Dodaj do ulubionych

Ranking knajp Tarnogorskich

30.03.03, 19:40
Troche tego sie namnozylo w TG - i majac porownanie z
innymi miastami stwierdzam jedno - Tarnogorzanie maja
gust !!!

ciekawy jestem jakie knajpy uwazacie za najbardziej
klimatyczne ?

dla mnie nr 1 to Stodola (heh... no tak
Zbroslawicka...za koncerciki jazzgotowe)
a w TG - Galeria Inny Slask za atmosfere + odchamianie
nr 2 Raffineria - za fajnowe imprezy od czasu do czasu
Obserwuj wątek
    • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 30.03.03, 21:27
      inny slask - gdyby inne knajpy probowaly dorownac mu iloscia wystaw i koncertow tarnowskie gory to bylby raj ;)
      (no i jak znow bedzie lany porter ;))
      stodola w zbroslawicach - fajne klimat, super koncerty - troche daleko jak dla kogos bez auta
      • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 30.03.03, 21:48
        yasny Ty sie nie martw - jak bedzie cos sie dzialo w
        Stodolinie sie samochod znajdzie...

na rowerkach w ramach rekreacji tys mozna ;-P
        • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 30.03.03, 23:43
          pointowski napisał:

> yasny Ty sie nie martw - jak bedzie cos sie dzialo w
          > Stodolinie sie samochod znajdzie...
          juz sie nie martwie ;)

>
          > na rowerkach w ramach rekreacji tys mozna ;-P
          zebys tego potem nie odszczekiwal, jak o 23:59 bedziemy pukali do soltysa zbroslawic, pytajac czy nie ma przypadkiem detki zapasowej do sprzedania ...
    • evek Re: Ranking knajp Tarnogorskich 31.03.03, 18:44
      Stodola, Wisniowy Sad, Pod Nad
      • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 31.03.03, 21:58
        wisniowy jest ok ale latem i na powietrzu - srodek jak
        dla mnie za surowy

PodNad - heh - przytulnie - szczegolnie w tych fotelach
        przy kominku - jak w domciu...
    • Gość: dr scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.tg.akk.net.pl 31.03.03, 22:24
      stary temat.... wystarczy przewertowac forum...
      • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 31.03.03, 22:59
        i co, ze stary?
        od tamtej pory troche sie zmienilo ...
      • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 01.04.03, 20:01
        no tak myslalem ze pewno juz ktos to poruszyl ale od tego czasu pewno sie juz
        cos pozmienialo - cos powstawlo cos zniknelo... niektore sie "przebranzowily"
        na inne klimaty itd...

pozdr
        point of view
        • Gość: dr scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.tg.akk.net.pl 04.04.03, 13:51
          pointowski napisał:

> no tak myslalem ze pewno juz ktos to poruszyl ale od tego czasu pewno sie juz
          > cos pozmienialo - cos powstawlo cos zniknelo... niektore sie "przebranzowily"
          > na inne klimaty itd...
          >
          > pozdr
          > point of view

true true
    • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 13:45
      A nikt nie wspomnial o Lesniczowce. Ciekawa knajpka, fajnie położona i dobre
      jedzonko.
      • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 02.04.03, 14:14
        jakos dawno tam nie bylem i mi sie zapomnialo ... ale rzeczywiscie - fajne miejsce
      • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 03.04.03, 10:07
        tak - lesniczowka ma swoj urok ale jak dla mnie juz troche spowszechniala...
        ale jedzonko jak najbardziej - szczegolnie pieczony chlebek albo pstrag... ale
        i tak ni ma sie to nijak to Zbroslawickich pierogow
        hehe

ale latem lesniczowka z kielbaskami na ogniskiem i pivkiem dla mieszczuchow to
        wielka atrakcja
        • evek Re: Ranking knajp Tarnogorskich 03.04.03, 13:23
          strome schodki w srodku w Lesniczowce sa niezle... po kilku piwkach tez niezla
          z nimi zabawa ;O)
      • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 14:14
        Kończąc temat Leśniczówki-powiedzcie sami, gdzie jest taka druga knajpka w TG.,
        gdzie można samemu upiec sobie kiełbaskę? I z tego co wiem, do Leśniczówki,
        przyjeżdża dużo ludzi z poza TG. Nawet Nasza stolica nie ma takiej swojskiej
        knajpki usadowionej w lasku:-)
        Jest jeszcze, nie tak dawno otwarta, knajpka w Przesmyku. Nie wiem jacy tam
        ludzie chodzą, bo sama byłam tam tylko dwa razy, ale knajpka w piwnicy w formie
        labiryntu jest architektonicznie ciekawa.
        Jeśli zaś chodzi o dobre jedzonko to mamy jeszcze (jako jedno z trzech miast w
        Polsce) knajpkę (właściwie restaurację) meksykańską - przy rynku. Zawsze można
        zjeść coś innego.
        • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 03.04.03, 17:41
          no z ta kielbaska to fakt... ale ja i tak wole ognicha na dzialkach w swojskiej
          atmosferze... hehe

no lesniczowka ma swoj urok... a schody... najlepszy punkt widokowy to przy
          palenisku - a ludzie po paru... schodza - kobiety w szpilkach i... bach...
          + jeszcze strasznie niskie drzwi do sali obok schodzow ( sam 2 razy sie p...)

