do realizacji ekspertyza
              prawniczych ? (Patrz Świat Wodny)
              4/. Dlaczego TG rozbija Platforme Obywatelska w TG i dba jedynie o sówj
              interes ?
              Moze odpowie na forum na te pytania, bo na spotkaniach osobistych miota się i
              mówi duzo nic nieznaczacych zdań z których na koniec nic nie wynika. Konkretne
              pytania konkretne odpowiedzi.
              • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:49
                Macie jakiś „klub pułkowników” czy to zbieg okoliczności?

1/ Pisałem o tym problemie w poprzednich postach. Przedstawia Pan szereg
                zarzutów, które powoli stają się zwykłym populizmem (używa ich prawie każdy
                przeciwnik T.G.). Ponadto nie chce Pan pamiętać o czymkolwiek „dobrym”, co
                więcej, bezczelnie każe mi wymieniać czyjeś zasługi w punktach!

Kolejne punkty zawierają zarzuty. W tym względzie, muszę przyznać, jest Pan
                naprawdę "dobry" (choć i tak nie wiem ile się w tym prawdy kryje...)! Polecam
                wykorzystać swoje zdolności i samodzielnie poszukać odpowiedzi na Pana pierwsze
                pytanie, zgoła sine ira et studio...

2/ 1zl to cel. Dążąc do celu, raz jesteśmy bliżej niego, a raz dalej. Proszę,
                również samodzielnie, prześledzić jak zmieniała się sytuacja opłat za
                mieszkania w ciągu sprawowania mandatu radnego przez T.G. Proszę również
                zwrócić uwagę na łatwość dostępu do wspomnianych mieszkań. "Złotówka" to SYMBOL
                i w zwiazku z tym symbolizuje n i e w i e l k ą kwotę, m o ż l i w ą do wydania
                przez każdego. I taki wymiar mogła przyjąć wspomniana "złotówka" w programie
                wyborczym.

3/ Na ten punkt odpowiadał sam Głogowski w jednym z postów.
                Czy Pan aby nie jest prawnikiem? Jeśli nie, to na pewno posiada Pan bardzo
                stereotypowe wyobrażenie o omawianej części naszego życia. Sądzę, iż nie tylko
                prawnicy potrafią czytać przepisy, ustawy etc. i w zgodzie z nimi postępować.
                Naprawdę, proszę nie pytać więcej o to, dlaczego p o l o n i s t a dostał tę
                pracę, bo w końcu dojdziemy do jakiegoś paradoksu. Wtedy może ktoś zapyta
                dlaczego p o l o n i s t a został w ogóle radnym. Księża na księżyc, a
                poloniści do/na... (inicjatywę pozostawiam Panu)???

4/ Zaobserwował Pan skupienie PO w Tarn Górach wokół T.G. I słusznie.
                Niesłuszne, co więcej, kłamliwe są wnioski, które Pan wyciąga. Pozwolę sobie
                wytłumaczyć. Głogowski jest jedynym liczącym się kandydatem PO w Tarnowskich
                Górach. Siłą rzeczy więc tarnogórskie koło skupia się wokół niego i na jego
                rzecz pracuje.

Pan chce odpowiedzi na forum. Niektórzy tu twierdzą, iż to zupełnie
                nieobiektywne, bo T.G. ma w tym przypadku wiele czasu, żeby się jakoś
                wykręcić... Pana sąd o tym, jakoby T.G. się miotał szanuję, ale uważam za
                prowokowany osobistą niechęcią do kandydata, a co za tym idzie nieobiektywny.

Moje odpowiedzi na Pana pytania.

Jeśli nie są satysfakcjonujące- proszę szukać rozwiązania u samego źródła- pod
                adresem tomasz@glogowski.net (oficjalny adres kandydata na posła).

Xavier de La Grand
                • Gość: płk. Kukliński Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:41
                  Niestety nie przekonał mnie Pan (Panie Glogowski) do tego że jest Pan słownym
                  człowiekiem (ad.2),nieskorumpowanym (ad.3) i osobą przyjazną, a nie
                  karierowiczem dążącym po trupach do celu, wycinającym bezpradonowo dawnych
                  przyjaciół i kolegów (ad.4).

I na takiego czlowieka miałbym głosować. NIGDY!!!!
                  • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:11
                    Na samym początku nadmienie, iż nie rozmawia Pan z T.G., a z Xavierem de La
                    Grand, we własnej osobie.

Widzi Pan, powtórzone w poście (na który odpowiadam) zostały te same argumenty,
                    co we wcześniejszym Pańskiego autorstwa. No, dość poważnie streścił się Pan...

Może mi być jedynie przykro, że człowieka, który ma dużo do powiedzenia,
                    charakteryzuje Pan w taki sposób.

Xavier de La Grand
                    • Gość: płk. Kukliński Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:24
                      On sam sie chrakteryzuje w ten sposób. To czyny określaja charakter człowieka,
                      a nie słowa które wypowiada. Słowa są ładne i składne bo wyuczone (typowy
                      polonista i nic więcej). Ale jego sece jest złe. A tym samym czyny które
                      wszyscy widzimy są jakie są.

JA na pewno na niego nie zagłosuję. I odradzam to kazdemu. Ponieważ dosyć mamy
                      juz w Polsce karierowiczów którzy myślą jedynie o własnym interesie.

• Gość: ada stefańska Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:34
      Ja także oddam swój GŁOS na TOMASZA GŁOGOWSKIEGO.
      • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:40
        Bardzo dziękuję za rozwagę!

Xavier de La Grand
    • Gość: rozważny Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:01
      Można domniemywać, że autorem tego wątku jest sam Pan TG.
      Jak na razie nie ma odpowiedzi na stawiane zarzuty, jedynie jest potwierdzenie
      pobrania pieniędzy zarówno z Parku Wodnego jak i z PUP, więc posty pruszające
      ten temat nie są pomówieniem. Przedwyborcze rozeznanie ma to do siebie, że
      szuka się dziur albo po prostu są one tak widzoczne, że nie trzeba ich szukać a
      rozmawiać o nich właśnie należy. Co do inteligencji, trampek, garnituru to masz
      rację nie mają one wpływu na inteligencję, tak samo jak nie mają na nią wpływu
      dwie ulubione przez niektórych literki a mianowicie "d" i "r".
      Nikt tutaj nie zna całej prawdy a jedynie stara się ją poznać i zpewniam Cię,
      że gdyby pan TG,czy też wczesniej Psat GT (gdzie on się podział?) tu się nie
      pojawił prawdopodbnie tych dykusji by nie było. Nikt nie lubi być manipulowany
      i brany pod włos.

• Gość: Śluncki filozof Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: r.r:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 20:18
        Oprocz jakiejś żonglerki slownej niewiele z tego idzie zrozumieć ale jeśli nie
        wiadomo o co chodzi to xhodzi napewno o dorwanie się do koryta z wieksż
        przepustowością kasy.
        • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:45
          Trywializuje Pan. Na tak płytkie argumenty nie mam najmniejszej ochoty
          odpowiadać.

Xavier de La Grand
      • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 23:43
        Zapewniam, iż autorem powyższego wątku nie jest dr Tomasz Głogowski, ale sam
        Xavier de La Grand.
        Panu również polecam adres tomasz@glogowski.net, pod który warto kirować swoje
        wątpliwości.

Xavier de La Grand
        • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:54
          Xavierku de la piccolo!

Zaiste niezwykłe jest twoje twierdzenie jakoby forum nie było miejscem
          publicznym i nijak nadawało sie do dyskusji
          napewno boli pana G. i innych jego popleczników że otwarcie i przy publicznej
          dostępności można zadawac niewygodne dla kandydata na posła pytania
          wiem, wygodniej dla was byłoby gdyby te pytania kierowane były na mail pana
          Głogowskiego, dałoby sie łatwiej sprawę "zagłaskac", wiedziałoby o niej mniej
          osób, byłoby to dla was wygodniejsze
          zastanawia mnie czemu tak bardzo ci na tym zależy??
          Czemu tak zażarcie trzymasz strone pana G.??

przecież cała pogadanka i "atak" jak to nazywasz na Pana G. trawja już parę
          dni a sam adwersaż odpowiada niejasno i nieprzekonująco.
          Bzdurą jest twoje twierdzenie że nie ma czasu, że ma tyle zajęc
          przecież ma swoją "świte"- sprawdzają IP to pewnie i notatki z rozmów na forum
          mu sporządzają:P
          a i jeszcze 1
          miodowicz to pułkownik UOP
          szregowcem rezerwy jest Nałęcz

• Gość: marko Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:24
            Zastanawiajacym jest fakt , ze ci co tyle pyszcza i ujadaja nie pojawiaja sie
            na spotkaniach wyborczych , ktorych troche sie odbywa . Dlaczego wtedy juz nie
            pod przybranymi nikami pulk czy innych ale twarza w twarz nie wystapia ze
            swoimi watpliwosciami do kandydata ...nie bedzie wtedy posadzen , ze miga sie
            od pytan , pisze nieskladnie itp
            moze to wlasnie obawa przed ujawnieniem sie .....
            ...oj marny pies ujadajacy tylko na lancuchu ...
            • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:41
              Poruszałem ten problem w swoich wcześniejszych postach. Tak się jednak składa,
              że forum jest pełne ludzi takich jak samozwańczy pułkownik, emanujący
              nienawiścią do całego świata i do wszystkich, którzy zdecydowali się wychylić z
              szeregu. Dla nich Głogowski na zebraniach "miota się", zaś na forum ma na tyle
              wolnego czasu, żeby przygotować wykrętne odpowiedzi. I jak tu znaleźć jakieś
              rozwiązanie?

Xavier de La Grand
              • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 09:59
                nie wiedze róznicy z zadawaniu pytan live czy na forum
                po co ujawniac swoja tozsamosc?? mam chyba do tego pełne prawo
                pozatym jak sie człowiek ujawni to jeszcze mogą zadziała trybiki sitwy i...
                cyba sie domyslasz de la piccolo o co biega
                co w tym złego zeby pisac na tym forum
                po co sie nas czepiacie??
                próbujecie zrobic z ludzi którzy piszą tu posty tchórzy i nikczemników
                skoro pytanie zostało juz zadane no to czemu nie dostajemy na nie odp
                panowie zdejmijcie katarakte z waszych oczu!
                czemu pan G. nie odp jasno i raz na zawsze wytłumaczy sie z tych pytań??

• Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:15
                  Skoro nie widzisz różnicy pomiędzy pytaniami zadawanymi na żywo, a tymi na
                  forum, o czym w ogóle chcesz rozmawiać? Ty po prostu się boisz! O prawdę zaś
                  bać się nie trzeba!

Jestem zadowolony z faktu, iż nie pada odpowiedź na zadawne przez naganiaczy
                  pytania. Myślę, że Głogowski nie powinien zniżać się do tego poziomu i
                  odpowiadać na posty pisane takim językiem... (bynajmniej nie chodzi tu o
                  poprawność językową, młodszy szergowy Miodowiczu)

Zadałeś bardzo ważne pytanie: "po co sie nas czepiacie??". No właśnie, po co TY
                  się czepiasz?

Xavier de La Grand
          • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:09
            Twoja ironia jest dla mnie dowodem na to, że brak ci argumentów merytorycznych.
            Stąd ucieczka do obrażania, poniżania i wyśmiewania. Ale nie ze mną te numery...

Miejsce publiczne dla mnie oznacza pełną swobodę dostępu. Do forum dostęp zaś
            mają jedynie "posiadacze" Internetu. W tym wypadku mamy do czynienia ze
            społecznością, środowiskiem- grupą osób, które łączy/łączą cecha/cechy wspólne.

Nie jestem poplecznikiem Pana Głogowskiego, w związku z tym nie boli mnie, że
            kilku populistów cały czas wypisuje jakieś niesłuszne oskarżenia. Sądzę, iż
            naprawdę nie jest stratą dla Głogowskiego, że nie zagłosuje na niego kilku
            zmanieryzowanych forumowiczów. Proszę zauważyć, iż pomiędzy kilkoma twoimi
            wypowiedziami (i tobie podobnych) nadal istnieją głosy poparcia.

Stronę Pana G. "trzymam" (jak to nazywasz), bo jest to m ł o d y, bardzo
            dobrze w y k s z t a ł c o n y, o odpowiednich cechach charakteru t a r n o g
            ó r z a n i n, który robi coś więcej niż tylko egzystuje. Trzymam też jego
            stronę dlatego, żeby stać w opozycji do takich ja ty. Do ludzi, którzy
            skopiowali komunistyczną mentalność naganiaczy, wciąż snując insynuacje pod
            adresem każdej publicznej osoby. Do komformistów i quasi-cyników, których
            działanie skupia się na obrażaniu i prowadzeniu nagonek.

Widzę, że musisz być doskonale zorientowany w rozkładzie dnia Głogowskiego,
            skoro twierdzisz, iż ma więcej wolnego czasu... A może jesteś Quislingiem w
            sztabie Głogowskiego?

Xavier de La Grand

P.S. Kim jest Miodowicz i skąd tytuł pułkownika, wiem.
            • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:39
              faktycznie znizanie sie do naszego poziomu wymaga nielada wysiłku
              szczególnie jesli nie ma sie argumentów jakimi moznaby nas zbyc
              argumenty merytoryczne zostały przedstawione
              nawet pan G. sie pod nimi podpisał(umowa z PW,PUP) natomiast merytorycznej
              odpowiedzi nie było "milczenie jest złotem"

a współną cecha zadających tu pytania jest oprócz uszczypliwości, dociekliwosc
              a ona potrafi doskwierac

"Do ludzi, którzy
              > skopiowali komunistyczną mentalność naganiaczy, wciąż snując insynuacje pod
              > adresem każdej publicznej osoby. Do komformistów i quasi-cyników, których
              > działanie skupia się na obrażaniu i prowadzeniu nagonek."

Sztab pana G.stosuje stara ale wypróbowana teorie spisku
              szeregowy Nełęcz ze sztabu cimoszewicza robił to samo
              na szczeście tamten w pore sie wycofał
              w tej sprawie pewnie dalej pójdziecie w zaparte
              cóż cynizm cynizmowi równy

Tak wszystkie siły przysiągły się przeciw heroicznemu kandydatowi na posła
              i ich celem jest jedno
              unicestwienie świata dobra
              tak musze Ci to zdradzic prędzej czy później by to wyszło
              jestem na usługach Łukaszenki a mój cel to dywersja wsród najmeżniejszych z
              meznych którzy walcza o ciepły stołek w parlamencie:P
              • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:57
                Wymaga wielkiego wysiłku. Zaiste bardzo trudno "zbyć" populizm...

Czy zaś dla Pana u s z c z y p l i w o ś ć i d o c i e k l i w o ś ć są
                synonimami chamstwa, kłamstwa i naganiania? Coś mi się zdaje, że tak.

Odpisałem na twoje posty wiele razy, co nie przyniosło żadnego skutku.
                Przemawia przez ciebie kołtuństwo i w związku z tym nie będę więcej odpowiadał
                na twoje zarzuty.

Xavier de La Grand
                • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:12
                  naublizał naobrazał i poszedł
                  "mezczyzne nie poznaje się po ty jak zaczyna ale jak konczy":P
                  skoro to juz koniec twojej intensywnej pracy społecznej o dobre imie pana G.
                  przekaz mu ze zamiast "społecznych" rzeczników jego interesu wolimy
                  jego
                  rzetelne odp na opisywane wczesniej niejasnosci
                  i jesli juz jesteś takim zwolennikiem ujawniania danych
                  to w dobrym tonie byłoby gdybys na odchodne powiedzał kim jesteś z imienia i
                  nazwiska:P
                  no chyba że jesteś takim populistą jak ja i wolisz pozostac w cieniu??

wierze w Twoje szlachetne serce Najmiłościwszy Xavierku
                  Bywaj Zdrów!
                  • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 11:19
                    Xavier de La Grand.
                    We własnej osobie.
                    • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:29
                      skoro sie boisz to chociaz zdjęcie wyslij
                      bo wpadne w depreche:P

P.S. widze że nie stosujesz się do słów które piszesz
                      czyli jesteś niesłowny
                      nawołujesz do rozmowy live po czym sam nie kcesz sie przedstawic
                      no cóż jednak z szer. Nałęczem wiele cie łączy:P
                    • Gość: ada Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:29
                      świetnie, świetnie
                      • Gość: julek Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 12:55
                        No dobra! Troche popisze na Pana! Boże! Jaki zazdrosny!
                        • Gość: julek Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 13:09
                          niech będzie pierwszy, bo się popłacze!
                          • Gość: marko Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:05
                            te pulkownik ty chyba masz jakas fobie zwiazana z Glogowskim ...czy on ci moze
                            psa przejechal albo co ? a moze to wlasnie zawisc , ze chlopak moze a ty nie ,
                            zawiedzione ambicje , brak dowartosciowania ...cos mi sie wydaje , ze ty tego
                            Glogowskiego jednak dobrze znasz skoro tyle szczegolow z jego zycia
                            wyciagasz ...moze ty nie pulkownik a zwykly szeregowiec jestes :) i tu jest
                            pies pogrzebany .....w dodatki na lancuchu :)
                            • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 15:12
                              Forumowicz, który posługuje się pseudonimem "pułk.Miodowicz" to typ osoby,
                              która pragnie zniszczyć wszystko, co wystaje ponad szereg.

I zgodzę się z podejrzeniem, że "pułk.Miodowicz" zna Głogowskiego. Teraz zaś
                              robi wszystko, żeby zniszczyć jego wizerunek... Czy to jednak przemówi do
                              rozsądnych ludzi?

Xavier de La Grand
                              • Gość: pułk Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:24
                                poczciwy Xaviereku
                                wolisz faszerowac sie półprawdami
                                Twój wybór
                                mi zalezy na obiektywnej prawdzie
                                która w tej sprawie jeszcze nie wypłyneła
                                a to że Pan głogowski nie chce odpowiadac na posty i kieruje swoich
                                współpracownikow by kazdego kto tylko zadaje niewygodne pytania nazywac od
                                populistów i złożeczyc im,
                                to pewnie element taktyki.
                                Ja oprócz ujadań marko(masz jakis psi kompleks, jak nie o łańcuchu to o
                                przejechanym psie)i twoich zauważam że większosc forumowiczów tą prawde równiez
                                obejrzec by chciała.
                                Nie byłoby tylu moich postów gdyby kandydat do diet poselskich odpowiadał na
                                nie.
                                Wiem ze ma napięty plan ale...
                                jakby mu zależało to by znalazł czas
                                niewygodne najlepiej wyciszyłoby się
                                nie ze mną te numery...
                                • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:35
                                  Jak już wczęsniej powiedziałem, nie będę więcej odpowiadał na twoje pytania.
                                  Posty twojego autorstwa są monotematyczne i częściej służą obrażaniu i
                                  poniżaniu (i Głogowskiego, i mnie, i innych użytkowników forum) niźli szukaniu
                                  prawdy, jak to powiadasz...

Bez odbioru!!
                                  Xavier de La Grand

P.S. Jeszcze stąd nie uciekłem...
                                  • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:48
                                    ciesze się że wreszcie wsadziłeś sobie mnie w schemat
                                    udało Ci sie mnie zaszuflatkowac i w dodatku naubliżac
                                    znalazłeś kategorie dla mnie
                                    to się nazywa droga na skróty-
                                    intelektualne skróty
                                    Twój wybór
                                    ja czekam na tym forum na to by odpowiedziano wreszcie na moje i innych
                                    forumowiczów pytania w sprawie niejasnosci w wiadomych sprawach

P.S.
                                    podziwiam Cie xavierku od ciągłego sprawdzania co dzieje się na forum można
                                    wytrzeszczu gałek oczych dostac. boje sie o twoje zdrowie.
                                    Jak tam z wysyłką zdjęcia dla mnie?

• Gość: płk. Kukliński Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 20:30
                                      Popieram pułk. Miodowicza.

Proponuję nie głosowac na Tomasza G. ponieważ jest to typowy bezzwzględny
                                      karierowicz nie kierujący sie w zyciu zadnymi wartosciami. Przemawia przez
                                      niego tylko chciwość, żadza władzy i pieniędzy.
                                      • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:24
                                        Chyba jednak istnieje niepisany "sojusz pułkowników"... Tak samo ograniczony
                                        zresztą jak jego członkowie.

Jesteście Panowie książkowym przykładem ludzi, którzy popadli w paradoks.
                                        Doprowadziło to do tego, że jakkolwiek by nie było, będzie ź l e.

Powiedział Pan, że przez Głogowskiego przemawia jedynie "chciwość, żądza władzy
                                        i pieniędzy". Taki wniosek snuje Pan zapewne na podstawie stylu bycia
                                        wspomnianego. Bo też Głogowski jeździ najlepszymi samochodami, ubiera się w
                                        najlepsze ciuchy, a pieniędzmi rzuca na prawo i lewo, i w dodatku chce
                                        jeszcze... Nie widzę miejsca, w którym T.G. lokuje góry pieniędzy, których tyle
                                        się już nachapał. A na pewno już nie widzę tego na podstawie jego, powszechnie
                                        zresztą dostępnego, zeznania o dochodach...

Co zaś do żądzy władzy... Kierowany, jak i parę innych adwersarzy, osobistą
                                        niechęcią do kandydata nadaje Pan wszystkiemu co z Głogowskim związane
                                        znaczenie pejoratywne. To, co Pan nazywa "żądzą" wolałbym określić
                                        jako "dążenie". A dążyć Głogowski do władzy powinien, bo wg mnie ma ku temu
                                        potencjał, doświadczenie i odpowiednie preferencje.

Wiem, jaka będzie Pana odpowiedź na ten post. Jeśli mieszcząca się w schematach-
                                        proszę oszczędzić sobie cennego czasu i wysiłku. Co zaś do osoby Głogowskiego-
                                        mnie Pan nie przekona, co najwyżej do zmiany zdania na Pański temat.

Puentując, jeden z moich profesorów mawiał: "nigdy nie wierz w intelekt ludzi".
                                        Czasami żałuje, że tak często nie zgadzałem się z jego zdaniem. Widać musiałem
                                        dorosnąć.

Xavier de La Grand
                                        • Gość: antypolityk tomcio głogowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 06:51
                                          Facet! Weź ta swoja polityka , weź te swoje porypane poglądy i teksty , weź se
                                          także Głogowskiego i idź na drzewo! - tam będziecie sie mogli dymać wzajemnie!
                                          • Gość: xdelagrand Re: tomcio głogowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:52
                                            Jesteś chamem i naganiaczem, a twoje przepojone inteligencją i erudycją posty
                                            to, jak pisał Adam Michnik, "błoto kalumnii".

XdeLaG.
                                            • Gość: antypolityk Re: tomcio głogowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 10:09
                                              Wiedziałem , że długo nie wytrzymiesz - no i bardzo szybko doczekałem
                                              się "odpowiedzi".
                                              Zgadzam się z Tobą - jestem chamem! Po prostu - nie potrafię już inaczej się
                                              zachowywać w stosunku do polityków. Ale to nie jest moja wola - to ich
                                              zasługa , swoim postępowaniem zasłużyli tylko na chamstwo.
                                              Wspomnę Tobie i wszystkim innym za jakiś czas wszystkie moje "wyborcze" posty -
                                              zrobię to w chwili gdy "Twój" Głogowski wywinie jakiś numer lub w chwili gdy
                                              zmieni barwy partyjne (co już , mimo króciutkiego stażu w polityce ,
                                              niejednokrotnie mu się zdarzało).
                                              Nie wiem tylko dlaczego nazywasz mnie "naganiaczem"? - chyba dlatego , że nie
                                              rozumiesz znaczenia tego słowa? Naganiaczem - jak już - to Ty jesteś , na pewno
                                              nie ja.

I pamiętaj - nie jestem anonimowy. Jeżeli tylko wyrażacie taką wolę - to proszę
                                              bardzo , spotkajmy się i pogadajmy.
                                              Ja już od dawna wiem czego chcę od życia - a Ty i ten Twój Głogowski , wiecie??
                                              Mam uzasadnione wątpliwości.
                                              • Gość: xdelagrand Re: tomcio głogowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:12
                                                Nazwałem Pana chamem, zdania nie zmieniłem, bo zostałem przez Pana publicznie
                                                obrażony.

Naganiacz. Naganiaczem może być przeciwnik (czy zwolennik? sądzę, że nie)
                                                konkretnej osoby, sprawy. Ja zaś nie jestem ani zwolennikiem, ani przeciwnikiem
                                                w tym wypadku Głogowskiego. Piszę, bo bulwersuje mnie, że próbuje go ktoś
                                                zmieszać z błotem, spalić już na początku.

Walcząc z młodymi ludźmi, którzy przejawiają chęć wejścia do parlamentu,
                                                zapominacie chyba o wszystkich starych kanaliach, które trzymają się sejmowych
                                                ław od samego początku! Dlaczego?!

Sądzę, iż to Pan jest naganiaczem. Ja jestem Pana adwersarzem. Stanąłem w
                                                czyjejś obronie, bo już nie mogłem znieść rynsztokowego błota, które z Pana
                                                komputera między innymi się wylało, a płynie przez mój i setki innych.

Xavier de La Grand
    • loggic Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI 20.09.05, 08:21
      Drogi Panie,
      publicznie na forum zadałem p. Głogowskiemu kilka pytań na które udzielił mi
      odpowiedzi.
      No tej podstawie wyrobiłem sobie obraz kandydata. Siłą rzeczy jest to zapewne
      obraz niepełny, więc wnioskowanie na nim oparte będzie pewnie uproszczone. Ale
      przecież nie da się w pełni rozeznać intencji, wartości, przekonań wszystkich
      kandydatów. Trzeba skoncentrować się na sprawach kluczowych.
      Tak czy inaczej, znając hasła programu ugrupowania z którego startuje p.
      Głogowski z uwzględnieniem jego odpowiedzi podjąłem decyzję co do jego osoby.

L.
    • forman5 Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI 20.09.05, 09:09
      Należe również do społeczeństwa tego forum więc dodam swoje trzy grosze.
      Nie znam osobiście pana Głogowskiego więc nietaktem byłoby coś złego o nim
      pisać!
      A dlaczego nie można dać mu szansy ? Jest wykształcony i tryska mam nadzieję
      energią by coś zdziałać dla naszego regionu
      Osobiście widziałbym nowe twarze w Sejmie niz jedne i te same gęby,które się
      budzą z letargu przed wyborami.
      Ktoś z państwa pisze że chodzi o kasę --to spokój materialny przez 4 lata,a
      także szansa na jeszcze lepszą "dietkę" z Brukseli jeżeli się powiedzie.
      Ale czy wszyscy są tacy ?
      Nowe twarze są jeszcze nie uwikłane różne układy ,więc widziałbym chętnie
      ustawę by posłem można byłoby być góra 2 kadencje podobnie jak głową państwa !
      Przyznam,że z obrzydzeniem patrzę na tych co siedzą w Sejmie np. 4-kadencje pod
      rząd,widać ich znudzonych,śpiących a czasem pijanych na sali.
    • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:07
      Po dwóch dniach od założenia forum "DR TOMASZ GŁOGOWSKI" widzę, oprócz kilku
      zdrowych wypowiedzi, stek kłamstw, oszczerstw i inwektyw. Jestem przerażony
      tym, jak łatwo wielu osobom przychodzi obrażanie adwersarzy, osób, kórych
      przecież nie znają.

Jestem mocno zbulwersowany postawą popadłych w paradoks co niektórych
      forumowiczów, dla których nie ma rozwiązania. Bo jakby nie było- będzie źle. I
      kto by nie był- będzie zły.

