Dodaj do ulubionych

kto robi zakupy na hali

15.03.07, 22:03
powiedzcie czy tam sie cos zmienilo?
Swego czasu bywalam tam codziennie
rytualne zakupy po pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: barbamama Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 22:09
      na hali robia zakupy przyjezdni osobnicy z osciennych miejscowosci co nie maja
      marketow no i ludzie z lasowic bo majom za daleko do tesco.
      • kkate1 Re: kto robi zakupy na hali 15.03.07, 22:17
        ja mieszkalam w centrum i codzienne zakupy robilam na hali
        oczywiscie w tesko czy innych marketach rowniez ale nie kazdego dnia.
        Dlatego wspominam hale z "pewna" sympatia.
        Smakowal mi chleb z ... Miotka? to pierwsze stoisko z pieczywem
        od wejscia glownego.
        • Gość: tarnogórzanin Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 10:17
          Hala to takie targowisko pod dachem (box na boxie).Jak ktoś lubi targi to dla
          niego raj.Osobiście wolę targowisko na wolnym powietrzu większa przestrzeń
          mniejszy "smród" a towar ten sam.
    • Gość: autochton Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:39
      kkate1 napisała:

> powiedzcie czy tam sie cos zmienilo?
      > Swego czasu bywalam tam codziennie
      > rytualne zakupy po pracy.

Prowadzenie handlu na hali obok wiaduktu to w pewnym sensie profanowanie miejsca
      wiecznego spoczynku. Może ktoś napisze więcej, bo ciężko mi wracać do tego
      tematu, tym bardziej, że chodzi o protoplastów rodziny.
      • Gość: Zosia Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:59
        To fakt - w miejscu,gdzie stoi hala był kiedyś cmentarz ewangelicki.Otoczony
        wysokim murem,istniał mieszkańcom - nie podobało się to władzom miasta.I jak to
        bywa w naszym kraju zadecydowano o jego rozbiórce (lata 70.te).Część grobów
        ekshumowano i przeniesiono na pozostałe nekropolie miasta,pozostałe
        zniwelowano,zrównano z ziemią.Dzisiaj nie ma po nim śladu,wielka szkoda.
        • Gość: Zosia Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:14
          Sorry za błąd - miało być istniał i służył mieszkańcom.
        • Gość: wiem Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.07, 20:08
          to jest teren byłej gazowni!
          • Gość: kkate1 Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.sotn.cable.ntl.com 17.03.07, 23:24
            Wstyd sie przyznac ale nigdy o tym nie slyszalam :(
            Sadze jednak, ze nic zlego nie zrobilam kupujac w miejscu
            gdzie to samo robi setki ludzi.
            Autochton czy ty z tego powodu nigdy nic nie kupiles na hali?
            Takich miejsc w naszym kraju i na calym swiecie jest mnostwo
            jest, bylo i zawsze bedzie.
          • Gość: autochton Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 08:37
            Gość portalu: wiem napisał(a):

> to jest teren byłej gazowni!

Tyko w części po byłej gazowni (od strony kolei), reszta jest częścią cmentarza
            ewang..
        • Gość: autochton Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 09:24
          Gość portalu: Zosia napisał(a):

> To fakt - w miejscu,gdzie stoi hala był kiedyś cmentarz ewangelicki.Otoczony
          > wysokim murem,istniał mieszkańcom - nie podobało się to władzom miasta.I jak
          > to bywa w naszym kraju zadecydowano o jego rozbiórce (lata 70.te).Część grobów
          > ekshumowano i przeniesiono na pozostałe nekropolie miasta,pozostałe
          > zniwelowano,zrównano z ziemią.Dzisiaj nie ma po nim śladu,wielka szkoda.

