Gość: dr scott IP: *.tg.akk.net.pl 04.08.03, 00:08 czy ktos wie jak to wyglada od strony prawnej. co musze miec, jakie zezwolenia itp, aby moc uzywac CB... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drcarlos Re: CB radio... more info 04.08.03, 00:10 taksiarze maja CBradia, zapytaj sie jakiegos taksiarza to moze ci powie... znalem jednego gostka co mial je w aucie ale nie wiem czy to bylo legalne czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: CB radio... more info IP: *.tg.akk.net.pl 04.08.03, 00:26 drcarlos napisał: > taksiarze maja CBradia, zapytaj sie jakiegos taksiarza to moze ci powie... > znalem jednego gostka co mial je w aucie ale nie wiem czy to bylo legalne czy > nie... czyli nic nie wiesz konkretnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In Re: CB radio... more info IP: *.klubwww.pl 10.08.03, 11:24 Nie potrzeba zezwoleń na używanie CB radia. Po szczegóły odsyłam do Piekarskiego Radioklubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: CB radio... more info IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 12:14 Gość portalu: In napisał(a): > Nie potrzeba zezwoleń na używanie CB radia. > Po szczegóły odsyłam do Piekarskiego Radioklubu. no to fajnie. czyli moge se po prostu kupic radio i go uzywac ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In Re: CB radio... more info IP: *.klubwww.pl 10.08.03, 18:49 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: In napisał(a): > > > Nie potrzeba zezwoleń na używanie CB radia. > > Po szczegóły odsyłam do Piekarskiego Radioklubu. > > no to fajnie. czyli moge se po prostu kupic radio i go uzywac ?? ;) Może będzie potrzebna jakaś tylko rejestracja w odpowiedniej instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: CB radio... more info IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 22:30 Gość portalu: In napisał(a): > Gość portalu: dr scott napisał(a): > > > Gość portalu: In napisał(a): > > > > > Nie potrzeba zezwoleń na używanie CB radia. > > > Po szczegóły odsyłam do Piekarskiego Radioklubu. > > > > no to fajnie. czyli moge se po prostu kupic radio i go uzywac ?? ;) > > Może będzie potrzebna jakaś tylko rejestracja w odpowiedniej instytucji. spoksik. dzieki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: CB radio... more info IP: *.osadanet.pl 10.08.03, 23:13 czesc. Radio musi miec homologacje, ewentualnie sprawdza czy spelnia warunki dopuszczenia do uzywania przy okazji rejestracji. Zalatwialo sie to niedaleko telewizji katowickiej w PAR, obecnie nazwa instytucji sie zmienila, ale dalej nalezy radyjko rejestrowac. kosztuje to ok 3 PLN na rok Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: CB radio... more info 10.08.03, 23:22 o szajsa..... 3 tys!! na rok!! to i tak za duzo! ino illegal.... a jak ci policja chyci?? Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: CB radio... more info 10.08.03, 23:25 drcarlos napisał: > o szajsa..... 3 tys!! na rok!! to i tak za duzo! ino illegal.... a jak ci > policja chyci?? oczywiscie chodzilo tu o 3 zlote.... hmmm... nie wiem jakim cudem dodalem sobie te tysiace.... pewnie za dlugo siedze na forum.... no jak 3 zlote to jeszcze ujdzie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: CB radio... more info IP: *.tg.akk.net.pl 10.08.03, 23:22 Gość portalu: Radek napisał(a): > czesc. > Radio musi miec homologacje, ewentualnie sprawdza czy spelnia warunki > dopuszczenia do uzywania przy okazji rejestracji. Zalatwialo sie to niedaleko > telewizji katowickiej w PAR, obecnie nazwa instytucji sie zmienila, ale dalej > nalezy radyjko rejestrowac. kosztuje to ok 3 PLN na rok no ok, to teraz juz wszystko wiem :D Odpowiedz Link Zgłoś