yasny 17.11.02, 00:13 plsudskiego to dawna armii czerwonej, slonecznikow to nastepczyni sobiesiaka ... a inne ulice w miescie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Re: Nazwy ulic IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 09:55 22 lipca - Wyszyńskiego Dzierżyńskiego - Legionów greg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loggy Re: Nazwy ulic IP: *.pik / *.wbp.zabrze.pl 18.11.02, 09:35 Niezle byly nazwy ulic na Przyjazni. I kacykowie komunistyczni i zbrodniarze. Ja pamietam: Gottwalda, Koniewa. L. Odpowiedz Link Zgłoś
szcurek Re: Nazwy ulic 18.11.02, 19:14 Armii Krajowej - Armii Ludowej, Kuncewiczowej - Wasilewskiej, Rowickiego - XX Lecia PRL, Kościelna - Świerczewskiego (chyba), to co pamiętam ze Strzybnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Nazwy ulic IP: proxy 18.11.02, 23:34 Może jakiś starszy mieszkaniec miasta odpowie czy w latach 50tych była ulica,plac im.Stalina bądż Lenina jeżeli tak to gdzie i jak długo? Czy były ulice Marchlewskiego,Waryńskiego,Janka Krasickiego,Róży Luksemburg,Wandy Wasilewskiej,Marcelego Nowotki,Feliksa Dzierżyńskiego,15 grudnia,Ormowców,Gwardii Ludowej,PPR itp? Może ktoś zna śmieszną nazwę ulicy w innym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Nazwy ulic IP: proxy 19.11.02, 07:53 Jeżeli ktoś jechał 5tką do Katowic to napewno zwrócił uwagę na ul.Świerczewskiego w Siemianowicach--jest do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
yasny Re: Nazwy ulic 19.11.02, 17:42 moze teraz uznaja to za ulice swierczewskiego - reprezentanta polskiej kopanej ;) (chociaz w sumie to nie za jakie zalugi ;)) --------------------------------------- "Mój mózg, to mój drugi ulubiony organ" www.woodyallen.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
upperian Re: Nazwy ulic 19.11.02, 22:04 Są jeszcze inne: np. Plac Stalina i dawniejsze: np. Hugostrasse, Bahnhofstrasse, Beuthenerstrasse, Alt-Tarnowitzerstrasse, Parkstrasse, Lublinitzerstrasse, Gleiwutzerstrasse, Hinterstrasse, Neuring, Schlossstrasse mit Kartoffelmarkt oraz cała masa kolejnych... Odpowiedz Link Zgłoś