Dodaj do ulubionych

Cena wizyty u ginekologa - pomocy

IP: 83.1.67.* 24.06.08, 20:46
Witam
Mam prośbę do Pań - jaka jest mniej więcej cena wizyty u ginekologa w
Tarnowskich Górach - jestem w ciąży :) i czekają mnie comiesięczne kontrole :(
- chciałabym się "psychicznie" przygotować na wydatki.

Pozdrawiam
Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: mada Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 21:28
      ja ostatnio bylam zeszlego lata na kontroli u p.Jarolima i placilam za wizyte 70
      zl (usg, cytologia, ogolne badanie, recepty i takie tam)
      ogolnie bardzo polecam tego lekarza chociaz czeka sie na wizyte godzinami :)
      • Gość: Aga Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: 83.1.67.* 24.06.08, 22:09
        No, ale to była "normalna" wizyta. Czy prowadzenie ciąży i comiesięczne wizyty
        są w takiej samej cenie?
        A to, że się czeka - świadczy, że dobry musi być - dzięki za rade!
        • Gość: mama Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:11
          Aga na Twoim miejscu nie liczyłabym na "zniżki/rabaty" (niestety)do
          tego jak chodzisz prywanie badania są tez płatne :(

nie wiem ile teraz bierze dr.Gwóźdź,ja cztery lata temu płaciłam 50
          zł a wizyty miałam średnio co trzy tygodnie.
          Jak policzyłam wizyty+badania+witaminy to wyszło mi coś około 1000 zł

pozdrawiam
          • Gość: anusiaaa Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: *.wieszowanet.pl 27.06.08, 12:55

Prowadzenie ciazy u P. Jarolima - wizyta 70 zł, 10 zł - cytologia na pierwszej
            wizycie. USG w gabinecie.
            Serdecznie polecam, sama chodze i jestem maxymalnie zadowolona.
            Bodaj od 7 pan Jarolim na 3-tygodniowych wakacjach :)
            • Gość: jaka taka W przychodni ... IP: *.static.akk.net.pl 27.06.08, 22:11
              mam 33 lata i dwoje dzieci córka 10 lat i syn 3 lata i oby dwieciąże
              prowadził mi lekarz wprzychodni wszystkie badania są darmowe a
              rodzić i tak trzeba samemu nicci żaden doktor który poprowadzi cię
              prywatnie nie pomoże poprostu np.nie dojedzie na czas!!!!
              • Gość: dlm Re: W przychodni ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 05:35
                Dziwię się że chcesz chodzić prywatnie.W przychodniach lekarz całą ciążę
                prowadzi, wszystkie badania są darmowe typu krew, usg, a poród idziesz tam gdzie
                ci pasuje.
                • Gość: aktorzyna w przychodni nędza IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.08, 07:46
                  jasne, tylko w jakich warunkach jesteś badana, smród, brud, syf i malaria,
                  zazwyczaj...ale wiem, że wielu paniom to nie przeszkadza...i to mnie dopiero dziwi !
                  • Gość: mika Re: w przychodni nędza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 14:34
                    dr Nowak 50zł za wizytę, nawet w ciąży cenata sama, a bardzo
                    konkretny facet
                    • Gość: ona34 Re: w przychodni IP: *.static.akk.net.pl 29.06.08, 08:17
                      w moim przypadku też chodziłam do przychodni i jakoś smodu nie
                      było!!!!a mam 3 dzieci i wszystkie są zdrowe i silne a jesli by
                      miała wydać 1000zł na wizyty to wolałam bym kupić coś nienarodzonemu
                      dziecku i jeśli ma byćzdrowe to będziei nic tu kasa nie da czy to
                      prywatnawizyta czy nie
                      • Gość: Meg Re: w przychodni IP: 83.1.64.* 29.06.08, 08:54
                        No właśnie! Dlaczego nie w przychodni jak czujesz się źle? Ciąża to
                        stan fizjologiczny i twój organizm pogodzi i ciążę i pracę, bo
                        myslę, że prywatnie idziesz tylko ze względu na zwolnienie lekarskie!
                        • Gość: dlm Re: w przychodni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 09:50
                          Nie wiem czy np. w przychodni BiMed \ gdzie jestem zapisana na stałe do lekarza
                          rodzinnego i ginekologa \jest brudno i są jakieś okropne warunki.Jest tam bardzo
                          czysto lekarz jest ok. wszystkie badania są darmowe.Moim zdaniem nie masz na co
                          wydawać pieniędzy i dlatego szukasz prywatnie.A prywatnie lekarz tak cię oskubie
                          że ci się odechce wszystkiego.A czy będzie przy porodzie ,to wielki znak
                          zapytania.Znam to z opowiadań znajomych.
    • Gość: mieszkanka Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: 83.1.79.* 29.06.08, 10:47
      W przychodni czasami trzeba długo czekać ja byłam chyba w gorącym okresie bo
      kazali mi przyjść za 2 miesiące na wizytę więc chodziłam do dr.Gwoździa wizyta
      kosztuje 80 zł do tego badania koszt od 20-50zł czasami co miesiąc.Teraz wiem,że
      z następna ciążą pójde do poradni bo szkoda wydawać tyle pieniędzy.
      • Gość: mama Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 14:33
        nie rozumiem dlaczego się czepiacie,skoro kobieta chce chodzic
        prywatnie to niech chodzi jej sprawa,jej pieniadze,ot co
        ja prywatnie chodziłam tylko dlatego że mój lekarz (wtedy) z NFZ nie
        przyjmował,a lekarza nie chciałam zmieniać,na L4 poszłam tylko z
        konieczności( 27 tc-mnogiej),
        chodząc prywatnie zawsze miałam usg,a w przychodni nie robia usg "od
        ręki" trzeba się zapisac i poczekać kilka dni
        poród(cc) było umówiony tylko z moim lekarzem, i Gwóźdź nie skasował
        nas ani 1 zł za poród.
        • miwusia1977 Re: Cena wizyty u ginekologa - pomocy 30.06.08, 15:16
          ja w ciazy ktora stracilam chodzilam panstwowo..Bylam przekonana ze
          dobrze robie..ALe czy to jest normalne ze przez 2 lata gin nie zrobi