niuniatg 23.07.09, 14:18 Proszę szanownych Forumowiczów, którzy odwiedzili Chorwację o podzielenie się spostrzeżeniami na temat tego kraju. Prosiłabym również o polecenie konkretnego miasta, hotelu i umotywowanie wyboru. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Serafin Re: Chorwacja IP: 67.159.45.* 23.07.09, 15:04 Pytanie do biur podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekk Re: Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 16:56 Miasta: Zagrzeb, Zadar, Dubrovnik, Sibenik, Trogir, Split, Korcula, Porec, Rovinj, Pula, Roc, Hum... Atrakcje: Jeziora Plitwickie(!), wyspy, nurkowanie, "Aleja Głagolicy", niesamowite pejzaże, przemili ludzie i niezłe wino (Fruska Gora!). Hotele: nie mam zielonego..., spałem na kempingach. Odpowiedz Link Zgłoś
niuniatg Re: Chorwacja 23.07.09, 18:27 Jak wśród tych miast wypada Sibenik? Z informacji dostępnych w internecie to miasto zainteresowało mnie najbardziej. Co o nim sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Chorwacja 23.07.09, 18:39 Nie pytałbym o to. Każdemu podoba się co innego, każdy ma inne potrzeby/wymagania. Przedmówca ma rację. To pytanie do biura podróży. Kup sobie też jakiś przewodnik ponieważ biuro powie ci wszystko - byle zarobić:P. Zresztą na miejscu jest tylu polaków że na pewno znajdziesz odpowiedniego doradcę lub przewodnika. www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23320 www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=23680 www.youtube.com/watch?v=k1swxSXVqjI Odpowiedz Link Zgłoś
darkdante Re: Chorwacja 24.07.09, 03:10 Polecam Medulin, niedaleko Puli. Bardzo blisko do Rovinj i Porec,dwa naprawde bardzo malownicze miasta. ponadto calkiem niedaleko do Slowenii i Wloch (Triest). Jesli masz zamiar wybrac sie samochodem to juz wogole idealnie. Bylem cztery lata temu wlasnie autem i naprawde polecam. Hotelow nie polecam, zdecydowanie lepiej wynajac sobie apartament. My pojechalismy w ciemno, szukalismy apartamentu bedac juz na miejscu, problemu z tym naprawde nie ma i zdecydowanie jest w czym wybierac. Wszedzie w kazdym miescie sa agencje, wchodzisz i wybierasz sobie z oferty. Znalezlismy apartament (salon, sypialnia, kuchnia, lazienka) w Medulinie, jakies 100 metrow od plazy, w pelni wyposazony, z tarasem naziemnym i basenem za naprawde rozsadna cene. Wygooglaj sobie Medulin, Rovinj i Porec a zobaczysz ze naprawde warto. Jeszcze jedno, my wyjezdzalismy pod mniej wiecej w polowie Sierpnia na ciut ponad dwa tygodnie, pogoda byla idealna po prostu. Tutaj masz oferty apartamentow: www.tnij.com/medulin Tutaj ogolnie Istria www.tnij.com/istria Odpowiedz Link Zgłoś
niuniatg Re: Chorwacja 24.07.09, 07:54 Dzięki M. Wiesz jak to jest, w biurach podróży nie wszystko mówią, często wciskają. Ważna dla mnie jest opinia osób, które były na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekk Re: Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:07 Sibenik ma uroczą starówkę, jest mniej "turystyczny" (w sensie, że nie tak skomercjalizowany) niż inne miasta, bardziej intymny... Miły do powałęsania się i samodzielnego odkrywania detali. Aha i ma świetny targ (owoce!), tuż za centrum (jadąc od północy). Miłych wrażeń :) Odpowiedz Link Zgłoś