a z tym Taco - no jedzonko przednie - tylko muza coagle monotematyczna -
          mexykanska do bolu...
          • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 03.04.03, 22:39
            pointowski napisał:

> + jeszcze strasznie niskie drzwi do sali obok schodzow ( sam 2 razy sie p...)

dobrze mowi !!! ;)

>
            > a z tym Taco - no jedzonko przednie - tylko muza coagle monotematyczna -
            > mexykanska do bolu...

no wlasnie zdarzylo mi sie trafic jakis czas temu w sobote - normalny koszmar - lecialy akurat jakies hiciory dyskotekowe, totalny muzyczny syf, glosniej niz zazwyczaj leci tam muzyka ... pierwszy raz w zyciu nie smakowalo mi taco ;(
          • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 11:11
            pointowski napisał:

> no z ta kielbaska to fakt... ale ja i tak wole ognicha na dzialkach w
            swojskiej atmosferze... hehe

Ja pewnie też bym wolała, gdybym tylko działkę miała:-) A tak zawsze mam
            wyjście awaryjne - Leśniczówkę:-)Pozdr.
        • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 03.04.03, 22:59
          Gość portalu: Magda napisał(a):

> Jest jeszcze, nie tak dawno otwarta, knajpka w Przesmyku. Nie wiem jacy tam
          > ludzie chodzą, bo sama byłam tam tylko dwa razy, ale knajpka w piwnicy w formie labiryntu jest architektonicznie ciekawa.

ale niestety architektonicznie odstraszjace sa koksy przy wejsciu ;)
          (po co tacy kolesie w takiej knajpie ... to przeciez nie dyskoteka ...)
          • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 11:08
            > ale niestety architektonicznie odstraszjace sa koksy przy wejsciu ;)
            > (po co tacy kolesie w takiej knajpie ... to przeciez nie dyskoteka ...)

Fakt, stoją. I fakt, odstraszają. Z tego co wiem, to stoją chyba tylko w
            weekendy, gdy są tam organizowane jakieś imprezy lub potańcówki:-) Ludzie w
            środku też nieciekawi, ale knajpka jako taka jest ciekawa. Pozdr.

• pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.04.03, 09:19
            heh - bo teraz koksow jest wiecej i wiecej - knajpy nie
            powstaja tak szybko jak koksy i musza sie zapuszczac
            glebiej... bo powoli brakuje knajp do stania przed
            drzwiami i chwalenia sie swoim ABS - absolutnym brakiem
            karku - obok stoi 20 letnia beemka... i pelny luzik
    • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.04.03, 09:21
      no jeszcze z klimatem jest BRAMA - obok dworca - dla
      ludzi ktorzy sluchaja czegos ciezszego spoko miejsce - no
      i fajne koncerty daja.

i tak z przeciwnego bieguna CARENA - ale nigdy tam nie
      bylem - az sie wstyd przyznac ;-)
    • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.04.03, 09:35
      a tak sie zastanawiam jakiej knajpy w TG brakuje - z
      jakim klimatem itp

mnie osobiscie marzy sie knajpa z kinem - wiekszym
      ekranem - w ktorej co wieczor beda sesyjki poswiecone
      konkretnemu rezyserowi, aktorowi, operatorowi itd.
      oczywiscie filmy te bardziej ambitniesze - do tego pivko
      czy cosik na zab i konsumujemy kulture

moze jeszcze kino dla zmotoryzowanych ?
      • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 08:27
        pointowski napisał:
        >[...] mnie osobiscie marzy sie knajpa z kinem - wiekszym
        > ekranem - w ktorej co wieczor beda sesyjki poswiecone
        > konkretnemu rezyserowi, aktorowi, operatorowi itd. [...]

Kiedyś, za moich czasów, można było coś pooglądać w Galerii u Mazika. Był
        ekran. Może nie taki jak w Multikinie:-))), ale był. Można było się napić np.
        piwka, zapalić i na ząb cos wrzucić. I muszę przyznać, że klimacik był naprawdę
        ciekawy.
        • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 11.04.03, 21:55
          no wlasnie - mam tam kontakt w galerii maly wiec moze
          podsune znowu taki pomysl - coz pivko +klimatyczny seans
          w klimatycznym wystroju ... eh

ale z tego co wiem to takie sesyjne kino jest w Bytomiu ?
          Zabrzu ? gdzies te okolice...
          • Gość: adaś Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: 195.136.60.* 24.04.03, 11:38
            pointowski napisał:

> >
            > ale z tego co wiem to takie sesyjne kino jest w Bytomiu ?
            > Zabrzu ? gdzies te okolice...

w Zabrzu, na przeciwko hotelu IBIS, w bezpośrednim sąsiedztwie Sorento
          • Gość: mo_mo Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 18:39
            pointowski napisał:

> no wlasnie - mam tam kontakt w galerii maly wiec moze
            > podsune znowu taki pomysl - coz pivko +klimatyczny seans
            > w klimatycznym wystroju ... eh
            >
            > ale z tego co wiem to takie sesyjne kino jest w Bytomiu ?
            > Zabrzu ? gdzies te okolice...

w bytomiu co poniedziałek są w Glorii filmy określane jako "niekomercyjne",
            czasem faktycznie takie są, czasem są nawet bardzo świetne; latem w knajpce
            przy kinie bywają pokazywane (rzutnik, ekranik) filmy tak zwane cooltowe,
            niekomercyjne i takie tam... czasem filmy pokazuje jazz club Fantom;
            w TG brakuje mi właśnie takiego większego klubu jak Fantom, gdzie jak chce to
            może się zmieścić i pół miasta
          • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 25.04.03, 20:31
            no wiec moi drodzy nie pozostaje nic jak tylko wyglasic
            apel do kasiastych albo wlascicieli knajp by cos takiego
            stworzyli w TG bo jestem pewny ze mialoby to wziecie i
            juz widze te tlumy kulturalnej ;-P mlodziezy... moze tam
            nie bedzie ABS-ow przy wejsciach ? hehe

z tego co wiem to w Strzybnicy ( dzielnica ) jest kino
            pamietajace jeszcze wczesnego Gierka - mozna przerobic
            widownie na knajpe ( hm dosc duza ) a ekran jest
            olbrzymi... ale swoja droga taki maly ekranik mala knajpa
            i malo ludzi to chyba bedzie miala kis klimacik bo taki
            moloch to bez klimatu chyba...
    • Gość: Forman Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: proxy / 192.168.3.* 28.08.03, 22:01
      Odgrzewam temat.
      Bywalców proszę o propozycje ! !
      • Gość: Artek Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.lerid.com.pl 29.08.03, 16:22
        Moja gorąca 5 ;)

Wiśniowy Sad
        Rafineria
        Maasiff
        Leśniczówka
        Camelot

Pozdrawiam
        • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 29.08.03, 16:37
          Gość portalu: Artek napisał(a):

> Moja gorąca 5 ;)
          >
          > Wiśniowy Sad
          > Rafineria
          > Maasiff
          > Leśniczówka
          > Camelot
          >
          > Pozdrawiam

wszystko dobrze gdyby nie Masiff... chyba ze sie cos zmienilo, ale jak dla mnie
          to za duzo dzieci.
          • Gość: Anya Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:24
            Hmmm:) mi sie tam podoba pod arkadami:) i w taco (dobre żarcie:) jeszcze w
            rafineri jest gites no i w Lesnej i w Piotrusiu na Ohio;) jest klimat tylko
            duzo dymu:] no i Wisniowy spoko:) Najgorzej oczywiscie w jedynce pilsnerze
            carenie:P
            • Gość: Karol Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:01
              A Carena jeszcze istnieje? Chyba nie... :)
            • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 06.01.04, 23:11
              Jeśli jest dużo dymu w knajpie to u mnie ma WIELKIEGO minusa :) ..
              • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 06.01.04, 23:18
                artektg napisał:

> Jeśli jest dużo dymu w knajpie to u mnie ma WIELKIEGO minusa :) ..

zależy o jaki dym chodzi :)
                bo jak z fajek to rzeczywiscie nieciekawie, ale jak z wytwornicy dymu to ok :D
                • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 06.01.04, 23:24
                  Fachowo chyba na to mówią : dym tytoniowy ;) ..
            • Gość: Łysy Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 11:46
              Piotruś jest OK. Żeby napić się piwa... na randke nie polecam.
      • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 29.08.03, 16:39
        TAK:
        Leśniczówka,
        Pod Arkadami (nie wiem czy tak sie nazywa, ale tak slyszalem)
        Rafineria
        Piotruś
        Małpi gaj
        i knajpa w Bobrownikach w starej kuzni (ze wzgledu na ceny :D)

NIE
        Massiff
        Pillsner
        Szvejkowa gospoda
        Imbis
    • nickowa Re: Ranking knajp Tarnogorskich 29.08.03, 23:30
      Co do Taco jedzenie jest takie samo nie zmienia się w ogóle te placki taco,
      enchilada czy burito różnią sie tylko nazwą a reszta sałatek jest taka sama nie
      wspominając o naprawdę ohydnej kawie!
      Gorąca jedynka to Pizzeria u Wronów...za pizze, gorące bułeczki i wyśmienite
      lody czy gruszkę w winie...az poczułam się głodna:))i łagodna nie narzucającą
      sie muzykę...
      Oczywiście Wiśniowy Sad za wspaniałą kawę i torcik "wiśniowy sad"
      restaurację "Long - Do" czy cos tam przy starym targu za wspniałe pierożki won-
      ton czy kurczaka w pięciu smakach i umiarkowane ceny
      I oczywiście podzielam zdanie większości co do Leśniczówki
    • Gość: Karol Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 30.08.03, 01:10
      Dla mnie numerem jeden w TG jest Wiśniowy Sad. Wprawdzie nie chodzę tam zbyt często, ale miałem przyjemność grac tam z zespołem, jak również słuchać koncertów (ot, choćby Tarnogórskie Spotkania Jazzowe) i zawsze baaaardzo mi się podobało.
      • Gość: jan Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 02:02
        ostatnio bylem w knajpie w czarnej hucie - od niedawna ponoc otwarta - stara
        danusia. jest dosc przyjemnie, ale przede wszystkim ceny niskie (zywiec 3,5).
        no i na uboczu. jesli chodzi o centrum to lubie galerie mazika i camelot.
        boleje tylko iz nie ma miejsca gdzie mozna zagrac w bilard w kulturalnych
        warunkach.
        pozdrawiam
        • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 07:39
          W zależności od tego kto co lubi i jakiej muzyki słucha:
          Galeria Inny Śląsk u Mazika,
          Rafineria,
          PodNad u Lubosa (zbyt kameralnie)
          Wiśniowy Sad (sympatycznie)
          Leśniczówka (większość już zna)
          Wrochem (drogo i jakoś bez atmosfery)
          Stodoła w Zbrosławicach (również u Lubosa, w miarę ok)
      • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 02.09.03, 00:28
        Gość portalu: Karol napisał(a):

ale miałem przyjemność grac tam z zespołem

no ale ten nalesnik, co byl czescia wynagrodzenia za gre bardzo mi smakowal :)
      • Gość: Heinrich Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 18:12
        Duzo piszecie o tej Lesniczowce ,jestem obcy w TG ale okazyjnie czasami jestem
        w Polsce chetnie bym ja odwiedzi.Czy podal bymi ktos adres dzie ja mozna
        znalesc.A jak juz jestem tutaj przy tym tymacie to prawdopodobnie jest tam
        jakis Motel czy restoracja jakiegos Italioka gdzieona jest.Przyjade napewno
        doTG bo sa fajne iludzie tezsa super.
        • Gość: smakosz Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:13
          Nie ma chetnych by odpowiedzieć? To może ja choć z T.G. nie jestem.
          Leśniczówka usadowiona jest tuz obok glownej bramy wjazdowej na teren parku
          okalajacego Ośrodek Rehabilitacji w T.G. Repty (hotel ani motel to raczej nie
          jest). Z tego też powodu częstymi gośćmi bywają tam przeróżni rekonwalescenci
          i ich rodziny (zwłaszcza w weekendy). Nie ma co się jadnak obawiac o wolne
          miejsce bo z wiadomych przyczyn pięterko powinno być w miarę puste.Jak juz
          pisałem nie jestem z T.G. a z sąsiedniego Bytomia i powiem szczerze- jeść
          jeżeli mam nieco więcej czasu przyjeżdżam do T.G. własnie... Pamietam obok
          jednej z pizzeri był na podwórku fantastyczny, letni, zadaszony ogród.
          Niesamowity klimat tam panowal, ale było to jakieś pięć sześć lat temu. Ta
          pizzeria jeszcze jest tylko od tego czasu nie otwierają ogródka - szkoda...
          Pikantne zupy w Taco- super... Sympatyczniej niż w każdym z krakowskich Taco.
          Stodoły obie w Zbroslawicach- każda fajna inaczej... Apollo- wytoczyłem sie z
          tamtąd najedzony po brzegi i w tydzień po wizycie na Krecie stwierdziłem ze
          potrawy tam serwowane to z całą pewnościa nie jest namiastka kuchni z Hellady.
    • kar83 Re: Ranking knajp Tarnogorskich 26.09.03, 12:40
      Wczoraj po raz pierwszy od czerwca wybrałem się na bluesowe jam session do galerii Inny Śląsk. Słyszałem już nieco wcześniej, że pan Mazik dorobił się wreszcie po dobrych kilku latach porządnej ubikacji. Jakie było moje zdziwienie (a to chyba mało powiedziane, bylem zbulwersowany), gdy zobaczylem przy wejściu kartkę "toaleta płatna 1 zł".
      Moim zdaniem pan Mazik ma trochę zbyt wielkie wyobrażenie o swojej knajpie. Po pierwsze: wnętrze nie jest wcale aż tak fajne, a ludzie którzy tam przesiadują, to nie żadna "śmietanka" T.G. Piwo jest natomiast droższe niż w Wiśniowym Sadzie... i jeszcze do tego płatna toaleta. A wszyscy pamiętamy jeszcze starą ubikację, z rozsypującą się spłuczką zamontowaną na drucie, poprzypalaną gaszonymi papierosami. O wodzie czy moczu na ziemi nie wspominam...
      Szkoda, że Wiśniowy tak szybko zamykają.

Karol
      • Gość: adaś Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.akk.net.pl 27.09.03, 13:46
        kar83 napisał:

> Wczoraj po raz pierwszy od czerwca wybrałem się na bluesowe jam session do
        galerii Inny Śląsk. Słyszałem już nieco wcześniej, że pan Mazik dorobił się
        wreszcie po dobrych kilku latach porządnej ubikacji......

czy Pan Mazik osobiście kasował cię ze złotówki jak się już obsłużyłeś w jego
        nowej toalecie? A może zatrudnił do tego celu babcie klozetową? Coś mi się
        wydaje że nie, Karolu. Twoje oburzenie jest więc dla mnie niezrozumiałe.
        Pomyślałeś chociaż że może dotyczy to osób nie będących gośćmi Pana Mazika, a
        może to pozostałość po Gwarkach?
        • Gość: Jerry Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.handel.tgory.pik-net.pl 30.09.03, 12:03
          Niewiele jest fajnych miejsc w TG, niestety. Te, które są godne odwiedzenia
          zostały już wymienione. Mówię o Wiśniowym Sadzie i Leśniczówce. Co do
          Szwejkowej Gospody- byłem tam kilka dni temu pierwszy raz i ostatni zarazem:-)
          Klimat czeskiej gospody jednak mi nie odpowiada. Muzyka do d... no i to fatalne
          w smaku piwo "czeskie" po 5 zł to też porażka.
          Pozdrawiam,
          J.
        • Gość: Karol Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 17:07
          Przyznaję, że nie korzystałem jeszcze z nowej ubikacji Mazika i jak slyszałem, jest płatna dla ludzi z zewnątrz (prawdopodobnie była czy może dalej jest zamknięta na klucz). Mój błąd. Natomiast zdanie o Galerii niestety podtrzymuję.
    • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 12:56
      Od jakiegoś czasu mamy kolejną knajpkę/restaurację - Tawerna, koło małego
      ronda. Często zdarza mi się jadać gdzieś w mieście, więc i tam już byłam, ale
      szczerze zarówno moje danie jak i mojego partnera nie było zbyt rewelacyjne, a
      i obsługa taka sobie.
      • Gość: Jerry Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.karo.punkt.pl / 213.199.219.* 19.12.03, 19:44
        Odswiezanie watkow- CD:-)

W moim rankingu mimo uplywu czasu i jakichs kilku nowych miejsc:

1.Lesniczowka,
        2.Wisniowy Sad ( obsluga ostatnio sie zepsula, co rokuje bliskiemu spadkowi z
        2-go miejsca)
        a potem dlugo, dluuuuuuuugo nic:-(
        J.
        • Gość: kasica Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 23:56
          jerry! w zadnej z tych knajp nie ma Princessy!:)
          • Gość: Jerry Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.protonet.pl 23.12.03, 12:36
            Aleś się doczepiła tej Princessy:-) Jest wiele innych pysznych rzeczy, które
            lubię ,ale boję się pisać, bo znowu narażę się na docinki:-)

J.
    • Gość: mozanto Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.protonet.pl 20.12.03, 23:30
      wrochem nie jest zly..zwlaszcza z freskami na pieterku....malowala kasia
      podgorna baaardzo slicznie amm
    • dr_scott Pad Arkadami!! 20.12.03, 23:43
      odradzam tą knajpe!!

1 - zimno - zimny nawiew prosto na nogi i to gdziekolwiek by nie usiąść
      2 - nie ma żywca!
      3 - z sufitu sie sypie tynk
      • Gość: mozanto Re: Pad Arkadami!! IP: *.protonet.pl 21.12.03, 13:02
        popieram...choctay w lecie ma pewne walory no i gueinessa. troche drogo
        amm
        • dr_scott Re: Pad Arkadami!! 30.12.03, 01:20
          Gość portalu: mozanto napisał(a):

> popieram...choctay w lecie ma pewne walory no i gueinessa. troche drogo
          > amm

no w lato to moze jest i znosne,
          ale latem to badziej wole swiezy luft niz knajpe
      • Gość: mozanto Re: Pad Arkadami!! IP: *.protonet.pl 02.01.04, 12:14
        w onyxie bylo ok...dosiego roku gawiedzi amm
    • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 24.12.03, 11:45
      onyx ? widac przeciez ze cala mlodziezy tarnogorska teraZ tam chodzi ! ale jest ok!
      • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 30.12.03, 01:21
        pointowski napisał:

> onyx ? widac przeciez ze cala mlodziezy tarnogorska teraZ tam chodzi ! ale
        jest
        > ok!

sprecyzuj slowa "młodzieży tarnogórska"
        • Gość: a n k a Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: 81.210.25.* 06.01.04, 19:18
          a ja najbardziej i tak lubię......Rafinerię :)))
      • Gość: Karol Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 18:06
        Prawie cała młodzież :)
      • yasny Re: Ranking knajp Tarnogorskich 02.01.04, 14:16
        pointowski napisał:

> onyx ? widac przeciez ze cala mlodziezy tarnogorska teraZ tam chodzi ! ale jest
        > ok!
        cale szczescie nie cala ;)
        • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 02.01.04, 22:53
          Ostatnio byłem w "18" .. Nie ma źle .. Ciekawym sportowy wystrój, fajne
          boxy ;), coś dla ucha, oka i gardełka :) .. Złoty nektar tani ;] ..
          • Gość: M@teX Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: 81.210.25.* 03.01.04, 15:52
            Tak Pub 18 to jeden z najbardziej przytulnych pubów , podkreślam pubów , a więc
            miejsc w których można napić sie piwa ale i nie tylko , zapalić , obejrzeć
            ciekawy mecz piłkarski lub inne widowisko sportowe, posłuchać muzyki (szafa
            grająca)no i kiedyś jeszcze pograć w bilarda w osobnym , spokojnym
            pomieszczeniu , ale to już nieaktualne , a szkoda.Zawsze zostały piłkarzyki-
            bardzo wciągająca i emocjonujaca gra , no i zapomniałem wspomniec o uroczej
            barmance:). Idealne przytulne miejsce na spotkanie z dziwczyna lub z kolega z
            wojska.
            • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.01.04, 21:38
              Gość portalu: M@teX napisał(a):

> Tak Pub 18 to jeden z najbardziej przytulnych pubów , podkreślam pubów , a
              więc
              >
              > miejsc w których można napić sie piwa ale i nie tylko , zapalić , obejrzeć
              > ciekawy mecz piłkarski lub inne widowisko sportowe, posłuchać muzyki (szafa
              > grająca)no i kiedyś jeszcze pograć w bilarda w osobnym , spokojnym
              > pomieszczeniu , ale to już nieaktualne , a szkoda.Zawsze zostały piłkarzyki-
              > bardzo wciągająca i emocjonujaca gra , no i zapomniałem wspomniec o uroczej
              > barmance:). Idealne przytulne miejsce na spotkanie z dziwczyna lub z kolega z
              > wojska.

gdzie to jest ten pub??
              tam na staropolskiej czy jak ona sie tam zwie? naprzeciw SM Gwarek i PZU??
              dobrze kojarze?
              • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.01.04, 21:49
                Nie wiem gdzie jest spółdzielnia ani PZU ;) .. To jest na Powstańców .. A
                dokładniej to Ci nie wytłumaczę :) ..
                • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.01.04, 22:15
                  artektg napisał:

> Nie wiem gdzie jest spółdzielnia ani PZU ;) .. To jest na Powstańców .. A
                  > dokładniej to Ci nie wytłumaczę :) ..

aaaa to nie ten co myśle.
                  na powstańców powiadasz... czekaj czekaj... bliżej sienkiewicza czy opolskiej??
                  a może w okolicy mickiewicza, tam chyba cos takiego było między dwoma zakretami
                  na powstańców...
                  • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.01.04, 22:24
                    To właśnie przy tym, gdzie tam to coś wtedy było ;) .. Nie to na rogu ale
                    bardziej w kierunq Opolskiej .. przejdź się kiedyś to zobaczysz duży
                    podświetlany napis :D PUB 18 ;]
                    • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 05.01.04, 23:45
                      kojarze kojarze...

no to musze sie tam teraz przejsc, bo nie bylem
                • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 07.01.04, 23:09
                  artektg napisał:

> Nie wiem gdzie jest spółdzielnia ani PZU ;) .. To jest na Powstańców .. A
                  > dokładniej to Ci nie wytłumaczę :) ..

byłem dziś w pi-zet-ju, wiec mialem okazje looknac na lokal o ktory mi
                  chodziło. zwie sie to to Bar Piekiełko... ktoś coś wie wiecej o tym lokalu?
                  • Gość: julian Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.hcm.com.pl / *.hcm.com.pl 20.01.04, 14:20
                    Tak znam ten lokal. Tanio spokojnie i wwwwwwwwwwwwodeczka smakuje przy kominku.
                    Polecam dla Panow nie dla mlodziezy
            • sm17 Re: Ranking knajp Tarnogorskich 22.02.04, 09:22
              Autor:M@tex?!
              raczej Szm@tex
              • drcarlos Re: Ranking knajp Tarnogorskich 22.02.04, 14:17
                sm17 napisał:

> Autor:M@tex?!
                > raczej Szm@tex

coś sie nie pasi?? sm17?? a moze B52??
    • dr_scott onyx 03.01.04, 16:57
      byłem, zobaczyłem itp.

jest OK.
      myslalem, ze bedzie wiecej dresu, ale jest wporzo.
      klub fajnie zrobiony, klasa.

muzyka do kitu.
      moze akurat źle trafiłem. w sumie na dwuch parkietach grali tak samo. bez sensu.
    • tweety8 Re: KRĘGIELNIA 07.01.04, 11:46
      A był już ktoś na kręgielni??? Znajduje się w byłej Californi, nad Pilsnerem.
      Mi się bardzo podoba!
      • artektg Re: KRĘGIELNIA 07.01.04, 23:00
        Ja się kiedyś wybiorę :)
      • yasny Re: KRĘGIELNIA 07.01.04, 23:25
        Nie wiedzialem, ze znow tam funkcjonuje.
        Ja Californie pamietam tylko z nieco dawnieszych lat - chodzili tam zupelnie inni ludzie, no a kule do kregli nie zawsze toczyly sie przeznaczona dla nich trasa ;)
    • anya6 Re: Ranking knajp Tarnogorskich 07.01.04, 23:50
      Ja wam powiem do Onyxu chodza studenci i mlodziez ktora wyszla ze szkoly chodz
      zdaza sie ze przyjda jakies maturzystki przeciez od 18 wpuszczaja no chyba ze z
      osoba towarzyszaca starsza, ale szczerze i tak bardziej mi sie podoba Pod
      Arkadami:)) jest klimat :DD
      • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 08.01.04, 00:00
        Tylko kiedy tam jest dużo osób ? Szczególnie maturzystek =] :D Czasem zaglądam
        tam w weekend, ale przeważnie siedzą "parki" :)

lol
    • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 09.01.04, 12:01
      a byl ktos w nowej knajpie - takiej czeskiej restauracji - nie pamietam nazwy -
      miesci sie na przeciwko sadu - w budynku gdzie jest jakis spoldzielczy bank -
      podobo drogo ale fajnie - to tak jak u wrochema... ELYTA !

a najlepsza knajpa i tak jest MC ! :-P
      • Gość: Magda Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:54
        pointowski napisał:

> a byl ktos w nowej knajpie - takiej czeskiej restauracji - nie pamietam
        nazwy -
        > miesci sie na przeciwko sadu - w budynku gdzie jest jakis spoldzielczy bank -
        > podobo drogo ale fajnie - to tak jak u wrochema... ELYTA !

Byłam, dosyć dawno temu. Nazywa się "Szwejkowa gospoda", z tego co pamiętam:-)
        Spróbowałam tam 3-ch dań, z czego tylko jedno było smaczne:-) A piwo, to wiem
        od partera, niezbyt smaczne.
        A co do cen - masz rację. Trochę za wysokie. Jednak nie porównywałabym tego
        lokalu do Wrochema, bo są to dwa zupełnie różne miejsca.
        • pointowski Re: Ranking knajp Tarnogorskich 10.01.04, 00:41
          porownywajac chodzilo mi tylko o ... ceny = takie na kazda kieszen :P

no ale wystroj Wrochema i tak chyba nie ma sobie rownych - nie ublizajac innym
          knajpa - ale jak sie ma kase to i mozna zrobic wystroj - choc to jest temat do
          dyskusji - bo czasem mozna za mala kase ale z "duzym" pomyslem
      • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 20.01.04, 23:40
        pointowski napisał:

> a byl ktos w nowej knajpie - takiej czeskiej restauracji - nie pamietam
        nazwy -
        > miesci sie na przeciwko sadu - w budynku gdzie jest jakis spoldzielczy bank -
        > podobo drogo ale fajnie - to tak jak u wrochema... ELYTA !
        >
        > a najlepsza knajpa i tak jest MC ! :-P

szwejkowa gospoda... była juz o niej gadka na forum, chyba w innym watku.
        nudy, nudy, nudy!! zero klimatu, zero atmosfery, bleeeeeeeee.
        piwo tylko czeskie, ale nie mają nic dobrego i maly wybór.
    • anya6 Leśniczówka 22.02.04, 18:58

• Gość: flaiv Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.dystrybucja.ksk.com.pl 23.02.04, 11:59
      Z tym się zgodzę, Tarnowskie Góry to niewielkie miasto, ale porządnych knajpek
      w nim nie brakuje. Galeria "Inny Śląsk" to również moje ulubione miejsce
      wypoczynku ;), szczególnie cenione przezemnie za karmę kulturalną jaką w tym
      mieście serwuje.
      Ale doceniam również klimat "Wiśniowego Sadu" gdzie dobrych, jazzowych i nie
      tylko koncertów nie brakuje.
      Stodoły Zbrosławickie, też całkiem interesujące miejsca, ale bywam raczej tylko
      z okazji koncertów.
      I jeszcze Leśniczówka, przytulne miejsce, gdzie można się ogrzać w zimne dni
      przy kominku z grzańcem w ręku ;)

Pozdrawiam wszystkim Tarnogórzan
      • artektg Re: Ranking knajp Tarnogorskich 23.02.04, 19:22
        Dziękujemy , pozdrawiamy , zapraszamy ponownie :)
        • drcarlos Re: Ranking knajp Tarnogorskich 23.02.04, 19:47
          artektg napisał:

> Dziękujemy , pozdrawiamy , zapraszamy ponownie :)

i zyczymy jeszcze wiecej dobrych wrazen :)
          • Gość: flaiv Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.dystrybucja.ksk.com.pl 24.02.04, 10:39
            skoro tak ciepło zapraszacie, to wracam do Was i do przyjemnej myśli, wypicia
            dobrej kawy, w ten śnieżny, zimny dzionek.
            Tymczasem siedząc w pracy porozmyślam, gdzie by się tu wybrać wieczorkiem.

Przyznam się, że ostatnio bywam raczej w kanjpkach w Katowicach, z racji
            spędzania tam większości czasu, ale bardzo chetnie wracam do ukochanych
            Tarnowskich Gór i ich niepowtarzalnego klimatu.

śniezne pozdrowienia ślę,
            kto wie
            kogo tam spotkać
            może się ;)
    • artektg Czy coś się zmieniło ? 05.04.04, 10:52
      Piszcie gdzie jest lepiej, a gdzie gorzej... :)
      • dr_scott Pub Wrońska 05.04.04, 14:57
        ostatnio mialem okazje tam zajsc.
        jest ok, tanie piwo, tylko zywca nie ma.
        i troche żulków sie zbiera....
        • artektg Re: Pub Wrońska 05.04.04, 18:40
          ostatnie zdanie odstrasza .. brak żywca minus ;)
          • dr_scott Re: Pub Wrońska 05.04.04, 21:40
            artektg napisał:

> ostatnie zdanie odstrasza .. brak żywca minus ;)

na plus:
            + blisko dworca
            + tanio
            • artektg Re: Pub Wrońska 05.04.04, 22:22
              na minus .. papierochy ;| .. wejdziesz na 5 minut i po prostu ..
              śmierdzisz :|..
      • Gość: mozanto Re: Czy coś się zmieniło ? IP: *.protonet.pl 07.04.04, 13:48
        pojawil sie chinczyk obok kina....bardzo smacznie i niedrogo...jadlem 2 razy ...
        zyje..heheh e mam sie dobrze obsluga mila , a co najwazniejsze widac kuchnie
        amm ps duzy wybor i wgetarianskie ..zobaczymy jak bedzie dalej
        • artektg Re: Czy coś się zmieniło ? 07.04.04, 15:37
          a co polecasz :) ? i czy piwko też jest ? :)
          • Gość: mozanto Re: Czy coś się zmieniło ? IP: *.protonet.pl 08.04.04, 23:57
            maja wszystko...ze 200 dan bylem znowu...ten chinczyk co tam warzy to
            artysta..piwko maja..po 5 karlsberg i inne wino tyż
            amm
            • artektg Re: Czy coś się zmieniło ? 09.04.04, 10:58
              no to się kiedyś wybiorę :)
    • drcarlos Re: Ranking knajp Tarnogorskich 06.04.04, 23:17
      uostatnio zech bol u wronskiej kole dworca... calkiem calkie....
      ino nie ma wywietrznikow wiec cołki ten dym uostaje we środku....
      a wiatraki ino mieszają, jedyną deską ratunku są wchodzący i wychodzący...
      • dantetg R100tny post 09.04.04, 11:52
        a to racja, ze tam troche duszno bywa. Ale powiem ci, lepiej jest w Galerii
        PodNad mnie sie wydaje. Taka ciekawsza atmosfera...
        • Gość: Karol Re: R100tny post IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 16:47
          "Niezłe" porównanie... Pod-Nad i Wrońska, no cóż...
          • artektg ;-) 09.04.04, 17:17
    • drcarlos arkady..... :/ 27.04.04, 22:13
      bylem dzisiaj i musze powiedziec ze bylo by milo gdyby nie ta głupie #%$* za
      ladą.... jak tak ma wyglądać przyjmowanie klijentow to ja dziekuje....
      juz wiem czego nie proponowac na spotkanie forumowiczow....
      moja noga juz tam chyba wiecej nie stanie....
      fajnie jest zrobiona, trza przyznać... ale obsługa...
      bez matury to takie... nie wychowane.... szkoda słów!!!!
      • artektg Re: arkady..... :/ 27.04.04, 22:41
        czym Cię zrazili ;\ ?
        • drcarlos Re: arkady..... :/ 28.04.04, 21:39
          artektg napisał:

> czym Cię zrazili ;\ ?

no właśnie tą głupią..... co niby to ma obsługiwać klijentow....
          chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, ze jest 10 chetnych na jej miejsce
          ktorzy by robili za mniejsza kase.....
    • Gość: Karol Re: Ranking knajp Tarnogorskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 17:35
      Z knajp nieco tańszych zdecydowanie nie polecam piwnicy na Kaczyńcu. Nie wiem, jak to się nazywa....
      Szafa grająca, czyli raz techno czy hip hop, innym razem Metallica albo Iron Maiden.
      Dziwni ludzie przy barze (twarze kojarzę gdzieś z baru "Pod topolami").
      Strasznie zadymiona.
      Niezbyt uprzejma obsługa.
      Daremne piwo lane (piłem Tyskie i Lecha, w końcu wziąłem z butelki, wcześniej widziałem Pilsenera, ale również nie był zbyt dobry)
      To tyle ;)
      • dr_scott Re: Ranking knajp Tarnogorskich 28.04.04, 18:52
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Z knajp nieco tańszych zdecydowanie nie polecam piwnicy na Kaczyńcu. Nie
        wiem,
        > jak to się nazywa....
        > Szafa grająca, czyli raz techno czy hip hop, innym razem Metallica albo Iron
        Ma
        > iden.
        > Dziwni ludzie przy barze (twarze kojarzę gdzieś z baru "Pod topolami").
        > Strasznie zadymiona.
        > Niezbyt uprzejma obsługa.
        > Daremne piwo lane (piłem Tyskie i Lecha, w końcu wziąłem z butelki, wcześniej
        w
        > idziałem Pilsenera, ale również nie był zbyt dobry)
        > To tyle ;)

ok, bedziemy omijac z dala...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka