wireloos 12.03.07, 10:39 Czy systemy solarne do ogrzewania domków jednorodzinnych mają szansę przyjąć się na szerszą skalę naszym mieście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JasiuK Re: systemy solarne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 14:22 myślę że kolektory z racji "darmowego" działania miałyby ogromne szanse w naszym mieście. Niestety cena tych urządzeń ok 10 tyś nie jest atrakcyjna a dofinansowanie z UM Tarnowskie Góry ze środków unijnych (70%) jest wybiórcze. Młodzi myślący o ekologii mieszkańcy domków nie mają szans na te środki gdyż budują nowe domki i/lub wyposażają domy w ekologiczne systemy grzewcze (co jest sprzeczne z założeniem programu)a termin oczekiwania na decyzję powalający. Zapisy z tego co wiem na rok 2008. Kto ma czas niech czeka - informacje na stronie UM pod tytułem ograniczenie niskiej emisji czy jakoś tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pinac.olada Re: systemy solarne 31.01.15, 12:51 Systemy solarne są jednak drogą inwestycją chociaz w kwestii eksploatacji bardzo ekonomiczną, jestem wielką zwolenniczką odnawialnych źródeł energii i zgadzam się - powinno sie je wprowadzić na szerszą skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
der-chef Re: systemy solarne 19.04.16, 15:37 Jo sie zamuwiou we fyrmie niymiecki fojerajakciulgeschäft.de Odpowiedz Link Zgłoś