seractil 16.03.09, 23:09 *Organizacja pożytku publicznego (OPP) − termin wprowadzony w Polsce 1 stycznia 2004 przepisami ustawy o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie. Status OPP może uzyskać organizacja pozarządowa (z wyjątkiem partii politycznych, związków zawodowych, organizacji pracodawców oraz samorządów zawodowych), prowadząca działalność w obszarach tzw. pożytku publicznego, które zostały określone ustawą o działalności pożytku publicznego i wolontariacie. Ponadto organizacja musi spełniać dodatkowe kryteria dotyczące m.in. jawności działania, kontroli w organizacji. źródło: Wikipedia --- zapraszam do dyskusji oraz głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guajazyl Re: [sonda] jeden_procent 2008 IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.09, 13:44 Nie ma o czym dyskutować,kto będzie chciał przekaże ten 1%. Myślę jednak,ze wielu ludzi nie ma pojęcia jak to się robi,podobnie z wypisaniem PIT.Robią to za nich zakłady pracy,rodzina lub znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: [sonda] jeden_procent 2008 IP: 212.59.241.* 17.03.09, 14:09 guajazyl ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk Re: [sonda] jeden_procent 2008 IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 18.03.09, 08:22 1.Sprawdziłem wszystkie tarnogórskie OPP i zmartwiła mnie jedna sprawa NIE UMIESZCZAJA W NECIE SPRAWOZDANIA FINANSOWEGO ZA 2008r a są przepisami do tego zobowiązani. Czy maja coś do ukrycia? 2.Programy do rozliczenia PIT-a dostępne w sieci w tym roku na siłę umieszczają jakiś OPP by odliczyć 1% kto rezygnuje program blokuje i informuje o błędzie ( nie można pominąć tej funkcji) jak równiez nie pozwoli wydrukować czy tez zapisać wypisanego formularza - to jakieś ubezwłasnowolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
chemiczny_brat Re: [sonda] jeden_procent 2008 18.03.09, 16:57 zawsze można wydrukować i przepisać ręcznie wpisując "własną" OPP :) Odpowiedz Link Zgłoś