- Ślad pozostaje w dokumentach i pamięci ludzkiej. Co do decyzji o likwidacji
          cmentarza, to podjęto ją oczywiście po "szerokich konsultacjach społecznych" tj.
          I Sekretarz w imieniu całej organizacji z Przewodniczącym miejscowego TPPR
          poczynili niezbędne uzgodnienia (sic!). Ale ja się pytam, gdzie był ówczesny
          Burmistrz z Radą Miejską, gdzie konserwator zabytków (może czas przypomnieć ich
          nazwiska)? A co do samej procedury ekshumacyjnej i nie dochowaniu niezbędnej
          staranności oraz oddania minimalnego przynajmniej szacunku szczątkom ludzkim, to
          szkoda gadać. Kilkunastoletni chłopcy wybierali z wykopów czaszki i kości
          nieboszczyków i latali po dzisiejszej ul. Piłsudskiego strasząc nimi dziewczyny.
          Też by sie chciało wiedzieć, gdzie była ówczesna milicja, za co brała pieniądze?
          - Nie jestem ewangelikiem, ale część przodków tak. Wiem, że obecnie gmina ta w
          naszym mieści jest śladowa i ma niewielką tzw. siłę przebicia. Wiem jednak też,
          że gmina ta swego czasu skupiała potęgę intelektualną miasta, a sam Gród Gwarków
          ma dla nich dług wdzięczności nie do odpłacenia. Na cmentarzu, o którym piszemy,
          spoczęło większość z ludzi tej gminy. Pośród nich głównie to: nauczyciele,
          lekarze, juryści, kupcy, kapłani, etc.. Oni to zamieszkiwali właśnie centrum
          miasta. Z ich dobytkiem postąpiono podobnie jak z ich miejscem wiecznego
          spoczynku, - oddano po 45r. w ręce motłochu, który w barbarzyński sposób
          obchodzi się z oddanym im dobrem.
          Ostatnio przypomniano sobie w mieście o naszych Żydach autochtonach, miejsce
          których to bóżnicy oddano również we władanie boga Hermesa. Mamy tam teraz
          przynajmniej mały ślad ważnej przeszłości, w postaci kolumny z tablicą
          informacyjna (Nadmienić warto, iż Żydzi z naszej diaspory b. wiele uczynili dla
          miasta, ale nie mogą sie równać absolutnie z ewangelikami!). Może więc czas już
          na to, by podobnie upamiętnić cmentarz evangelicki leżący przy ważnej arterii
          miasta, chociażby tylko po to, by zmniejszyć amnezję pośród mieszkańców
          przynoszącą wstyd, kiedy zagadnięci przez turystę mniej wiedzą od niego o swym
          rodzinnym mieście.
          - Autorka wątku nieco poniżej przyznaje z rozbrajającą szczerością, że nic o
          przedmiotowym cmentarzu nie wie. Do jakiej szkoły chodziła, kto ją uczył
          historii, w tym regionalnej, - nauczyciele z ZNP????
          • Gość: jj Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 10:20
            Tam pracuje wiele marudnych osób. Kupuję tylko jeśli koniecznie muszę. Kiedyś
            kupowałam ubrania ale teraz to ceny mają kosmiczne.
      • Gość: tarnogórzanin Re: Wie co robi, kto robi zakupy na hali? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:34
        profanowanie odbyło się podczas budowania hali a także przy budowie stacji
        redukcyjnej gazu. nikt wtedy nie przerwał budowy aby przenieść szczątki ludzi
        tam pochowanych w inne miejsce.
    • Gość: zdegustowany:-) Re: kto robi zakupy na hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 11:59
      Swego czasu wybrałem się do hali na zakupy,taki mały prezencik dla
      żony,znalazłem stoisko na przeciw najwiekszego na hali stoiska ze zegarkami.
      Taka mała klitka waska,i Pani która mnie obsługiwała,mała w okularach.
      Zastanawiam sie po co ja tam postawili(w dosłownym tego słowa znaczeniu).
      Na kazde pytanie odpowiadała NIE WIEM!NIE MA! MOŻE JUTRO!
      Nie wiedziała kompletnie nic! :-)
      Odtad nie chodze do hali na zakupy....szkoda czasu...
      • Gość: kkate Re: kto robi zakupy na hali IP: *.sotn.cable.ntl.com 18.03.07, 14:47
        Jak najbardziej zgadzam sie z tym ze miejsca takie powinny byc upamietnione
        wiec warto o to zabiegac. Powinnismy wiedziec i pamietac o tych ludziach, to
        prawda.
        Markety powstaja w calym kraju jak grzyby po deszczu i handel kwitnie w
        miejscach gdzie nie powinno byc go w ogole. Nasz Dom Kultury rowniez
        spelnia "wlasciwa role" i uczy "kulturalnego jarmarku" w dodatku badziewiem.
        I zgadzam sie oczywiscie z tym, ze na hali czesto spotyka sie to samo - towar
        spoza gatunku, marnej jakosci. Jednak zawsze cos tam mozna bylo "wygrzebac"
        wiec zagladalam.
        Mozna by rozmawiac o tym godzinami, taka epoka nastala w Polsce - handlowa.

• Gość: teżż Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 05:08
        Swego czasu wchodziłem na forum, bo można się było pośmiać, podowcipkować. Teraz
        ciągle dermatolog, ginekolog, hala do niczego, nikt nie zna historii Tarnowskich
        Gór, niedouczeni, bo nauczyciele byli w ZNP, hipermarkety złe, ich brak to
        wiocha, radni złodzieje, a na ulicach syf, to co? Radni z burmistrzem flaszki
        trzaskali z soboty na niedzilę? Pani w hali była niemrawa? A jaki ty jesteś? O
        co ja pytałeś, czego chciałeś kompetentnego na stoisku z prezencikami!?
        Duperelka z fiubźdiu?
        A ten autochton, co widział jak dewastowali cmentarz ewangielicki, to co wtedy
        robił? W pieluchy, albo był w formie genetycznej w gonadach przyszłych rodziców
        licealistów. A co robili ewangielicy, że nie zadbali o swoją nekropolię? Może
        tak mądrutku napiszesz, jakie były przesłanki, żeby zniszczyc to miejsce, kto
        chciał zarobić na własności parafialnej? Kto zarobił na słynnej budowli przy
        kościelena rynku? Tego juz nie wiesz?
        • Gość: Tarnogórzanin Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 10:49
          Do Teżż. Jak nie wchodziłeś na forum to niech tak zostanie po co masz pisać
          głupoty i obrażać uczciwych ludzi.Autochton ma 100% rację ,urodziłem się w TG i
          pamiętam cmentarz i jego likwidwację i budowę tej nieszczęsnej Hali i kości
          które zostały zbezczeszczone przy okazji.TAK WIDZIAŁEM!!! A na pytanie kto na
          to pozwolił to wiem że sprawa była w sądzie bo 90% lokalnych organizajci było
          przeciw budowie Hali w tym miejscu.Ale władze były "silniejsze" i ten "zabytek"
          na rynku też postawiły te same "władze" , Można ich powymieniać z nazwiska bo
          wszyscy ich jeszcze pamiętamy.
        • Gość: zdegustowany re:do Teżż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:17
          Nie pozwolę sobie by ktoś mnie obrażał!mam prawo wypowiedzieć sie na forum ale
          w kulturalny sposób a nie w taki jak Ty to zrobiłeś!
          Za kogo sie uważasz?Wiesz kim jesteś?z twojej wypowiedzi wynika że masz nie
          wiele z logicznie myślącym człowiekiem.
          Sama istota forum pozwala na wypowiedzi lub odpowiedzi na pytania,a nie na
          obrażanie forumowiczów i mieszkańców tarnowskich Gór,z tego co kto zrobił jak
          rozgrzebywali cmentarz,itd...
          A co Ty robiłeś? nie przypadkiem pod siebie ze strachu by cię nikt nie widział!
          Nie wychylałeś dupska bo tak było wygodniej?
          Jasne stać z boku i anonimowo komentować!ale samemu nic nie zrobić!
          A co do ewangelików? Zrobili Tobie jakaś krzywdę ze nimi pomiatasz?
          Kto dał Tobie takie prawo?
          Wiec pytam raz jeszcze Co Ty Zrobiłeś w tej sprawie?skoro śmiesz osądzać
          innych!,czasy takich słabeuszy jak TY już minęły więc lepiej dalej pozostań w
          cieniu i lepiej tu nie wchodź bo podpadniesz i ludzie będą gadali.....wstydź się!!!
          Mieszkasz w Tarnowskich Górach?czy przywiało cię nie wiadomo skąd? i tak na
          prawdę masz małe pojęcie o Tym mieście,więc nie wymądrzaj się!!!
          • Gość: alex Re: re:do Teżż IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 12:16
            Z tego co sie orientuje w moejscu gdzie stoi hala, byl cmentarz ewangelicki.W
            zwiaku z tym,zastanawiam sie czyja wlasnoscia jest teren na ktorym obecnie stoi
            hala.Czy przypadkiem nie jest w dalszym ciagu wlasnoscia gminy ewangelickiej?.
        • Gość: autochton Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:50
          Gość portalu: teżż napisał(a):

> Swego czasu wchodziłem na forum, bo można się było pośmiać, podowcipkować.
          Tera z ciągle dermatolog, ginekolog, hala do niczego, nikt nie zna historii
          Tarnowskich Gór, niedouczeni, bo nauczyciele byli w ZNP,
          > A ten autochton, co widział jak dewastowali cmentarz ewangielicki, to co wtedy
          > robił? W pieluchy, albo był w formie genetycznej w gonadach przyszłych
          rodziców licealistów. A co robili ewangielicy, że nie zadbali o swoją
          nekropolię? Może tak mądrutku napiszesz, jakie były przesłanki, żeby zniszczyc
          > to miejsce, kto chciał zarobić na własności parafialnej? Kto zarobił na
          > słynnej budowli przy kościelena rynku? Tego juz nie wiesz?

Poziom i kultura wypowiedzi godna troglodyty. Co się jednak dziwić, swołocz
          przybyła do T. Gór urodziła swołocz. Jak z takimi iść do EU?
          Słuchaj mały człowieczku: Tutejsi autochtoni mają swoją kindersztubę, swój
          honor i zachodni styl myślenia. Warcholstwo (protesty, kraewelle) to wasza
          specjalność. Obywatel administracji miasta mówi tylko raz, że mu się coś nie
          podoba, nie usłucha go, to urząd bierze odpowiedzialność na siebie, - ot tyle.

P.S. Losy naszego miasta idą po sinusoidzie, może niedługo osiągniemy extremum
          minimum. Czasy prosperity były ok. 200 lat temu, ba jeszcze 90 lat temu nie było
          aż tak źle, choć było trudno. O wysokim poziomie kultury medycznej może np.
          świadczyć fakt, że w 1905r uruchomiono u nas w mieście (szkoła podstawowa koło
          dzisiejszego Domu Kultury KOLEJARZ) szczepienia ochronne dzieci przeciw błonicy
          (dophtherie), podczas gdy w niedalekiej Częstochowie dopiero 30 lat później.
          Czujesz blusa?
          • Gość: Lena Re: kto robi zakupy na hali IP: *.sotn.cable.ntl.com 19.03.07, 19:54
            No prosze jak ladnie nam watek urosl :)
            Nie w tym kierunku chcialam zeby obrazac sie wzajemnie,
            ale lepsze to niz nic.
            Wiedzialam ze nasza hala wzbudza wiele kontrowersji i ze znajda sie osoby ktore
            rzuca sie na mnie HA HA.
            Przeciaz to tylko forum, rozmowa, wymiana pogladow ja mialam nadzieje ze mozna
            to wszystko zalatwic, ze tak powiem na luzie, a moze i z usmiechem na ustach.
            Pozdrawiam :)
            ... a lekarza naprawde potrzebuje i to nie podpucha.
          • Gość: autochtonka Re: do autochtona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:00
            niestety nie da sie przekrzyczec tych którzy dopiero po przyjeździe do T-G,po
            wyjściu z pociągu(którym pierwszy raz w życiu jechali)zobaczyli
            miasto ,zrzucili walonki i wprowadzili sie do bloku a teraz uważaja że im sie
            wszystko należy.
            • Gość: lupa Re: do autochtona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:45
              Ludzie ! przestańcie na siebie krzyczeć i wzajemnie sobie wymyślać.
              Hala jest i będzie.Jest ona własnością tarnogórskich kupców którzy mają tam
              swoje "stragany". Popieram pomysł aby na ścianie frontowej Hali była tablica
              pamiątkowa z odpowiednią informacją o cmentarzu.
              • Gość: :( Re: do autochtona IP: *.sotn.cable.ntl.com 19.03.07, 20:48
                No coz, ludzie tak lubia.
              • Gość: :] Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:55
                Gość portalu: lupa napisał(a):

> Ludzie ! przestańcie na siebie krzyczeć i wzajemnie sobie wymyślać.
                > Hala jest i będzie.Jest ona własnością tarnogórskich kupców którzy mają tam
                > swoje "stragany". Popieram pomysł aby na ścianie frontowej Hali była tablica
                > pamiątkowa z odpowiednią informacją o cmentarzu.

a kolo tablicy reklama zakladow miesnych od wojtachy.
              • Gość: KUPIEC Re: do lupa IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 10:10
                Hala nie jest własnością tarnogórskich kupców w 80% są to kupcy z poza TG
                (większość z pod Częstochowy).Ja jestem kupcem tarnogórskim i aby nie być
                posądzony o autoreklamę nie powiem gdzie i czym handluję ale dam przkład ten
                sam artykuł u mnie w sklepie kosztuje 30zł a na hali 60 a nawet 80zł......bez
                komentarza.A cmentarz zbeszcześli!!!
                • Gość: lupa Re: do KUPCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 20:54
                  Hala została sprzedana kupcom handlującym w tej hali. Jeśli Oni sprzedali swoje
                  udziały innym, to ich sprawa i interes. Zaproponuj metodę - sposób
                  na "odbesczeszczenia" terenu - cmentarza na którym stoi hala. Ja popieram pomysł
                  tablicy pamiątkowej nawet w pobliżu reklamy Pana Wojtachy bo robi on fajne
                  wyroby.
                  • Gość: vader Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:13

> Ja popieram pomysł
                    > tablicy pamiątkowej nawet w pobliżu reklamy Pana Wojtachy bo robi on fajne
                    > wyroby.

tylko nie mow ze konsumujesz wyroby od wojtachy! feee!
                    • Gość: duduś Re: do lupy IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 05:35
                      tobie te wyroby nie smakują, bo jeszcze wolisz milupę i gerbera.
                      • Gość: plk.jarosz Re: do lupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:47
                        I tu sie mylisz. Gdybys wiedzial jak sa produkowane te wedliny i ile czasu mija
                        az ty je skonsumujesz też bys nie jadł.
                        wole warzywa.
                        • Gość: lupa Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:46
                          Smacznego Wszystkim bez względu co jedzą, każdy ma swoje gusty.Nie zaglądam
                          innym pod kołdrę, do kieszeni ani do talerza. Dyskutujemy o sposobie
                          upamiętnienia cmetarza /zmarłych/ na którym stoi hala. Popieram pomysł z
                          tablicą. Myślę, że powinni ją ufundować kupcy handlujący w hali lub jakiś
                          sponsor za umieszczenie swojej reklamy.
                          • Gość: DO LUPY Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 19:04

> Smacznego Wszystkim bez względu co jedzą, każdy ma swoje gusty.Nie zaglądam
                            > innym pod kołdrę, do kieszeni ani do talerza. Dyskutujemy o sposobie
                            > upamiętnienia cmetarza /zmarłych/ na którym stoi hala. Popieram pomysł z
                            > tablicą. Myślę, że powinni ją ufundować kupcy handlujący w hali lub jakiś
                            > sponsor za umieszczenie swojej reklamy.

Tobie to naprawde lupa jest potrzebna,temat jest "kto robi zakupy na hali"
                            jesli chcesz pogadac o pomniku to ZALOZ OSOBNY TEMAT a nie wtracaj sie miedzy
                            wodke a zagryche!
                          • Gość: Gosia Re: do smakoszów i jaroszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 20:06
                            Nic sie nie martwcie, cmentarz ewangelicki, podobnie jak miejsce w ktorym stala
                            synagoga, tez bedzie upamietniony. Bedzie tam stal pomnik. Pozdrawiam :)
                        • Gość: duduś Re: do lupy IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.07, 19:23
                          Ty bidulku! Ale się usmiałem, ty mnie chcesz uczyć o higienie wędlin, zaraz to
                          znajomym pokażę.
                          • Gość: kasia Re: do lupy IP: *.sotn.cable.ntl.com 23.03.07, 22:52
                            ja tez jadam wyroby od Dudy
                            ale NIE CHCE wiedziec jak sa robione
                            -zreszta nie tylko te
    • Gość: Zosia Re: historia cmentarza ewangelickiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 18:18
      Z tego co wiem,cały ten obrzar od ul.Piłsudskiego aż po parking z tyłu hali,to
      własność miasta.Jeśli władze zadbały o to,aby upamiętnić obecność żydów w
      naszym mieście,przydałaby się więc tablica pamiątkowa posadowiona gdzieś przed
      halą,np.w pasie zieleni oddzielającym ulicę od hali.
    • sirions Re: kto robi zakupy na hali 19.03.07, 22:06
      Nigdy nie lubiłem Hali, nie jestem do Niej przekonany mimo wszystko:)
    • helenaaa Re: kto robi zakupy na hali 23.03.07, 20:14
      Ja nie przepadam za hala targową. Ciasno tam i duszno. Towary powywieszane do
      połowy chodnika dla klientów co mnie najbardziej wnerwia.
      Ceny że głowa boli, a i tak nie ma nigdy mojego rozmiaru. Zreszą co drugi box
      wisi to samo.
      • Gość: ziutas Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:15
        Ja także za halą nie przepadam i nie robię tam zakupów .Ale każdy towar ma
        swego kupca jak to mówią !
      • Gość: TakaSiakaWypowiedź Re: kto robi zakupy na hali IP: *.pm.katowice.pl 26.03.07, 15:11
        Hala to przede wszystkim chyba chamstwo

a) zachowanie niektórych sprzedawców jest żenujące,

b) ochroniarze nie wiedzą chyba co to jest kultura (dwukrotnie widziałem jak
        wywalali na zbity pysk ludzi, a przecież każdy ma godność i sprawy takie winno
        się załatwić tak, by każdy wyszedł z twarzą, a nie za pomocą przepychanek

c) a przewodzi im taka pani z działu rekalmy, co każe się nazywać panią
        MAGISTER ;P (to też zasłyszałem, jak ochrzaniała jakiegoś gostka stwierdzając -
        i tu pada najzabawniejsze hasło "DLA PANA TO JA JESTEM PANI MAGISTER"...)

no, ale najważniejsze... nie wiem, czy przypadkiem w najekskluzywniejszych
        sklepach silesii ceny nie są niższe ;)
        • Gość: ewenement Re: kto robi zakupy na hali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:31
          JA na hali nie robie zakupów, bo przede wszystkim zauważcie że wiele nabiału
          leży na ladzie a nie w lodówce. Tak nie może być, bo tam jest za ciepło. Dlatego
          moje sklepy to Delikatesy, Sezam i Michałek - jeśli potrzebuje coś słodkiego bo
          mają duży wybór. Więc ja polecam ulicę Krakowską. No może obsługa Delikatesów
          kulturą czasem nie grzeszy, to jednak polecam.
          • Gość: ziuta Re: kto robi zakupy na hali IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 14:59
            Czyli na hali nie mam robić zkupów, a co z kioskiem z kwiatkami przy Staszicu?
            Jaka jest w tym przypadku instrukcja poprawności?
    • Gość: do ewenement Re: kto robi zakupy na hali IP: *.strong-pc.com 28.03.07, 15:26
      ewenement zgadzam sie z Toba co do towarów wyłozonych na ladę.
      Te sery, które leżą od samego rana do wieczora. Błeeee
      Przecież tym powinien sie ktoś zainteresować.
    • Gość: gość Re: kto robi zakupy na hali IP: *.strong-pc.com 14.06.07, 14:34
      dalej fajnie się tam kupuje :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka