llella 16.06.03, 10:40 Czy możecie mi doradzić, co można kupić na prezent dla Francuza i jego żony, w środę wyjeżdzam do Francji, więc niewiele czasu mi zostało. Ale mam nadzieję, że mi podpowiecie. Boję się, że sama kupię coś niestosownego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absurd Re: prezent dla Francuza 16.06.03, 10:46 llella, niby Ci na czasie zależy, ale nie precyzujesz, kim są dla Ciebie owi Francuzi, ani czy jest jakaś szczególna okazja do kupienia prezentu? Bo chyba to ma większe znaczenie, niż to, jakiej oni są nacji Pozdrawiam Odpowiedz Link
absurd Re: prezent dla Francuza 16.06.03, 10:49 Nie wiadomo też, jakie mają upodobania, zainteresowania etc. Liczysz, że to forum odwiedza Duch Święty? Odpowiedz Link
llella Re: prezent dla Francuza 16.06.03, 11:02 Niestety, to że ich spotykam raz na dwa lata u teściowej, nie znaczy ,że znam ich upodobania, a zresztą podejrzewam, że z zaspokojeniem ich byłby problem, ponieważ mnie nie stać na takie prezenty jakie dostaję z ich strony. Odpowiedz Link
llella Re: prezent dla Francuza 16.06.03, 10:53 To jest szwagier mojego męża i jego siostra, jedziemy na komunię siostrzenicy męża. Do tej pory, to oni do nas przyjeżdzali w odwiedziny. To będzie moja pierwsza wizyta moja u nich. Oni są dużo starsi od nas, zresztą należą do znanych osobistości Francji, więc stąd to moje pytanie, aby nie popełnić jakiejś gafy. Odpowiedz Link
absurd Re: prezent dla Francuza 16.06.03, 12:18 llella napisała: > To jest szwagier mojego męża i jego siostra, jedziemy na komunię siostrzenicy męża. Do tej pory, to oni do nas przyjeżdzali w odwiedziny. To będzie moja pierwsza wizyta moja u nich. Oni są dużo starsi od nas, zresztą należą do znanych osobistości Francji, więc stąd to moje pytanie, aby nie popełnić jakiejś gafy. To może chociaż Twój mąż będzie wiedział coś o swojej siostrze i jej mężu? Bardzo trudno coś radzić, skoro nie wiadomo też, jaką kwotę zamierzasz przeznaczyć na prezenty, ani ile osób ma zostać obdarowanych. Odpowiedz Link