Opinii ludzi mądrych zmieniać mi nie potrzeba. Wchodzic zaś w polemikę z
      naganiaczami... Gnoja trząść nie będę.

Na koniec, polecam Państwu, a szczególnie naganiaczom (jeśli tylko zdołają się
      zmusić do lektury) artykuł Adama Michnika "Naganiacze i zdrajcy"
      (serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2920496.html), którego
      najistotniejszą dla problematyki mojej wypowiedzi częśc zamieszczam niżej.

Xavier de La Grand

Adam Michnik, "Naganiacze i zdrajcy"

Naganiaczem rządzi resentyment. Nikt, kto szanuje samego siebie, nie bierze
      udziału w nagonce. Człowiek szanujący własną godność broni swoich przekonań w
      polemice, sięga po argumenty; taki człowiek pogardza nagonkami i błotem
      kalumnii. Naganiacze natomiast, ci wielcy - czczeni i honorowani - oraz ci
      tuzinkowi, zwykle skryci w tłumie przeciętności i banału, poprzez udział w
      nagonce odreagowują swoje utajone kompleksy, zawiści i nienawiści. Nagonką w
      kraju totalitarnym rządzi jeszcze dodatkowo strach: jeśli odmówię udziału,
      zwierzchność może mnie za to ukarać. Jednak nie chcę wyznać przed samym sobą,
      że kieruje mną strach - to bardzo nieestetyczne działać pod wpływem strachu.
      Dlatego tłumaczę sam sobie, że to nie strach mną kieruje, ale głębokie poczucie
      odpowiedzialności za ojczyznę, za wiarę, za rewolucję proletariacką.

W dodatku czas nagonki jest okazją dla karier napoleońskich - mogą wreszcie
      zaistnieć, mogą rozbłysnąć w świetle jupiterów, w takim czasie brak zasad
      moralnych i zaślepiony fanatyzm to cechy wysoko cenione, zaś prostackie
      kłamstwa i ciskanie kalumnii to umiejętności poszukiwane pilnie na rynku usług.

Naganiacz nie znosi swojego statusu w świecie, czuje się permanentnie
      niedoceniany, skrzywdzony, poniżony. Jego serce przenika długo skrywane uczucie
      upokorzenia i bezsilności wobec tego upokorzenia. Nie potrafi świata zmienić
      ani też rzucić światu wyzwania - jego rekompensatą jest głęboko utajone i
      starannie pielęgnowane marzenie o odwecie na tych, których obwinia o nędzę
      swojego żywota.

Resentyment - to duchowe samozatrucie. Jeśli jestem naganiaczem, to rządzi mną
      zawiść wobec człowieka, któremu zazdroszczę talentu, odwagi, szlachetności,
      uroku osobistego, miejsca pod słońcem. Jednak nie mogę z tym człowiekiem
      rywalizować - jego miejsce jest już zajęte. Wybieram wtedy drogę deprecjacji:
      talent nazywam beztalenciem, odwagę - błazenadą, szlachetność - wyrachowaniem,
      urok - talentem manipulatorskim. Wciąż jednak zżera mnie bezsilna zawiść - ten
      człowiek jest dla mnie nieosiągalny.

I oto rusza nagonka - nieosiągalne staje się dostępne. Przestaję być bezsilny,
      mogę już cisnąć błotem w tego człowieka, mogę nań splunąć bezkarnie, mogę go
      publicznie zelżyć. Nie muszę już skrywać wstydliwie swojej zawiści - teraz
      chwalą mnie za nią, gdyż jest oznaką rozbudzonej godności narodowej, słusznego
      gniewu ludu, gorliwego świadectwa wiary religijnej. Teraz wszystkie megafony
      obwieszczają: ten chwast musi być wykarczowany, ten wrzód musi być wycięty, tę
      żmiję jadowitą trzeba zatłuc na zawsze!

Ten "poputczyk z potworną psyche bierutowca - pisał o Miłoszu pisarz-emigrant -
      sięgnął nawet po uznanie swych zasług. Powinniśmy wymierzyć mu je w pełni".

Historia lubi ironiczne konkluzje. Oskarżyciel Miłosza pisarz Sergiusz
      Piasecki, pracownik wywiadu wojskowego, spędził przed wojną kilka lat w
      więzieniu za rozbój i napady rabunkowe.

Teraz, przeobrażony w naganiacza, przemówił jako sumienie polskiej emigracji.
      • Gość: antypolityk Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.05, 10:20
        Gość portalu: xdelagrand napisał:
        > Opinii ludzi mądrych zmieniać mi nie potrzeba. Wchodzic zaś w polemikę z
        > naganiaczami... Gnoja trząść nie będę.

No tak - wyszło idealnie szydło z worka!
        Jak ktoś jest ZA Waszymi poglądami - to jest cacy , no i mądry.
        Ale jak tylko ktoś jest przeciw - to jest gnojem.
        FANTASTYCZNIE!
        Załóżcie se PZPR-BIS.
        • Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:02
          Chamem jest dla mnie ktoś, kto publicznie mnie obraża. A Pan w jednym ze swoich
          postów to zrobił.

Pan najpewniej nie rozumie przesłania moich postów. Na fundamencie wyłapanych z
          tekstu słówek, buduje Pan sylogizmy. Proszę mi uwierzyć- jako autor tych postów
          stoję obok i patrzę, nie jestem nikim ze świty G. I jako obserwator próbuję
          powiedzieć, krzyczeć, że część świata wokół zwariowała.

Jako osoba tolerancyjna, a za taką się uważam, nie traktuję za "zdrowy głos"
          wypowiedzi popierających daną sprawę. Zdrowe są wypowiedzi, które opierają się
          na polemice, na czystych argumentach, nie zaś na populiźmie i kalumnii. Gnoja
          trząść nie będę. NIE! Nie będę polemizował z kimś, kto jest do tego stopnia
          zmanieryzowany, że każde wypowiedziane przez swoejgo adwersarza słowo traktuje
          jako atak.

Moje posty to nie próbka hagiografii Głogowskiego. Nie ma ludzi idealnych!
          Zatem apeluję, żeby nie bazować wyłącznie na czyiś uchybieniach, bo to nie
          prowadzi do niczego dobrego, a już na pewno konstruktywnego. Pan zaś, zupełnie
          nieobiektywnie, tak postępuje.

Xavier de La Grand
      • loggic Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI 20.09.05, 10:46
        Gość portalu: xdelagrand napisał(a):

> Na koniec, polecam Państwu, a szczególnie naganiaczom (jeśli tylko zdołają się
        > zmusić do lektury) artykuł Adama Michnika "Naganiacze i zdrajcy"
        > (serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2920496.html), którego
        > najistotniejszą dla problematyki mojej wypowiedzi częśc zamieszczam niżej.

Oj nie wiem czy to jest najszczęśliwszy autorytet w takich sprawach.
        Przecież Michnik opisuje tu coś, co sam uprawia! Jak widać - najlepsze
        rozeznanie ma się na podstawie własnych doświadczeń.

A czy zadał Pan sobie pytanie, na ile jest Pan "naganiaczem" dla tej drugiej
        strony? Może stylizującym się na tego lepszego, na światłego i "tego dobrego",
        ale jednak... ?
        Potrafi Pan zweryfikować siebie pod tym kątem?
        Tak tylko pytam. Retorycznie. Refleksyjnie trochę.

Pozdrawiam
        L.
      • Gość: pułk. Miodowicz Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:34
        Drogi Xavierku znowu idziesz na intelektualną "łatwizne"

> Jestem mocno zbulwersowany postawą popadłych w paradoks co niektórych
        > forumowiczów, dla których nie ma rozwiązania. Bo jakby nie było- będzie źle.
        I
        > kto by nie był- będzie zły.

To zapewne ma odnosic się i do mnie. Sam piszesz by nie obrażac kogos kogo sie
        niezna a sposujesz to.po co??
        Ani nie jestem rozgoryczony tym światem( może jedynie zachowaniem kandydata na
        posła i jego adherentów, unikaniem odpowiedzi na niejasności które stawiają go
        w niejasnym świecie) ani nie mam żadnych kompleksów i nie zazdroszcze panu
        Głogowskiemu osiągnięc
        denerwuje mnie jedynie cukierkowe przedstawianie kogokolwiek i interesuje
        jednocześnie obiektywna prawda jaką w tej sprawie jest odpowiedź na jasno
        przedstawione pytania

nie zależy mi na Twoim poklasku, ale dlaczego szukac sobie wroga(jakiego
        niewątpliwie próbujesz znaleźc w mojej osobie)
        kto nie jest z Tobą, tego od razu nazywasz kołtunem i populistom
        a może po prostu odmiennnie widzą całą sprawę i prócz zasług interesują ich
        równiez niewyjasnione niejasności.

• Gość: xdelagrand Re: DR TOMASZ GŁOGOWSKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:42
          W tym rzecz, że należy Pan do grupy osób, dla których nie istnieją zasługi.
          Stąd moje "Bo jakby nie było- będzie żle. I kto by nie był- będzie zły".

Jeśli uważa Pan, że w Pańskiej osobie dopatruję się wroga- jest Pan w błędzie.
          Jest Pan, jak i ja Pana, adwersarzem, a co za tym idzie powołuję się na Pana
          wypowiedzi i poglądy.

Xavier de La Grand
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka