Dodaj do ulubionych

darmowy internet

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:56
Pisałam juz na forum naszej gazetki w sprawie netu . Może wzorem innych miast
nasi poslowie lub radni załatwią nam darmowy net w miescie , są na to
fundusze z unii . Ktos kumaty może by pomógł?
Obserwuj wątek
    • Gość: alex Re: darmowy internet IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 17:29
      Jakie to miasta ktore funduja darmowy net?.Mozesz dac przyklad.
      • Gość: zainteresowany Re: darmowy internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:35
        Dziennik Zachodni

02.03.2007
        Miasto wystosowało pismo do Urzędu Komunikacji Elektronicznej o nadanie własnej
        częstotliwości, dzięki której można będzie w Lublińcu zainstalować nadajniki
        radiowe umożliwiające darmowy dostęp do internetu. Podobne rozwiązanie
        zastosował wcześniej Rzeszów.
        - Jesteśmy po wstępnych rozmowach z prezesem UKE, Anną Streżyńską i wynika z
        niej, że decyzja w sprawie nadania naszemu miastu własnej częstotliwości
        powinna być wydana w najbliższych dniach - twierdzi Edward Maniura, burmistrz
        Lublińca.

Prawdopodobnie nadajniki będą również wykorzystane podczas instalacji
        monitoringu w Lublińcu. - Niewiele polskich miast jest monitorowana i
        jednocześnie oferuje mieszkańcom darmowy dostęp do internetu. Myślę, że w tej
        klasyfikacji będziemy w ścisłej czołówce - mówi Maniura.

Jedynym problemem może być plan zagospodarowania przestrzennego Lublińca, który
        zabrania budowy i rozbudowy nadajników radiowych w mieście. - Nie będziemy
        mieli innego wyboru i rada będzie musiała uchylić te wadliwe uchwały, o ile
        wcześniej nie uczyni tego wojewoda śląski - twierdzi Maniura.

(baw)
        • Gość: alex Re: darmowy internet IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 17:43
          No jezeli tak,to czemu nie sprobowac.Tylko czy naszym wladzom "bedzie sie
          chcialo chciec?".
          • Gość: jurekogorek Re: darmowy internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 17:48
            naszym wladzom sie nic nie chce jak juz zostali wybrani,natomiast przed
            wyborami mieli pelne worki pomyslow i obiecanek.
            • Gość: alex Re: darmowy internet IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 18:03
              A moze ta sprawa zainteresowac naszego posla.Moze sie wykaze.Ma pole do dzialania.
              • Gość: jarek Re: darmowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:46
                W budżecie miasta na rok 2007 zostaly zapisane środki na budowę sieci
                bezprzewodowej WIMAX. Przyznaję rację poprzednikom, że KE przyznaje
                dofinansowanie na projekty, które umożliwiają bezpłatny (bez kosztów utrzymania
                sieci) dostęp mieszkańców do sieci internetowej. Obecnie odbywaja się spotkania
                i konsultacje w celu wyboru najlepszej technologii. Potem przyznanie
                czestotliwosci, pomiary i projekty. Myślę że ppotrzeba nam jeszcze trochę
                cierpliwości.
                • Gość: dusia53 Re: darmowy internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 18:04
                  mam pytanie do jarka , bo widzę , że jest zorientowany w temacie .Czy prace nad
                  internetem w miescie się posuwaja do przodu i kto sie tym zajmuje . Moze
                  nanaszej stronce gazetki ktoś napisze więcej na ten temat .
                  • Gość: jarek Odpowiedz na pytanie Dusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 23:11
                    W urzedzie miejskim odbyło sie już kilka spotkań z firmami, które zajmują się
                    budową sieci bezprzewodowej. Z mojej inicjatywy odbyło się równiez jedno poza
                    UM. Celem spotkań jest poznanię - a konsekwencji wybór technologii, która poza
                    tym że zostanie wykorzystana do połączeń pomiędzy jednostami UM oraz do
                    monitoringu miasta, ma być wykorzystana do internetu. W UM - temat jest w gestii
                    wiceburmistrza p. Piotra Skrabaczewskiego oraz Kierownika Referatu Adama
                    Korzucha.Obydwaj panowie moim zdaniem bardzo aktywnie włączyli się w ten temat.
                    W tematykę tą włączyło się kilku radnych ( w tym i moja skromna osoba) Istotne
                    jest również to, że można pozyskać fundusze pomocowe - właśnie za rozwiązania,
                    które udostępniają mieszkańcom szeroki dostęp do sieci internetowej. W chwili
                    obecnej z posiadanych przeze mnie informacji UM zwróci się z zamówieniem
                    wykonania ekspertyzy, która pomoze wybrać najlepszą technologię. Pozdrawiam jarek
                    • Gość: JacekPlacek Re: Odpowiedz na pytanie Dusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:39
                      Poszukałem po stronach Urzędu Miejskiego i znalazłem nawet numer telefonu do
                      Pana Adama Korzucha Kierownika Referatu Informatyki (39-33-651). To dobrze, że
                      jakaś osoba znająca się na zagadnieniach informtycznych zajmuje się tą sprawą.
                      Mam pytanie albo raczej propozycję dla Pana Jarka. Może mógłby on zorganizować
                      wraz z innymi radnymi zaangarzowanymi w tę sprawę cykliczne spotkania z
                      mieszkańcami i osobami odpowiedzialnymi za ten projekt by w ten sposób również
                      mieszkańcy mogli dowiedzieć się o postępach w tym projekcie. Pewnie również
                      wsród tarnogórzan znajdą się osoby, które merytorycznie mogą wspomóc ten
                      projekt.
                      • mirotg Re: Odpowiedz na pytanie Dusi 18.09.07, 11:20
                        Minelo pol roku.Ciekawy jestem czy jest jakis postep w tej sprawie.
                        • Gość: asdf Re: Odpowiedz na pytanie Dusi IP: 83.1.64.* 18.09.07, 11:59
                          tiaaa..... ale pewnie finał taki sam jak gwarki:)) KASZANIASTY
                          • mirotg Re: Odpowiedz na pytanie Dusi 18.09.07, 12:38
                            Dlaczego "final kaszaniasty".W.g tego co napisal w swoim poscie Jarek,bardzo
                            aktywnie w ta sprawe wlaczyli sie radni,oraz wiceburmistrz p
                            Skrabaczewski.Chcialbym poznac wyniki tej "aktywnej dzialalnosci".
                    • Gość: pipi Re: Odpowiedz na pytanie Dusi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 14:18
                      Widze , że Jarek zna sie na wszystkim niedawno był dzałaczem SLD
                      potem "Serdecznych" organizował białe niedziele i jeszce później był
                      znawcą gołębii a teraz zjamuje się internetem a do tego jest od
                      zawsze działaczem zwiazkowym kolejarzy ( a mamy jeszcze w TG
                      kolejarzy?) ciekawe czym następnie sie zajmie ?
    • Gość: dusia53 Re: darmowy internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 17:19
      czytam i czytam a od marca do teraz to chyba są już te ekspertyzy?
      Rozumiem , że nic nie dzieje się od zaraz . Mam taką prośbę , może
      Pan Jarek będzie nas informował co jakiś czas co dalej z projektem i
      na czym stoimy .
      • Gość: dzik Re: darmowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 22:12
        Znowu minęło trochę czasu,a w sprawie netu ani widu ani
        słychu.Władza ma to głębokow d..Panie i panowie naczelnicy w ratuszu
        mają przecież dostęp darmowy i to w godzinach pracy.
        • mirotg Re: darmowy internet 27.12.07, 20:15
          W tym roku sie nie udalo.Moze w nadchodzacym sie uda?.
          • Gość: dzik Re: darmowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 20:22
            Zachodzi jedynie pytanie,czy ktoś ma w tym jakiś interes.
            Władcy miasta jak zwykle milczą.
    • Gość: gosc Re: darmowy internet IP: *.rev.netart.pl 09.05.08, 19:33
      i co z tym darmowym netem?
      • Gość: 1910 Re: darmowy internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:02
        W całym Wiedniu jest darmowy bezprzewodowy internet
        • Gość: gosc Re: darmowy internet IP: 83.1.74.* 09.05.08, 22:23
          a u nas nie ma :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka