Gość: porter IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 09.12.05, 06:47 Jakie firmy udostepniają internet w Miasteczku i u kogo najlepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qba Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 15:08 nie wiem u kogo najlepiej wiem u kogo najpewniej - u monopolisty Odpowiedz Link Zgłoś
misio1231 Re: Internet w Miasteczku Śl. 09.12.05, 16:48 Najpewniejsze u tego "monopolisty" to jest tylko to,ze musisz na czas odpowiedni haracz umieścic na jego koncie-nic poza tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANZ_MAURER Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 16:58 W Miasteczku dziala Lasowice_Net forum.aleja.infowww.lasowice.net Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:42 lasowice_net moze cos wiecej napiszesz stronka przeznaczona tylko dla uzytkowników wiec nic sie nie dowiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:03 Miałem przez ponad 2 lata net z Lasowic. Od poczatku bardzo im kibicowałem. Trzeba w końcu wspierać niezależne inicjatywy. Byłem też chyba jednym z pierwszych członków Lasowice net. W czerwcu tego roku przeszedłem do monopolisty. Dlaczego? Lasowicenet to moje najgorsze rozczarowanie. Niestety oferują bardzą niska jakość. Nie jestem specjalistą, ale przez ostatnie pół roku, czyli od stycznia do czerwca 2005, więcej tego dostępu do netu nie było niż było. Stronki ładowły się z minute. Często nie potrafiłem się dostąć do mojej poczty. Pomijam już kwestię, bo to moze takie moje szczęście, że jak chciałem skorzystac z internetu i wysłac coś ważnego do pracy czy banku, to akurat była awaria sieci. Trzeba to z przykrością stwierdzić ale internet w Lasowicenet jest bardzo niestały. W TPSA załączam neostrade i mam niegraniczony dostęp(limitu przy 512 nigdy nie przekroczyłem). Radia internetowe czy teledyski na programach muzycznych chodza mi bez żadnych problemów, Tego wymagam od instytucji który dostarcza mi net. Acha i jeszcze jedno. Chłopaki z obsługi technicznej może i sie staraja, ale ja akurat mam z nimi nieprzyjemne doświadczenia. Za każdym razem kiedy zgłaszałem jakiś problem z netem to twierdzili ze to jest pewnie moja wina bo nie mam dobrych zabezpieczeń. Kiedy przyjeżdżali do mnie do domu to okazywało się że jest wszystko wporzo a zabezpieczenia mam lepsze niż wymagają. To może tyle obsmarowywaynia LASOWICENET. Na koniec powiem tylko tyle, że na jakość internetu przeważnie skarżą się użytkownicy, ktorzy mieszkają w domkach. Na osiedlu w Miasteczku net jakoś podobno chodzi bez większych problemów. Moze więc to kwestia tylko zastsowanej technologii? W każdym razie mnie juz do siebie zrazili i wiem że nie jestem jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porter Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 18:39 u "monopolisty" juz jeden haracz płace i to wystarczy wiec wole inne opcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 12.12.05, 12:03 i co z tym netem w miasteczku? niema nic oprócz TP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netek Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 21:48 Oprócz "Lasowice Net" działa także "Protonet".Pierwszy oferuje przesył przez radiówke drugi kabel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lasowiczanin Re: Internet w Miasteczku Śl. IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 13.12.05, 18:23 JHesli chodzi o lasowicenet to wszystkiego dowiecie sie z niezaleznego forum forum.aleja.info Z racji ze jest ono zupelnie pozbawione cenzury ze strony wladz sieci, wypowiedzi userow o sieci sa zupelnie szczere. W chwili obecnej siec dziala rewelacyjnie. 800 uzytkownikow juz nam zaufalo i sie nie zawiodlo. Do konvca tego roku kazdy uzytkownik bedzie mial zewnetrzne IP pomocne np w postawieniu serwera na wlasnym kompie itd./ Oplata miesieczna wynosi 40zl , 20 zl oplata czlonkowska. Podpiecie 240zl lub za darmo ale umowa na 2 lata przy abonamencie 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś