kkate1 15.03.07, 22:03 powiedzcie czy tam sie cos zmienilo? Swego czasu bywalam tam codziennie rytualne zakupy po pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: barbamama Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:09 na hali robia zakupy przyjezdni osobnicy z osciennych miejscowosci co nie maja marketow no i ludzie z lasowic bo majom za daleko do tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
kkate1 Re: kto robi zakupy na hali 15.03.07, 22:17 ja mieszkalam w centrum i codzienne zakupy robilam na hali oczywiscie w tesko czy innych marketach rowniez ale nie kazdego dnia. Dlatego wspominam hale z "pewna" sympatia. Smakowal mi chleb z ... Miotka? to pierwsze stoisko z pieczywem od wejscia glownego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnogórzanin Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 10:17 Hala to takie targowisko pod dachem (box na boxie).Jak ktoś lubi targi to dla niego raj.Osobiście wolę targowisko na wolnym powietrzu większa przestrzeń mniejszy "smród" a towar ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:39 kkate1 napisała: > powiedzcie czy tam sie cos zmienilo? > Swego czasu bywalam tam codziennie > rytualne zakupy po pracy. Prowadzenie handlu na hali obok wiaduktu to w pewnym sensie profanowanie miejsca wiecznego spoczynku. Może ktoś napisze więcej, bo ciężko mi wracać do tego tematu, tym bardziej, że chodzi o protoplastów rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:59 To fakt - w miejscu,gdzie stoi hala był kiedyś cmentarz ewangelicki.Otoczony wysokim murem,istniał mieszkańcom - nie podobało się to władzom miasta.I jak to bywa w naszym kraju zadecydowano o jego rozbiórce (lata 70.te).Część grobów ekshumowano i przeniesiono na pozostałe nekropolie miasta,pozostałe zniwelowano,zrównano z ziemią.Dzisiaj nie ma po nim śladu,wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:14 Sorry za błąd - miało być istniał i służył mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 20:08 to jest teren byłej gazowni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate1 Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.sotn.cable.ntl.com 17.03.07, 23:24 Wstyd sie przyznac ale nigdy o tym nie slyszalam :( Sadze jednak, ze nic zlego nie zrobilam kupujac w miejscu gdzie to samo robi setki ludzi. Autochton czy ty z tego powodu nigdy nic nie kupiles na hali? Takich miejsc w naszym kraju i na calym swiecie jest mnostwo jest, bylo i zawsze bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:37 Gość portalu: wiem napisał(a): > to jest teren byłej gazowni! Tyko w części po byłej gazowni (od strony kolei), reszta jest częścią cmentarza ewang.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:24 Gość portalu: Zosia napisał(a): > To fakt - w miejscu,gdzie stoi hala był kiedyś cmentarz ewangelicki.Otoczony > wysokim murem,istniał mieszkańcom - nie podobało się to władzom miasta.I jak > to bywa w naszym kraju zadecydowano o jego rozbiórce (lata 70.te).Część grobów > ekshumowano i przeniesiono na pozostałe nekropolie miasta,pozostałe > zniwelowano,zrównano z ziemią.Dzisiaj nie ma po nim śladu,wielka szkoda. - Ślad pozostaje w dokumentach i pamięci ludzkiej. Co do decyzji o likwidacji cmentarza, to podjęto ją oczywiście po "szerokich konsultacjach społecznych" tj. I Sekretarz w imieniu całej organizacji z Przewodniczącym miejscowego TPPR poczynili niezbędne uzgodnienia (sic!). Ale ja się pytam, gdzie był ówczesny Burmistrz z Radą Miejską, gdzie konserwator zabytków (może czas przypomnieć ich nazwiska)? A co do samej procedury ekshumacyjnej i nie dochowaniu niezbędnej staranności oraz oddania minimalnego przynajmniej szacunku szczątkom ludzkim, to szkoda gadać. Kilkunastoletni chłopcy wybierali z wykopów czaszki i kości nieboszczyków i latali po dzisiejszej ul. Piłsudskiego strasząc nimi dziewczyny. Też by sie chciało wiedzieć, gdzie była ówczesna milicja, za co brała pieniądze? - Nie jestem ewangelikiem, ale część przodków tak. Wiem, że obecnie gmina ta w naszym mieści jest śladowa i ma niewielką tzw. siłę przebicia. Wiem jednak też, że gmina ta swego czasu skupiała potęgę intelektualną miasta, a sam Gród Gwarków ma dla nich dług wdzięczności nie do odpłacenia. Na cmentarzu, o którym piszemy, spoczęło większość z ludzi tej gminy. Pośród nich głównie to: nauczyciele, lekarze, juryści, kupcy, kapłani, etc.. Oni to zamieszkiwali właśnie centrum miasta. Z ich dobytkiem postąpiono podobnie jak z ich miejscem wiecznego spoczynku, - oddano po 45r. w ręce motłochu, który w barbarzyński sposób obchodzi się z oddanym im dobrem. Ostatnio przypomniano sobie w mieście o naszych Żydach autochtonach, miejsce których to bóżnicy oddano również we władanie boga Hermesa. Mamy tam teraz przynajmniej mały ślad ważnej przeszłości, w postaci kolumny z tablicą informacyjna (Nadmienić warto, iż Żydzi z naszej diaspory b. wiele uczynili dla miasta, ale nie mogą sie równać absolutnie z ewangelikami!). Może więc czas już na to, by podobnie upamiętnić cmentarz evangelicki leżący przy ważnej arterii miasta, chociażby tylko po to, by zmniejszyć amnezję pośród mieszkańców przynoszącą wstyd, kiedy zagadnięci przez turystę mniej wiedzą od niego o swym rodzinnym mieście. - Autorka wątku nieco poniżej przyznaje z rozbrajającą szczerością, że nic o przedmiotowym cmentarzu nie wie. Do jakiej szkoły chodziła, kto ją uczył historii, w tym regionalnej, - nauczyciele z ZNP???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:20 Tam pracuje wiele marudnych osób. Kupuję tylko jeśli koniecznie muszę. Kiedyś kupowałam ubrania ale teraz to ceny mają kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarnogórzanin Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:34 profanowanie odbyło się podczas budowania hali a także przy budowie stacji redukcyjnej gazu. nikt wtedy nie przerwał budowy aby przenieść szczątki ludzi tam pochowanych w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany:-) Re: kto robi zakupy na hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 11:59 Swego czasu wybrałem się do hali na zakupy,taki mały prezencik dla żony,znalazłem stoisko na przeciw najwiekszego na hali stoiska ze zegarkami. Taka mała klitka waska,i Pani która mnie obsługiwała,mała w okularach. Zastanawiam sie po co ja tam postawili(w dosłownym tego słowa znaczeniu). Na kazde pytanie odpowiadała NIE WIEM!NIE MA! MOŻE JUTRO! Nie wiedziała kompletnie nic! :-) Odtad nie chodze do hali na zakupy....szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkate Re: kto robi zakupy na hali IP: *.sotn.cable.ntl.com 18.03.07, 14:47 Jak najbardziej zgadzam sie z tym ze miejsca takie powinny byc upamietnione wiec warto o to zabiegac. Powinnismy wiedziec i pamietac o tych ludziach, to prawda. Markety powstaja w calym kraju jak grzyby po deszczu i handel kwitnie w miejscach gdzie nie powinno byc go w ogole. Nasz Dom Kultury rowniez spelnia "wlasciwa role" i uczy "kulturalnego jarmarku" w dodatku badziewiem. I zgadzam sie oczywiscie z tym, ze na hali czesto spotyka sie to samo - towar spoza gatunku, marnej jakosci. Jednak zawsze cos tam mozna bylo "wygrzebac" wiec zagladalam. Mozna by rozmawiac o tym godzinami, taka epoka nastala w Polsce - handlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżż Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 05:08 Swego czasu wchodziłem na forum, bo można się było pośmiać, podowcipkować. Teraz ciągle dermatolog, ginekolog, hala do niczego, nikt nie zna historii Tarnowskich Gór, niedouczeni, bo nauczyciele byli w ZNP, hipermarkety złe, ich brak to wiocha, radni złodzieje, a na ulicach syf, to co? Radni z burmistrzem flaszki trzaskali z soboty na niedzilę? Pani w hali była niemrawa? A jaki ty jesteś? O co ja pytałeś, czego chciałeś kompetentnego na stoisku z prezencikami!? Duperelka z fiubźdiu? A ten autochton, co widział jak dewastowali cmentarz ewangielicki, to co wtedy robił? W pieluchy, albo był w formie genetycznej w gonadach przyszłych rodziców licealistów. A co robili ewangielicy, że nie zadbali o swoją nekropolię? Może tak mądrutku napiszesz, jakie były przesłanki, żeby zniszczyc to miejsce, kto chciał zarobić na własności parafialnej? Kto zarobił na słynnej budowli przy kościelena rynku? Tego juz nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnogórzanin Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 10:49 Do Teżż. Jak nie wchodziłeś na forum to niech tak zostanie po co masz pisać głupoty i obrażać uczciwych ludzi.Autochton ma 100% rację ,urodziłem się w TG i pamiętam cmentarz i jego likwidwację i budowę tej nieszczęsnej Hali i kości które zostały zbezczeszczone przy okazji.TAK WIDZIAŁEM!!! A na pytanie kto na to pozwolił to wiem że sprawa była w sądzie bo 90% lokalnych organizajci było przeciw budowie Hali w tym miejscu.Ale władze były "silniejsze" i ten "zabytek" na rynku też postawiły te same "władze" , Można ich powymieniać z nazwiska bo wszyscy ich jeszcze pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany re:do Teżż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:17 Nie pozwolę sobie by ktoś mnie obrażał!mam prawo wypowiedzieć sie na forum ale w kulturalny sposób a nie w taki jak Ty to zrobiłeś! Za kogo sie uważasz?Wiesz kim jesteś?z twojej wypowiedzi wynika że masz nie wiele z logicznie myślącym człowiekiem. Sama istota forum pozwala na wypowiedzi lub odpowiedzi na pytania,a nie na obrażanie forumowiczów i mieszkańców tarnowskich Gór,z tego co kto zrobił jak rozgrzebywali cmentarz,itd... A co Ty robiłeś? nie przypadkiem pod siebie ze strachu by cię nikt nie widział! Nie wychylałeś dupska bo tak było wygodniej? Jasne stać z boku i anonimowo komentować!ale samemu nic nie zrobić! A co do ewangelików? Zrobili Tobie jakaś krzywdę ze nimi pomiatasz? Kto dał Tobie takie prawo? Wiec pytam raz jeszcze Co Ty Zrobiłeś w tej sprawie?skoro śmiesz osądzać innych!,czasy takich słabeuszy jak TY już minęły więc lepiej dalej pozostań w cieniu i lepiej tu nie wchodź bo podpadniesz i ludzie będą gadali.....wstydź się!!! Mieszkasz w Tarnowskich Górach?czy przywiało cię nie wiadomo skąd? i tak na prawdę masz małe pojęcie o Tym mieście,więc nie wymądrzaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: re:do Teżż IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 12:16 Z tego co sie orientuje w moejscu gdzie stoi hala, byl cmentarz ewangelicki.W zwiaku z tym,zastanawiam sie czyja wlasnoscia jest teren na ktorym obecnie stoi hala.Czy przypadkiem nie jest w dalszym ciagu wlasnoscia gminy ewangelickiej?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:50 Gość portalu: teżż napisał(a): > Swego czasu wchodziłem na forum, bo można się było pośmiać, podowcipkować. Tera z ciągle dermatolog, ginekolog, hala do niczego, nikt nie zna historii Tarnowskich Gór, niedouczeni, bo nauczyciele byli w ZNP, > A ten autochton, co widział jak dewastowali cmentarz ewangielicki, to co wtedy > robił? W pieluchy, albo był w formie genetycznej w gonadach przyszłych rodziców licealistów. A co robili ewangielicy, że nie zadbali o swoją nekropolię? Może tak mądrutku napiszesz, jakie były przesłanki, żeby zniszczyc > to miejsce, kto chciał zarobić na własności parafialnej? Kto zarobił na > słynnej budowli przy kościelena rynku? Tego juz nie wiesz? Poziom i kultura wypowiedzi godna troglodyty. Co się jednak dziwić, swołocz przybyła do T. Gór urodziła swołocz. Jak z takimi iść do EU? Słuchaj mały człowieczku: Tutejsi autochtoni mają swoją kindersztubę, swój honor i zachodni styl myślenia. Warcholstwo (protesty, kraewelle) to wasza specjalność. Obywatel administracji miasta mówi tylko raz, że mu się coś nie podoba, nie usłucha go, to urząd bierze odpowiedzialność na siebie, - ot tyle. P.S. Losy naszego miasta idą po sinusoidzie, może niedługo osiągniemy extremum minimum. Czasy prosperity były ok. 200 lat temu, ba jeszcze 90 lat temu nie było aż tak źle, choć było trudno. O wysokim poziomie kultury medycznej może np. świadczyć fakt, że w 1905r uruchomiono u nas w mieście (szkoła podstawowa koło dzisiejszego Domu Kultury KOLEJARZ) szczepienia ochronne dzieci przeciw błonicy (dophtherie), podczas gdy w niedalekiej Częstochowie dopiero 30 lat później. Czujesz blusa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: kto robi zakupy na hali IP: *.sotn.cable.ntl.com 19.03.07, 19:54 No prosze jak ladnie nam watek urosl :) Nie w tym kierunku chcialam zeby obrazac sie wzajemnie, ale lepsze to niz nic. Wiedzialam ze nasza hala wzbudza wiele kontrowersji i ze znajda sie osoby ktore rzuca sie na mnie HA HA. Przeciaz to tylko forum, rozmowa, wymiana pogladow ja mialam nadzieje ze mozna to wszystko zalatwic, ze tak powiem na luzie, a moze i z usmiechem na ustach. Pozdrawiam :) ... a lekarza naprawde potrzebuje i to nie podpucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochtonka Re: do autochtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:00 niestety nie da sie przekrzyczec tych którzy dopiero po przyjeździe do T-G,po wyjściu z pociągu(którym pierwszy raz w życiu jechali)zobaczyli miasto ,zrzucili walonki i wprowadzili sie do bloku a teraz uważaja że im sie wszystko należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: do autochtona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:45 Ludzie ! przestańcie na siebie krzyczeć i wzajemnie sobie wymyślać. Hala jest i będzie.Jest ona własnością tarnogórskich kupców którzy mają tam swoje "stragany". Popieram pomysł aby na ścianie frontowej Hali była tablica pamiątkowa z odpowiednią informacją o cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: do autochtona IP: *.sotn.cable.ntl.com 19.03.07, 20:48 No coz, ludzie tak lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:55 Gość portalu: lupa napisał(a): > Ludzie ! przestańcie na siebie krzyczeć i wzajemnie sobie wymyślać. > Hala jest i będzie.Jest ona własnością tarnogórskich kupców którzy mają tam > swoje "stragany". Popieram pomysł aby na ścianie frontowej Hali była tablica > pamiątkowa z odpowiednią informacją o cmentarzu. a kolo tablicy reklama zakladow miesnych od wojtachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUPIEC Re: do lupa IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 10:10 Hala nie jest własnością tarnogórskich kupców w 80% są to kupcy z poza TG (większość z pod Częstochowy).Ja jestem kupcem tarnogórskim i aby nie być posądzony o autoreklamę nie powiem gdzie i czym handluję ale dam przkład ten sam artykuł u mnie w sklepie kosztuje 30zł a na hali 60 a nawet 80zł......bez komentarza.A cmentarz zbeszcześli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: do KUPCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:54 Hala została sprzedana kupcom handlującym w tej hali. Jeśli Oni sprzedali swoje udziały innym, to ich sprawa i interes. Zaproponuj metodę - sposób na "odbesczeszczenia" terenu - cmentarza na którym stoi hala. Ja popieram pomysł tablicy pamiątkowej nawet w pobliżu reklamy Pana Wojtachy bo robi on fajne wyroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vader Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:13 Gość portalu: lupa napisał(a): > Ja popieram pomysł > tablicy pamiątkowej nawet w pobliżu reklamy Pana Wojtachy bo robi on fajne > wyroby. tylko nie mow ze konsumujesz wyroby od wojtachy! feee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: do lupy IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 05:35 tobie te wyroby nie smakują, bo jeszcze wolisz milupę i gerbera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plk.jarosz Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:47 I tu sie mylisz. Gdybys wiedzial jak sa produkowane te wedliny i ile czasu mija az ty je skonsumujesz też bys nie jadł. wole warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupa Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:46 Smacznego Wszystkim bez względu co jedzą, każdy ma swoje gusty.Nie zaglądam innym pod kołdrę, do kieszeni ani do talerza. Dyskutujemy o sposobie upamiętnienia cmetarza /zmarłych/ na którym stoi hala. Popieram pomysł z tablicą. Myślę, że powinni ją ufundować kupcy handlujący w hali lub jakiś sponsor za umieszczenie swojej reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO LUPY Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:04 Gość portalu: lupa napisał(a): > Smacznego Wszystkim bez względu co jedzą, każdy ma swoje gusty.Nie zaglądam > innym pod kołdrę, do kieszeni ani do talerza. Dyskutujemy o sposobie > upamiętnienia cmetarza /zmarłych/ na którym stoi hala. Popieram pomysł z > tablicą. Myślę, że powinni ją ufundować kupcy handlujący w hali lub jakiś > sponsor za umieszczenie swojej reklamy. Tobie to naprawde lupa jest potrzebna,temat jest "kto robi zakupy na hali" jesli chcesz pogadac o pomniku to ZALOZ OSOBNY TEMAT a nie wtracaj sie miedzy wodke a zagryche! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:06 Nic sie nie martwcie, cmentarz ewangelicki, podobnie jak miejsce w ktorym stala synagoga, tez bedzie upamietniony. Bedzie tam stal pomnik. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: do lupy IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 19:23 Ty bidulku! Ale się usmiałem, ty mnie chcesz uczyć o higienie wędlin, zaraz to znajomym pokażę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do lupy IP: *.sotn.cable.ntl.com 23.03.07, 22:52 ja tez jadam wyroby od Dudy ale NIE CHCE wiedziec jak sa robione -zreszta nie tylko te Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: historia cmentarza ewangelickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:18 Z tego co wiem,cały ten obrzar od ul.Piłsudskiego aż po parking z tyłu hali,to własność miasta.Jeśli władze zadbały o to,aby upamiętnić obecność żydów w naszym mieście,przydałaby się więc tablica pamiątkowa posadowiona gdzieś przed halą,np.w pasie zieleni oddzielającym ulicę od hali. Odpowiedz Link Zgłoś
sirions Re: kto robi zakupy na hali 19.03.07, 22:06 Nigdy nie lubiłem Hali, nie jestem do Niej przekonany mimo wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: kto robi zakupy na hali 23.03.07, 20:14 Ja nie przepadam za hala targową. Ciasno tam i duszno. Towary powywieszane do połowy chodnika dla klientów co mnie najbardziej wnerwia. Ceny że głowa boli, a i tak nie ma nigdy mojego rozmiaru. Zreszą co drugi box wisi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutas Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:15 Ja także za halą nie przepadam i nie robię tam zakupów .Ale każdy towar ma swego kupca jak to mówią ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakaSiakaWypowiedź Re: kto robi zakupy na hali IP: *.pm.katowice.pl 26.03.07, 15:11 Hala to przede wszystkim chyba chamstwo a) zachowanie niektórych sprzedawców jest żenujące, b) ochroniarze nie wiedzą chyba co to jest kultura (dwukrotnie widziałem jak wywalali na zbity pysk ludzi, a przecież każdy ma godność i sprawy takie winno się załatwić tak, by każdy wyszedł z twarzą, a nie za pomocą przepychanek c) a przewodzi im taka pani z działu rekalmy, co każe się nazywać panią MAGISTER ;P (to też zasłyszałem, jak ochrzaniała jakiegoś gostka stwierdzając - i tu pada najzabawniejsze hasło "DLA PANA TO JA JESTEM PANI MAGISTER"...) no, ale najważniejsze... nie wiem, czy przypadkiem w najekskluzywniejszych sklepach silesii ceny nie są niższe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewenement Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:31 JA na hali nie robie zakupów, bo przede wszystkim zauważcie że wiele nabiału leży na ladzie a nie w lodówce. Tak nie może być, bo tam jest za ciepło. Dlatego moje sklepy to Delikatesy, Sezam i Michałek - jeśli potrzebuje coś słodkiego bo mają duży wybór. Więc ja polecam ulicę Krakowską. No może obsługa Delikatesów kulturą czasem nie grzeszy, to jednak polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 14:59 Czyli na hali nie mam robić zkupów, a co z kioskiem z kwiatkami przy Staszicu? Jaka jest w tym przypadku instrukcja poprawności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ewenement Re: kto robi zakupy na hali IP: *.strong-pc.com 28.03.07, 15:26 ewenement zgadzam sie z Toba co do towarów wyłozonych na ladę. Te sery, które leżą od samego rana do wieczora. Błeeee Przecież tym powinien sie ktoś zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kto robi zakupy na hali IP: *.strong-pc.com 14.06.07, 14:34 dalej fajnie się tam kupuje :-) Odpowiedz Link Zgłoś